Max Hrelja Föräldrar

Max Hrelja Föräldrar
Max Hrelja Föräldrar

Max Hrelja Föräldrar – Max Hrelja, född den 30 januari 1998, är häcklöpare i den svenska klubben Malmö AI. I 60 meter häck inomhus 2020, 2021 och 2023, och 110 meter häck utomhus 2019, 2020 och 2021, vann han tre raka SM-guld. Vid ungdoms-VM 2015 i Cali, Colombia, sprang Hrelja 110 meter häck. Försöken var framgångsrika och han gick vidare till finalen där han placerade sig på femte plats.

Hrelja tävlade i korta häck vid junior-EM 2017 i Grosseto, Italien. Han vann sitt preliminära heat och sitt semifinalheat, men han hamnade på fjärde plats totalt. Hrelja tävlade i inomhus-EM 2019 i Glasgow, Storbritannien, och 2021-EM inomhus i Toru, Polen, på 60 meter häck. Hrelja sprang 7,77 sekunder på 60 meter häck vid världscupen inomhus 2022, tillräckligt bra för silver bakom Joel Bengtsson i ett hårstrå.

På 110 meter häck gjorde det att Max Hrelja kunde komma ikapp sin lagkamrat Philip Nossmy. Max ligger just nu på tredje plats genom tiderna på 110 m häck efter sin prestation på 13.47 vid Folksam Grand Prix i Göteborg. Max uppger till Bloggen att han mår jättebra. Det var hård motvind, men Max Hrelja lyckades ändå slå sitt eget rekord i herrarnas häcklopp med mindre än 2,0.

På grund av nattens vind och kyla var många avdelningars starteffekt lägre än normalt. Max Hrelja lyckades trots detta sätta upp snabba tider i häcken; efter sina 13.50 i NM sprang han på 13.47 i Göteborg. Max, som pressade sig själv till gränsen på det sista hindret, visar att efterföljande tider i sommar kommer att bli mycket snabbare.

Jag kände mig säker på att gå in i finalen tack vare ett lugnt provlopp. Där fick jag en flygande start, fick snabbt upp farten efter att ha rensat den första barriären kände jag, och sedan var jag bara aktiv och jobbade på frekvensen. Max förklarar, “Tyvärr slog jag det sista hindret ganska hårt med första sträckan på vägen upp, så jag tappar lite fart mot mål.” Om han inte hade gjort det hade han kanske rakat några hundradelar av sin tid.

Men det är bra att mönstret består och hastigheten förblir hög. Den här helgen kommer att bli väldigt rolig med lag-EM, och jag hoppas kunna göra några ytterligare nedskärningar mot tuff konkurrens. Max delar nu tredjeplatsen på tidernas lista för 110 meter häck med Philip Nossmy. Bara Claes Albihn, som ligger en hundradel före, och Robert Kronbergs svenska rekord på 13.35 finns kvar i vägen vid det här laget.

Max Hrelja Föräldrar

Med en personbästa tid på 13,64 sekunder kom Joel Bengtsson på tredje plats i finalen. Hans tid på 13,66 sekunder räckte för att vinna sitt heat. Max vann sitt heat med poängen 13,69. I samma temperatur postade Anton Levin tiden 14.30. Anton hoppade av finalloppet. Vadmusklerna frös. Anton säger till Bloggen att ge SM-laget lite stillestånd för att ladda och förbereda sig. Kasper Kadestl avslutade 400 meter på 47,19 sekunder, hans bästa tid för säsongen.

Jag var i jättefin form! Trots några mindre felsteg i början så avslutade jag loppet starkt. Det är spännande att möta så hård konkurrens på lag-EM. Kasper säger till Bloggen, “Jag tror att jag med några justeringar nog kan hitta bra tider i Polen”. Maria Freij satte ett nytt personbästa på 800 m på 2.04,61. Marias tid sjönk från 2:05:49. Kul, med ett friskt startpaket och ett nytt personbästa under 2 minuter, 5 sekunder.

Maria säger att hon hoppas kunna förbättra sin andraplats i år. Laxlopp börjar ofta i Halmstad. Majoriteten av förstaårsstudenter och andraårsstudenter. Återigen har William Trulsson ställt till problem. En respektabel återhämtning från ett 100-meterslopp. Tränaren David Vendel har en rapport. Klockan var 10:77 och kroppen och foten fungerade. Det verkade oroligt. Ett tätt men inte helt perfekt 100-poängslopp rent tekniskt.

Svenska P17 i toppskiktet. David Vendel understryker hur avgörande det är att han återigen kan tävla. William valde bort den förutbestämda finalen. Det var bekvämt på alla sätt. Glad över att ha en kropp som kan tävla i topptempo. William säger till Bloggen, “Det känns som ett kvitto på att jag verkligen börjar komma tillbaka.”

Jag är inte nöjd med timingen, men det är lite oroande just nu. Eftersom jag inte har tävlat på ett tag hade jag många funderingar och funderingar inför evenemanget. Men jag räknar med att den siffran kommer att sjunka allt eftersom säsongen fortskrider. Alex Tursell ger ytterligare täckning av laxspelen på sin blogg. Förutsättningarna för lördagens lopp var idealiska. Årsbästa och inom ett hårstrå från sitt personbästa sprang Omar Chaaban 100 meter på 10,73 sekunder.

Förra helgen satte Noah Karlberg nytt personbästa på 10,83 i loppen. Vinden skiftade och blev motvind på söndagen. Ändå var Ida Staafgrds tid 24,27 för 200 meter mot en motvind på -1,8 sekunder personbästa. Edvin Assarsson tog också ett personligt bästa (Pers) på 110 meter häck på Pan American Junior-SM genom att klocka in på 14,13 sekunder.

Assarsson gick också dåligt (-1,5) när vinden var till deras fördel. Målet är att sätta nytt svenskt rekord och kvala till OS 2024 i Paris. Enligt Max Hrelja är “det helt realistiskt”, och “Malmö Sports Academy” är “en otrolig trygghet och tillgång” som gör att han kan nå sin fulla potential.

talang upptäcktes tidigt

Folk runt Max Hrelja såg tidigt att han var speciell. Hur snabbt det går. Han smög ut från Linköpings skolgård för att kissa på fotbollsplanen, precis som så många andra svenska ungar. Tyvärr misslyckades min bollkontroll där. Jag tror aldrig att jag var ämnad att bli fotbollsspelare, tillägger Max.

Långvarig improviserad idrottare; har nyligen börjat investera aktivt

Hans farföräldrar, vars efternamn låter kroatiskt, emigrerade till Sverige som arbetare på 1960-talet. Familjen bestämde sig för att stanna kvar. Jag blev uppmuntrad att satsa på friidrott vid en ung ålder av elva efter att ha blivit övertygad om att min snabbhet kunde hjälpa mig att komma vidare i livet. Jag brukade ägna mig åt idrott för stunden, men jag har sedan dess gått över till att fokusera på sprint.

När började du lägga ner pengar för första gången?

Det finns olika grader av engagemang, men i sena tonåren hade jag satt upp mål för mig själv, inklusive att tävla i juniormästerskap och inse att jag kunde hålla mig på seniornivå. Sedan förändrades allt. I Cali, Colombia, under fotbolls-VM 2015, tävlade jag i min första stora internationella tävling. Jag tog mig till final efter att ha klarat alla preliminära omgångar. Men det var upplevelsen av att spela under de starka ljusen på en fullsatt stadion på natten som verkligen stack ut. Det fick dig att känna dig otroligt, och du kunde inte vänta med att fortsätta.

Den bästa häcklöparen i landet

Han tog examen och flyttade sedan till Malmö, där han fördjupade sig i idrotten. Max Hrejla, 23 år gammal, är Sveriges främsta 110 meter häcklöpare. Han började tävla för MAI, vilket han fortfarande gör. samt 60 meter häck. Han satte en ny PR på 7,73 för att vinna SM-guldet tidigare i år. Friidrotten spelar en betydligt större roll i Malmö än vad man gör i Linköping. De normer och förväntningar som ställs på dig här är annorlunda än de där hemma. Att få tävla inför familj och vänner i Malmö var en dröm som gick i uppfyllelse.

Dansmusik istället för rock & roll?

Hreljas kvickhet har gett honom utmärkelser på både 100 och 200 meter (personliga rekord på 10,63 respektive 21,93), men han har fokuserat på “sin” tävling ett tag nu.

När och varför användes 110 meter häck?

Det var över midnatt vid det här laget. Jag har tävlat sedan jag var 18 år och mina tävlingar har inkluderat 100 meter. Efter att ha funderat lite på det bestämde jag mig för att häcken skulle vara roligare för mig. Men häcklopp har inte samma prestige, eller hur? Rockstjärnor är 100 meter sprinters. Däremot är häcklöpare som basister i ett dansband? Ja, det är lite likt det.

För att uttrycka det på ett annat sätt, om du skulle stå bredvid ett staket som var 1,07 meter högt, skulle du genast känna igen den extra stress och svårigheter som detta medförde. 100-metersloppet är bara början på vad som kräver skicklighet och teknik. Även om Bolt var stjärnan, höll häcklöparna hans uppmärksamhet.

Varifrån kom din inspiration?

När jag var liten var Usain Bolt en av de främsta anledningarna till att jag blev intresserad av sport. Hans tävlingar var ett riktigt spektakel. Många olika typer av avelsmodeller har använts sedan dess. Även om häckloppet inte är det mest spännande evenemanget på en gala, lyckas det ändå fånga tittarnas uppmärksamhet.

Max Hrelja Föräldrar
Max Hrelja Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!