Lasse Berghagen Mark Levengood

Lasse Berghagen Mark Levengood
Lasse Berghagen Mark Levengood

Lasse Berghagen Mark Levengood – För ett år sedan gav Lasse Berghagen Mark Levengood en exklusiv intervju. På ett villkor. Planen krävde att specialen skulle sändas efter artistens bortgång. Lasse Berghagen, som gick bort för ungefär en vecka sedan vid 78 års ålder, intervjuades diskret av Mark Levengood, då 59, i en tom studio för programmet “Det sista ordet”.

Viaplay har i ett pressmeddelande meddelat att den välkände artisten och programledaren jobbar på sitt eget privata avsked. Det har alltid varit min erfarenhet att människor inte riktigt försvinner när de går bort. Mark Levengood tillägger, “Jag hoppas att ‘The Last Word’ hjälper Lasse att leva vidare i oss, dels genom sin musik och författarskap, dels genom allt det utmärkta han kommunicerar under hela vår chatt.

“Alltid sköt döden ifrån mig”

“De fick veta om den förestående händelsen först efter Lasse Berghagens död”, står det i meddelandet. Jag har alltid försökt ignorera döden. Lasse Berghagen, programmets huvudperson, citeras för att säga “Jag tror att det finns något mer, något som vi inte förstår idag”, enligt en sammanfattning av Viaplay. Mark Levengood, vår stealth-värd, spelar för närvarande in fler avsnitt.

Har aldrig blivit helt återställd från hjärtoperationer

Lasse Berghagens karriär varade i nästan 60 år. Han hade opererats i en hjärtklaff i september och dog kort därefter. Det var den 19 oktober som han gick bort. Han var känd för många saker, bland annat att vara värd för “Allsng p Skansen” och att skriva hitlåtar som “Stockholm i mitt hjärta” och “En vall i juni” och “Teddybjörnen Fredriksson”.

Den nya intervjuserien Sista ordet har premiär på Viaplay och TV3 den 29 oktober med den välkände programledaren Mark Levengood. Enligt ett pressmeddelande intervjuade Levengood för ett år sedan den kända musikern och kompositören Lasse Berghagen i en tom studio. Jag har alltid försökt ignorera det oundvikliga. Berghagen säger om showen, “Jag tror att det finns något mer, något som vi inte förstår idag.”

Lasse Berghagen Mark Levengood

Lasse Berghagens avgång avslöjades i en intervju han gav Mark Levengood bakom sin chefs rygg. Denna special kunde bara sändas efter bortgången av den legendariska artisten. Nu, i ett uttalande, sa Levengood: “Jag hoppas att vårt program kan bidra till att ge en ljusstråle i en svår tid.” Mark Levengood sa om detta i ett pressmeddelande, “Det är kanske det konstigaste jag har gjort hittills i min karriär.

I vad Viaplay kallar “ett öppenhjärtat samtal” för ett år sedan, reflekterar Berghagen “över livet och formulerar sitt eget personliga avsked”. Jag har alltid försökt ignorera det oundvikliga. Berghagen citeras i programmet för att säga, “Jag tror att det finns något mer, något som vi inte förstår idag.” Viaplays presschef Susanne Nylén skrev ett mejl till Expressen och förklarade att han innan Lasse Berghagen gick bort bestämde sig för att berätta för sin fru Eva och döttrar om programmet.

Produktionsbolaget har varit i kontakt med familjen de senaste dagarna för att informera om programmet som sänds. Även om råvaran styckas just nu har den hållits hemlig så ingen har någonsin sett den förut. Råvarorna kommer att ges till Kungliga biblioteket som en kulturell artefakt. Mark Levengood har samarbetat med den store körledaren Lasse Berghagen vid flera tillfällen, men Berghagen har varit en del av Levengoods liv mycket längre.

Han var ännu trevligare och roligare än jag hade föreställt mig. Mitt hjärta sjönk när jag hörde nyheten om hans bortgång, som det gjorde för hela landet. Det är tröstande för mig att han trivdes med att arbeta med oss, säger Mark Levengood i ett officiellt uttalande.

Förväntningen med Berghagenplanen

Han säger att detta är ett av de svåraste programmen han någonsin jobbat med. Det krävs empati, förståelse och tillit för att hjälpa en döende person att sammanfatta sitt liv, organisera sina sista tankar och ta farväl till sina nära och kära. Nu hoppas Levengood att programmet inte bara ska hjälpa publiken utan även Berghagens familj.

Det har varit min personliga erfarenhet att nära och kära fortsätter att existera även efter döden. Levengood säger att han hoppas att Lasses arv lever vidare genom “Det sista ordet”, dels genom hans musik och poesi och dels genom alla underbara idéer han delar med oss.

Ett urval av inspelade intervjuer

Viaplay har börjat spela in en ny tv-serie i total hemlighet, och denna intervju kommer att fungera som pilotavsnitt. Den innehåller intervjuer med framstående personer, som är fria att säga sina åsikter om vad som helst, inklusive sina nära och kära, fiender och brister. Detta beror på att intervjun inte kommer att sändas förrän efter att personen har gått. Detta är en fantastisk investering för Viaplay.

Att säga att han satt en outplånlig prägel på Sverige som artist eller sändare vore en underdrift. Hur hoppades då Lasse Berghagen bli ihågkommen? I en känslosam avskedsintervju för den nya tv-serien “The Last Word” tog han det beslutet för sig själv. För ungefär ett år sedan hade Mark Levengood den vänliga intervjun med Lasse Berghagen.

När programmet faktiskt skulle sändas var något ingen av dem visste vid den tiden. Efter att Lasse Berghagen gick bort insåg de att det var oundvikligt. Hur kan du sammanfatta ett långt och händelserikt liv? När du tänker på det förflutna, vad upplever du att du fokuserar på mer och vad upplever du att du ger mindre uppmärksamhet?

Och hur formar du dina svar när du vet att intervjun inte kommer att sändas förrän långt efter att du är borta? I ett pressmeddelande sa Mark Levengood, “Jag är tacksam för det förtroende jag har fått, där jag noggrant och respektfullt försökte hjälpa våra legender att tala till vårt land en sista gång och säga adjö.”

Hemlig produktion av den nya showen har börjat

Lasse Berghagen gick bort den 19 oktober efter en lång tids sjukdom. I september opererades han för att reparera en läckande hjärtklaff, men han återhämtade sig aldrig helt. Lasse öppnar upp för Mark Levengood om hans liv, karriär och sista tankar i en öppenhjärtig intervju. Jag har alltid försökt ignorera döden.

I föreställningen konstaterar Lasse Berghagen, “Jag tror att det finns något mer, något som vi inte förstår idag.” Pilotavsnittet av “Det sista ordet” med Lasse Berghagen i huvudrollen kommer också att fungera som seriepremiär. Mark Levengood, vår stealth-värd, spelar för närvarande in fler avsnitt. Intervjun är inspelad i hopp om att den skulle sändas efter att ämnet dött bort.

Intervjun, där huvudpersonen i en berättelse om en nedåtgående spiral säger adjö till världen, är inspelad i en öde studio, med endast ett fåtal utvalda närvarande. Mark Levengood har pratat med några av Sveriges mest kända personer för “Det sista ordet”, och råmaterialet från deras intervjuer har skänkts som kulturegendom till Kungliga biblioteket. Den 29 oktober klockan 13.00 har “Det sista ordet” premiär på Viaplay och sänds den kvällen i TV3.

Lasse Berghagen, låtskrivare och bildkonstnär, gick bort vid 78 års ålder den 19 oktober 2023. Vid ytterligare granskning verkar det som att en intervju med Mark Levengood filmades i hemlighet med avsikten att sändas efter hans död. Absolut konfidentialitet upprätthölls för intervjun, som ägde rum i en öde studio. Intervjun med Mark Levengood var Lasse Berghagens sista offentliga avsked, och i den reflekterar han över sitt liv och skriver sitt eget farväl.

Det har varit min personliga erfarenhet att nära och kära fortsätter att existera även efter döden. Mark Levengood säger att han hoppas att Lasses ande lever vidare i oss genom hans musik, författarskap och de många insiktsfulla saker han säger i Last Word. Att säga att han satt en outplånlig prägel på Sverige som artist eller sändare vore en underdrift.

Men vad exakt ville Lasse Berghagen säga i sitt arv? I en sista, ärlig intervju för den kommande Viaplay- och TV3-serien Sista ordet kom han fram till den slutsatsen på egen hand. För över ett år sedan gjorde Mark Levengood den vänliga intervjun med Lasse Berghagen. När programmet faktiskt skulle sändas var något ingen av dem visste vid den tiden.

Efter att Lasse Berghagen gick bort insåg de att det var oundvikligt. Döden är något jag konsekvent har försökt ignorera. Lasse Berghagen på Sista ordet tillägger, “Jag tror att det finns något mer, något som vi inte förstår idag.” Detta avsnitt av Sista ordet med Lasse Berghagen fungerar också som säsongspremiär.

Mark Levengood, vår stealth-värd, spelar för närvarande in fler avsnitt. Intervjun är inspelad i hopp om att den skulle sändas efter att ämnet dött bort. Den 29 oktober klockan 15:00 GMT på Viaplay och klockan 20:00 GMT på TV3 kan du se avsnittet med Lasse Berghagen.

Lasse Berghagen Mark Levengood
Lasse Berghagen Mark Levengood

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!