Marinka Vårstrand Mamma

Marinka Vårstrand Mamma
Marinka Vårstrand Mamma

Marinka Vårstrand Mamma – Hennes potential slösades bort i grundskolan. Tillfälligt anställda, sa de, var inte på hugget. Skolan var väldigt stenhård på att hon skulle lära sig svenska, så det gjorde hon. Nu när han har haft ett litet uppehåll är 18-åriga Liza Britzelli beredd att dyka med huvudet först in i sina juridiska studier.

Liza växte upp i den sömniga byn Brandbergen, där siffrorna visar att det finns förvånansvärt få kvinnliga förebilder för unga kvinnor som värdesätter läsning. Författaren varnar för att ha orealistiska förväntningar. Himlen är gränsen; varför inte försöka nå det. Det kan vara en minister, en astronaut eller en läkare.

En stor andel av förstaårsstudenterna upplever nattliga skräck. För 18-åriga Liza Britzelli var det svårare att föreställa sig sin framtid i Brandbergen, en Stockholmsförort som myndigheterna betraktar som exta. Kriminell verksamhet, enligt polisen, är kopplad till områdets låga socioekonomiska ställning. Att prata svenska kommer att säkerställa högbetalda yrken i framtiden, sa min grundskollärare till oss.

Genom att göra det begränsar du din egen potential och de vägar som är öppna för dig, som Liza helt riktigt påpekar. Hennes känslor sårades av skolans rigorösa regler. Jag vet inte om förbittring spelade någon roll, men när man tänker på det nu verkar det vara ett bra sätt att undvika att känna sig nere när man är liten. Håll våra förhoppningar låga tills vidare. Det är vettigt att skjuta efter stjärnorna. De senaste tre åren har Liza bidragit med sina kunskaper till Expressen.

Studentkonstverk från Handelshögskolan i Jönköping visar den utbredda bristen på läskunniga förebilder bland ungdomar i otraditionella miljöer. Andelen utrikesfödda invånare som slutfört gymnasiet var mycket lägre i kvarteren Rebro i Vivalla och kvarteret Bors i Norrby än i de omkringliggande samhällena. Och endast 56 procent av lärarna på de 23 platserna hade juridisk status. Det fanns en antydan i Lizas teckning.

Marinka Vårstrand Mamma

Det var lika mycket uppståndelse utanför klassrummet som det var inne. Hon fick rådet av skoladministratörer att inte vara för aggressiv i sin strävan efter sina mål och att prata svenska med accent. Det var en stor tillströmning av svar. Eftersom det var kallt både där och dit jag skulle, var jag tvungen att vidta extra försiktighetsåtgärder för att säkerställa att jag inte skulle tappa kroppsvärme.

Eftersom du inte är svensk har folk sagt till dig att du aldrig skulle bli något. Hon hävdar att det skett flera oförutsedda händelser. I sjätte klass hade gruppens ansträngningar blivit för ansträngande för att vara effektiva. Mina lärare tyckte att jag var så cool för att jag kritiserade dem, men allt jag egentligen gjorde var respektlöst. Att passa in i massorna bara genom att anta deras normer blir allt mer utmanande.

Tre år senare testar hon och resten av hennes klass utanför ett Stockholmsgym i deras närområde. Det är vettigt att ta en examen i juridik och gå på universitetet i Uppsala. Hon rekommenderar Uppsala och Lund som utmärkta val för en juristexamen. Att min familj är så nära är en stor välsignelse. De studenter som hade avslutat sina kurser under sommaren före coronakaoset hade min djupaste sympati. För Liza kan NU-programmets betydelse inte överskattas.

Harvard juridikprofessor Sanna Wolk grundade NU efter att ha insett att dagens invandrare står inför större utmaningar än vad hennes föräldrar gjorde när de försökte assimilera sig i det svenska samhället. Hon vidtog åtgärder för att hon kände ett behov av att visa sitt missnöje med det politiska systemet.

En juridikprofessor vid Stockholms universitet har nyligen krävt att pro bono rättshjälp ska tillhandahållas av några av stadens mest kända advokatbyråer till studenter från stadens yttre kvarter. Professionella mentorer inom områden som teknik och teknik kan också vara tillgängliga via dessa grupper. Med ambitionen att själv bli företagsjurist har Liza upptäckt att observation av advokater på jobbet är en utmärkt metod för att få inblick i området.

Det var verkligen spännande för henne att personaldirektören på ett av advokatbolagen de besökte hade gått på samma universitet som hon. Hon har hittat en vän och förtrogen hos advokat Ebba Perman, utanför Wolk. De återvänder tillsammans till hennes sovsal senare på natten. Liza utvecklar, “Det har varit till stor hjälp att kunna diskutera mina bekymmer med dem och få deras synpunkter.” Hon säger att de relationer hon har skapat har varit mer fördelaktiga än något ekonomiskt stöd hon har fått. Situationen är dock värre i landets utkanter. Löpande illustrationsmaterial krävs.

Nästan femtio procent av Stockholms kvinnor har en kandidatexamen eller högre. Enligt de senaste undersökningsuppgifterna från SCB, publicerade i maj, är det bara var fjärde kvinnlig invånare i Haninge som fortsätter att studera. Vi behöver fler grupper som NU för att sprida tanken att “var du bor och din ålder är inte avgörande faktorer i ditt liv och framtid”, som Liza uttrycker det.

Forskning

från Rebro universitet har nyligen offentliggjorts. Forskare tittade på gymnasieelever från stadsdelen Vivalla Rebro som gick i skolor i andra delar av staden. Studiens författare hävdar att elever kommer att förbättras akademiskt och socialt genom att flyttas till en ny skola, men de hittar inga bevis som stöder detta.

Eleverna i Lizas klass röstade enhälligt för att hon skulle gå på en annan skola i en närliggande stad. Hon längtade efter att bli transporterad från Brandbergen till en skola med elever från alla samhällsskikt. Att stanna i Haninge skulle ha lämnat mig med raden “Kom tillbaka, Liza, vi gör inget annat än att plugga in mattor.” De som du spenderar mest tid med har störst inverkan på vem du blir.

Denna plats har förändrats drastiskt till det bättre nu när alla har blivit motiverade att göra skillnad. Det är illamående till den grad att man kräks. De före detta brandbergska skolmobbarna personifierar frasen “kunde ha tagit en helt annan vändning” när de beskriver vad som kan ha hänt henne. En av mina klasskamrater gick bort. Tydligen har en annan arbetare det ännu värre, enligt henne.

Jag drivs av önskan att rädda mig själv från ett tillstånd av förtvivlan. Främst bland mina skäl för att sträva efter framgång är en önskan att ge ett bättre liv för mina barn än jag har kunnat försörja mig själv under de senaste tjugo åren. Som ett resultat kommer Liza nu att fungera som frånvaronorm.

Mina yngre systrar, 2 och 5 år, behöver uppmuntras att läsa. Som sådan arbetar hon för att göra en resa till Brandbergen onödig. Rädslan för att misslyckas med att uppnå sina höga mål plågar henne inte längre. Min strävan är att bli en verkligt enastående person. Det jag helst skulle vilja göra är att göra en TedTalk. Jag ska uppmärksamma då, fortsätter hon, för jag kommer att bli behandlad som en prinsessa.

I första stycket i hennes brev till sina professorer läser hon sin egen handskrivna hälsning. Jag kommer att säga, “Du vet den dagen, dagen då all förväntan byggs upp för att du ska få en perfekt kväll.” Sedan säger jag till henne att dagen jag började skolan blev allt bättre. Det enda hon gör är att lyssna. Mariner har tagit bort spritvanan och utforskar nu nyktert Rom.

Enligt Marinka går traditionell romsk klädsel tillbaka till när kvinnor bar kiltar och blusar och män bar bara byxor. Fotografier tagna av Melinda Reyes Hiltunen Kvinnor födda den 31 augusti 1990 (även känd som “Marinka”) har bett att deras föredragna födelseadress inte ska offentliggöras. Den 24 juli 2017 har hon tillbringat sex år i stugan.

Många människor behöver Marinkas hjälp, därför är hon efterfrågad. Det totala antalet gånger hon har setts av oss den här månaden är 3865. När människor använder denna tjänst för att leta efter Marinka skickas de vanligtvis till Stockholm istället. Dessa artister kommer att tävla i Melodifestivalens semifinal 2023. Vem bor enbart, vem med en make och vem med rumskamrater? Aftonbladet har meddelat deltagarna i årets Melodifestivalen.

Avslutningen av min giveaway-event har kommit, och från och med nu kommer det att bli en mardröm att välja ut vinnare. Framgången med detta evenemang beror till stor del på ert stöd, och det har varit ett nöje att organisera det. Tack till er alla, vi har kommit så nära att nå vårt mål! Äntligen har världens unga män tid att lysa. Ditt stöd för min sak har värmt mitt hjärta på sätt som jag inte ens kan börja beskriva. Vårt engagemang och Alex eventuella släpp var kanske årets viktigaste händelser.

Med tanke på antalet bidrag jag har fått från läsare som också är engagerade i bröllopsförberedelser, verkar det bara passande att det ultimata priset i min tävling gäller ceremonin. Att köpa en Ida Sjöstedt-signerad sidenbröllopsklänning kostar 18 000 kr. Vad tycker du om det priset? DREAMRING by LWL Jewelry kostar endast 35 000 SEK.

En unik couture “Paradise dress” för 18 000 $, inspirerad av din musa, skapades och kan ses på ditt foto. Vinnaren behöver inte fysiskt befinna sig i Stockholm för slutgiltiga godkännanden; det räcker med ett e-postmeddelande. Vet bara att du tittar på minst tre eller fyra månader för hela skötselprocessen.

Jag har arbetat med LWL Jewelry med design av min egen vigselring och vi erbjuder nu en privat smyckeskonsultation där du och jag kan samarbeta för att skapa din drömring från grunden för 35 000 kr. Vinnaren av denna belöning måste vara någon som kommer att unna sig själv överdådigt med pengarna.

Marinka Vårstrand Mamma
Marinka Vårstrand Mamma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!