Björn Hellkvist Familj

Björn Hellkvist Familj
Björn Hellkvist Familj

Björn Hellkvist Familj – Svenske ishockeytränaren och före detta spelaren Björn Hellkvist (född 3 januari 1977 i Malmö) fungerar för närvarande som huvudtränare för Leksands IF. Villa i ngelholm är där Björn Rickard Hellkvist bor. De delar bostad med Anna Hellkvist Maas. Den 3 januari föddes han; 18 juni är hans namnsdag. Hans bostad beräknas vara värd cirka 5 740 000 kronor.

Hellkvist spelade för Rögle BK och Jonstorps IF innan han tog över som tränare säsongen 2004–05. Han tränade laget de kommande tre säsongerna i division 1. Därefter tränade han juniortruppen för Rögle BK innan han tog över som assisterande tränare för herrlaget vid sidan av Pelle Svensson under kvalserien 2010.

Även efter att Rögle degraderats från Elitserien stannade Hellkvist kvar som klubbens huvudtränare i den Allsvenskan fram till 2011, då en aggressiv form av Parkinsons sjukdom fick honom att hoppa av. Hellkvist återvände till tränare 2013–2014, denna gång som assisterande i Malmö Redhawks, som så småningom tog sig till Svenska Hockeyligan (SHL) och anställde honom som huvudtränare säsongen därpå.

Hellkvist spelade i Malmö en säsong innan han gick vidare till Rungsted Seier Capital i Danmark och sedan IK Oskarshamn i Sveriges HockeyAllsvenskan. Hellkvist tog över Modo Hockey inför säsongen 2017–18 efter att klubben misslyckats med att kvala in till SHL föregående säsong.

Hellkvist presenterades som huvudtränare för Leksands IF i april 2020, och han kommer att sitta kvar på den positionen till slutet av säsongen 2022/2023, med Mikael Karlberg och Fredrik Hallberg som assisterande tränare. Hellkvist var 2012 medförfattare till boken Shaking generation med Annica Holmberg, som handlar om att leva med Parkinsons sjukdom. 2011 fick Björn Hellkvist diagnosen Parkinsons sjukdom.

Björn Hellkvist Familj

Efter att ha genomgått behandling återgick han till tränare 2013. Då, Redhawks i Malmö. Hans klubbkamrater och kompisar tänker på honom just nu. Jag har alltid haft en svag punkt för Björn, men Fredrik Händema insisterar på att hans hälsa kommer först. För mig är Björn oumbärlig. Patrik Sylvegrd hävdar att han har varit inblandad i huvudpersonens procedur under hela deras äventyr. 2011 fick Björn Hellkvist diagnosen Parkinsons sjukdom.

Efter att ha genomgått behandling återgick han till tränare 2013. Då, Redhawks i Malmö. Hans klubbkamrater och kompisar tänker på honom just nu. Fredrik Händemark säger, “Jag har alltid gillat Björn, men hälsan är viktigast.” För mig är Björn oumbärlig. Patrik Sylvegrd hävdar att han har varit inblandad i huvudpersonens procedur under hela deras äventyr. På tisdagen skickade Leksands IF ett uttalande till media.

Sjukdom hindrar Björn Hellkvist från att fortsätta tränaruppdraget i Leksand. Han har Parkinsons sjukdom och opererades i somras, vilket lyckades, men hans tillstånd har förvärrats de senaste veckorna. Som ett resultat måste han prioritera sin hälsa under överskådlig framtid. Samtalet med Björn har avslutats.

Att det ändå var tillfredsställande. Jag hoppas verkligen att saker och ting förblir så här. Björn är en väldigt viktig person i mitt liv. Jag anställde honom för att hjälpa oss att förbättra oss, och han var en stor anledning till att vi tog oss till SHL. Så jag har varit en del av hans tillfrisknande, och det faktum att han mår bra är det enskilt viktigaste för mig vid det här laget. Men Malmö Redhawks vd Patrik Sylvegrd insisterar på att hälsan kommer först.

Hedra Hellkvists riktning och inflytande

Det var Björn Hellkvist som hämtade Mathias Tjärnqvist tillbaka i fållan hösten 2013 för sin comeback som hockeyspelare. Björn är inte bara medtränare, utan också en vän till mig. Dessutom är det en förstklassig tränare. Tjärnqvist, rörd för att få veta att Hellkvist var tvungen att ta tid från montern i Leksand, beskriver Hellkvist som “en fantastisk person som jag hoppas blir bra så snart som möjligt.”

Att läsa detta var ett jobbigt. Jag respekterar hans auktoritet och är tacksam för att han tog mig hit. Det kan inte finnas någon debatt om att hälsa är prioritet nummer ett. Det som hände på Björns gamla klubb Leksand, där han nu tjänstgör som tränare, rörde till och med Malmös kapten, Fredrik Händemark. Efter att ha fått möjligheten i Malmö 2015 har Händemark mest legat kvar sedan dess.

Det är så tråkigt. Jag har alltid tyckt mycket om Björn som både person och tränare. Jag ber att han snart ska bli frisk nog att ta hand om sig själv och sina nära och kära. Björn Hellkvist, tränaren för Leksand, tar ledigt för att återhämta sig från en tidigare sjukdom. På tisdagsmorgonen deklarerade Leksand att det skulle pågå “på obestämd tid”.

Thomas Johansson sa, “Björns välbefinnande är av yttersta vikt vid det här laget.” Björn har kämpat mot sin sjukdom en tid. Leksands frånvarande huvudtränare skjuter upp starten på den kommande säsongen, Hellkvists fjärde i Dalarna. Detta beror på att han, som svar på en diagnos av Parkinsons, opererades på sinhjärna i Lund.

Under tiden blev Hellkvist sjuk och tillbringade säsongens första veckor med att återhämta sig hemma i ngelholm. Han missade bland annat Strömstad Hockey Classic, en försäsongstävling. Tills vidare måste jag vara kvar i Lundsområdet. Inställningarna är riktigt komplexa och vi arbetar för närvarande med dem.

Jag har upplevt dess behaglighet på egen hand, men det ser inte bra ut just nu. Han försäkrade Expressen att publiceringen så småningom skulle bli framgångsrik. I slutet av augusti, när han kände sig “fit for fight” igen, öppnade han upp sig om året innan och hur allt hade kommit till sin spets då.

Därmed efterträder Leksand Björn Hellkvist

Värre saker har hänt. Det här är inget nytt, men det har blivit värre med tiden. Det har funnits tillfällen då jag bara inte kan sätta ord på mina idéer. Han berättade att talet inte var så bra som det en gång var. Han har dock varit tillbaka i båset ända sedan SHL-säsongen började.

Klubben har dock meddelat att han tillfälligt måste avbryta sina uppdrag i Leksand och som huvudtränare. Så här, under överskådlig framtid.” Allt fokus för Björn ligger nu på att ta hand om sig själv och sin hälsa, och vi ber omgivningen att visa respekt och låta Björn komma in i detta, på egen hand, för att få lugnet och tid han behöver”, enligt ett meddelande från dem.

Thomas “Tjomme” Johansson, sportagent:

Björn har kämpat hårt mot sin sjukdom ett tag, och han har äntligen nått en punkt där han värderar sin hälsa över allt annat. Klubben har uppgett att man “kommer att se över” ledarstaben i A-laget, men att under tiden kommer assisterande tränarna Mikael Karlberg och Charles “Challe” Berglund att ansvara för truppen.

Här är några utmärkta nyheter för Leksands supportrar idag. Efter en hjärnoperation har Björn Hellkvist återgått till sitt jobb. Enligt Björn Hellkvist har laget “hittat ett perfekt strömfält i min hjärna” när han förbereder träningen på måndag. Björn Hellkvist, lekplatstränare, har kämpat mot Parkinsons sjukdom i hela sitt vuxna liv.

En shunt i hans hjärna kräver periodiska justeringar så att han kan ha ett mestadels normalt liv. Hans planerade ingrepp i Skne ägde rum i slutet av juli. Efter det fick han vara nära specialister på Lunds lasarett, så han blev sjukskriven och kunde inte umgås med Leksandslaget.

Nu när sjuksemestern är klar körde han i helgen från ngelholm till Leksand, redo att dra igång säsongen. Efter att ha anpassat mig till de nya parametrarna för operationsfältet i min hjärna mår jag för närvarande bra. Jag led av mental förvirring och trötthet efter operationen. I både kropp och själ var det precis som att gå på en riktig öppen istackling.

“Att leva i nuet”

Jag måste ge kredit åt vårt utmärkta medicinska system. Det är som om de har hittat ett perfekt strömfält i min hjärna, och jag ber att det förblir så under överskådlig framtid. Men jag ska förbli blygsam och försöka njuta av varje dag som den kommer. Leksands tränare tycker att det är jätteroligt att komma tillbaka.

Leksands försäsong har fått en tuff start. Hittills har man förlorat två gånger, mot Färjestad och Frölunda. Det är fortfarande tidigt på säsongen, så det kommer inte att finnas mycket utrymme för misstag. Hittills är den mest uppenbara kritiken att vår puckhantering och pressning behöver förbättras. Nu är det dags för träning. Max Veronneau, Martin Karlsson, Justin Kloos och Matt Caito är kvar i laguppställningen för Leksand på grund av skada eller otillgänglighet.

Björn Hellkvist Familj
Björn Hellkvist Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!