Rolf Porseryd Ung

Rolf Porseryd Ung
Rolf Porseryd Ung

Rolf Porseryd Ung – TV4-nyheternas utrikespolitiska expert Rolf Lennart Porseryd föddes i Sverige den 12 januari 1947. Turkiet, Libanon, Kurdistan, Västbanken, Makedonien, Kosovo, Bosnien, Iran-Irak, Kuwait och Afghanistan är bara några av de högprofilerade strider och oroshärdar som Porseryd har bevakat som utrikesreporter.

Nyheter om krig, hungersnöd och diktaturer kommer till oss genom reportrar som ibland sätter sina liv i fara för att ge oss denna information. I snart 37 år har Rolf bevakat internationella nyheter som journalist och utrikesreporter. 2020, vid 73 års ålder, har han hittat fast anställning igen efter att ha frilansat ett tag.

För en jobbmöjlighet flyttade han till New York. Du kan nu fånga honom på en skärm nära dig. Jag antar att han uppmärksammar valet nu…Porseryd utsågs till TV4:s nya utrikesreporter i USA i maj 2015. Hans nyfikenhet på världen och dess framsteg är fortsatt stark. Det finns några rapporter som han med stolthet minns från sin långa karriär.

Fantastiskt på den lilla skärmen. Porseryd är deltidsanställd i Djurgrdens IF och ses ofta bära en Djurgrdens-scarf i luften. Porseryd valdes in i TV4-klubbens styrelse 2009 och är sedan 1972 medlem i Journalistförbundet. Porseryd dödades i Taloqan, Afghanistan 2001 tillsammans med fotojournalisten Ulf Strömberg.

I TV4:s dokumentärserie Korrarna var Rolf en av fem internationella korrespondenter med. Rolf Porseryd, som kommenterade internationella händelser för TV4, hoppade abrupt av nätet på måndagsmorgonen. Hans ord, som tydligt bars med, skars av kameran när han flydde från platsen.

Den internationella kommentatorn för TV4 Nyhetern, Rolf Porseryd, dök upp i programmet “Nyhetsmorgon” en måndag och diskuterade valet i Brasilien. Det finns inget hot. Sorya Lavasani, programledaren, dyker upp på skärmen och uttrycker tacksamhet samtidigt som den bär ett oroligt uttryck. Hon svarar med ett oroligt uttryck, “Vi tackar Rolf Porseryd för Utrikeshögskolan.”

Rolf Porseryd Ung

Expressen får ett sms från TV4:s presschef Liv Sander som säger “Nyhetsmorgonen hälsar att det inte är någon fara med Rolf.” Enligt en familjemedlems anmälan blev Rolf sjuk i sista stund och fick ställa in, men han håller i övrigt bra.

Det har varit trasigt ett tag; dess inte fungerar

Flera personer har uttryckt oro för Rolf Porseryds välmående och frågat vad som hänt genom Nyhetsmorgons sociala medieplattformar. Porseryd dök upp i TV4:s “Efter fem” med Tilde de Paula Eby senare samma måndag. Sedan gick han in i detalj och sa: Det gjorde att jag prompt drog mig tillbaka, vilket var det bästa jag kunde göra, förklarade Porseryd.

Jag har känt mig bakfull och hostat i några dagar nu, men det här började i morse. Jag hade inte fått tillräckligt med vila och började må illa när händelsen inträffade under showen. Sedan insåg jag, “Det här kommer inte att fungera längre, jag måste ta en paus.” Journalisten Rolf Porseryd, 71, tv-veteran, går i pension från TV4.

Efter att ha varit inlåst i 28 år. I lördags var den aktuell i kanalens Nyhetsmorgon. Rolf Porseryd, tv-reportern känd för sin säregna mustasch och grånande skägg, fyllde 71 år i går. Den ikoniska och mer folkkära journalisten och internationella experten kommer tydligen inte längre att synas i TV4-rutan under dagens Nyhetsmorgon.

Sedan 1970-talet har Rolf Porseryd rapporterat om många förödande krig och naturkatastrofer. Hans profil och likhet har blivit allestädes närvarande. Hans anställning på TV4 började 1990. Dessförinnan var han ett år på SVT:s Aktuellt och tre år på Sveriges Radio.

Blev vräkt från Obama-administrationen

Han är inte främmande för rampljuset och spenderar tid där även när kamerorna inte var på honom. Den ikoniska TV-journalisten stod utanför Vita huset i Washington, DC, i maj i år när den blev avstängd för att någon hade försökt ta sig in på tomten. Reporter Rolf Porseryd från TV4 nekades tillträde till sajten under direktsändning framför den massiva strukturen. Han anmärkte i den dramatiska sändningen, “Vi måste gå härifrån.

Flera spända situationer som involverar Porseryd

TV4 har satt ihop en video av Rolf Porseryd som rapporterar från fältet, och den innehåller en rad andra spektakulära incidenter. Det verkar dock som att tiden framför objektivet nu är mycket mer kostnadseffektiv. Planen är att Rolf Porseryd ska stanna på kanalen, men med ett annat utseende i set-top-boxen.

Rolf Porseryd har vunnit flera priser för sitt arbete, bland annat Ikarospriset från Sveriges Radio och Stora Priset från Publicistklubben. New York Film and Television Festival hedrade hans dokumentärfilm om Nordkorea med internationella utmärkelser. Han stödjer Djurgarden IF, kör svensk bil och anser att Stockholm är världens bästa sommardestination.

Rolf Porseryd, en 71-årig svensk journalist, har trots allt tillbringat större delen av sitt liv i sitt adoptivland. Även om TV4:s pålitliga utrikeskorrespondent är tillbaka på svenskt territorium har han ingen avsikt att bromsa sin rapportering. Rolf Porseryd och hans familj har bott i det gula stenhuset med utsikt över Tegnérlunden i snart 20 år.

Arkitekten Viktor Bodin, som liksom Porseryd tillbringade mycket tid i New York, ritade och övervakade byggandet av byggnaden 1913. Utrikeskorrespondenten med den särpräglade mustaschen och ljusa ögonen dras in av de vackra takmålningarna i foajén. och den livliga, internationella miljön utanför.

Enligt Rolf var huset “kärlek vid första ögonkastet” vid första anblicken. Många har sett honom rapportera på TV, vanligtvis med New Yorks livliga gator i bakgrunden. När Obama blev den första afroamerikanska presidenten i USA var Rolf Porseryd där för att bevittna historien i vardande.

Han var den första av många presidenter som TV4:s USA-korrespondent bevakade för svenska tittare. Trump var mottagaren av den utmärkelsen. Som med många andra blev Rolf Porseryd förbluffad när den skandalbefläckade firmans vd bestämde sig för att kandidera och till slut vinna.

Som en slåttermaskin laddade han framåt och sög livet ur hela valrörelsen. Enligt Rolf Porseryd började det hela hösten året före valet, under de republikanska primärvalen. Att arbeta mot politikers pressavdelningar på plats kan ofta kasta mer ljus över deras sanna natur än att sitta ner för samtal med dem på deras kontor. Först och främst om deras förhoppningar om mediernas framtid.

TV4 lades snabbt till Trumps lista, men Clinton struntade i stort sett från krav från den svenska regeringen. En återspegling av kandidaternas problematiska sidor, som Trumps populism och Clintons hybris, som senare lyftes fram. Även för en erfaren reporter presenterade den nya presidenten nya hinder.

Hur kan journalister bevaka Trumps administration utan att vara adjungerade? Porseryd menar att det inte finns någon enkel lösning. Efter ett års arbete för Trump-administrationen valde han att lämna bort ansvaret för sin specialitet, som länge har innefattat USA. Han arbetade totalt 28 år för TV4, varav 17 år som utrikesreporter.

Rolf Porseryd, som nu är 71 år och halvpensionär, arbetar som frilansjournalist och politisk analytiker. Rolf Porseryd har tillbringat 15 av sina 35 år som internationell journalist och arbetat som korrespondent. Jag har arbetat som “corre” i Sydamerika, Hong Kong, USA, Frankrike och nu USA igen.

De äldre är hedrade och respekterade i dessa samhällen. Man tycker om att förmedla sin kunskap till andra. Så var det också i Sverige på 1950-talet, när jag var liten. Att behandla de äldre med värdighet var givet. I dagens Sverige är det bara inte fallet.

För Sveriges Radio tjänstgjorde Porseryd som korrespondent i Sydamerika 1978 och 1979, sedan i Hong Kong mellan 1984 och 1989. Året därpå gick han vidare till TV4 Nyheterna där han arbetade på olika sätt som resereporter, kommentator och korrespondent. Detta var 1990. Han arbetade som amerikansk korrespondent 1995 till 2001, fransk korrespondent 2003 till 2006 och amerikansk korrespondent igen med början 2015.

Rolf Porseryds dokumentär om Nordkorea vann flera priser på festivaler över hela världen, bland annat Ikaros-priset från Sveriges Radio, det stora priset från Publicistklubben och ett internationellt pris på New York Film and Television Festival. Förutom Hong Kong 1997, som hon regisserade tillsammans med Claes Isander, har Porseryd utvecklat Om kvinnor dömda till döden i USA och On Lynching som en populär underhållning i USA med Jacek Machula.

Rolf Porseryd Ung
Rolf Porseryd Ung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!