Björn Goop Familj

Björn Goop Familj
Björn Goop Familj

Björn Goop Familj – Björn Goop är en av Sveriges mest kända förare. Björn har en lång lista med prestationer bakom sig, inklusive tolv på varandra följande svenska tränarmästerskap. Sanna travfans kommer utan tvekan att känna till mycket av det som följer om Björn och hans enastående karriär, men även de lär sig något nytt.

Därför bestämde vi oss för att skriva denna uppsats i hopp om att inte bara fräscha upp ditt minne, utan också ge ett mer omfattande porträtt av Björn och hans liv. Låt oss gå tillbaka till början och fylla dig i hans tidiga liv. Den 13 oktober 1976, i staden Mölndal, Göteborg, trädde Björn Olov Goop in i världen.

Björn lärde sig trav från ung ålder. Han är uppfostrad av en sann travfamilj. Björns farfar Bill-Berntt och pappa Olle Goop hade en passion för trav. Eftersom hans pappa var travtränare och hans farfar var en skicklig amatörtränare, följde han ofta med dem till evenemang. Björn var dock inte intresserad av trav som sport i och för sig.

Han var en tennis- och fotbollsfanatiker fram till dagen då han fyllde tretton. Efter att ha fått en ponny på sin födelsedag utvecklade han ett stort intresse för ridning och i synnerhet trav. Efter bara kort tid stod det klart att Björn Goops framtid låg i travsporten. Både hans medfödda samhörighet med hästarna och hans starka vilja var tillgångar i tävlingssituationer.

Det framgångsrika yrket tog fart

Björn gick in i sitt första travlopp bara fyra år efter att ha fått sin första häst. 1994 hade Björn hunnit bli 17 år. Tro det eller ej, han red Scotch Ville till seger i tävlingen. Hans karriär tog fart efter den lovande början. Under åren som följde fortsatte han att tävla och träna och blev så småningom inte bara en av Sveriges utan världens mest framgångsrika förare.

Med totalt 131 miljoner kronor mellan 2003 och 2007 blev han en favorit bland travspelarna. Efter att ha vunnit mer än tusen lopp, valdes han in i Thousand Club 2003. Sedan dess har Björn samlat på sig en mängd fler dygder. 2006 satte han rekord genom att vara den yngsta jockeyn med över 2 000 vinster. Han kan också ha överträffat sin far Olle som Sveriges ledande racerförare genom tiderna efter att ha tagit den titeln 2018.

Björn Goop Familj

Person- och familjefrågor i Björn Goops liv

Björn har satsat högt på familjen under hela sitt liv. Han och hans far var mycket nära varandra eftersom de delade en passion och även för att de ägde en gård tillsammans. Björn var förkrossad över att höra om sin fars bortgång eftersom de två var oskiljaktiga. Enligt ett reportage i tidningen Travronden uppgav familjen, “Savnden är enorm, vi kan inte hitta ord.”

Björns mamma Annika är, vid sidan av sin pappa Olle, en betydande person i hans liv. Björn får också stöd i sina lantbrukssträvanden av sin sambo Henrietta Wirola. Trots att han inte har några egna är Björn särskilt mån om barns välfärd. Det kan innebära insamlingar till ett antal separata grupper.

Björn är aktivt engagerad i insamlingsinsatser för behandling av barndomstillståndet Sanfilippos. Ett sätt han uttrycker sitt engagemang är genom att främja organisationens “krama dina barn”-kampanj, som har fått stor exponering i media. Björn har haft en lång och enastående karriär, och medan majoriteten av den har varit framgångsrik har det funnits några låga punkter.

Att han kört häst åt en dopinganklagad dansk tränare vid namn Bo Westergaard var ett stort bakslag. Många nyhetskanaler och sociala medieplattformar täckte denna händelse omfattande. Men Goop tyckte inte att han gjorde något fel och nu när Westergaard hade avslutat sin tid i fängelset borde han betraktas som oskyldig.

Björn Goop satte nytt världsrekord med San Moteur förra veckan och vann av Stora Pris i lördags. I onsdags vann han även Jubileumscupen. Fadern Olle Goops bortgång i april gjorde också detta till ett svårt år för den store racerföraren. Björn Goop konstaterar i en stor intervju med Trav365, “Han var min bästa vän, det är klart att det var mycket jobb.”

Björn Goops häst, Moni Viking, tog förstaplatsen på lördagens vid Stora Pris. Goops känslor var på kapacitet efter triumfen. Hans far, traviska hjälten Olle Goop, dog den 20 april vid 78 års ålder. Olle Goop skulle ha fyllt 79 år om han levt för att se sitt lags seger på lördag. Det är pappas speciella dag idag. I tv-intervjun förklarade han att han kände ett “tecken från ovan” och att han upplevde “jävligt mycket känslor”.

Frasen “Vi är starka tillsammans” användes för att uttrycka denna idé

Björn Goop och familjehästen San Moteur vann Jubileumscupen på onsdagskvällen och satte ett nytt världsrekord på 1.09,7 över tusenmetersbanan. Den här veckan har varit väldigt rolig. Det senaste året har varit både och underbart och prövande för oss. Vi har förlorat vår monark, verkställande direktör, president och statschef.

Det har varit och fortsätter att vara hektiskt. Vi har haft det bra och vår familj sörjer tillsammans. Björn Goop hävdar: “Vi är starka tillsammans.” Det har varit ett känslosamt och ansträngande år. Dessa två grupp 1-segrar är verkligen betydelsefulla för oss. San Moteur knep segern i onsdagens lopps sista sväng.

Att vara på andra sidan kändes bra, men det är för tidigt att utropa seger. Jag insåg vid sista kurvan att den skulle färdas långt, men den måste också lägga till. Spänningen med att ha en häst som kan ändra tempo bättre än alla andra hästar i loppet är obestridlig, oavsett i vilken division tävlingen körs.

Ganska tolerant och lugn

Björn Goops farbror Hkan Arvidsson är uppfödare av San Moteur. Björn Goop komplimangerar hans hästkunskaper. Hans arbete är utmärkt. Han har väntat ut honom, förblivit sval och samlad hela tiden. Hästen var utmärkt för sin ålder och tog nästan hem kriteriet. Hkan var bara fyra år gammal när han såg alla dessa pengar, men han tappade inte modet och spenderade allt på en gång.

Att vilja ha mer än du behöver är enkelt. Tålamod, harmoni och viljan att vänta är avgörande komponenter för framgång. Hkan Arvidsson berättade torsdagen den 4 oktober via en intervju med Trav365 att målet är att hålla EM för femåringar i Vincennes den 15 oktober. Att vinna Prix d’Amérique är det ultimata priset. Björn Goop brukar vara mer försiktig.

Tyvärr, men vi gör framsteg. Det är ett lopp som ligger bra inom räckhåll men först ska han ner och tävla på Vincennes där vi är lite försiktiga eftersom vi vill ha hästen länge och ha båda fötterna stadigt på jorden. I början av sin karriär tillbringade han en vinter i Frankrike och tränade. Han har varit där före och tillbaka, men har inte deltagit i några lopp. Det är en bra idé att testa saker, men kom ihåg att vi gör det ett steg i taget.

Hur har du känt dig sedan segern?

Många har kontaktat oss. Det är otroligt tillfredsställande att veta att våra insatser uppskattas av så många människor. Att det finns så många människor som delar vår entusiasm är fantastiskt. När saker och ting inte går som du vill, känner du dig sårbar och isolerad i traven. Att ha en stor umgängeskrets är givande i goda och dåliga tider.

Vi var ganska nära

Björn Goop minns sin pappa, Olle Goop, med glädje och känner en djup känsla av saknad utan att någonsin släppa sin förkärlek för sin pappa. Han fanns alltid där för mig och vår relation var stenhård. Vi har varit nära det senaste decenniet, spenderat mycket tid tillsammans och pratat om allt under solen, utom trav.

Det är klart att det kommer att bli svårt; Jag har snyftat mycket och sörjer igen nu; han var min bästa vän. Under de senaste åren har vår vänskap vuxit sig närmare och vi har haft fler upplevelser tillsammans, bland annat att gå på jakt. Det var underbart.

Jag är nyfiken på hur ditt liv har utvecklats sedan dess

En plats där du kan bli motiverad att arbeta och starta om ditt liv. På grund av hur många liv pappa påverkade har det här varit en svår tid. Många bra människor har ändå hjälpt oss på vägen. Jag är mycket stolt över det. De har varit avgörande för att ge inspiration för både mig och min mamma. När något sådant inträffar tappar du en del av din entusiasm.

Björn Goop Familj
Björn Goop Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!