Madelen Janogy Partner

Madelen Janogy Partner
Madelen Janogy Partner

Madelen Janogy Partner – Som ett resultat av framgångarna där blev Janogy värvad av Pite IF 2016. Det var ett beslut som gav stor utdelning 2018, då hon och hennes lag vann svenska mästerskapet. Hennes syster är en av hennes mest hängivna supportrar. Victoria, en av Janogys tvillingsystrar, växte upp med att spela fotboll också. Istället har Madelen gjort Victoria till sitt största fan och Victoria har stolt följt i hennes VM-fotspår.

Efter matchen mot Chile utbytte de två systrarna hjärtvärmande textmeddelanden. “Jag gråter”, skrev min syster. Du är riktigt bra, man. Janogy erkände lika mycket i en intervju med SportExpressen efter matchen: “Då blev jag nästan tårögd.”

Titel på kung

Namnen Madelen och Victoria har dock en historia. Vi pratar såklart om Victoria, kronprinsessan och Madeleine, prinsessan. Min mamma, Christina, ville att vi skulle dela deras namn. Janogy säger till SportExpressen att det var så hon uppfattade dem. Sveriges första VM fastställdes av Madelen Janogy.

En soffa i Södertälje var hem för hennes största fan, bästa vän och hesa identiska syster. Det var symbolen för lyx, enligt Victoria Janogy. Chile höll sig mot de flesta motståndarna i sin första VM-match, men de var ingen match för en 23-årig lokal från Pite’. Madelen Janogy kom in i matchen i den 81:a minuten och gjorde två mål på stopptid för att sätta upp sitt lag till 2-0.

Hon kollade på sin telefon i omklädningsrummet och såg att hon fått dussintals meddelanden från samma person. Min syster hade skrivit “jag gråter, fy fan vad du är så bra” i telefonen och jag kollade en stund. Madelen Janogy medger, “Jag började nästan gråta.”

Meningar som innehåller frasen “hjärtklappning deluxe”

När Victoria Janogy, Victorias tvillingsyster, får ett samtal från Sportbladet blir hon så rörd att frasen “nästan tårögd” inte gör hennes uttryck rättvisa. Faktiskt nej. Det ger dig skakningar i stil. Det är glada tårar i alla ansikten. Känslan var så intensiv, utbrast tvillingen. Hur många sms har du skickat och tagit emot? Jag bombarderade henne med oönskade meddelanden. Jag sa att hon förtjänar beröm för att hon gjorde ett utmärkt jobb. Så fort hon gjorde mål brast jag ut i gråt.

Madelen Janogy Partner

Victoria Janogys karriär var en gång aktiv målvakt och avbröts av en svår skada på hennes korsband. Nu hejar hon på Madelen Janogy mer än någon annan. Vi fruktar för hennes liv. För att vara ärlig så förstår jag henne inte. En tvillingsyster? Hur detta gick till är bortom mitt förstånd. Alternativ fanns tillgängliga för henne.

Madelen Janogy bestämde sig dock i slutändan för Hammarby. Jag har min familj här, och de är väldigt viktiga för mig just nu, säger hon till Fotbollskanalen. Blgults bronsmedaljprestation vid VM 2019 i Frankrike var en enorm prestation för Sverige. Madelen Janogy var en av killarna som bröt ut i stor stil.
Folk minns mest hennes mål som hon gjorde i gruppspelet mot Chile genom att slingra sig in i straffområdet och sedan hamra hem bollen.

Och världscupsegern gick inte obemärkt förbi. Några månader efter mästerskapet gick hon över till storklubben Wolfsburg, där hon olyckligt kämpade med betydande sömnproblem och andra symtom på psykisk ohälsa. Janogy öppnade för Expressen om sina kamper. Min uppväxt var ganska utmanande, till skillnad från de flesta. Men jag har alltid kört, även när jag var väldigt liten. Och ändå har jag inte berättat för en själ. Hon avslöjade sin kärlek till fotboll för media.

Efter att ha bestämt sig för att avsluta kontraktet med Wolfsburg återvände hon till Pite i somras. Men hennes tid på klubben var kort; i tisdags skrev hon på kontrakt med Hammarby, nykomling i damligan den kommande säsongen. Det är massor av kul att göra. Janogy tycker att hans nya jobb på Football Channel kommer att bli väldigt roligt.

På frågan om hon tycker att Hammarbys val representerar en ny början säger hon: En ny början och en ny början. Så här blev det. Jag fick tanken att deras förutsättningar är bra och att de hade höga mål för framtiden. Resan ska vara trevlig. Hammarby vann junis poängpott efter en perfekt månads spel. Madelen Janogy har varit en integrerad del av Bajens senaste framgång, vilket har lett till ett poängöverskott den senaste månaden.

I juni månad har hon gjort ett mål per match i snitt, inklusive två i vägvinsten med 3-0 inst KIF rebro. Madelen Janogy är en viktig medlem i Bajen på grund av sin långa bakgrund och sitt uttag till VM-truppen till sommaren. Att vinna cupen och ha en stark uppvisning i allsvenskan gjorde det till en fantastisk månad för laget som helhet. Janogy säger, “Jag är otroligt glad och stolt” över att ta emot äran.

Svenska Spel skänker 10 000 kr till Månadens spelare, som sedan skänker pengarna till ett CSR-initiativ som hans eller hennes klubb valt. Värdet av att ge tillbaka till idrotten betonas av Sara Pettersson, sponsringsansvarig på Svenska Spel. Från amatör- till professionell nivå är Svenska Spel den mest framstående svenska idrottssponsorn.

Naturligtvis gör vi det möjligt för några av våra bästa spelare att bidra till fotbollen på andra sätt. Sara Pettersson är övertygad om att ekonomin kommer att skötas effektivt på grund av idrottens betydelse som en plats för människor i alla åldrar att mötas. Janogy och Hammarby ger sina prispengar till Samhällsmatchen, paraplyorganisationen för alla Hammarby Fotbolls välgörenhetsverksamhet.

En panel med seriens lagkaptener, experter från Aftonbladet, Svenska Spel, Viaplay och Elitfotboll Dam, och resultatet av en fansundersökning avgör Månadens spelare i OBOS Damallsvenskan. De har blivit goda vänner när de bodde tillsammans i sin lägenhet i Wolfsburg. Fridolina Rolfö berättar nu hur hon fick reda på Madelen Janogys psykiska störning.

Det överraskade mig, men jag uppskattar att hon berättar för mig ändå. Enligt Rolfö är allt som gäller nu att “Madde” ska återhämta sig. Madelen Janogy, 24, en framstående i fotbollslandslaget, klev fram förra veckan för att diskutera sin långvariga psykiska sjukdom och allvarliga sömnproblem. På grund av detta kommer Janogy att behöva ta lite ledigt från att spela fotboll för sitt klubblag i Wolfsburg.

Jag var för utmattad för att göra någonting, inte ens läsa eller använda telefonen, men jag kunde bara inte somna. Det blev så fruktansvärt att jag började glömma saker och mitt minne började blekna. Madelen Janogy uppgav i en intervju med SportExpressen att hon tappat förmågan att minnas eventuella senaste händelser.

Madelen Janogy kom till Wolfsburg i slutet av förra säsongen och hon och svenskarna Fridolina Rolfö och Hedvig Lindahl bytte till det tyska kraftpaketet i januari. Janogy och Rolfö är nu inte bara rumskamrater utan också goda vänner när Janogy flyttade in hos honom. Madelen Janogy anförtrodde sig till Fridolina Rolfö innan hon anförtrodde sig till någon annan spelare.

Till min förvåning visade sig “Madde” vara en pigg och sprudlande ung dam. Och vad jag har sett verkar hon vara på gott humör på utsidan. Sedan fanns det förstås tillfällen då hennes utmattning var uppenbar för mig. Fridolina Rolfö förklarar, “Men jag hade inte fattat att det var så. Hon gjorde det rätta genom att berätta historien och vara ärlig om vad som hände. Jag uppskattar hennes ärlighet väldigt mycket.

Med tanke på att vi tillbringade en hel dag tillsammans föreställer jag mig att hon sa till mig att det var en enorm vikt från hennes axlar. Madelen Janogy och Fridolina Rolfö har blivit ganska nära varandra, och Janogy tillskriver Rolfö mycket av hennes framgångar. För all Fridolinas hjälp är jag evigt tacksam. Hon är väldigt viktig för mig. Att berätta för henne var en enorm tyngd från mina axlar, förklarar Janogy.

Jag har inte gjort något exceptionellt annat än att vara där, stötta och försöka förstå hennes position, säger Fridolina Rolfö om hennes ansträngningar att finnas där för sin lagkamrat och vän. Detta är något som “Madde” också hade gjort för mig.

Jag hoppas att hon kan bli bättre snart

Madelen Janogy har återvänt till Sverige för att träffa en psykoterapeut efter att ha lämnat Wolfsburg för några veckor sedan. Det är inte känt om eller när hon kommer att spela fotboll igen.

Madelen Janogy Partner
Madelen Janogy Partner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!