Marua Ajouz Pojkvän Filip

Marua Ajouz Pojkvän Filip
Marua Ajouz Pojkvän Filip

Marua Ajouz Pojkvän Filip – Det nästan 20-åriga mordet på Marua Ajouz, då 18 år gammal, har aldrig lösts. Ex-pojkvännen greps efter en polisrazzia mot en bostad i Västsverige på tisdagskvällen. Mohammad Ajouz, Maruas far, sa till GP: “Jag hoppas att han kan berätta för mig hur och varför för jag förstår inte.” På tisdagen häktades en egenföretagare i 40-årsåldern misstänkt för mordet 1998 på Marua Ajouz, hans dåvarande flickvän, som då var 18 år.

Vi gör en del efterforskningar där, men inget offentligt synligt. Enligt polisens presstalesman Stefan Gustafsson har de besökt området nattetid. Under semesterperioden 2002 i Malmö försvann Marua Ajouz. Året därpå, hösten 2003, upptäckte två personer hennes huvud i Bokskogen utanför staden.
Man trodde att ex-pojkvännen och hans kompisar hade mördat och styckat Marua Ajouz.
Resten av kroppen upptäcktes inte på ytterligare 14 år.

Ingen erkände skuld eller pekade finger åt någon annan. Otillräckliga tekniska bevis samlades också in på grund av brist på nödvändig teknisk utrustning. Som ett resultat släpptes ex-pojkvännen och hans följeslagare och polisutredningen lades på is. Under tiden har vi inte kunnat nollställa några andra möjliga gärningsmän.

Nästan en och en halv mil norr om det ursprungliga fyndet, i samband med ett markarbete i Nordan där ett bostadsområde planerades, upptäcktes resten av kroppen 2017. Den senaste upptäckten innehöll kriminaltekniska bevis som tejp, fibrer, rep, plast etc. Saker som användes för att täcka upp liket. Kroppen kan spåras tillbaka till en viss plats tack vare den rättsmedicinska bevisningen.

Gripandet var resultatet av detta och andra händelser i utredningen. På tisdagskvällen försökte myndigheterna kontakta ex-pojkvännen, som var misstänkt, i hans hem i ett lugnt kvarter i Västsverige. – Gripandet kommer efter att nya muntliga och andra bevis har kommit fram genom polisens utredningsarbete, sa polisen i ett pressmeddelande på tisdagen.

Marua Ajouz Pojkvän Filip

Den berörda föräldern: “Snälla förklara”

I en intervju med GP sa Mohammad Ajouz, Maruas far, att han äntligen hade hopp om svar över 20 år efter att hans dotter försvann. Jag behöver veta motiveringen för detta. Jag hoppas att han kan förklara hur och varför för mig. Han uttrycker sin tacksamhet till alla som bistått i utredningen och sin tillfredsställelse med ärendets pågående granskning. Det är skönt att veta att målet äntligen är i sikte.

Hon var snäll och vänlig; hon hjälpte alla och du var snabb vän med henne; och hon litade på alla, som mig själv. De goda människorna är alltid de som lider. Åklagaren i kammaren har fram till fredag klockan 12 på sig att besluta om mannen ska häktas eller inte. Enligt DN tror polisen i Malmö att de har stor chans att lösa mordet på 18-åriga Marua Ajouz, som har legat olöst i 20 år. Utredningen har gjort betydande framsteg tack vare nya spår som dök upp i höstas, och en man i fyrtioårsåldern har gripits anklagad för mord.

Vi lägger ner mycket tid och ansträngning och vi tror att detta är en gedigen förfrågan. Enligt Karin Bogyo, som är ansvarig för utredningen, “lämnar vi ingenting åt slumpen”. Runt julen 2002 försvann Marua Ajouz. En gravgrävare i Malmö, Sverige, utreds för mord. Han och en 22-årig man misstänks ha dödat och styckat Marua Ajouz, som bara var 18.

I oktober förra året hittades hennes avhuggna huvud nästan rituellt begravt, men resten av hennes lik har ännu inte hittats. I Skne närmar sig mordutredningen av Marua Ajouz sitt slut. Hennes 22-åriga pojkvän greps i början av mars i år för flera brott. Sedan dess har han suttit fängslad, även om han insisterar på att han inte gjorde något fel.

Volontär på en kyrkogård

En 19-årig vän till dem greps dagen innan på grund av brottsanklagelser. 19-åringen arbetade som kyrkogårdsarbetare i Malmö under sommaren, det rapporterade Aftonbladet i dag. Enligt Ingemar Petersson, verksamhetschef på Malmö kyrkogård, får inga sommaranställda delta i gravgrävningar eller kremering av döda. 19-åringen kan ha fått idéer för kroppsdestruktion från sitt jobb på en kyrkogård, enligt en teori.

Större glömska

Dagen före en begravning grävs graven vanligtvis ut. Det går, säger Ingemar Petersson, att gräva en sådan grop djupare på natten och begrava någon där, men jag tvivlar på att någon skulle ha missat det.

Timmar av förhör

På kvällen den 20 december 2002 blev Marua Ajouz, 22, mördaded i hennes lägenhet, enligt polisen. I går förhörde polisen den 19-årige kyrkogårdsarbetaren under många timmar. Han tillbakavisar mordananklagelserna. Myndigheterna tror att flera unga kriminella män var ansvariga för mordet, styckningen och begravningen av Marua Ajouz. Marua Ajouz, bosatt i Malmö, försvann i december 2002 och en man har häktats misstänkt för mord.

I oktober 2003 upptäcktes det avhuggna huvudet av Marua i Bokskogen strax utanför Malmö. Först 2017 upptäcktes resten av hennes kropp. Den arresterade mannen är Maruas ex-pojkvän, och hans tillfångatagande är produkten av cold case-teamets idoga arbete under det senaste året. En framgångsrik arrestering gjordes. Enligt kriminalinspektör Karin Bogyo verkade han ganska häpen. Man tror att antingen den 20 eller 21 december 2002 mördades Marua Ajouz i sin lägenhet i Malmö.

En svampplockare i Malmö upptäckte hennes skalle i Bokskogen tio månader efter hennes mord. En ny upptäckt gjordes i april 2017. Hennes kropp upptäcktes av en grävmaskinist på en byggarbetsplats i utkanten av Lund där bostäder snart skulle byggas. 2003, när Marua Ajouzs skalle hittades, var hennes ex-pojkvän och hans följeslagare redan misstänkta för mordet. Men ingen kom någonsin fram med ett erkännande, och inga fysiska bevis kopplade någon till Marua Ajouz död.

Ärendet har legat fast i cold case-avdelningen på polisavdelningen under lång tid. Länge var ex-pojkvännen huvudmisstänkt. Ingen annan nämns faktiskt vid namn. Bo Lundqvist, chef för polisens cold case-grupp, sa till Expressen 2017 att medan det finns flera misstänkta så finns det en som utredningen kretsar kring.

Nya bevis från vittnen

Ex-pojkvännen, som nu är i fyrtioårsåldern, omhändertogs dock på tisdagsmorgonen. Denna person har nämnts i utredningen tidigare, därför är de inte helt fräscha. Åklagaren Tomas Olvmyr säger till Expressen att färsk muntlig bevisning och annan bevisning av den sorten att den misstänkte behöver höras mot de misstankarna har framkommit som ett resultat av utrednings- och åtalsinsatserna.

Det finns nu starka skäl att misstänka mannen för mord. Ett beslut om huruvida mannen ska häktas eller inte ska fattas i slutet av veckan. Det finns inga nya spår eller misstänkta för närvarande. Polisutredaren Karin Bogyo hävdar att cold case-enheten har fördubblat sina insatser sedan 2017 års skelettfynd.

Arbetet har ökat ännu mer under de senaste 12 månaderna, med införandet av innovativa nya tekniker. Vi har också tillgripit olika metoder för att nå framgång. Enligt Karin Bogyo är det här ett unikt och kreativt gäng. Nytt vittnesmål var ett avgörande bevis som ledde till gripandet. Detta är ett vittnesmål från ett ögonvittne som vi tidigare inte var medvetna om. Det kommer inte från en enda källa, utan snarare ett samarbete mellan två.

Vad fadern hade att säga om hans gripande

Mohammad Ajouz, Maruas pappa, har tidigare sagt att han inte hört från myndigheterna på länge. Nu när polisen har gripit känner han sig lättad. Han hävdar att vi är nöjda. Familjens interaktion med brottsbekämpande myndigheter har förbättrats de senaste åren. De har också varit till hjälp genom att peka ut den tidigare platsen för huvudet. Så ännu har ingen brytt sig om att hjälpa oss. Det är första gången det har hänt, säger han, ändå var vi bara i skogen för några månader sedan.

Familjen söker både rättvisa och upplösning. De har inte fått begrava Maura ännu. Vi sökte inte tröst i glömskan. Men om de slutar och lämnar tillbaka kroppen till oss är det självklart att vi kommer att begrava den. För att ge henne en fridfull död. Tjugo år efter mordet på Marua Ajouz i Malmö har en man häktats misstänkt för brottet.

Natten mellan den 20 och 21 december 2002 greps jag misstänkt för mord.

2003 upptäcktes kroppen av Marua Ajouz, 18, i Bokskogen väster om Malmö. På grund av överflöd av tekniska bevis kring upptäckten har utredningen gått vidare till ett nytt skede sedan dess.

Marua Ajouz Pojkvän Filip
Marua Ajouz Pojkvän Filip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!