Paulina West Nordingrå Olycka

Paulina West Nordingrå Olycka
Paulina West Nordingrå Olycka

Paulina West Nordingrå Olycka – Enligt LRF är det färre och äldre mjölkbönder i Västernorrland, medan det i Nordingr är unga som går emot strömmen. Paulina West, som bor i Nordingr med sin familj, har föd upp köttdjur ett tag nu, men hon planerar att gå över till mjölkkor inom en snar framtid. Gunilla Kjellson delade ut certifikat och blommor i trädgården i veckan. Den moderna motsvarigheten till en regional församling kommer att äga rum online och kommer inte ha något med distribution att göra.

Det är omtänksamt av dig att erbjuda dig att personligen dela räkningen. Vilket enormt privilegium att bli utpekad på detta sätt! Tryggheten att min tid här på sociala medier inte är bortkastad. Nu mer än någonsin är det avgörande att förklara processerna som är involverade i livsmedelsproduktion. Så jag kommer att spilla bönorna och förhoppningsvis är allt jag säger vettigt. Årets mottagare av kommunikationspriset är ett utmärkt exempel att följa.

Trädgårdsmästaren Paulina väster om Höga kusten hade ett framträdande i det svenska tv-programmet Unga Bönder 2015. Sedan dess har tiotusentals människor som är nyfikna på hennes upplevelser i landet följt hennes blogg och Instagramkonto, som båda är varumärkesmärkta. midlife barnmorska. Måndagen var första dagen i skolveckan för både lilla Plopp och mig. Det var ett underbart sätt att tillbringa en timme i sällskap med pappa C.

Mamma sov in på en måndag. Vi kan avsluta hennes träning om en vecka eftersom hon tar med sig sin enorma syrinx och sin lärares mormor till lektionen. Bullret skulle vara ofattbart. Att lämna henne till Järnstagrden, utan tvekan den bästa skolan i världen, verkar vara det säkraste alternativet. Trots att det ger mamman lite ont i plexus. Vi älskar er båda väldigt mycket! De stora barnen stannade kvar efter småbarnstimmen i tisdags, så Vera och jag gick hem, åt och gick och la oss. Tuppen fick betalt, och lagstiftning antogs.

Sedan ringer min mormor eller morfar för att be om hjälp, så jag sätter in Vera i bilen och går ut till deras hus. Jag hade hoppats på ett besök, men det kom inte förrän ganska sent. Som förberedelse för dina gästers ankomst, samla ihop vuxna och barn för en samlad insats hemma. En gammal bekant som brukade ta mig och min bror till djurparken när vi var barn.

Några fler lektioner en fredag eftermiddag. Allt gick smidigt för den här gången fick mamma mig inte att sköta så mycket hushållning och de gav mig lunch. Efter ett trevligt besök, under vilket de fick begåvade blommor och ett inramat fotografi, återvände gruppen snabbt hem. På morgonen får du veta exakt vad det handlade om. Att skydda sig mot en corona är en no-brainer.

Paulina West Nordingrå Olycka

Dessutom var pappa C tillbaka hemma efter att ha varit borta ett tag. Han skötte affärerna i hålan, och vi hade en underbar tid att spela kort hela eftermiddagen. Det är torsdag nu och jag har tillbringat hela dagen i mitt barns skola. Jag menar, är det inte skönt att bara hänga hemma och sköta trädgården själv? Jag satte mig till en kopp kaffe i ensamhet och gick sedan för att tvätta, men jag hade inte med mig en tidning eller min telefon.

Pojkarna slogs och de nödvändiga uppgifterna slutfördes. Det går nog bra att äta lite och ta en promenad efteråt. Under den gassande solen, medan du går med hunden på betongtrottoarerna. Det är verkligen bedårande! Ja, men det var för tidigt på morgonen, och jag var för trög för att hänga med i vårtakten, så jag tappade vilse någonstans i mitten… men det gick snabbt över. Paulina West tror att det är en “att arbeta med mjölkkor kallar” hon måste fortsätta.

Paulina och Charlie West, som drev en mjölkgård, var tvungna att ge upp det eftersom deras hårda arbete nästan hade slitit ut dem. Anledningen till detta är att mjölkpriset har sjunkit igen. Även om vi bara är i tjugoårsåldern har vi redan slitit oss ut på att jobba för hårt. Till vilket syfte? Paulina insisterar på att det inte finns någon ersättning för deras arbete. Paulina West, 24, mjölkbonde, skrev en åsiktsartikel för Expressen i somras.

Där berättade hon om hur hon och hennes man Charlie har bett nonstop för en lösning som kommer att gynna både ekonomin och mjölkförsörjningen. När mjölkpriset stadigt sjönk var det unga paret, som nu hade en årig pojke vid namn Pontus, på gränsen till att ge upp. Men i slutändan valde de att fortsätta göra det de tycker om.

Den är dock inte längre funktionell. Paulina och Charlie har lagt ner sin verksamhet i Nordingr, Västernorrland, på grund av det senaste beskedet att mjölkpriset sänks med ytterligare 10 öre per liter. Det var som en varning att vi var på väg att stänga butiken. Vi tar bokstavligen livet av oss med stress och överansträngning. Min man och jag är på väg att helt ge upp vid det här laget. Paulina på bloggen “Mitt liv som bonde” tycker att ett beslut nu är ett absolut behov.

Vi lägger ner långa timmar

Från och med 2012 hade paret tagit över marken från Paulinas föräldrar. Tanken på senare tid har varit att bygga ett nytt, uppgraderat barn. Vi har alltid sagt att det här skulle vara den sista vintern vi tillbringade i ladugården, och nu när det officiellt är vår kan vi äntligen säga det. Det här tröttar ut oss; ansträngningen som krävs är enorm.

Paulina tillägger, “Vi måste också ta hand om en liten ettåring.” Hon och Charlie har gjort en del preliminär design och kostnadsanalys. De behöver mjölkpengarna innan de ens kan tänka sig att bygga något nytt. Då kom beskedet att priset skulle sjunka från 2,94 kronor per liter till 2,84 kronor per liter. Onsdagen den 1 februari fick paret beskedet.

Ett ögonblick kunde vi inte bestämma oss för om vi skulle skratta eller gråta. Varför gör vi det här? Det är inte värt besväret. Vi är inte ens 30 än, men vi har nått väggen med vårt eget hårda arbete och ansträngning. Till vilket syfte? Det finns ingen lön för våra ansträngningar. Ingenting kommer av vårt arbete.

Det råder otydlighet om vad som kommer att hända härnäst

Om ekonomin hade varit bättre skulle vi ha byggt en ny ladugård för att vi önskar det så mycket, för att vi är så hängivna vårt yrke, för att vi gillar att sköta korna på natten, och för att vi är mycket stolta. i vår försörjning. Nu när vi har en familj har våra prioriteringar flyttats bort från korna. Det är inte vettigt att lägga ner miljontals dollar på det sättet när framtiden är så mörk. Inte du heller, antar jag.

Förhoppningen har alltid varit att Paulina och Charlie, och kanske till och med 1-åriga Pontus, kan fortsätta mjölka resten av livet. Detta kommer inte längre att vara fallet. Vi har bestämt oss för att sluta medan vi fortfarande är unga och friska nog att göra det. Gården har för närvarande 50 kor och lika många kalvar och kvigor, som alla kommer att finnas kvar på gården, varav en del används till kött. Samtidigt måste ett antal av dem köpas, säljas och dödas.

“Vi som borde vara rika”

Charlie ska börja köra och röja mark åt andra och Paulina ska börja mjölka åt andra bönder, utöver sina nya jobb som köttbönder. Vi är i mörkret. Din syn på framtiden, som du har haft så länge på himlen, har plötsligt förändrats. Paulina varnar för att för närvarande kvarstår mysteriet. De förser Norrmejerier med cirka 30 000 liter mjölk per månad från sin besättning av kor. Ett månatligt sparande på flera tusen kronor är resultatet av 10 öres nedskärningen.

Daglig överlevnad kräver bara en sak, och det är mat. Vi är de som borde vara de rikaste. Även om vi gör något som alla behöver, så är det vi som gråter och ber om hjälp. Det är helt vansinnigt; något är fel med det. Jag tror att många människor kommer att arbeta tillsammans idag. Den sista droppen var nådd.
Bolaget bakom prisfallet, Norrmejerier, planerar att behålla det så tills vidare.

Vi föreslår en höjning med en krona. Eftersom vi tvivlar på att en sådan minskning är möjlig vid denna tidpunkt. Högre priser subventioneras av konsumenten. Från och med mitten av april skulle vi vilja ha mer betalt. Marianne Holmberg, Norrmejeriers pressansvarige, sa att efter att den faller får de se var den lägger sig.

En flicka dödades när hennes traktor kraschade

I Nordingr, Kramfors, dödades en flicka vid 5-tiden i går efter att ha blivit påkörd av en traktor.
Polisen sa att de tror att en familjemedlem måste ha kört traktorn eftersom flickan är för liten för att ha kört den själv. Enligt Erik Bylund, förundersökningsledare vid Kramforspolisen, tyder närvaron av tekniker på platsen på att sonderingen kommer att avslutas i eftermiddag. Enligt tidningen ngermanland har de poliser som reagerat på den olyckliga tragedin fått krisvård.

Paulina West Nordingrå Olycka
Paulina West Nordingrå Olycka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!