Lasse Berghagen Dikter

Lasse Berghagen Dikter
Lasse Berghagen Dikter

Lasse Berghagen Dikter – Efter 73 år lämnar Lasse Berghagen äntligen släktgården. Ex-värden har sålt gården i Svärdsjö som han och hans fru använde som fritidshus och går vidare med livet. Jag njuter verkligen av sensationen. Lasse Berghagen insisterar på att vi helt enkelt vänder blad och fortsätter. Som rapporterat av DT säljer Lasse Berghagen, 73, sin gård i Svärdsjö.

Lasse Berghagen har arbetat med marken de senaste 73 åren; han tog över den från sina föräldrar, som hade köpt den när han var en ung pojke. Men artisten, programledaren och författaren har gått vidare. Vi fortsätter bara med våra liv efter att ha sålt det. Lasse Berghagen är “nöjd” med försäljningen av sin gård.

Medan Lasse Berghagen och hans fru Eva har tillbringat många lyckliga semestrar där, har gården aldrig varit deras primära bostad. Ändå har Berghagen lämnat en del att göra på huset till nästa gårdsägare. Den har inte fungerat som en stiftelse. Det är ett bra ställe att tillbringa sommaren på. Vi har haft ansvaret för gården.

Vi har nått en punkt av belåtenhet och ingen är intresserad av att vi tar över. Efter det kan vi sälja det och göra vad vi vill med pengarna. Det är tufft, och det finns alltid mer som behöver göras. Det är en fantastisk upplevelse. Efter hans uttalande vände jag blad och fortsatte läsa.

Kan du beskriva en tid då du var tvungen att släppa en värdefull barndomsägodel?

Magnus Härenstam rådde mig en gång: “Bli inte kär i materiella ting, utan lev livet.” Det är en lättnad, och det känns rätt, att vi klarade det. Vi är glada eftersom en ny familj kommer att ta över verksamheten från oss. Den tidigare “Allsong p Skansen”-värden är nöjd med affären och hävdar att de nya ägarna har en historia med gården. För oss är vi nöjda med det. Vi hittade en trevlig familj med rötter på landsbygden. Han och hans fru, förklarar han, är ganska nöjda med deras val.

Lasse Berghagen Dikter

Vad Lasse Berghagen och hans fru tänkte göra

Varken Lasse Berghagen eller hans fru Eva har något intresse av att göra några större inköp inom en snar framtid. De ska tillbringa sin semester någon annanstans. Jag har inget intresse av att utöka min samling. Det rekommenderas att du tillbringar en vecka på ett gästhem i sterlen. Just nu jobbar jag. Konstnären reflekterar över hur bra det känns att sätta sig in i något och gå vidare.

När Lasse Bergahagen hoppade av som programledare för SVT:s “Allsng p Skansen” klev han ur rampljuset. Sedan han lämnade SVT har Berghagen gett ut en rad skivor och böcker, den senaste är “Flakmopedisten” (2012), vars historia börjar på en gård nära Svärdsjö. Enligt uppgifter från nyhetsbyrån TT har artisten Lasse Berghagen gått bort efter en utdragen sjukdom.

Lasse Berghagen tillbringade många barndomssemestrar i Svärdsjö, strax utanför Falun, och tog senare över familjens egendom där och förvandlade den till ett fritidshus som han och hans fru använde fram till 2018. Kalle Moraeus, musiker och nära vän till Kalle från Orsa, är ledsen. Uppriktighet och objektivitet är grunden för vår rapportering. Sveriges Radio påverkas inte av någon regering, kyrka, näringsliv eller annan utomstående grupp.

Beskedet om Lasse Berghagens död nådde Leif Källman, en barndomsvän till Berghagen, på vägen hem. En sådan hemsk händelse. Som ett resultat av honom har Svärdsjö det bättre. Leif Källman berättar att Lasse Berghagen ansvarar för en rad förbättringar av Svärdsjö, bland annat installationen av en mack.

En svala skapar ingen sommar, men det gör Lasse Berghagen, Skansens köravdelnings överstepräst. För nionde året i rad har den omåttligt populära artisten bemästrat konsten att tämja besökare och publik i en presentation som har blivit en sann sommarkult. Men de mest avlägsna galaxerna i universum har ingenting med hans brist på blygsamhet och stöd.

Konceptet att tacka blir allt mindre populärt i modern svensk användning. Det finns en genuin känsla av tacksamhet i mitt hjärta över att jag fick vara en del av något så monumentalt, flödar den optimistiska Sollidenscenens producent. Men de mest avlägsna galaxerna i universum har ingenting med hans brist på blygsamhet och stöd. Konceptet att tacka blir allt mindre populärt i modern svensk användning. Det finns en genuin känsla av tacksamhet i mitt hjärta över att jag fick vara en del av något så monumentalt, flödar den optimistiska Sollidenscenens producent.

Lasse Berghagen är inte precis den coola ungen när det kommer till ord. Han har inga betänkligheter över att använda ett språk som skulle få honom att omedelbart skickas till utvisningsbåset i så kallade coola kretsar. Har egenskaper som blygsamhet, tacksamhet och uppriktighet. Karln är dödsallvarlig när han säger att han inte har någon aning om vad stöd är, och att gungbrädan inte finns på hans mentala karta.

Väldigt omtyckt? Detta är en standard som jag inte mäter efter. Jag har hört det från både journalister och kritiker. Personligen har jag inte märkt några större förändringar i min dagliga rutin under hela året ars. Naturligtvis har jag dock växt upp en bit på vägen. Det finns en viss typ av blygsamhet inför det ansvar som följer med det.

Beläget i Svärdsjö har Lasse Berghagen sålt sin gård. Somrarna tillbringade han på samma gård som han gjorde när han var liten. Han säger till tidningen att tiden inte räcker till. I Sverige är Lasse Berghagen bland våra mest kända musiker. Lasse har under sin karriär haft ett antal singlar på Svensktoppen, bland annat den tidlösa klassikern “Teddybjörnen Fredriksson”, som han komponerade 1969 och sedan dess blivit hans signum.

Lasse Berghagen föddes i Stockholm 1945 av tandläkaren och professorn Nils Berghagen och hans hustru Britta, född Lindstedt. En skivproducent hörde honom först uppträda på en NTO-fest i Enköping när han var bara 19 år gammal. I slutet av 1960-talet arbetade han med Benny Andersson, som han skrev ett antal låtar tillsammans med. Mellan 1994 och 2003, när Lasse Berghagen var ansvarig för “Allsng p Skansen”, sköt programmets tittarsiffra från 600 000 till över två miljoner.

Han har varit med i Melodifestivalen tre gånger, och tredje gången var hans vinnande framställning av “Jennie Jennie” 1975. Under hela sin karriär har han vunnit många utmärkelser, bland annat Lisebergsapplåderna, ett stipendium från SKAP och Lennart Hyland TV-pris av 100 000 kr för enastående programledare.

Efternamn Berghagen

Ursprunget till namnet Berghagen är inte särskilt gammalt. Lasses pappa och hans syskon, varav en är arkitekt, började använda den först. Far var arrendator som växte upp i Göteborg och tillbringade sitt liv i stersund där han tillverkade kakelugnar. Lasses fäder härstammar från jordbrukssamhällena i Bohuslän och Jämtland. Lasses mammas sida av släkten har en lång historia inom Bergslagens gruvsektor. Lasse hade många glada somrar som barn i den lilla staden Svärdsjö, Dalarna, där både hans farfar och farfars fäder arbetade som gruvförvaltare vid Vintjärns gruva.

Ministrar, gemene man och aristokrater

Särskilt i Gästrikland, Dalarna och Västmanland är Lasse Berghagens mammas släktträd fullt av tjänstemän, medborgare och präster. Till ingens förvåning kan olika aristokratiska efternamn som Slatte, Mannersköld och Fleming finnas i trädets bakgrund. Till förfäder hör också medlemmar av de skotska släkterna Ogilwie och Petre, som tillsammans med många andra etablerade sig i det som idag är Sverige vid 1600-talets början.

Märta Elisabet Skragge, Lasse Berghagens mor (ca 1694-1754), hade en tuff start på vuxenlivet, vilket inte var ovanligt under denna tid. När pesten drabbade hennes hemstad Pärnu, Estland, 1710, förlorade hon sin far, tre syskon och sina två första män till den fruktansvärda sjukdomen och det relativt hopplösa försöket att stoppa den utan antibiotika.

Även om det är svårt för oss i väst att förstå, finns det fortfarande samhällen på jorden som möter ett liknande scenario varje dag. Efter att hennes andra äktenskap slutade med skilsmässa gifte hon sig med Lasses anfader Johannes Näsman, med vilken hon så småningom flydde till Sverige för att undkomma kriget.

Beläget i Svärdsjö har Lasse Berghagen sålt sin gård. Somrarna tillbringade han på samma gård som han gjorde när han var liten. Han säger till tidningen att tiden inte räcker till. I Svärdsjö, en stad nära och kärt Lasse Berghagens hjärta, pågår en familjemusikal baserad på en klassisk barnbok om Nalle Fredriksson.

Det är faktiskt så radikalt att det ifrågasätter hela förståelsen av kärlek han föddes in i. Beläget i Svärdsjö har Lasse Berghagen sålt sin gård. Somrarna tillbringade han på samma gård som han gjorde när han var liten. Han säger till tidningen att tiden inte räcker till. Lasse Berghagen, känd artist och tidigare tv-värd, har tagit ett livsavgörande beslut.

Efter 73 år har han bestämt sig för att sälja släktgården i Svärdsjö. Det är en fantastisk upplevelse. Lasse Berghagen säger till DT, “Vi vänder blad och går vidare.” Lasse Berghagen, 73, säger till DT att han har sålt släktgården i Svärdsjö utanför Dalarna. När han var barn fattade hans föräldrar beslutet att köpa en gård. Enkelt uttryckt så sålde vi det, och nu fortsätter vi med våra liv, säger han DT.

Lasse Berghagen Dikter
Lasse Berghagen Dikter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!