Jenny Rogneby Pojkvän

Jenny Rogneby Pojkvän
Jenny Rogneby Pojkvän

Jenny Rogneby Pojkvän – Jenny Rogneby, född i Etiopien och adopterad som spädbarn, flyttade till Boden med sin syster och växte upp i Sverige. Hennes mamma och pappa arbetade båda för den svenska militären. Hon har arbetat som utredare för Stockholms stadspolis och har en socionomexamen. Hon har musikalisk utbildning och var medlem i bandet Cosmo 4.

Leona, en polis och mamma, spelar huvudrollen i sin debutroman, Leona: tärningen kastas, som släpptes 2014. Rogneby och Leona har samarbetat i fyra andra kriminalböcker. Leona: öga för öga, den senaste delen, gavs ut 2020. Jenny Rogneby, född i Etiopien och adopterad som spädbarn, flyttade till Boden med sin syster och växte upp i Sverige. Hennes mamma och pappa arbetade båda för den svenska militären. Hon har arbetat som utredare för Stockholms stadspolis och har en socionomexamen. Hon har musikalisk utbildning och var medlem i bandet Cosmo 4.

Leona, en polis och mamma, spelar huvudrollen i sin debutroman, Leona: tärningen kastas, som släpptes 2014. Rogneby och Leona har samarbetat i fyra andra kriminalböcker. Leona: öga för öga, den senaste delen, gavs ut 2020. Mänskligheten har noll kunskap. Men jag tycker att fem romaner är rimligt. Allt kommer att lösa sig. Jag är säker på att det finns fler sagor att berätta om henne, men jag skulle hellre fokusera på andra ämnen. Några fler saker finns på min lista över saker att testa.

Det kan bli monotont efter ett tag, men jag hoppas kunna fortsätta att utöva mina hobbyer och lära mig mer om det straffrättsliga systemet efter att ha arbetat med Leona. Absolut! Den svenska polisen anställde mig som brottsutredare och det jobbet gjorde jag. Om inget annat anges är allt jag skriver om något jag har gjort.

Denna förtrogenhet med vanliga misstag har hjälpt mig oerhört när jag har satt pennan på papper. Kortet är riktigt säkert. Jag har pratat med andra kriminallitteraturförfattare som inte har någon verklig expertis inom branschen, och de säger att de har svårare för det än jag. Någon från polisavdelningen är vanligtvis närvarande för fältfrågor. Även om det finns mycket mer att läsa i forskningsfasen, tror jag att informationen som presenteras här ger en solid grund. Mina böcker hade nog inte varit så omtyckta som de är nu om jag inte hade jobbat med brottsutredning och studerat kriminologi.

Jag kommer inte ihåg om det var då jag först började skriva. Det är därför jag har skrivit hela tiden. Idén till den här frasen kom till mig. När jag väl började skriva om brott verkade det oundvikligt att allt jag skrev skulle bli verklighet. Jag har kommit att tro att svaret är ja. Att hålla koll på potentiella brottslingar var en spännande del av mitt jobb, och som ett resultat har många av mina romaner handlingspunkter där huvudpersonen eller antagonisten är misstänkt. Min egen utveckling är i fokus, men min berättelse innehåller också intressanta relationer och en minnesvärd huvudperson.

Jenny Rogneby Pojkvän

Det är därför det är uppenbart att jag har försökt lösa det här problemet. Som ett resultat av mitt engagemang kanske jag bryr mig mer om vissa frågor än jag annars skulle göra. Som en illustration, om du inte har någon tidigare erfarenhet av brottsbekämpning, kommer du förmodligen inte att göra en polis till din huvudperson. Om så är fallet kan uppdragsgivaren besluta sig för att arbeta med en skribent eller journalist som är specialiserad inom ett område där kunden redan har omfattande kunskaper. Jag håller med om att ens livserfarenheter ofta letar sig in i ens författarskap.

Otaliga utmaningar står i vägen för att avsluta texten. En sådan berättelse som inte släpper din uppmärksamhet förrän den är över. En huvudperson som förtjänar att växa under loppet av flera romaner. Varje aspekt av skrivandet har sina egna svårigheter. Men eftersom jag ännu inte skrivit något annat är det svårt att ha en helt formad huvudperson.

Balans är viktigt när man utvecklar en karaktär. Hur mycket spelrum tycker du att jag ska ge henne? När blir hon i den åldern? I verkligheten går hon längre än de flesta män någonsin skulle gå. Hur mycket spelrum har jag med detta? Denna delikata balansgång har varit både utmanande och fascinerande. Detta är utmanande, men det är också potentiellt givande.

Leona är karaktären som jag har tagit de mest kreativa riskerna med. Jag är inte riskvillig eftersom jag tycker om att utforska det okända och se hur det utvecklas. Ändå måste man fundera över vilken typ av reaktion de skulle ha fått om Leona varit en man. Leona är till exempel inte den primära vårdaren för sin familjs barn trots att hon är kvinna.

Bara detta faktum är splittrande för vissa. Hon får en present i första boken, och sedan vill hennes man köpa en fastighet på landet. Han hoppas kunna bilda en familj på tre någon dag. Det han verkligen vill ha är en stabil familj och ett fint hus. Vad som vanligtvis förväntas av kvinnor. Det finns ingen anledning att ta det sid

personligen om han är en man som arbetar långa timmar och förväntar sig att hans fru ska ta det mesta av föräldraansvaret. När en kvinna gör det är det ingen som slår ett öga. Du vet att det är tänkbart att en polis blir korrupt för att du har sett det hända män i filmer och litteratur. Lagtjänstemän kan ses ta sig över gränsen och göra en monetär transaktion på motsatt sida.

Människor reagerar ganska tyst på detta. Det verkar dock uppenbart att insatserna är högre när en kvinna är inblandad bara för att hon är kvinna. Standarden för hur en kvinna ska bete sig verkar ha luckrats upp lite. Så jag tyckte att det var en spännande och avgörande övervägande. Jenny Rogneby hade en blomstrande karriär som artist innan hon bytte växel för att bli polisdetektiv och författare till flera mysterieromaner. Leona, en oortodox polis, kommer tillbaka för en tredje bok.

Som en hyllning till Michael Jackson var det hur stort som helst att uppträda inför nästan 80 000 människor på Tallinns enorma utomhusarena. Efter år av att ha uppträtt som musiker och turnerat världen över bestämde sig Jenny Rogneby för att växla och bli polis. Där fick hon idén till Leona Lindberg-serien, som nu har sålts till 13 länder och just nu håller på att anpassas för bioduken.

Vad fokuserar Leonas senaste roman på?

Organhandel är i fokus, en avskyvärd form av illegal verksamhet som förekommer på många ställen i världen. Människor i Sverige dör i väntan på organ på grund av den stora bristen på donatorer.

Förklara Leona med dina egna ord

Hon har en komplicerad personlighet, ett oroligt förflutet och känslomässiga problem. Nu har hon en fot på var sida om lagen, och hon lever ett dubbelliv. Hon är en brottsutredare på heltid, en fru och en mamma på dagen, men hon har ett hemligt liv på natten. Jenny Rogneby började skriva deckare efter en framgångsrik karriär som artist och regelbunden anställning som brottsutredare. Förra året släpptes den fjärde och sista boken i Leona Lindberg-serien, som blivit en internationell bästsäljare. Författaren, som kommer att medverka i rets Selma, och jag hade ett trevligt långt samtal.

Drottningen av Nordic noir-genren Jenny Rogneby har ett imponerande CV. Hon lämnade sin hemstad Boden när hon var 16 för att studera i Stockholm och sedan en karriär inom dansen i Ume. Hon hade tidigare arbetat som artist och deltagit i Melodifestivalen innan hon bestämde sig för att ta en examen i socionom. Efter avslutad gymnasieutbildning fortsatte hon sin utbildning i kriminologi och började så småningom arbeta som detektiv.

Ta reda på vem som deltar i Selma 2020 i år genom att läsa vidare!

Under sin tid på Stockholms stadspolis utredde hon ett brett spektrum av brott, från småstölder till våldtäkt och mord. En fiktiv karaktär från en bok kom att tänka på efter att hon jobbat på polisstationen en tid. Jenny Rogneby tog ledigt från jobbet för att testa att skriva en bok om en fiktiv polisdetektiv vid namn Leona Lindberg som vägrade släppa taget om henne.

uppnått global hyllning

Leona – the die is cast, hennes första film, släpptes 2014. Den följer detektiven Leona Lindberg när hon utreder en liten flickas rån av en stermalmbank. Serien om hjältinnan som inte överensstämmer med stereotyperna om kvinnor, mödrar och poliser har varit en stor succé runt om i världen. Leona: From Ashes to Fire, den senaste fristående romanen, publicerades 2018. Serien har publicerats i 14 länder. Sex unga individer hittades ihjälbrända på Skeppsholmen i Stockholm och vår huvudperson är kopplad till detta brott.

Berätta om Leona Lindberg

Hon har levt upp till alla standarder för en Svensson i hela sitt liv, men nu när hon har nått toppen av perfektion börjar hon tvivla. Hon tål inte instängdheten och pressen i sin vanliga rutin, så hon slår till på egen hand. Hennes behov av självstyre leder henne in på en farlig väg, där hon regelbundet ses jonglera med karriärer som polis och brottsling. Det är befriande att skriva om en dam som trotsar förväntningarna.

Jenny Rogneby Pojkvän
Jenny Rogneby Pojkvän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!