Mikael Rickfors Fru

Mikael Rickfors Fru
Mikael Rickfors Fru

Mikael Rickfors Fru – Den svenske rockmusikern, vokalisten och kompositören Mikael “Micke” Rickfors kom till denna värld den 4 december 1948 i Stockholm. Trots sin tidiga internationella verksamhet blev han inte stor berömmelse i Sverige förrän i mitten av 1970-talet, då han uppträdde ensam och igen i början av 1990-talet när han gick med i Grymlings.

År ett till sjuttioett

Musik har alltid varit en del av Rickfors familjeliv. Mickes Skiffelgroup var hans första band, som han bildade när han bara var elva år gammal. Han började sjunga och spela bas i coverbandet Catnicks när han var sjutton eller arton år gammal. Med hjälp av sin sångröst gick han så småningom med i bandet Bamboo, som släppte sin debutsingel “Everybody’s gone home” 1968.

Svenska singlar “Candida” och “Jag must go för mig sval” (producerad av Anders “Henkan” Henriksson) och “Finns du kvar i stan ännu” och “Your song” (båda på Mercury) släpptes 1970 respektive 1971 . Han samarbetade med Sven-Olof Walldoffs orkester om det förstnämnda.

Från 1972 till 1973 var The Hollies aktiva

Rickfors gick med i det berömda brittiska rockbandet The Hollies i början av 1972 (även om vissa källor placerar hans ankomst i slutet av 1971). Han togs in för att ersätta sångaren Allan Clarke, som hade gått solo. När de turnerade i Skandinavien med Bamboo blev Hollies medvetna om den svenska sångaren. “Självklart ville jag det”, sa han på frågan om möjligheten att provspela i London. För att sjunga gick jag dit.

Raden av sångare på Oxford Circus, Air Studios var enorm. Innan jag vet hade de redan spelat in alla sångarnas framträdanden och inkluderat min sång på en låt (“The Baby”). “Kom över nu,” sa de efter att ha rört vid basen. Vi kommer att synas framträdande på Top of the Pops! “The Baby” toppade som nummer 26 i Storbritannien och andra nationers listor också.

Mikael Rickfors Fru

Rickfors bidrog med låten “Touch” till bandets efterföljande album Romany. Bandets succé “Magic Woman Touch” och Rickfors egen komposition “Don’t Leave The Child Alone” framfördes båda av bandet. När en låt från deras förra album nådde nummer två på den amerikanska Billboard-listan – med Clarkes sång – fick gruppen ett oväntat uppsving. Även med den nya sångaren bombades Hollies första stora USA-turné i biljettkassan.

Efter det skapade de ett andra album kallat Out on the Road, som innehöll många av Rickfors låtar. Ändå var det bara de spanska och tyska marknaderna som kunde köpa albumet. Om Hollies hade varit mer bluesiga hade Rickfors stannat, men de skapade inte den musik han ville göra i juli 1973, så han slutade.

Självständig karriär (1975–1991)

Soloalbum med soulfull rock av Rickfors har funnits sedan mitten av 1970-talet. Framgången med JJ Cales kompositioner “Daughter of the Night”, “Dancing on the Edge of Danger” och “Tender Turns Tuff” gjorde honom till en inspiration. Rickfors etablerade Mikael Rickfors Band 1979 som ett kompband för både liveframträdanden och inspelningssessioner. Hans album Kickin’ a Dream, som inkluderade den sju veckor långa svenska topplistan “Dancing on the Edge of Danger”, publicerades också samma år.

1979 var Mikael Rickfors i Tyskland

Efter sin debut 1981 tillbringade storfilmen Tender Turns Tuff elva veckor (med början på vecka två) på toppen av de svenska albumlistorna. Blue Fun, ett album som publicerades 1983, nådde sin topp som nummer sju på listorna. Efter ett bråk med sitt skivbolag Sonet 1984 bestämde sig Rickfors för att avsluta deras kontrakt.

Han befann sig utan ett band att uppträda med när hans supportgrupp bröts upp. Hearthunters, hans sjätte soloalbum, producerades 1985 med nya spelare som Kee Marcello, en liten budget och en otillräcklig inspelningsanläggning. Albumet var en stor besvikelse och sålde inte bra. Efter detta släppte Rickfors 1986 ett coveralbum under eget namn.

“When a Man Loves a Woman” och “Boom Boom” var bland låtarna på albumet. Rickfors spelar fortfarande spår från skivan på sina konserter idag, och det blev en kommersiell framgång. På CD:n fanns Rickfors originalkompositioner, inklusive “Helder of Hope” och “Gates to Heaven”, som båda hade framförts live av honom på hans turné 1983.

Hans duett med Susanne Alfvengren från 1987, “Som stormen river öppet hav”, blev en enorm smash. Hans album “Vingar” från 1988 innehöll singeln “Vingar”, som blev hans största hit i Sverige mellan 1988 och 1989. Johan Norberg, Ola Johansson, Mats Olausson, Max Lorentz, Johan “Nord” Andersson och Johan Åkerfeldt var musikerna som samarbetade med gruppen Radio Rip-Off för att spela in och producera skivan.

Max Lorentz producerade Rickfors album Judas River från 1991, där han återigen uppträdde på engelska. Singeln “Woman & a Child” bidrog till albumets framgång. Mikael Rickfors har gjort upp sina bröllopsplaner och är förlovad. Hans hemliga romans med sångerskan och skådespelerskan Louise Raeder är nu uppe för diskussion. Berättar för Nöjesbladet att de är djupt förälskade och extrema

y glad, säger han. På måndagen gick konstnären Mikael Rickfors, 69, och skådespelaren och sångerskan Louise Raeder, 56, samman händer för att fira fem år med Abba-museet. Vid enstaka tillfällen har Mikael och Louise informerat oss om att de varit i ett förhållande ett tag, men de har aldrig “signerat” sin kärlek till varandra.

Louise övertalades att ta kontakt med Mikael av sin vän och musiker Johan Stengård, som trodde att de två skulle passa bra, och det var så de träffades. I våra roller som medarbetare… De började arbeta och bo tillsammans för några år sedan, men det blev väldigt snart klart att deras känslor för varandra gick längre än så. Mikael berättade för Nöjesbladet att han och hans flickvän är totalt förälskade och överlyckliga.

Men de bor inte ihop just nu. De överväger just nu framtida logistik medan var och en är hemma i utkanten av Stockholm. Frågan är bara var exakt de tänker bo tillsammans. Vi har utforskat olika bostäder. Tja, det får tiden utvisa. Sådana val är tungt vägande. Presenteras under sommaren Men hem är olika. Å andra sidan känner de varandra säkert. Mikael friade till Louise i somras när de var på sommarturné tillsammans.

Dessutom hade varje detalj övervägts noggrant. Han gick till och med så långt att han konsulterade Louises avkomma innan han tog upp ämnet. Jag antar att man kan säga att jag friade till deras mamma. Efter det knäböjde jag… Även om det föll några tårar, sa hon till slut ja. Vi besökte en smed i Malmö och köpte ringar under vår vistelse där.

“Kommer att bli den vackraste bruden någonsin”

Ingen vet säkert när bröllopet kommer att äga rum. Inga beslut har fattats. Tidpunkt och plats kommer att avslöjas senare. Mikael avslöjar att de har bekanta i Frankrike och Spanien, så de funderar på att ha sitt bröllop utomlands. Han fortsätter med att säga att Louise verkligen kommer att vara den mest fantastiska bruden någonsin. Utmärkt arbete!

Äktenskapet med Eva-Lotta Rickfors kom före Mikaels möte med Louise. Efter sju års äktenskap bestämde de sig för att skiljas 2013. De är föräldrar till en son. Från sina tidigare partnerskap har Mikael Rickfors även tre vuxna barn. På Abba-museets femårsfirande fanns Mikael Rickfors, 69, bland de närvarande.

Han följde med den 56-åriga sångerskan och skådespelerskan Louise Raeder dit. Rickfors fortsatte med att berätta att de hade dejtat i smyg ett tag. Publikationen rapporterar att Rickfors uttryckte sin glädje och tillgivenhet för allmänheten. Johan Stengård, musiker och gemensam vän, presenterade paret. Han hade intrycket att de skulle komma överens på kontoret.

Rickfors och Raeder utvecklades dock snabbt till något mer än så. De har fortfarande inte blivit rumskamrater, men de bor och arbetar tillsammans nu. Båda partnerna har varit på husjakt den senaste tiden för att förbereda en eventuell inflyttning tillsammans. Louise Raeder blev tillfrågad att gifta sig av Mikael Rickfors i somras.

Deras sommarturné tillsammans var miljön för förslaget. Men det var efter att Rickfors redan hade uppmanat Raeders barn att gifta sig med sin mamma. Även om det föll några tårar, sa hon till slut ja. Rickfors avslöjar att de var i Malmö när de köpte ringar av en smed.

Kanske en internationell vigsel

Ingen vet när bröllopet är planerat att äga rum. Paret överväger att knyta ihop säcken utomlands, eftersom de har bekanta i både Spanien och Frankrike. Louise kommer att bli en fantastisk brud. Enligt Mikael Rickfors mening är det perfekt. Mellan 2006 och 2013 var Mikael Rickfors gift med Eva-Lotta Wahlström.

Rickfors har tre barn, som alla är vuxna nu, inklusive en pojke som föddes till paret 2007. Både som soloartist på 80-talet och som medlem i bandet “Grymlings” på 90-talet, det svenska rockmusiker åtnjöt enorma framgångar. En utgivning från 1988, “Vingar” är en av hans mest kända låtar.

Mikael Rickfors Fru
Mikael Rickfors Fru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!