Mattias Karlin Familj

Mattias Karlin Familj – Mattias Lars Johan Karlin är tränare och före detta Modo Hockeyspelare. Han föddes den 4 juli 1979 i Själevads socken, Västernorrlands län. När Västervik IK låg i andradivisionen 2011 anställdes Mattias Karlin som ny huvudtränare. Hans ledarskap hjälpte laget att nå uppflyttning till Hockey-Allsvenskan.

Västervik IK, en rookie säsongen 2016–17 Hockey-Allsvenskan, placerade sig på tredje plats i grundserien och tog sig nästan vidare till SHL-slutspelet genom att sätta press på AIK i sin slutspelsserie. Våren 2017 lämnade Mattias Karlin Västervik IK för att bli huvudtränare för SHL-nykomlingen Mora IK; Han fick sparken från den tjänsten den 14 januari 2018.

Efter uppsägningen av Roger Forsberg återvände han till Västervik IK mitt i kvalserien för att fortsätta spela i Hockey-Allsvenskan. Sedan dess har Mattias Karlin lett Västervik till topp åtta i Hockey-Allsvenskan tre säsonger i rad trots betydande spelaromsättning varje år. Mattias Karlin Västervik slutade sexa i Hockey-Allsvenskan säsongen 2020/21. De tog sig vidare till semifinal genom att besegra Södertälje med 3-1 i matcher och ta tunga favoriten Timr IK till en serie bäst av sju.

Modo Hockey introducerade Mattias Karlin som ny huvudtränare den 16 april 2021. En kille känd för sina hårda åsikter har återvänt. Ett sant hockeyfan som fått i uppdrag att leda Modo Hockey till konsekvens i allsvenskan och vidare. – Vidhåller att det är väsentligt för organisationer som klubbar att ta ställning. Vid denna tidpunkt på sommaren dominerar fotbolls-EM och de olympiska spelen varje sportsamtal på Höga kusten.

Ishockeysporten kan tyckas långt borta, men i Modo Hockey pågår arbetet på arenan och stämningen är en lugn och fridfull välkomsthemsfirande. Mattias Karlin, 42, har äntligen bosatt sig i rnsköldsvik, där han ska leda laget som betyder mest för honom. Redan tidigt stod det klart att han skulle nå stora framgångar som professionell ishockeyspelare. Vid sex års ålder gick han med i klubben och spelade fyra år i Elitserien med Modo Hockey innan han flyttade till Boston Bruins.

Mattias Karlin Familj

Därefter satsade han på en tränarkarriär och har sedan dess styrt lag som KB 65, rnsköldsvik HF, Linden i Eskilstuna, Mora och Västervik. Under det senaste decenniet har han varit lojal mot den tidigare nämnda klubben och spelat en viktig roll i lagets uppgång från andra klassen till allsvenskan. Målet nu är att stärka grunden för Modo Hockey. Att upprätthålla konsekvens i både teampersonal och ledarskap kräver bland annat att man etablerar gemensamma normer om hur vi ska behandla varandra.

Och i spelet måste vi hitta vår balans innan vi kan uppnå fantastiska saker. Även om Mattias och resten av laget inte nödvändigtvis skulle utesluta att hoppa till SHL direkt, inser de behovet av att ta saker långsamt. I vinter kommer vi även att förlora hockeymatcher. Men inte utan att lägga ner mycket tid och ansträngning.

Han är engagerad i att hjälpa laget att förbättras över tid. Även om tålamod är viktigt menar Mattias att det är oetiskt att inte sträva till SHL. Att ta sig dit är planen, även om det tar lite tid. Vi har redan konstaterat att vi inte kan svara “nej” om allt händer samtidigt. Vi förväntar oss dock inte att detta ska ske nu.

Tillbaka i moderklubben och på läktaren han föreställde sig när han började träna, har Mattias Karlin det jättebra. Han är fullt medveten om de utmaningar som en profet står inför i sitt eget samhälle. Att han och sportchefen Henrik Gradin har liknande perspektiv på ishockey är uppmuntrande, och de två männen kommer att arbeta outtröttligt för att forma gruppens gemensamma värderingar och strategi framöver.

Lars Karlin kan nu se Modo och Västerviks matcher utan att behöva byta kanal. Pappan till en av Modos nya instruktörer, Lars Karlin, hade detta att säga om sin sons tillväxt: “Jag har ett stort Modo-hjärta.” Tidigare var Lars Karlin tvungen att byta kanal för att se en match mellan Modo och Västervik.

Jag heter Modoit och jag har upptäckt att outtalade regler kan vara lika underhållande som officiella. Lars Karlin, vars son Mattias är nuvarande tränare, säger att Modo Hockeys spelare och personal delar en “väldigt gemensam stolthet”. Lars Karlins liv har dominerats av hockey. Han tränade i mer än 30 år. Mattias förlitade sig mycket på det när han förberedde sig för KB 65. Borta är utsökt, men avnjuts bäst i avskildhet i ditt hem.

Den föreslår att hela skoldagen ägnas åt fritidsaktiviteter. “Vad fan är det som händer med Modo?” När jag reflekterade… Han var en ung talang på väg att ta sig till NHL innan en skada tvingade honom att lägga av. Sedan tog hopplösheten tag i mig i två år. För att citera Mattias Karlin: “det var svårt, oerhört smärtsamt och jag upplevde en identitetskris.” Han har äntligen kommit hem efter att ha förverkligat sin dröm om att bli tränare.

Du kan läsa en lång intervju med Modos nya tränare på SportExpressen. Jag vet vad som förväntas av mig i den här positionen och hur jag ska lyckas i den. Det är motiverande i en enorm bemärkelse. I det här fallet hjälper idén med “Karlin-modellen” Mora. Sport Som förberedelse inför den kommande säsongen 2018-19 i Swedish Hockey League har 38-årige Mattias Karlin fått en särskilt utmanande träningsuppgift.

Han förväntas hjälpa den nyligen nyktra Mora att få fart trots sin brist på överlägsna förmågor. Björnbär blommar i april månad. Sedan hockeylaget kom till SHL är staden överlag på bättre humör. Under tiden flyttade Jeremy Colliton till USA för att fungera som Rockfords målvaktstränare i American Hockey League. Rockford är American Hockey League-laget i Chicago Blackhawks i NHL. Under jakten på en ny tränare blev klubbdirektören Peter Hermodsson frustrerad.

Peter Hermodsson, tidigare svensk ishockeystjärna, uttryckte i en intervju sin bestörtning över antalet oinspirerade spelare på proffsnivå i sitt eget land. Mora ville ha en ung spelare med driv och vision, så han anställde veteranen minor league coach Mattias Karlin, med 15 års erfarenhet. Han blev tidernas ledare i Västervik, Sverige, under sin sjätte säsong efter att ha lett sitt lag till tredje plats och en plats i SHL-slutspelet. Han är en framåttänkande ledare som förespråkar ett mer aggressivt förhållningssätt. Enligt Peter Hermodsson agerade de som vi förväntat oss.

Upprepad påverkan

Tränaren Mattias Karlin kommer att vara under hård press från Mora-fans runt om i världen. De kommer att jämföra honom med Jeremy Colliton och hitta många likheter mellan de två. Dessa känslor är vanliga. Mattias sa: “Jag har haft många samtal med Colliton för att hjälpa mig förstå spelarna och jag har en känsla av att vi är samma typ av tränare.”

Utsikten att göra det som tränare gör honom ännu starkare. formidabel SHL-deltagare. Tidigare var det extremt osannolikt för idrottare att byta klubb och fortsätta prestera på professionell nivå. Men de senaste åren har saker och ting förbättrats mycket tack vare det nya märket. Den här säsongen kommer jag, Johan Pennerborn, till honom i Stockholm som SHL-tränare. Mattias Karlin vilar just nu i Moras oanvända garderob i soffan. Även om vintern närmar sig verkar ingen här vara orolig.

Struktur som modell

Efter lite lättläsning drog Mattias Karlin slutsatsen att Mora så småningom skulle falla. När han stod emot allsvenskan kom han ihåg känslorna han hade när han slogs mot det lika besegrade Västervik i fjordarna. Han utvecklade en ny metod för effektivt fältarbete. För Västerviks fem år av framgångar i Svenska Hockeyligan har tränare Karlins “Karlin-modell” av hjärtliga mentala interaktioner med sina spelare varit avgörande.

Inspirationen kom till mig den sommaren. Det var lätt att förklara mitt sätt att tänka och mitt förhållningssätt till Västerviksspelarna. Det var spännande, som att bli injicerad med adrenalin. Trots att vi var underlägen började vi med 2-0 och slutade trea i ligan. Mattias Karlin, efter att ha kontrollerat att han redan avslöjat tillräckligt, meddelade: “Jag ska genomföra det här i Mora nu.” Rumskamrater är en vanlig typ av boende för vissa människor. Mitt hus har en tvättmaskin och torktumlare, och de är inte för hyresgäster.

Mattias Karlin Familj
Mattias Karlin Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!