Jenny Strömstedt Sjuk

Jenny Strömstedt Sjuk
Jenny Strömstedt Sjuk

Jenny Strömstedt Sjuk – Rutinerade programledaren Jenny Strömstedt var ursprungligen programledare för TV4:s “Nyhetsmorgon” på lördagsförmiddagarna. Expressen var dock först med att meddela att Strömstedt tvingades ställa in föreställningen mindre än en timme in i den. Efter ett reklamuppehåll hälsade en annorlunda erfaren programledare tv-publiken.

Här i Nyhetsmorgon gjorde vi en liten U-sväng. När Jennys känslor av grovhet avtar, kommer vi att fortsätta med försiktighet. Jag dyker i alla fall in och gör mitt bästa för att behålla ställningarna. Anders Pihlblad önskar det ett lyckat resultat. Strömstedt kände sig oförskämd, och “modige Anders gjorde en heroisk insats och tog över”, enligt Nyhetsmorgons Instagram.

Amerikansk journalist fängslad i ryskt förvar

Medan han var på uppdrag i Yekatinenburg, Ryssland, greps den amerikanske Wall Street Journal-författaren Evan Gershkovich i mars anklagad för spionage. En domstolsdom, som rapporterats av ryska medier, har beordrat hans kvarhållande i Ryssland till den 30 januari, säger TT. USA:s regering hävdar att journalisten olagligt fängslades, medan Gershkovich och ledningen för hans dagstidning avvisar anklagelserna. Enligt TT har ingen amerikansk journalist sedan 1986 åtalats för spionage i Ryssland; Gershkovich är enligt uppgift den första.

En person fördes till sjukhus efter bilolycka; fordon på taket

Enligt polisens hemsida har en kollision med två bilar och en cykel resulterat i att polis, ambulans och annan räddningstjänst har skickats ut till området på länsväg 101 mellan Alstad och Anderslöv. Sjukhusvård har inletts för en person vars skador för närvarande utreds. Säger SOS Alarm, det är ett fordon på toppen. I nuläget vet vi inte omfattningen av eventuella skador. Vägen är nu förbjuden.

Polisen skjuter hund till döds

Nacka i Stockholm polisanmäldes samma kväll. Nadya Norton, polisens presstalesperson, uppgav att avdelningen för närvarande arbetar med ett ärende men kommer inte att uttala sig mer i nuläget. Polisen sköt en hund som en del av utredningen. Enligt Nadya Norton utreds situationen medan vi pratar. Det har rapporterats om skottlossning mot en hund. Händelsen ska inte ha orsakat någon kroppsskada för någon. Frågan om någon sitter i polisens förvar för närvarande undviks av myndigheterna.

Jenny Strömstedt Sjuk

Dödad i en förödande översvämning i Kenya

Tragiska översvämningar i Kenya har krävt fler liv än väntat. En tjänsteman inom administrationen har sagt att 120 människor har dött till följd av översvämningarna. Evakueringen av nästan 89 000 bostäder har fällts ut. På grund av det kraftiga nederbörden har Somalia och Etiopien, förutom Kenya, upplevt förödande översvämningar. El Niño väderfenomenen ökar intensiteten i det regniga vädret.

Eftersom regnet kommer efter en utdragen torka blir den humanitära situationen i området värre på grund av översvämningarna. På Malmös station Hyllie finns polis på plats. Detta beror på upptäckten av ett föremål på tåget som tros vara farligt. Larmet anlände kl. 21:46. Alla av tåget och i närheten har blivit tillsagda att gå. Bombgruppen är på väg till platsen.

Polisen har meddelat att tågsättet är omplacerat från stationen till en plats där saken ska undersökas, från och med klockan 23:23. Hyllie-stängningarna är inte längre i kraft. Andra uppdateringen: TT rapporterar att polisen har använt en bombrobot för att bekräfta att det misstänkta föremålet endast var en påse med julklappar.

Trettiotal oskyldiga människor dog i terroristattack, enligt FN

En terroristattack i Burkina Faso den gångna helgen dödade minst 40 civila, enligt FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter. Antalet dödsoffer översteg 42. En kontorskälla hävdar att militanter knutna till den islamistiska extremistgruppen JNIM, som har kopplingar till terrororganisationen al-Qaida, attackerade en militärbas i Djibo, bostäder och läger för internflyktingar. Enligt kontoret är attacker mot människor “oförlåtliga och måste stoppas” och ett krigsbrott när de görs med flit.

På biblioteket omhändertogs Axman

Västerås stadsbibliotek var under eftermiddagen måltavla för en polispatrull. En man och ordningsvakterna hamnade i ett bråk där. En yxa upptäcktes vid mannens undersökning av polisen. Varan togs bort. Polisen har anledning att tro att personen kan ha brutit mot knivlagen.

Val: Östersjöpatrullfartyg

Försvarsminister Pål Jonsson säger till SVT Nyheter att cirka 20 fartyg kommer att stationeras i Östersjön för patrullering. Medlemsstaterna i Joint Expeditionary Forces (JEF), som leds av Storbritannien, nådde konsensus idag. Som en varning till Ryssland finns det en växande fara för vital undervattensinfrastruktur. Pål Jonson uppger för SVT att cirka 20 örlogsfartyg kommer att syssla med sjöövervakning i Östersjön och delar av Nordatlanten.

Detta görs för att hantera den nuvarande säkerhetssituationen och förbättra undervattensskyddet för vital infrastruktur. Två Visbykorvetter, utsända av Sverige, kommer att få i uppdrag att patrullera specifika områden i Östersjön.

Massor av tåg inställda på grund av strömavbrott på centralstationen

Enligt GP är Göteborgsbörsens kontaktlinje felaktig. Det finns flera spår som inte har ström.
Följaktligen kommer tågen inte att gå. Carina Kjellgren, störningssamordnare på Västtrafik, säger till GP att det finns fem till tio fragment. Det är påverkan på avgångar till Borås, Kungsbacka, Älvängen, och Stenungsund. Vi har ingen tidslinje för när problemet kommer att lösas.

Svenska kyrkan: Hacket är ett försök till tvång

Enligt publikationen publicerad av Svenska kyrkan var cyberangreppet som inträffade förra veckan ett försök till utpressning via ransomware. IT-attacken har kraftigt inskränkt organisationens förmåga att göra sitt jobb. Det har varit svårt för många kyrkor att boka begravningar och dop. Svenska kyrkan har erkänt mottagandet av kraven men har valt att inte ta upp dem eller lämna något förtydligande till media angående deras karaktär.

En ransomware-attack har upptäckts och krav har mottagits, vilket jag kan bekräfta. Pia Dahlén, kommunikationschef på kyrkokontoret, säger till tidningen: “Jag kan inte ge detaljer om vad kraven är på grund av säkerhetsskäl”, men hon tillade att kraven inte kommer att uppfyllas. Syftet med ransomware är att kryptera ett datorsystem och sedan kräva betalning för att dekryptera det.

Inga tåg kan passera via Ramlösa på grund av signalfel

Efter ett signalfel måste alla tåg i Skåne län stanna vid Ramlösa. Vi vet inte när signalfelet inträffade och vi vet inte vad som orsakade det. Presskommunikatör Caroline Åkerlund Eskilsson på Skånetrafiken uppgav att tekniker varit på jobbet sedan klockan 15. På de drabbade sträckorna har ersättningsbussar skickats ut.

Tåg kan trots allt ta många fler människor än vad bussar kan. Åkerlund Eskilsson uppger att turister uppmanas att gå tidigt och hålla noga koll på sin app. Nyhetsmorgon, ett populärt live morgonprogram, sänds dagligen med en ny programledare. På lördagar brukar Jenny Strömstedt, en framstående TV4-personlighet, hålla tittarna sällskap i rutan.

Det hände dock något i lördagens program som fick Jenny att förklara sig. “Jag är inte…” sa Jenny Strömstedt medan hon bad om ursäkt direkt på tv. Joel Aronsson, Nyhetsmorgons kock, och Jenny står i köket, efter att precis ha fått väderleksrapporten. Jenny inleder programmet med att säga: “Jag är verkligen tacksam för den förutsägelsen”, innan hennes röst plötsligt spricker.

“Jag är inte sjuk”, skulle jag vilja tillägga, men min röst är raspig. Jag ville bara låta dig veta att jag mår bra – frisk, glad och aktiv. Och ändå finns det tillfällen då jag inte säger något. Hon skämtar om att detta kan vara resultatet av att ha en pratglad personlighet eller ett jobb som kräver mycket att tala inför publik. Och det får Joel att skratta. Hans skratt avslöjar hans personlighet.

Nu när hennes fans är oroliga för sin hälsa skriker Jenny Strömstedt åt dem. Nyhetsmorgon har Jenny, programledaren, i ett Instagram-inlägg som delas samma dag som programmet. Där uttrycker ett antal hängivna sin oro. “Jenny är ledsen. Du har rätt att ta det lugnt om du är sjuk. “Det låter isigt, och det ser varmt ut i ögonen, säger någon.

Jenny svarar dock på kommentaren och har redan gått in för att svara. Säg hej! Min röst har försvunnit, men jag är okej. Hennes senaste feber var 2020 under covid-19-pandemin, skriver hon. En annan följare svarar på Jennys tweet och säger: “Om du har tappat rösten och har ett jobb som programledare där du måste prata, stannar du hemma”.

Jenny Strömstedt Sjuk
Jenny Strömstedt Sjuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!