Luciano Axelsson Mamma

Luciano Axelsson Mamma
Luciano Axelsson Mamma

Luciano Axelsson Mamma – För Luciano Axelsson kartlades den slingrande vägen till framgång som konstnär. Den romska ungen från Rinkeby var snabb som en fjällsprängare från femårsåldern. Han sjöng på vägen till och från skolan och igen på vägen hem varje dag. Då såg jag upp till Stevie Wonder. Jag minns att jag såg hans konserter på tv och sjöng med i hans sånger, som Luciano Axelsson beskriver.

Expressen fick reda på honom först när han bara var sju år gammal. Tidningen skrev om en ung pojke vars sångtalang drog till sig folk när han uppträdde i sitt vardagsrum. Ett stort skivbolag hade nått ut till honom och hans karriär som musiker var på väg att ta fart. Åldersmässigt var han bara nio.

Det tog honom tjugo år och en rad ströjobb på olika spaningsföretag för att äntligen nå toppen. Jag arbetade som biltvättare och polerare. Läder på sätena och runt växelreglage och ratt reparerades. Luciano Axelsson var en av Arbetsförmedlingens mest konsekventa uppdragsgivare. Han försökte få hjälp av socialtjänsten två gånger, båda gångerna med samma resultat.

Du har inte haft det lätt, det är säkert. Som många talanger hade den försvunnit. Albumet kom aldrig ut eftersom skivbolaget betalade honom för att säga upp kontraktet. Trots detta höll Luciano Axelsson igång. Han råder oss att hålla hakan uppe eftersom ingenting kommer utan svårighet.

Förgäves försökte han delta i talangshower och spela in låtar. Han kunde sjunga backup för Infinite Masss Rodrigo “Rigo” Pencheff, Rinkebyprofilen, i TV4:s “Körslaget” medan han bara var 16 år gammal. Det är som att ha en mp3-spelare i Luciano. Varje låt som någonsin skrivits kan han namnge. “Rigo” sa till Stockholm City tidningen att han är en “riktig talang”.

Luciano Axelsson hävdar att musiken spelade en nyckelroll i hans utveckling. Medan hans far tyckte om att lyssna på svensk dansbandsmusik var han mer intresserad av r&b, soul och pop. När en kompis från Rinkeby ville rappa på ett spår fick han skriva en ny refräng. Det var Yasin Byn, som blev känd över hela landet.

Ute i Rinkeby är alla bekanta med varandra. Luciano Axelsson minns att sådana tider var oförglömliga. Han och hans kompis Sherihan Hersi sjöng en duett vid gymnasiets examen. Det var sång i aulan. Våra framträdanden fick pedagogerna till tårar. Som vuxen blev Sherihan Hersi framstående som Cherrie, Sveriges främsta r&b-artist.

Luciano Axelsson fortsatte sin utbildning på gymnasiet och gick in på det individualiserade programmet för elever som inte fullföljt gymnasiet. Han försökte komma in i TV4:s “Idol” två gånger. Planen föll igenom. Han försökte igen medan pandemin pågick. Luciano Axelsson vann en guldbiljett för sitt framförande av “Världens största” av r&b-musikern R Kelly, som visade upp hans silkeslena, kristallklara sång.

Han tog sig ivrigt till den sista audition. En annan jury nej var domen. Det var en börda för mig. Jag provade inte ens på tävlingen. Jag kände mig tvungen att ta kontakt. Jag önskade mig fler möjligheter att lyckas. I sin sorg återvände Luciano Axelsson hem. Han insåg att musiken inte längre var en pålitlig följeslagare. Inget du kan göra hjälper situationen. Jag hade mycket problem med det.

Under våren samma år fick Luciano Axelsson avslag på kommunal finansiering för andra gången på kort tid. Den lokala styrelsen tyckte inte att han gjort tillräckligt för att försörja sig. Han insisterar på att även om pengar inte är allt, så krävs det alltid. Tipppunkten var en höstkväll med familjen förra året i oktober. Matservisen var ute och låtarna spelade. Luciano Axelsson, surfplatta i handen, sjöng med till “Det är dig jag ska vänta på” av Stefan Borsch och hans dansband.

Den här låten är en cover på den danska klassikern “Det’ lige det” av paret Hot Eyes, som kom på fjärde plats vid Eurovision Song Contest 1984 som Herreys vann. Gina Axelsson, tågets städare och enäggstvilling till Luciano Axelsson, tog fram sin telefon, filmade en liten film och laddade upp den till Tiktok.

Den korniga videon fick snabbt stor uppmärksamhet. En halv miljon människor såg videon på bara en vecka. Vi trodde att det här hade potential, som Luciano Axelsson uttrycker det. Från källaren tog han med sig en högtalare och en mikrofon utanför. Sjunger i ett dansband och laddar upp fler videor på Tiktok. Tiotusentals svenskar befann sig vid kanten av stupet.

Luciano Axelsson Mamma

Det här är riktigt populärt. Luciano Axelsson tycker att det är en fantastisk subgenre. Han antog artistnamnet Lucianoz, en återgång till z i slutet av namnen på vintagedansband. Till min smak. Jag är en positiv, upplyftande person. Inspelning av covers av “Det är du, jag går och väntar” och “Inga blommor växer på en sjömansgrav”, två låtar skrivna av Stefan Borsch, ledde till en affär med ett nytt storbolag för Luciano Axelsson. Jag insåg att denna möjlighet kunde vara en gång i livet.

Han hävdar att Luciano

Axelsson var signerad av skivbolaget på grund av den “kontrast” han gav. Det är ovanligt att hitta en Rinkebybo som tycker om dansmusik. Det är det spännande. Att man kan vinna över en helt ny publik för dansband. Orden “det är dig jag väntar på” marscherade vidare som en segerfana. En miljon Spotify-spelningar minskade till två, sedan tre och sedan fyra. Detta var Lucianoz första guldskiva. Melodifestivalen ringde då in med ett besked.

Lucianos arbete med sitt dansband har mottagits mycket väl. Melodifestivalen har gått in i sin pausperiod. RNSKLDSVIK, eller Stina Dahlgrens skrifter. Använder TikTok för att komma till Swedish Show Festival. Ta reda på allt som finns att veta om den stigande dansbandsensationen Lucianoz här. Det blev en succé tack vare hjälp av Tiktok, Lucianoz, eller för att använda hans förnamn, Luciano Axelsson.

Miljontals människor har hört honom framföra sina tolkningar av “Inga blommor växer på en sjömansgrav” och “Det är dig jag gråter och väntar på” av Stefan Borsch. Och i ett av medleyn han uppträder under semifinalen hyllar Luzianoz Pernilla Wahlgren och låten “Piccadilly circus”, som därefter ansluter sig till Melodifestivalens Hall of Fame. Framför honom spelade de albumet “Wahlgrens Mellolt” från 1985, då ett band och en svärm av insekter hade intagit scenen.

Luzianoz dyker upp på TV för första gången i realtid.
Cirka 345 000 personer gillade hans inlägg och han fick 27 000 följare på en enda skrivsession. Några av hans videor har fått över en miljon visningar, och han har blivit dubbad till nästa dans-pop-superstjärna. Detta kastade honom till internationell framträdande plats. Han berättade för Sveriges radio att hans syster hade startat det hela när hon la upp en video där han gjorde kokain på Tiktok.

Han svarade, “Jag slog bara ner den till baren.” Efter det skrev ett skidföretag på honom, och han började självständigt låna ut pengar. Han tror att framtiden beror på hans förmåga att göra människor lyckliga genom musik. Lucianoz hävdar att publiken skulle gilla kontrasten som jag, en ung man från Rinkeby med ursprung från landet, och som sjunger dansmusik.

Sedan han släppte sin cover på Stefan Borschs “Det är dig jag gråter och väntar på” på juldagen har cirka 5 miljoner människor lyssnat på den. Han gjorde sin tv-debut när han sjöng “Picadilly Circus” av Pernilla Wahlgren under Melodifestivalens semifinal. United Stage har meddelat att den första stora turnén drar igång med Lucianoz i Ljungby den 22 april och avslutas i Sandviken den 28 april.

Det blev stopp i Ystad (30/4), Göteborg (26/5), Uddevalla (27/5), Kalmar (15/6), Bors (16/6), Trollhättan (17/6), Tidan (24/) 6), Stenungsund (30/6), Köpingsvik (1/7), Borlänge (7/7), Boden (8/7), Arvika (15/7), Lysekil (22/7), Borgsvik (25)/ 8, Silja Line (20/10), och Borlänge (23/9). Melodifestivalens Hall of Fame-nykomling Pernilla Wahlgren, 55, sätter nytt rekord i senioritet. På torsdagen släppte Lucianoz sin första singel, “Piccadilly Circus”, på videodelningswebbplatsen Tiktok. En av låtarna han bröt till var “Gamla Mello-lat” av Wahlgren.

Enligt ett sms från Pernilla Wahlgren till Aftonbladet ska det också bli spännande att se vad Tiktok-Luciano utvecklar för den nya versionen av ‘Piccadilly Circus. Fripassageraren var dock inte ensam. Istället spelades en video upp på programledaren Jesper Rönndahl förlänar Wahlgren pengarna när han var 43 år gammal hemma hos Wahlgren.

Titta på det efter hoppet!

Utskicket var menat för Pernilla Wahlgren, men hon fick ett sidospår. Tyvärr spelade jag “Peter Pan Goes to Neverland” på Linköping Arena i två kvällar, där insatserna var betydligt högre än om jag hade varit där för att vinna den kvällen. Men musikern kontrade med:

Programledaren sa: “Jag är lika stolt och glad över att vara här”, och hon tillade att hon skulle ställa in SVT-reprisen av programmet efter att det sänts. Den 29 juni 2022 flyttade han till en annan bostad. Lucianos profil har nyligen stigit. Den här månaden har det varit 114 internetdiskussioner om honom. Luciano är anställd av en organisation som har anförtrott honom känslig information.

Luciano Axelsson Mamma
Luciano Axelsson Mamma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!