Johanna Beijbom Wikipedia

Johanna Beijbom Wikipedia
Johanna Beijbom Wikipedia

Johanna Beijbom Wikipedia – Många lyssnare har en stark koppling till namnet Johanna Beijbom. Hon lämnade en outplånlig prägel på musikbranschen, och hennes talanger sträckte sig bortom bara en musikalisk subgenre. Den svenskfödda och uppvuxna artisten har gjort musik sedan hon var liten. Nästa avsnitt kommer att upplysa dig om hennes imponerande karriär och privatliv.

Johanna har arbetat med många kända svenska låtskrivare genom åren, inklusive Thomas G:son (vinnare i ESC 2012 med “Euphoria”, Melodifestival 2006 med låten “Evivhet”), Lars “Dille” Diedricson (vinnare i ESC 1999 med “Take” me to your heaven”), Peter Boström (Vinnare i ESC 2012 med “Euphoria,” Vinnare i Melodi Grand Prix med låten “Stay”),

Under 2014 och 2015 uppträdde Svenska Hits på fullsatta pubar över hela Sverige med ledande artister som Johanna och en av Sveriges mest populära artister, Jessica Andersson. Johanna är mycket eftertraktad som sångerska och emcee, och hon kan enkelt växla mellan de två rollerna. Utan hänsyn till storleken på sin publik utför hon sina uppgifter med stor entusiasm och engagemang.

Idag är det Johanna Beijboms debutföreställning på Diggiloo. Lisa Stadell är en del av teamet som lägger ut de årliga dans- och körinspelningarna. Johanna är uppvuxen och bor fortfarande i Skövde, där hon och sambon Christoffer nu bygger sitt drömhus. Hon hade gått runt och trott att hon var 32 år gammal, så hennes plötsliga upptäckt att hon faktiskt bara var 31 orsakade henne stor besvikelse.

Hon har nyligen blivit faster, och hon håller tummarna för att en liten hund snart kommer att göra hennes nya hus till hennes permanenta bostad. Johanna, som en gång var känd som “Lilla kalven” på grund av sin omättliga aptit på mjölk, är en professionell “snoozer” som behöver minst tre väckarklockan för att äntligen komma upp ur sängen varje morgon. Som någon som föredrar att äta konstant, hävdar hon att folk ofta undrar om hon har pinmaskar.

Johanna Beijbom Wikipedia

Men hon säger att hon bara är en hungrig tjej och att vi inte ska oroa oss. Bra för dig, enligt vår mening! Att hela något eller vem som helst skulle vara Johannas idealiska superkraft. Hon hävdar att hon skulle ha gått in i tv eller radio om hon inte hade jobbat i musikbranschen. Du kan också prova på personlig träning.

Hon följde Loreens ledning i Eurovision i Baku 2012, och som ett resultat kunde hon delta i tävlingens slutliga triumf. Johannas egen karriär tog fart efter det och 2017 tävlade hon som artist på den danska melodifestivalen där hon kom trea. Hon har sedan dess medverkat på flera stora scener i Sverige och Europa, släppt ett antal album och uppträtt på ställen som Bingolotto.

Hon har samarbetat med en lång rad artister, bland annat Lasse Holm, Jessica Andersson, Magnus Carlsson, David Lindgren, John Lundvik, Tommy Nilsson, Orup, Sanna Nielsen, Kalle Moraeus, Lena Philipsson, Markoolio och Lasse Berghagen. När Diggiloo-turnén drar igång, räknar Johanna med att tillbringa sommaren med det fantastiska Diggiloo-teamet.

Att ha hela hennes utökade familj och många av hennes vänner där för att heja fram henne kommer att vara en extra bonus för henne när vi besöker Tibro i augusti. Men hennes deltagande i Eurovision Song Contest var bara början. Sedan 2007 har Beijbom varit en stödjande artist för flera länder vid Eurovision Song Contest. Dessa länder inkluderar Malta, Sverige, Georgien och Danmark mellan 2013 och 2015. Många tittares Eurovision-upplevelser förbättrades av hennes närvaro och den harmoni hon förde fram till scenen.

2017 tävlade Johanna Beijbom med låten “A.S.A.P.” i Danmarks nationella uttagning till Eurovision. Även om framgången undgick henne den här gången, framhävde hennes deltagande hennes orubbliga hängivenhet för sitt yrke. Hon fortsatte ändå att sträva efter att nå toppen av musikalisk storhet.

Samarbetet med Lasse Holm om “Vad som händer, vad som sker” var en höjdpunkt i Johanna Beijboms karriär. På grund av framgången med den här låten har Johanna säkrat sin plats i Eurovision-communityt som 2023 års officiella hymn. För att komplettera sina samarbeten och Eurovisionbidrag har Johanna Beijbom även släppt solomaterial.

Hennes sololåtar “Ingen annan än du” och “Sng till dig” visar hennes konstnärliga skicklighet. Hennes vokala arbete med metalband som Therion och Dragonland visar hennes anpassningsförmåga som artist. Under sin tid som professionell musiker har Johanna Beijbom visat sig vara en artist som kan spela en mängd olika stilar med stor glöd.

Här är Johanna Beijboms kockmake: Christoffer

Det finns mer i Johanna Beijboms historia än bara scenen och inspelningsstudion. Hon är lika fascinerande i sitt personliga liv. En svensk sångerskas man, Christoffer, är mannen hon avgudar. Det lyckliga paret hade ett oväntat första möte: i matstället där brudgummen var anställd.

Vid en champagnemiddag försökte Christoffer sabrera en flaska och sprayade hela folkmassan med sparkerande vin. Johannas kvickhet drogs genast till hans karisma och stygga natur. Det vackra bröllopet kommer att äga rum på Knistad Herrgård, inte långt från Skövde, Sverige, i september 2022, vilket markerar kulmen på det fantastiska parets kärleksresa.

Evenemanget innehöll ett antal framträdanden som visade upp gruppens hängivenhet för musik. Dessutom införlivade de sin gemensamma passion för musik och kulinariska läckerheter i sina bröllopsmenyer för att skapa en riktigt unik och minnesvärd upplevelse för sina gäster.

Sammanfattningsvis återspeglar Johanna Beijboms exceptionella karriär inom musikbranschen och hennes personliga liv med sin man Christoffer djupet i hennes förmågor och den tillgivenhet som omger henne. I köket eller på scenen slutar Johanna Beijboms smittande passion för musik aldrig att förvåna och fängsla sina nära och kära. När Loreen vann Eurovision Song Contest 2012 med “Euphoria” satt Johanna Beijbom i bilen bakom sig.

Nu förbereder hon sig för att tävla i Danmarks Melodi Grand Prix. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger hon till DR på en presskonferens. Efter fyra tidigare försök på Eurovision Song Contest, som hon alla gjort som medlem i en kör, är det äntligen dags för Johanna Beijerbom att stå i centrum som soloartist, som SVT rapporterade först. När Loreens 2012 komposition “Euphoria” utsågs till den totala vinnaren i tävlingen var hon en stark supporter.

“Har varit min stora önskan”

Jag känner mig oerhört välsignad och lycklig över att få resa till Danmark och göra det jag älskar som svensk. Från det ögonblick jag först såg Carola uppträda har jag velat stå i centrum. Enligt vad hon säger till DR är det verkligen en dröm som har gått i uppfyllelse.

Bidragsstödjare är svenskar

Svenska medborgare Christian Fast, Dimitri Stassos och Freja Jonnson Blomberg är bland de ansvariga för “ASAP”-insatsen som Beijerbom måste kämpa med. Den tysk-svenske Yosefin Buohler presenterades för tyska Melodifestivalen tidigare i veckan, vilket gör honom till den andra personen med svenska band som tävlar utomlands denna vecka. Yosefin Buohler har medverkat på tidigare säsonger av svenska “Idol”.

Hennes livs musik har aldrig lämnat Johanna Beijboms sida .Hennes första trumset var en present när hon bara var tre år gammal. Hon började öva tills hon kunde matcha Celine Dions utbud efter att ha blivit inspirerad av hennes ballader. Age 14 såg släppet av hennes debutsingel. För tillfället är hon så upptagen att hon inte har tid för umgänge.

I morse var första gången på ett tag som hon sov i. Jag har faktiskt gjort lätt av det, släppt in hunden i sovrummet och tagit ett steg tillbaka. Johanna Beijbom berättar varför hon och jag bestämde oss för att träffas på hennes go-to-café i Skövde i relativt tysthet. Hon arbetade på originalversionen av “Euphoria” av Loreen tillsammans med hitlåtskrivarkungen och Skövdesonen, Thomas G:son, och var en av de tre huvudsakliga kreativa krafterna bakom Loreens framträdande i Eurovision-finalen.

De som var på arenan var de enda som såg mig. Jag var dock alltid synlig från det gröna rummet som en del av handlingen. När vi satt där sträckte jag mig fram och tog Loreens hand. Hon turnerar inte längre med Eurovisionvinnaren, men exponeringen hon fick från tävlingen hjälpte till att lansera Johanna Beijboms solokarriär.

Det verkar som att allt jag har gjort i sommar är att sjunga Euphoria, säger hon med ett skratt. Hon jobbar som sångare för Telenor vid sidan av, men hon ljuger när folk frågar henne vad hon sysslar med. En arbetare som gillar att sjunga behöver en flexibel chef och kollegor som kan byta skift. Jag gillar inte att börja tidigt, och jag har aldrig jobbat på en helg.

Hon tycker om att kunna ta en paus från musiken och fokusera på något annat. …och de som bara tittar förbi för att säga hej. Och hon sa att hon träffade sin make på kontoret. Blir det flera föreställningar så är det enda stället vi träffas. Både hennes eget material och demos av andra artisters verk inklusive hennes sång har under de senaste dagarna skickats in till nästa års melodifestival.

Om hon kände att halsen började göra ont skulle hon ha gurglat med saltvatten. Energistenarna är en stapelvara i hennes handväska. Min sambo har fäst ett kryss bak på bilens backspegel. Villkoret var att hon kör mindre, enligt hans begäran. Bilen åker till Skara idag för att hyra ut kostymer till den kommande arbetsfesten.

Jag stannar till vid vapenhuset för att ta några 1930-talsdräkter. På scenen tar vi en resa genom tiden. Johanna Beijbom har inga problem med att bestämma sig mellan att sjunga i bakgrunden, med ett band eller helt själv.

Johanna Beijbom Wikipedia
Johanna Beijbom Wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!