Carin Götblad Son Olycka

Carin Götblad Son Olycka
Carin Götblad Son Olycka

Carin Götblad Son Olycka – Hon var tonåring på 1970-talet när hon först hörde frasen “slå folk i huvudet” med hänvisning till poliser. Hon har blivit Sveriges mest kända polis de senaste åren. CARIN GTBLAD möttes av fönstret i Visby, där det också diskuterades tiden hon var under Socs beskydd. Ämnet är att få ett slut på gängkriminalitet. Polisen gör saker, vilket är det hon gillar mest och varför hon är villig att skjuta upp sin pension. Vi evakuerar stationen om en passagerare ringer för att indikera att de är på väg att hoppa framför tåget. Tider som är två veckor ute erbjuds inte.

När vi kommer in i Carin Götblads Visby-hem är det första vi lägger märke till spelen på hyllan. Traditionella tjuv- och polislogotyper pryder toppen. Hon hävdar att hennes barnbarn inte kommer att gilla spelet. Men du ska inte tro det. Hon skulle kunna gå i pension som polischef, men det vägrar hon. Hon agerar förbryllad när du frågar varför hon inte bara hoppar av sina tisdagsmöten för att ta del av Icas 5 % seniorrabatt.

Hon ser det tydligt. Du tar en titt på videospelet som ligger på hyllan och får det. När allt kommer omkring finns det fortfarande gott om brottslingar att spåra, och brottsbekämpande samfund kan använda din hjälp. Det är rätt; hon pratar definitivt inte så. Jag tror fortfarande att jag kommer ut före, svarar hon.

Om regeringen inte ändrar lagen, kommer de födda 1956 som jag att kunna fortsätta arbeta tills vi är 69. Vi är nu i hennes utomhusträdgård. Hon släpper ut två marsvin med skadade ben och håller sig nära en eld när de springer runt under ett persikoträd, ett fikonträd och en vinranka som är 140 år gammal.

Så många saker oroar oss. Forskare och brottsbekämpande myndigheter har slagit larm om ökat våld, gängskjutningar och känslor av isolering i decennier. Hon sträcker ut handen och stryker ett marsvin. Den moraliska majoriteten måste värvas. De lagar som regeringarna bygger på har inte hållit jämna steg med samhällsförändringar. Utan medverkan från allmänheten tillbringar myndigheterna för mycket tid i kulvertar. När Sverige genomgår en stor omvandling, åtföljs det ofta av en social rörelse.

Folkrörelser i det förflutna var betydande. Förbudsprotester, kvinnors egenmakt och gratis offentliga skolor. Vi måste nu kämpa för demokrati. Utbildning och demokrati har alltid gått hand i hand; ABF och andra har spelat avgörande roller; och oroliga familjer är påfallande frånvarande från föreningsverksamhet. I ett nötskal krävs en ny massrörelse.

Carin Götblad Son Olycka

Hon lutar sig framåt som för att accentuera sin poäng om att inget västerländskt land framgångsrikt har utrotat den organiserade brottsligheten när den väl har slagit rot och att vi alla måste arbeta tillsammans för att göra det. Tjänstemän, medborgare, vanliga människor som du och jag… Eftersom hon är grundad i verkligheten har hon inget annat val än att fortsätta spela både tjuv och polis och kan därför inte gå i pension. Befordrad till chef för NOAs nationella operationsdivision som överkonstapel.

Vid sidan av mitt dagliga jobb inom affärsutveckling, fyller jag ibland även rikspolischefen när jag känner att min expertis efterfrågas. Strategiskt hjälper jag administrationen av städer och andra myndigheter. Inga klichéer, bara detaljer. Efter en stunds eftertanke svarar hon: “Jag är bra på att se helheten i samhället och få saker gjorda.”

Den sista är ganska Carin Götblad-lik. Inte typen som kliar sig i foten och stönar “jag kan inte göra någonting”, är hon. I ett övervägande manligt område är en kvinnlig ledare väsentlig. Hon är känd för att dra förhastade slutsatser och kräva förklaringar från andra. Även om det uppskattas av vissa, kan det vara överväldigande för andra. För om hon är ärlig mot sig själv har hon mycket att visa upp för sin insats.

Jag är än i dag den första kvinnan som någonsin innehaft tjänsten som länspolismästare i Stockholm. Sedan tjänsten skapades på 1700-talet har totalt 27 män innehaft den. Under nio år – en relativt lång tid för en polischef – övervakade jag en arbetsstyrka på sju tusen. Det här är viktigt för henne “för det brukar ta ett tag för en viss typ av man som har svårt för starka kvinnor och är nedlåtande”, säger hon.

Hon hävdar att hon har etablerat ungdomsråd med ungdomar i tidiga tonåren från så kallade utsatta stadsdelar, som hon träffar kvartalsvis för att diskutera polisens politik. Hon framhåller att inga av dessa initiativ var kortsiktiga projekt, utan snarare pågående initiativ: en hatbrottsjour, ett äldreråd, en jourtelefon för unga offer och unga lagöverträdare, och så vidare.

Hon har hyllats av många, men inte alla, efter att ha blivit utsedd till Årets chef av kock, Årets ledare av Affärsvärlden och Årets malare av Hem och Samhälles Riksförbund. Hennes Facebook-kompisar är bekanta med hennes marsvin, Nala och Roger, så hon skakar på huvudet och håller dem högt. Grisarna,

som hon hänvisar till dem. Testpersonen alltså. Nej, inte de där kompisarna på Facebook. Hon hävdar att de två är systrar. Frågan har redan bildats i hennes sinne. På grund av mina barnbarns intresse för HBTQ-ämnen kom en av mina systrar nyligen ut som Roger. Hon använder en barnröst kring sina försökspersoner, men sedan förklarar hon saker för oss som en polisbefäl.

Jag tillbringar varje dag omgiven av skurkar på jobbet. Små, generösa och sårbara passioner klarar sig bra i studierna, verkar det som. Som marsvin, till exempel. Det är ett motgift mot negativitet. Hennes professor och forskarmake, Erling Bjurström, som just nu sitter på glasverandan och arbetar, adopterar nådigt marsvinet. Hennes tidigare hobby med tama råttor var det minsta av hans bekymmer. Den sista droppen var när hon sa att de satt fängslade i buren på dagen men släppte ut dem på natten.

De behöver utrymme att gå runt i. Erling vaknade en natt av att se dem stiga upp i hans lemmar. Tanken på det får hennes mage att skratta. Han utbröt ett vilt rop. Det hade blivit rutin för dem att komma fram och slicka mig i ansiktet. Jämfört med råttans intelligens är marsvinets komiskt låga.

Tiden med Carin Götblad öppnar stora möjligheter. Vi börjar med att koppla av i hennes trädgård innan hon väljer cyklar som vi alla ska cykla på. Hon börjar med en berättelse om mord och övergår sedan till gängaktivitet. I en intervju nyligen nämnde hon att polisen hade upptäckt en 9-åring i en taxi med en Glock, ett vapen, och historien blev viral. Det här är en hemsk utveckling. Antalet skjutningar i Sverige har nått en aldrig tidigare skådad topp.

Polisen kommer naturligtvis under eld för detta. De flesta skottlossningar som involverar gäng kommer aldrig till ett fredligt slut. Människor är upprörda över att fallet med stölden från sommarstugan avslutades med omvänd post, som det uttrycks på inlämningssajter. Hon behåller sitt förtroende för att hon och polisen har gjort ett utmärkt jobb.

Situationen har förändrats dramatiskt. Oro och panik råder. Gruppen som helhet förblir tyst. Många potentiella vittnen är för rädda för att säga ifrån. Det enda som kan störa detta är inkludering och integration. Men mot bakgrund av den nuvarande krisen måste vi omedelbart arrestera och placera dessa mördare bakom galler.

Det finns ingen plats i samhället för extremt empatiska, potentiellt dödliga angripare. Ungdomsfängelser för åldrarna 15 till 17 har blivit ett diskussionsämne. Jag håller inte med om det, men vi kan inte tillåta kallblodiga mördare att uppfostra sina barn i fosterhemssystemen från vilka så många oroliga tonåringar flyr.

Enligt mätningar som gjordes i september var brottsligheten den avgörande faktorn i den månadens val. Generellt var alla positiva till att hålla poliskåren stark. Det behövs massor av poliser för skottundersökningar. Det dränerar styrka från någon annan källa. Vi har haft tillgång till fler verktyg ett tag nu. Bra! Men vi söker också förbättrad infrastruktur för skolor och socialtjänst. Och medan planerna pågår för att installera ytterligare övervakningskameror, kommer det inte att vara tillräckligt.

Ibland kan brott med hjälp av kameror lösas även när ingen är villig att prata. Vi har bett om detta ganska länge, men ingen har gett efter för våra önskemål. Självklart är det viktigt att hitta en balans mellan konkurrerande visioner om samhället. Antingen har du en stark etik eller så kan du upptäcka brott. Jag har pratat med tillräckligt många brottsoffer för att kunna bestämma mig.

Ännu känsligare är problemet med anonyma vittnen. Du borde fundera lite på den här saken. Det är svårt att svara på anklagelser om man inte vet vem som har gjort dem. Vittnes anonymitet är bra för mig. Med tanke på förekomsten av stora brott och gängaktivitet tror jag att det skulle kunna genomföras. Man får dock inte få upp sina förhoppningar för mycket. Det kommer inte att väga mycket i domstol.

Hon medverkade i TV4:s dokusåpa Expeditionen i höstas. Många olika typer av program inbjuder mig att delta. Om jag måste säga nej så gör jag det förmodligen. Om jag ska göra resan kan jag lika gärna ta upp något viktigt för mig. Det här fungerade bra för mig eftersom det gav mig en chans att ta upp situationen för barnen i Nepal, ett ämne som jag brinner för på min fritid. Som kvinna över 60 år blev jag glad över att bli tillfrågad av TV4 istället för någon av mina piggare, yngre manliga arbetskamrater.

Hon tackade ja till Himalayaexpeditionen utan att tveka. Det är den starkaste jag någonsin varit. Jag gick också och hade en ansiktsbehandling för första gången någonsin veckan innan vi åkte. Innan jag åkte till Nepal hade jag en ganska hög uppfattning om min egen attraktionskraft. Jag föreställde mig att killarna som dumpade mig när jag var tonåring skulle se mig på tv och tänka “vilken fräsch 66-årig Carin är.” Sedan började kollapsen, säger hon medan hon tar en paus från sin konst och skrattar. Höjdsjuka drabbade mig precis där. Och då kommer du verkligen att börja ballongera upp.

Carin Götblad Son Olycka
Carin Götblad Son Olycka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!