Kim Bergstrand Sjukdom

Kim Bergstrand Sjukdom
Kim Bergstrand Sjukdom

Kim Bergstrand Sjukdom – Kim Bergstrand, svensk fotbollsspelare, brandman och tränare, föddes den 18 april 1968 i Täby. Som spelare är han mest ihågkommen för sina närmare 200 framträdanden med AIK och Hammarby IF i allsvenskan. Efter att ha börjat som spelar-tränare hos Nacka FF kom han till Brommapojkarna efter att klubben gick i konkurs 2001. Efter avslutad spelarkarriär tränade han klubbens topptrupp från 2003 till 2007; med den truppen vann han 2006 års svenska juniormästerskap. 2008 till 2010 var han A-lagets huvudtränare.

Det var hans jobb att leda Brommapojkarna till Allsvenskan under deras inledande säsong och det gjorde han genom att vinna en slutspelsmatch mot Ljungskile. Efter att Djurgrden kvalat in och Hammarby blivit utslagen, med sin 12:e plats 2009, var de det bästa laget i Stockholm. Han kämpade på sin andra säsong i allsvenskan och släpptes den 7 oktober med fyra matcher kvar.

Han skrev på ett tvåårskontrakt med Division I Sirius-laget den 17 november 2011, med början på säsongen 2012. Den 8 december 2011 tillkännagavs att Thomas Lagerlöf skulle ansluta sig till laget som assisterande tränare, och de har arbetat tillsammans sedan dess. Under sin första säsong kom de nära framgång genom att sluta trea, bara förlorade på uppflyttning till nästa nivå mot stersund och Forward med en poäng. De sopade hela serien 2013, och i september hade de förnyat sina kontrakt med ytterligare två år.

Med sitt Superettanmästerskap 2016 höjdes Sirius till Allsvenskan för första gången sedan 1974. De skrev på en treårig kontraktsförlängning den 2 augusti 2017, bra till slutet av 2020 års kampanj. Båda spelarna bekräftade sin avgång från Sirius den 15 november 2018, med hänvisning till en “storklubbsklausul” i sina treårskontrakt. Dagen efter presenterades de officiellt som Djurgrdens nya tränare för de kommande tre åren, under den tiden gick de vidare och vann SM-guld under sin allra första säsong. Avtalen förnyades med ytterligare två år (till 2023) den 24 mars 2021.

De gick vidare till Uefa Conference Leagues åttondelsfinal 2022 efter att ha gått obesegrade genom gruppspelet, men förlorade till slut mot polska klubben Lech Poznan. Båda parter förnyade sina avtal med ytterligare tre år, denna gång till 2025, dagen innan, den 15 mars 2023. I Bergstrands meritförteckning ingår också en insats som akademins chef i utbildning.

1994 släppte AIK Kim Bergstrand. Det resulterande argumentet är ett som Bergstrand helst vill glömma. Under den tiden var både jag och AIK omogna, erkänner han i Lundh-podden. Den nuvarande Siriustränaren förväntade sig inte att Kim Bergstrands karriär med AIK:s A-trupp skulle avslutas medan han var där 1986 till 1994.

Både Bergstrand och Anders Hjelm släpptes från laget. Det var inte vi som ville bryta med AIK; i själva verket var det tvärtom. Då var vi inbitna AIK-fans som inte kunde få nog av bandet. Så det var en tung hit, erkänner Bergstrand i kväll i Lundh-showen på Fotbollskanalen.

Varför valde din arbetsgivare att låta dig gå?

Kanske hade vi lite för mycket otäcka och ifrågasatte auktoritet lite för mycket. Hasse Backe var då AIK:s tränare. Hasse sa att jag hade för svåra sår, men jag tvivlar på att det var så skuret och torkat. Du borde fråga honom om den saken. Jag fick inte ett tillfredsställande skäl för det. Vi hade varit vana vid Tommy Söderbergs gränslösa potential. Inte riktigt lika högt då.

Vad tycker du om hur saker och ting fungerade, med tanke på att du gjorde din debut i så ung ålder efter att ha spelat för klubben i X antal år? Jag var omogen på den tiden, och det var AIK också. Du kan inte på något sätt kalla denna skilsmässa vänskaplig. Idag skulle jag ha hanterat situationen annorlunda, och jag tror att AIK hade hanterat det annorlunda också. Finalen var en downer. Det var otroligt tråkigt.

Så, betalade de av dig?

Flera skiljenämnder var inblandade. Det var smutsigt där. Thomas Bodström (advokat) var där för att hjälpa mig. Jag tycker inte att det var något underbart med det. Inte från mig, och inte från AIK. Men det glömdes för länge sedan, och ingen av de personerna är fortfarande inblandade i AIK. I morgon börjar Djurgrdens kampanj för att gå med i Europa Conference League. Laget som helhet har dock blivit förkylt.
Tränaren Kim Bergstrand uppger på DIF:s hemsida att laget trots en nyligen förkylning är vid god hälsa och att det finns mycket att vara optimistisk över.

Djurgrdens Europa Conference League-kval till andra omgången börjar imorgon när de tar sig an HNK RIjeka. Djurgården har varit dominerande den senaste tiden, med fem raka vinster i allsvenskan. Lagets hälsa har äventyrats inför morgondagens match. Blue Stripes bör dock vara opåverkade. Självklart kommer det att bli mycket roligt och en intressant upplevelse. Förväntningarna är höga, och vi kommer in med en solid meritlista. Det finns mycket att vara änkful för, och vår hälsa är i allmänhet bra utom från en nyligen förkylning.

Borta i 40-gradig värme mot en annan motståndare än vi är vana vid, det är uppenbart att vi måste ställa om och ta det som kommer i vår väg, men det är inget som borde bekymra oss, säger Kim Bergstrand på DIF:s hemsida, och fortsätter. Vi kommer att sträva efter att prestera som vanligt så mycket som möjligt. Det är inte riktigt fotboll som vi känner den, men den har ändå elva spelare på en plan som är lika stor som alla andra.

Starttiden 20:30 på Stadion HNK Rijeka är när handlingen börjar. Han släpptes i går från Brommapojkarna. Kim Bergstrand är enligt uppgift nu redo att ta över AIK, som eurosport.se rapporterat. Om så vore fallet skulle jag ha väldigt roligt med det. Inget besked från AIK än; Jag har ingen aning om vad de tycker. Bergstrand hävdar att de nu har en tränare. Han har elva års erfarenhet av att spela AIK och var en del av laget som tog SM-guldet 1992. Och han vill inte bli lagets tränare.

Den är klar. Han säger, “Jag tror att alla svenska tränare skulle vara intresserade av det.” Kim Bergstrands kommentarer om Nazityskland har rönt omfattande fördömanden. Nu vet vi att Aftonbladet först beslutade att inte publicera det mycket kritiserade påpekandet på Kim Bergstrands begäran och att det kom ut på grund av ett “kommunikationsfel”. Martin Schori, biträdande utgivare på Aftonbladet, hävdar att samtalet ägde rum på fredagskvällen i Klubbhuset.

Kim Bergstrand Sjukdom

Söndagens upplaga av Aftonbladet innehöll en intervju med Djurgrdens tränarstab Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf som sändes i tv. Kim Bergstrand har hamnat i eld efter en intervju där han citerades för att vi kan lära oss något av nazistregimens ledare på 1930- och 40-talen. Lika otäcka som vissa tyskar på 1930- och 1940-talen var, är det viktigt att sätta sina handlingar i perspektiv. Du kanske pratar om deras metoder och allt det där, men det finns också saker du kan lära dig av vad de gjorde. istället, vad man inte ska göra. Bergstrand menar dock att ledarskap kan hittas på oväntade ställen.

Tidningen Aftonbladet ger en översikt

Efter att ha tagit bort filmen från sin sajt bestämde sig Aftonbladet för att återpublicera den några timmar senare. Nu får vi veta att Aftonbladet först beslutade att inte publicera uttalandet i den skriftliga intervjun eftersom Kim Bergstrand bad dem att inte göra det. Klubbhuset hörde vd-utgivaren Martin Schori på Aftonbladet säga, “Han frågade om det var okej att vi tog bort den referensen för att det var fel och inget han står för.” Aftonbladet publicerade uttalandet i form av ett tv-klipp på sajten, trots att det inte fanns med i textintervjun.

Martin Schori bekräftar för Johan Cedersjö, programledare och reporter på Medierna i P1, som ledde samtalet på Klubbhuset, att det var ett kommunikationsfel och det låg kvar i ett tv-inslag. Schori säger till Cedersjö att när de väl insåg sitt misstag tog de ner artikeln, men den plockades snabbt upp någon annanstans, vilket ledde dem ner på ett falskt spår innan de till slut publicerade den igen.

Efter att Aftonbladets tv-artikel sänts lade Instagramkontot Dyngbaggegalan upp en reaktion på den och stark kritik mot Kim Bergstrand följde. Enligt Svante Weyler, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism, skulle hans karriär som tränare “förmodligen ha tagit slut” om han hade arbetat i Tyskland.

Han ser det som arvet efter dessa ledare som han kan lära sig av. De är inte kända för att upprätthålla disciplin i gymmet eller inspirera elever att förbättra sin snabbhet, smidighet eller bollfärdigheter. De är ökända för sin roll i att orsaka andra världskriget och dödsfallen av miljoner judar, romer och homosexuella i Europa. Weyler sa till Fotbollskanalen att detta är den enda absoluta sanningen om tyskt ledarskap.

Kim Bergstrand Sjukdom
Kim Bergstrand Sjukdom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!