Johanna Jansson Vetlanda Föräldrar

Johanna Jansson Vetlanda Föräldrar
Johanna Jansson Vetlanda Föräldrar

Johanna Jansson Vetlanda Föräldrar – Johanna, Eksjöbo på 7 Gröna Gatan, trädde in i världen den 6 november 2002. Den 21 juli firar vi Johannas namnsdag. För tre veckor sedan, den 4 oktober 2023, flyttade hon till sitt nuvarande hem. Där delar hon bostad med två rumskamrater som heter Ilan och Helena. Johanna är mycket efterfrågad för denna roll. Hittills denna månad har vi gjort 654 tillkännagivanden om henne. Hon delar trapphus med fem andra personer som alla bor i byggnaden.

Samma år som Johanna flyttade in i sin lägenhet flyttade även tre andra personer in i huset; alla fyra lever fortfarande och mår bra nu. För mordet på Tove, 21, i Vetlanda dömdes Johanna Leshem Jansson till livstids fängelse. Hon upprätthåller ett socialt liv medan hon sitter i förvar, men hon har också hamnat i slagsmål med vakterna.

Två unga kvinnor skrev historia i Sverige när de dömdes till livstidsstraff för mord och grov fridskränkning: Johanna Leshem Jansso n, 20 år, och Maja Hellman, 18 år. Leshem Jansson och Hellman har överklagat sina straff genom sina advokater, och de kommer att sitta häktad tills en eventuell prövning av hovrätten.

Tove, hemmahörande i Vetlanda, mördades i sin lägenhet och ströps

Tove sågs senast vid liv den 16 oktober 2022, efter en utekväll i centrala Vetlanda. Hennes kropp upptäcktes i ett skogsområde utanför staden den 2 november. Efter att ha dödat Tove genom strypning försökte Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman bränna hennes kropp. De två unga kvinnorna, som kände Tove, omhändertogs dagen efter att hon försvunnit. Det fanns en historia av spänningar mellan offret och den 20-årige misstänkte, vilket ledde till mordet.

En pusselstrid som involverar Johanna Leshem Jansson

Johanna Leshem Jansson satt ursprungligen häktad i Jönköping, men efter att ha fått sitt straff förflyttades hon till Hinseberg. Den helt nya anläggningen med 52 bäddar kan hittas norr om rebro. 20-åringen kan leva ett normalt och tillfredsställande liv när hon är inne, komplett med daglig träning och interaktion med sina andra straffångar.

Johanna Jansson Vetlanda Föräldrar

Aftonbladet rapporterar att Johanna Leshem Jansson också hamnat i bråk med Hinsebergs hantverksrumspersonal. 20-åringen ska ha skrivit ett meddelande till personalen och bett dem lämna pusslen där tidningen hittat dem. Både Maja Hellman, 18, och Johanna Leshem Jansson, 20, fick livstidsstraff för sina roller i Toves mord. De två kompisarna är inte längre inhysta tillsammans, men de är nu fria att göra som de vill i sina egna fängelser.

Det är så de tillbringar sin tid i fängelse – gör konst, läser och tränar. Både Johanna Leshem Jansso n och Maja Hellman slog rekord i Sverige när de dömdes till livstids fängelse efter att ha befunnits skyldiga till mord och grov integritetskränkning i så ung ålder. Leshem Jansson och Hellman har överklagat sina domar genom sina advokater och de kommer att sitta häktade tills en eventuell prövning av hovrätten.

Tove dräpar i Vetlanda

Tove sågs senast vid liv den 16 oktober 2022, efter en utekväll i centrala Vetlanda. Hennes kropp upptäcktes i ett skogsområde utanför staden den 2 november. Tove ströps till döds av Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman, som sedan försökte bränna kroppen. De två unga kvinnorna, som kände Tove, omhändertogs dagen efter att hon försvunnit. Det fanns en historia av spänningar mellan offret och den 20-årige misstänkte, vilket ledde till mordet.

Så tillbringar Johanna Leshem Jansson sina dagar på Hinsebergsgården

Johanna Leshem Jansson satt ursprungligen häktad i Jönköping, men efter att ha fått sitt straff förflyttades hon till Hinseberg. Den helt nya anläggningen med 52 bäddar kan hittas norr om rebro. Personer som väntar på ett straff och inte längre har restriktioner väntar vanligen i det 16-bäddars häktet som har varit öppet på Hinseberg sedan tidigare.

Mellan klockan 08.00 och 18.00 har Johanna Leshem Jansson frihet över häktets område. 20-åringen kommer sedan att ha möjlighet att äta tillsammans med de andra dömda eller ensam själv. Hon kan också göra saker med andra människor, som träning, konsthantverk och läsgrupper.

Hantverk kan innefatta att tillverka smycken, skapa konst eller skriva bokstäver. Daniel Hultman, vaktmästare på Hinseberg, säger till Expressen att det också spelas flitigt spel i fängelset. Publikationen hävdar att Johanna Leshem Jansson har haft åtskilliga besökare och telefonsamtal sedan domen meddelades.

Maja Hellmans fängelsetillvaro i Jönköpingsfängelset

Maja Hellman hålls fortfarande i Jönköping, en stad i Sverige med 63 invånare. Tjugofyra av dem delas av två personer, så du får i princip två rum för dig själv. 18-åringen här äter frukost runt åtta, lunch klockan halv elva, end middag klockan sex. Kvällsfika finns för alla som är intresserade. Maja Hellman kan bland annat utföra lättare arbeten i verkstad under hela dagen, då de intagna inte sysslar med gruppaktiviteter.

Hon har även tillgång till ett dagrum och en träningsdel där hon kan umgås med de andra boende. Fängelseanstalten i Jönköping ger 18-åringen och de andra intagna tillgång till kiosk en gång i veckan. Varje vecka läggs nya böcker till i bokvagnen. Maja Hellmans psykolog har besökt henne medan hon suttit häktad.

Maja Hellman, som stod åtalad för att ha dödat Tove, 21, i Vetlanda, friades av Göta hovrätt. Ett och ett halvt år i fängelse är allt hon får för sitt brott av stor fridsstörning. Livstid i fängelse sänktes till 16 år för mordet och grova integritetskränkningen som Johanna Jansson begick i höstas. Dessutom ska hon ersätta Toves familj och dödsbo för skadestånd, något Maja Hellman inte är skyldig att göra.

Toves hals greps av Johanna Jansson, vilket hon har erkänt. Hovrätten fann att kvinnan var “likgiltig inför att målsäganden skulle dö”, utifrån hennes beteende kring dådet. Maja Hellman är “enormt lättad”, säger hennes advokat till Aftonbladet. Advokat för Johanna Jansson sa till Expressen att hennes klient överklagar beslutet.

Johanna Leshem Jansson fabricerar en berättelse om hur hon och Tove hade en lugn kväll i sin lägenhet i Vetlanda. På grund av sina falska uppgifter om mordkvällen dömdes även Maja Hellman till maxstraff. Så här kom domen i den stränga domen mot de båda damerna i Vetlanda. Rättsläkarens och en grannes uttalanden, tillsammans med Maja Hellmans stegräknare och den nya HD-praxisen, var avgörande.

En klassiker av svensk mysteriefiktion, Mordet i Vetlanda upprätthåller spänning ända till det bittra slutet. Tove, Maja Hellman och Johanna Jansson gick in i en Vetlandalägenhet i oktober och bara de tre visste vad som egentligen hände där inne. Relationsproblem uppstod för att Johanna Jansson hyste förbittring mot Tove.

Jansson hade skrivit en anti-hennes låt och de två hade varit osams ganska länge. Hennes intresse för mord stöds av hennes Google-sökningar och hon hade en dispyt med Tove under timmarna fram till mordet. Johanna Jansson började också meddela polisen att hon strypt Tove i lägenheten, vilket var en stor förändring i hennes ursprungliga uttalande.

Enligt Johanna Jansson hade dock en liten strypningsperiod inte räckt för att döda henne. Toves anhängare har nu föreslagit ett förslag om att hon kvävdes till döds på sina egna kräks eller annat maginnehåll. Enligt Maja Hellman sov hon igenom hela händelsen. Jansson och Hellman dömdes till dödsstraff av Eksjö tingsrätt.

Rådmannen Erik Handmark, domaren i mordrättegången, hade rykte som en nitisk åklagare på det småländska höglandet. Rättegången mot Bobbys föräldrar, som befanns skyldiga till mordet på pojken, var det mest uppmärksammade fallet han någonsin åtalat. Eksjö tingsrättsråd Handmark och juryn kommer fram till att både Johanna Jansson och Maja Hellman har ljugit om vad som hände mordnatten.

Jag har sett mer försiktiga bedömningar av vittnen som ljuger i andra beslut, men tingsrätten i det här fallet är inte rädd för att kalla en spade för en spade. Tingsrätten åberopar rättsläkarens vittnesmål att “det råder ingen tvekan om vad som orsakade dödsfallet i det här fallet”, vilket definitivt motbevisar försvarets påstående om kvävning, som avgörande bevis för att Johanna Jansson ljuger.

Detta leder till att tingsrätten drar slutsatsen att Johanna Janssons förklaring är falsk, och den åberopar rättsläkarens vittnesmål om att “betydligt våld och en viss tid” krävs för att orsaka dödsfall genom strypning. Johanna Leshem Janssons påstående att hon skulle ha hållit händerna runt Toves hals i tio sekunder är uppenbart falskt.

Grannen som hörde vad hon trodde var aktivitet i flera minuter från lägenheten kommer också att vara avgörande för att få dem båda dömda. Maja Hellman hävdar att hon inte var i lägenheten när Tove mördades, men hennes telefons inbyggda stegräknare motbevisar detta.

Johanna Jansson Vetlanda Föräldrar
Johanna Jansson Vetlanda Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!