Jonah Kusi-Asare Längd

Jonah Kusi-Asare Längd
Jonah Kusi-Asare Längd

Jonah Kusi-Asare Längd – Jones Kusi-Asare, i folkmun känd som Doctor Jones, är en före detta svensk fotbollsspelare (anfallare) som föddes den 21 maj 1980 i Ghana. Han arbetar för närvarande som fritidsinstruktör på en Rinkebyskola.

Karriär

emigrerade till Sverige vid 16 års ålder och började sin karriär hos Vasalund/Essinge IF. Han kom till Djurgården före 1999 och spelade där tills han slutförde sitt treåriga avtal. tecknade sedan, i slutet av 2001, med Grazer AK i Österrike. Han spelade under en mycket kort period för Denilzispor, följande klubbadress, i Turkiet. Kusi-Asare återvände till allsvenskan sommaren 2003 och skrev på med Landskrona BoIS. Han återvände till Djurgrden inför säsongen 2005, där han tidigare vunnit den interna skytteligan 2001 och 2005.

League of Denmark (2009–2010)

Han kom till det danska laget Esbjerg fB i början av 2009 efter att hans kontrakt med Djurgrden löpte ut i slutet av 2008. Jones Kusi-Asare var tvungen att fylla på emellanåt för Esbjerg fB men blev aldrig ordinarie. På en och en halv säsong spelade Esbjerg 9 ligamatcher totalt. Kusi-Asare lånades ut till lborg BK [3] för perioden 1 september till 31 december 2010, under vilken tid han gjorde tre ligamål och ett mål fram till vinteruppehållet.

Svenska seriesystemets comeback

Kusi-Asare var förberedd på två säsonger (2011 och 2012) med topplaget Assyriska FF den 26 januari. Han klarade sedan läkarexamen dagen efter. Således återförenades Kusi-Asare och Stefan Batan, en före detta klubbkamrat från sin tid i Djurgrden. Kusi-Asare gjorde det ensamma målet i Assyriskas inledande match som spelades hemma mot Hammarby.

Den 3 mars 2012 blev det uppenbart att Kusi-Asare och Assyriska håller på att separera sedan han misslyckades med att fullfölja sitt slut på köpet. Kusi-Asare återvände till fotbollen efter några år borta genom att skriva på med division 6-klubben Jarlaberg IF. Han har redan gjort jämförelser med Zlatan trots att han fortfarande är en ung spelare, och Juventus och andra internationella toppklubbar är enligt uppgift intresserade av att värva honom.

Jonah Kusi-Asare Längd

Jonah Kusi-Asare, 15, gjorde debut när AIK spelade träningsmatch mot IFK Norrköping. Enligt truppens huvudtränare, Andreas Brännström, “Han gjorde ett bra matteprov häromdagen, det känns så, och nu är han med i AIK:s a-lag.” Inför säsongen bytte Jonah Kusi-Asare från BP till AIK. Han har fått spendera mest tid med det unga laget sedan han kom till AIK. Han fick dock möjligheten att göra sin a-lagsdebut i måndags under träningsmatchen mot Norrköping vid bara 15 års ålder.

Jag åstadkom allt korrekt, hävdar han efter matchen. På famnen på de allsvenska lagen ligger annonser för spelbolag. Jonah Kusi-Asares annons var dock inte täckt över. Jag var tvungen att tejpa över det eftersom de påstod att jag var för ung. Gästande AIK vann matchen med 2-1.

Nu har han sommarlov

Jonahs sommaruppehåll har kommit i perfekt tid, enligt AIK:s huvudtränare Andreas Brännström, då han nu kan vara med och träna på allvar. Det är roligt. Det verkar som att han klarade sig bra på sitt senaste matteprov eftersom han nu är med i AIK:s a-lag. Ibland tappar man ur sikte hur unga de är. Men det är roligt. Han tränade med oss den här veckan medan han var här. Han gjorde ett bra jobb. Han är just nu på sommarlov, så han kommer att kunna tillbringa några veckor hos oss.

Lägger han till

Det är utmanande att frigöra dem från högstadiet.

kontrasteras med Zlatan

Kusi-Asare är en lång anfallare med gedigen teknik. Han hävdar att folk då och då har jämfört honom med Zlatan i det avseendet. Dessutom har han kopplats ihop med större klubbar trots att han nyligen kommit till AIK. Inklusive lagen som Fotbollskanalen redan har skrivit om, som Juventus, Benfica, FC Köpenhamn och Red Bull Salzburg.

Det är bra att höra det. Det är bra att folk känner till mig. Jag har alltid velat spela utomlands. När jag får veta att de vill eller är intresserade av mig. Då, hävdar han, känner man sig lite nöjd. Men i nuläget är han mer mån om att etablera sig i AIK än att lämna. Mitt mål är att göra a-laget och skriva kontrakt med dem.

I Djurgrden uppträdde Papa Jones

Jones Kusi-Asare, pappa till Jonah, spelade tidigare i Djurgrden IF under två säsonger, då han bland annat vann SM-guldet 2005.

Han bad dig spela i Djurgården, eller hur?

Han önskade det uppenbarligen. Det gick dock inte så.

Jonas förtydligar

Eftersom det var AIK antar jag att de inte var intresserade. Jag ville se den här platsen. Miljön var bättre i AIK.

Applåderade du på Djurgården?

Nej, men jag har varit på många matcher. Det skulle vara underhållande att tävla mot dem. Även om Jonah Kusi-Asares pappa har en framstående Djurgrdsprofil, var det AIK. För att möta Varberg var den 16-årige enastående talangen tvungen att make sin klubbdebut i den yngsta åldern någonsin. Han beskriver det som en oförklarlig upplevelse. Jonah Kusi-Asare har tränat med AIK den här veckan efter att ha fått möjligheten i träningsmatchen mot IFK Norrköping tidigare i somras.

Supertalangen togs bort i den 81:a minuten mot Varberg och gjorde därmed AIK:s yngsta allsvenska debut någonsin. Att få göra debut är tillfredsställande. Kul är också tre poäng. En känsla som inte går att beskriva, enligt 16-åringen som var nöjd med sin prestation. Jag fick ett par touch och kände att jag presterade beundransvärt.

Du nickade också

Det var ganska nära. Jag försökte få den i mål utan att tänka så mycket på det. Trots att han inte har kontrakt med A-laget har Kusi-Asare fått träna med dem. Det var ett viktigt steg för honom, men han tillägger: “Jag tror att jag hanterade det bra och gjorde det bra.” Han fortsätter med att säga:

Till en början var det utmanande att anpassa sig till tempot, men man gör det efter hand.

Vilken typ av gamer är du enligt dig?

En skicklig, kraftfull slagman. Djurgrd-profilen Jones Kusi-Asare är pappa till Kusi-Asare. Han spelade i klubben i sju säsonger och tog SM-guldet 2005. Själv förstår Jonah knappt hur hans son kom att bli AIK. Jag har ingen aning, verkligen. Jag var verkligen intresserad när AIK anmälde intresse, hävdar han. Kusi-Asare räknar med att speltiden i AIK-tröjan ökar efter övergången. Jag räknar verkligen med det. Jag hoppas verkligen det, tillägger han med ett leende.

Jag vill vara en del av truppen för varje match och integrera så mycket jag kan. Henning Berg om valet av Kusi-Asare till huvudrollen. Han gjorde det under hela föregående session och tränar just nu med oss. Jag har ingen aning om varför han tidigare spelade på resande fot för Gothia Cup, men nu tränar han och tävlar för a-laget. Det är en underbar talang som nu börjar märkas. För honom var det en positiv upplevelse.

Jonah Kusi-Asare Längd
Jonah Kusi-Asare Längd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!