Marsha Songcome Ursprung

Marsha Songcome Ursprung
Marsha Songcome Ursprung

Marsha Songcome Ursprung – Marsha Songcome är född i den svenska staden Nybro och är en begåvad musiker. 2005 provspelade hon för Idol på Tv4. Hon har uppträtt i olika shower på Londons West End, inklusive Aladdin och Miss Saigon. Hon kommer att uppträda i Ringaren på Göteborgsoperan i höst. Ditt exemplar av senaste numret av NybroExtra har kommit med posten idag. Vår serie “Nybrobor i världen” finns med i tidningen.

Marsha Songcome, en London-baserad musikalartist, ansluter sig till oss den här månaden. Jag hade inte varit där jag är nu om det inte vore för Fagerslättens barnteater. I mina ögon var den största lokalen Folkets Hus i Nybro och där har jag alltid velat uppträda. Marsha Songcome, en ny brud, är den person som ansvarar för att förverkliga det och många fler drömmar. Hon uppträder i musikalen Aladdin åtta gånger i veckan på Prince Edward Theatre i Londons West End, inför i genomsnitt 2 000 personer per vecka.

För inte så länge sedan åkte jag tillbaka till Folkets Hus. Det där rampljuset verkar så svagt nu, men då var jag så glad över att se min likhet uppe på scenen. Video inspelad under en av Evert Taubes föreställningar på Fagerslättens barnteater. Av den enkla anledningen att allt började i Fagerslättskolan. Marsha fann sig attraherad av Lena Häggbring och Mats Slättmans teatersällskap. Jag kunde fortfarande lida av scenskräck om jag inte hade haft dem när jag började. Jag lärde mig så mycket på Fagerslätt att jag inte hade kunnat komma någon annanstans.

De väckte mitt intresse för musik genom att introducera mig för den. Jag tycker så mycket om att uppträda på scen att jag sjöng i en mängd olika band. Jag är skyldig Nybro allt jag är. Jag fick leka som ett barn gratis, utforska på cykel och simma i Linneasjön. Madesjö var ett bra ställe att spela handboll och fotboll på.

Hur var din väg till den stora tiden?

Jag gick på folkhögskola i Markaryd i ett år efter examen från krahällskolan, och fortsatte sedan min utbildning på Scenkonstskolan i Göteborg. Tre års utbildning i sång, dans och skådespeleri krävs för att bli en professionell musikalartist. Det blev mycket “hud på näsan” från passet. Som en fråga om liv och död. Ambition inför ständig granskning: en märklig situation.

Marsha Songcome Ursprung

Det är också träning för konstnärens liv. Det kommer sannolikt att bli flera avslag och provspelningar innan du får ett jobb. Jag har dock inte fått så många avslag än. Marsha har uppträtt i Grease på Kalmars Bastionen och efter sitt tredje år i Göteborg valde hon tre olika anställningar.

År 2012, i Danmark, hölls provspelningar för de kommande uppsättningarna på Broadway, New York och London av musikalen Aladdin. Marsha sjöng ombord på kryssningsfartyg under en period innan hon fick rollen som Fifi i Miss Saigon på Malmöoperan. Det var lite extravagant, eftersom vi hade tre shower per vecka. Åtta av oss är här i London.

När åkte du till London?

Jag fick rådet att anlita en agent, och det gjorde jag. Efter det hade jag ytterligare några slutna auditions med en utvald grupp på cirka tio personer. Du kan vanligtvis förvänta dig att få återvända efter cirka 10 omgångar, och du är vanligtvis många fler. Efter bara några försök fick jag rollen som Kim i Miss Saigon.

Musikalen Miss Saigon har blivit en stapelvara på Broadway och andra stora teatrar. Peter Jöbacks första stora roll utanför Sverige var som Chris i Miss Saigon, som han debuterade i London 1997. Peter stannade till efter att ha sett vår föreställning för att prata med mig. Han tyckte så mycket om mig att han bad om mitt nummer. Det var en fantastisk tid. I dagens miljö är personliga kontakter avgörande. Du har sociala skyldigheter som att delta i välgörenhetsevenemang.

Och Aladdin var nästa steg i din karriär?

Ja, och bland mina mest eftertraktade delar är prinsessan Jasmine. Det är en roll som Marsha har fått utföra mer än en gång. Av den enkla anledningen att hon har ett annat uppdrag av avgörande betydelse utöver sin vanliga roll i showen. Termen “understudy” syftar på backup-skådespelaren i en stor teaterföreställning.

Det är någon som kan fylla i för en vanlig skådespelare i ett nafs, till exempel när någon blir sjuk eller behöver ta ledigt. Detta görs för att säkerställa att föreställningar aldrig skjuts upp. Både produktionerna och publiken är enorma. Produktionerna kostar mycket pengar att sätta på. Kostnaden för en enskild kostym och ytterligare garderobsartiklar kan lätt nå miljonen dollar, vilket gör avbokning omöjlig.

Marsha har klivit in som ersättare för titeldelarna i både Miss Saigon och Aladdin. Sedan gick hon från att vara Miss Saigons understudy till showens stjärna, Gigi. Som understuderande är man van att kliva in när det behövs, och det var precis vad som hände flera gånger. Under de senaste 12 månaderna har jag haft möjlighet att göra ungefär 50 korta framträdanden som Jasmine i Aladdin.

Hur har det gått för dig att jobba på engelska hittills?

Det är mer organiskt för handlingen att böja sig lite i Miss Saigon eftersom du inte var särskilt försiktig. Saker och ting är annorlunda i Aladdin. Produktionen har tagit beslutet att föreställningen ska vara på amerikansk engelska. Vi var tvungna att ha specifika språkcoacher som hjälpte oss med varje rad i varje scen för att se till att vi fick rätt. Det räcker inte att bara få orden; du måste få den underförstådda innebörden också.

Den urgamla intervjubasen: vilka roller skulle du dö för att spela?

En av dem var Jasmine, men jag har redan eliminerat henne. Ett annat exempel är Elphaba från musikalen Wicked, som är baserad på Land of Oz innan tjejen Dorothy kom. Eliza i Hamilton (en känd musikal som gjorde stor succé i New York och öppnar i London i höst) och Mimi i Rent.

Marsha är målmedvetet vag om vad som kommer härnäst. Jag kan inte säga så mycket mer än att jag är riktigt nöjd och fick mitt val av fem utmärkta erbjudanden. När våren fortskrider kommer hon att avslöja allt. Jag känner mig oerhört lyckligt lottad över att ha fått möjligheten att få så mycket scenerfarenhet under min tid i London. Till sist den mest angelägna frågan: när kommer du tillbaka till Nybro? I sommar planerar jag att resa till Qvarnaslät för att se Allsng. Att sjunga till fullo efter en lång dag kommer att vara en viskning.

MARSHA SONGCOME gick på Performing Arts School i Göteborg och har de senaste åren uppträtt i musikaler på West End-scenerna i London. Hon har precis gjort ett framträdande på Victoria Palace Theatre som stand-in för delarna av Eliza, Angelica och Peggy/Maria i Tony Award och Olivier Award-vinnande musikalen Hamilton. Hon har också spelat Jasmine i Prince Edward Theatre-uppsättningen av Aladdin.

Miss Saigon 2013 hade sin debut i Sverige på Malmö Opera. På Operan i Köpenhamn/Fredericia Teater i Danmark var hon en skådespelare i Disneys Aladdin the Musical. På Prince Edward Theatre gjorde hon sin West End-debut som Gigi i Miss Saigon 2014. 2015 antog hon rollen som hon prisats för som West End’s Best Understudy av webbplatsen broadwayworld.com.

Marsha har också varit med i både 25-årsjubileet och definitiva liveinspelningar av Miss Saigon. Disneys Broadway-hits i Royal Albert Hall, BBCs Children in Need, Sunday Night at the Palladium, Olivier Award och The Royal Variety Performance är bara några av de många tv-program hon har varit med i.

På Göteborgsoperan i Sverige sågs Marsha senast som Esmeralda i Ringaren i Notre Dame, och i Londons Regent’s Park Open Air Theatre i somras spelade hon som Evita. Hon har även medverkat i program som Lotta p Liseberg och Doobidoo. Marsha Songcome är en känd sångerska och skådespelerska som fick sin start i teaterscenen på Fagerslättskolans Nybro barnuppsättningar. Hon har en lång lista med musikaler under bältet nu, inklusive Hamilton, Evita, Miss Saigon och Aladdin the Musical, som alla uppträdde i på Londons West End.

Nybroaren Marsha är just nu aktuell tack vare sin roll i den kommande Chinateatern-uppsättningen av The Bodyguard i Stockholm i höst. Denna musikaliska produktion är första gången kultklassikern presenteras i Sverige. Ungefär när jag fyllde tio var första gången jag såg den här filmen. Trots min glömska var Whitney Houston en ständig närvaro i mitt liv. Ikonisk inom sitt område. Det och Whitney är allmänt känt. Jag tar på mig rollen som hennes syster, som sällan är i rampljuset. Marsha Songcome hävdar att Whitney är älskad och omhändertagen av denna kvinna.

Vi börjar redan från början, på Fagerslättsskolans tomt. Detta är orsaken till problemet. Efter det gick jag med i en grupp som hette Artisten, där jag sjöng i en mängd olika föreställningar på ställen som Kristallen i Nybro och Hotell Witt i Kalmar. Bastionen i Kalmar var där jag uppträdde i Grease. Allt började som ett tidsfördriv när jag var liten. Efter det visste jag att detta var vad jag behövde åstadkomma. Jag gick både på Folkhögskola och Scenkonsthögskolan i Göteborg.

Marsha fick snabbt en ledande roll i en framgångsrik musikal. Det skulle vara startrampen till världens största scener. Min första professionella spelning var i den danska produktionen av Aladdin. Utan Aladdins hjälp skulle jag inte vara hälften så framgångsrik som jag är nu. Efter det kom Miss Saigons producenter och ringde och det slutade med att hon uppträdde i showen i både Stockholm och Londons West End.

Hennes West End-krediter inkluderar Hamilton, som var en stor hit. Det är bara fyra föreställningar i Sverige, men åtta i London. Sedan var det förstås otroligt utmanande, men också ganska spännande. Att få uppträda inför publik är en ära och en välsignelse. Wow, att jobba med det är som en dröm. Marsha vann priset för “Bästa kvinnliga huvudroll i en musikal” 2018 för sin roll i Göteborgsoperans uppsättning av Disneys Hunchbacken från Notre Dame.

Marsha Songcome Ursprung
Marsha Songcome Ursprung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!