
Björn Söder Familj – Sedan september 2010 har Björn Söder varit riksdagsledamot för Sverigedemokraterna. Han sitter nu i riksdagens försvarsutskott, krigsdelegation, riksdagsdelegation till Natos parlamentariska församling och riksdagens utrikesutskott som suppleant. Han leder också OSSE-delegationen som dess ordförande.
Han var Sverigedemokraternas sekreterare 2005–2015 och som gruppledare 2010–2014. Han var riksdagens andre vice talman under mandatperioden 2014–2018. Björn Söder satt i Helsingborgs kommunfullmäktige och som ledamot i Skne regionfullmäktige mellan 2006 och 2010. 2001 till 2015 satt han i Sverigedemokraternas verkställande utskott, och han har suttit i partistyrelsen någonsin sedan. Han har även erfarenhet av tjänstgöring i Sknepolisstyrelsen.
Säkerhet, försvar, internationella frågor och migration är alla områden som särskilt intresserar Björn Söder och han har oförtrutet arbetat för att föra fram dessa saker i riksdagen. Armeniens president överlämnade honom med Mkhitar Gosh-medaljen, landets högsta civila utmärkelse, i maj 2021 som ett erkännande för hans exceptionella ansträngningar att främja närmare band mellan Armenien och Sverige.
Björn Söder arbetade som teknisk ledningsassistent på Unilever och som projektanställd på Sknemejerier med att revidera och bygga kontrollprogram innan han valdes in i riksdagen. Björn Söder gick på Lunds tekniska högskola och tog examen i kemiingenjör, ett delområde inom civilingenjör. Han var en fänrik när han lämnade Hunter Special Forces. Björn Söder och hans familj flyttade från Helsingborg till Kristianstad.
Den svenske politikern (Sverigedemokraten) Björn Olof Söder föddes den 3 januari 1976 i Väsby socken i Malmöhus län. Sedan 2018 har han representerat norra och östra delen av Skne län som ordinarie riksdagsledamot. Dessförinnan var han riksdagens andre vice talman 2014–2018, gruppledare för Sverigedemokraterna i riksdagen 2010–2014 och partisekreterare för Sverigedemokraterna 2005–2015.
Björn Söder, vice talman, röstade i december om budgeten för 2014. Söder har suttit i kommunfullmäktige i Kristianstad sedan 2015. Han har suttit i regionstyrelsen för Region Skne och som partiets gruppledare i fullmäktige för den regionen. Björn Söder, SD, har valts till riksdagens nya andre vice talman. Under hela sin politiska karriär har han inte varit blyg för att yttra homofobiska, rasistiska och islamofobiska kommentarer.
Svaret är ja. Han har också poserat glatt bredvid en SS-soldat för ett fotografi. Ja, SD borde omfattas av samma riksdagsbestämmelser som övriga partier. Vi skulle ha publicerat samma sak om en moderat, populist, socialist, kommunist, miljöpartist, centrist eller kristdemokrat hade uttalat det och poserat med en SS-soldat.
Expertis på arbetsplatsen
Söder lämnade militären 1998 som K3-fänrik. Söder arbetade som teknisk ledningsassistent på Unilever och som projektanställd på Sknemejerier, där han reviderade och implementerade kontrollrutiner, innan han valdes in i riksdagen. 2004 tog han examen från Lunds Tekniska Högskola med en civilingenjörsexamen i kemiteknik.
Religion och politik
Söder satt i Svenska kyrkans stiftsfullmäktige för Lunds stift 2001–2009. Han deltog i Svenska kyrkans kyrkomöten 2005–2009, men avgick efteråt från kyrkan.
Att ge sig in i politiken
Efter att ha gått med i Framstegspartiet första gången 1991 hoppade Söder av till Sverigedemokraterna 1994 på grund av interna stridigheter. Både partistyrelsen 1997 och partiets verkställande utskott 2001 utsåg honom till ersättare. Han valdes till vice partiledare vid riksmötet 2003 och sedan till partisekreterare 2005.
Han satt i Höörs kommunfullmäktige från 1998 till 2002. Björn Söder, sekreterare för Sverigedemokraterna, besökte Falun på tisdagsmorgonen för att träffa väljarna och diskutera partiets kriminalpolitik. Deras slogan, “Ingen mer papperspolis”, kräver ökade anslag till brottsbekämpning så att poliser är mer synliga i offentliga utrymmen.
Vi vill att polisen använder sina resurser för sina avsedda ändamål. Med det uttryckliga syftet att minska brottslig verksamhet. Björn Söder, partisekreterare i Sverigedemokraterna, var på Stora Torget i Falun för att träffa och debattera partiets politik med förbipasserande. Han sa att bara en procent av polisens tid just nu går åt till patrullering, och att Sverigedemokraterna vill se fler poliser på gatan.
Han hävdar att höga partitjänstemän reser till olika kapitel för att inte bara sprida budskapet om partiet utan också för att nätverka med potentiella väljare inför nästa val. Vi har inte bokat något möte, men du bör vara beredd på vad som helst. Det möjliggör också mer intimutbyte med människorna vi möter. Inför valet 2014 vill vi att vår kriminalpolitik ska vara lika känd som vår invandringspolitik är nu.
Många såg på moderaterna som ledare inom kriminalpolitiken, men de grott. Vi vill visa väljarna var vi står i ljuset av de andra partiernas extrema likgiltighet för det rådande klimatet. Björn Söder representerar Sverigedemokraterna i riksdagen. Han är alltid sarkastisk och fientlig. De flesta människor har tröttnat på honom för länge sedan. Trots det fortsätter han att skrika. Det är ett ovanligt sätt att nå framgång. De flesta svenskar är bekanta med Björn Söder vid det här laget. Han har varit en integrerad del av Sverigedemokraterna i flera år.
Sedan 2010 har han varit riksdagsledamot, under den tiden har han varit SD:s riksdagsgruppledare 2010 till 2014 samt som SD:s partisekreterare 2005 till 2015. Dessutom är han till stor nytta för att Jimmie kesson, ledaren för SD-partiet. Björn Söder är alltid med när kesson försöker hålla uppe sin politiska framtoning så gott han kan, och han rör upp den främlingsfientliga svansen.
Sverigedemokraterna har varit ett kraftpaket i sociala medier i flera år. Ingendera sidan hänger med i den senaste informationen. SD:s uppgång att bli Sveriges näst största parti kan till stor del tillskrivas en välplanerad strategi för sociala medier. Eftersom det är uppenbart att en medveten taktik är i spel här.
Jimmie Kessons Twitter-närvaro har minskat till den grad att han nästan aldrig ses av sina följare. Hans senaste tweet, från den 24 december, var en retweet av SD:s officiella julbudskap. Följande är de återstående nyckelriksdagsledamöterna för Sverigedemokraterna. Enligt Aftonbladets källor planerar kung Carl Gustaf att utse Björn Söder till utrikesutskottet.
Sven-Olof Sällström (SD) är nu försvarsnämndens vice ordförande. Den första förhandlingsomgången mellan Sverigedemokraterna och Moderaterna gav under lördagen fyra namn, inklusive ordförandena i justitie- och utrikesutskotten. Sverigedemokraterna kommer att avslöja sin nya lista med kandidater i början av veckan, där Björn Söders utnämning till permanent ledamot i utrikesutskottet troligen kommer som den största chocken.
Utrikesutskottet är höljt i sekretess eftersom det behandlar känsliga frågor som rör Sveriges diplomatiska förbindelser med utlandet samt krishantering och ökad beredskap. Slottet är där dessa sammankomster vanligtvis hålls. Enligt uppgifter var Björn Söder “rasande” när Julia Kronlid valdes ut av SD som sin talarkandidat förra veckan snarare än honom.
Sven-Olof Sällström blir vice ordförande i försvarsutskottet, som ska ledas av Socialdemokraterna och Peter Hultqvist, och ytterligare tre vice ordförandeposter i riksdagens utskott ska presenteras av Sverigedemokraterna i veckan. Skatteutskottet, som sannolikt kommer att ledas av Socialdemokraternas Niklas Karlsson, har utsett Per Söderlund till vice ordförande. Ett av de rödgröna partierna har hand om trafiknämnden och Thomas Morell har utsetts till dess vice ordförande.
Ett av de rödgröna partierna har utsett Mikael Ekilandersson till posten som biträdande chef för civilnämnden. Björn Söder (SD) kommunicerar regelbundet med den ungerska regeringen och regeringspartiet i sin roll som ledamot i riksdagens försvarsutskott. Han hävdar att han informerat statsminister Ulf Kristersson om att ett möte med Ungerns premiärminister Viktor Orban skulle bana väg för Sveriges deltagande i Nato. Illustration av Fredrik Sandberg/TT.
Ny talman i riksdagen är Moderaternas ledamot Andreas Norlén. Sa Lindestam fick 145 röster för Socialdemokraterna och Andreas Norlén fick 203 röster för Moderaterna. Det betyder att Norlén fick mer än 50 % av rösterna. Till stöd för deras val av Andreas Norlén som talare argumenterade alliansen för att Norlén “visat stor förmåga att nå breda överenskommelser och samförstånd över partigränserna” i sin roll som ordförande i konstitutionsutskottet.
