Moa Ilar Längd Och Vikt

Moa Ilar Längd Och Vikt
Moa Ilar Längd Och Vikt

Moa Ilar Längd Och Vikt – Den svenska längdskidåkaren Moa Maria Ilar föddes som Olsson den 6 juli 1997 i Järna socken i Dalarnas län. I Ruka, Finland, den 26 november 2023, vann hon masstartsloppet 20 km fristil, vilket markerade sin första världscuptriumf. Både i landslaget och för Falun Borlänge Skidklubb är hon sedan 2014 medlem i Svenska Skidförbundet.

Hon har tävlat i flera världscuptävlingar, främst Tour de Ski 2020/21. Totalt fjorton SC-medaljer och förstaplatsen i Volkswagen Cup 2019–20 är bland de nationella prestationerna. Ilar har tagit två guldmedaljer: en i lagsprint och en i blandad rullskidåkning.

Personlig historia

Ilar var en framstående vid den svenska debuten i Gällivare 2021, där hon slutade trea på 10 km fristil, bara bakom Frida Karlsson och Ebba Andersson. Det gjorde att hon kände sig mer förberedd inför VM i höst. Ilar satte nytt personbästa i Ruka, där hon slutade 12:a på 10 km klassiskt och 8:a i jakten som följde.

Hon slutade trea på ridtiden även för jaktstarten. Under sin tid i Lillehammer blev Ilar sextonde på 10 km fritt. Dagen efter lotsade hon Sverige till andra plats i stafetten efter en spännande spurtstrid med världsmästarna Ryssland och Norge. Hon blev sjuk i en förkylning innan Davos-helgen och tävlade inte i resten av höstens 2021-evenemang.

Tack vare dessa resultat tog du fortfarande vägen till olympiska sommarspelen 2022 i Peking. Hon var en olympisk tävlande och placerade sig på 45:e plats i skiathlon. En niondeplats i Lahtis 10 km klassiska var den bästa prestationen för resten av säsongen.

Från 2022 till 2023

På Sverigepremiären i Bruksvallarna inledde Ilar säsongen med ett par pallplatser: tvåa på 10 km klassiskt och trea på 15 km frisim. Moa Ilar tävlade i skiathlon vid världsmästerskapen 2023 i Planica och placerade sig på 35:e plats.

Moa Ilar Längd Och Vikt

Från 2023 till 2024

På Sverigepremiären i Gällivare vann Moa Ilar 10 km fritt och placerade sig som nionde i sprinten för att kicka igång säsongen. Under världscuppremiären 2023 i Ruka tog hon förstaplatsen i fristilsmasstarten över 20 kilometer och placerade sig som fyra på 10 kilometer klassiskt. Gällivare stod värd för världscupevenemang helgen därpå.

Efter att ha placerat sig trea i lördagens individuella start på 10 km fristil, tog Moa sin andra pallplats i världscupen. I söndags vann hon äran att springa sista etappen av stafetten för Sveriges landslag. Segern för Sverige i stafetten var den första för damlaget i VM sedan 2007. Längdåkningstruppen går nu under en annan benämning.

Ilar Moa, 25

Enligt henne har hon fortfarande inte anpassat sig till det. Moa Ilar var en gång känd som Moa Olsson. Hon tog dock sin man Fredriks efternamn när de gifte sig i Dala-Järna kyrka den 16 juli. Moa har döpt om sin verksamhet till Moa Ilar AB nu när namnbytet är officiellt. På Bruksvallarna, där säsongen började, slutade Moa Ilar på andra plats på 10-kilometersklassikern.

Även om säsongen fick en fantastisk start var höstförberedelserna en levande mardröm. Enligt henne fick hennes pappa en hjärtinfarkt och hon gick igenom en svår period i sitt liv eftersom han var borta i tre eller fyra minuter. Jag hade en fantastisk försäsong. Corona och matförgiftning drabbade mig i augusti.

Tidigare Olsson Moa Ilar hävdar att hennes pappa hade en hjärtattack och hjärtstopp när hon kom tillbaka. Naturligtvis blev landslagsåkaren chockad över att höra om pappa Christers hjärtinfarkt på träningslägret. När vi kom till Planica fick jag ett samtal från min syster. På den nivån skulle min pappa ha dödat mig om jag hade återvänt hem för att vara med honom.

Mitt enda mål var att stanna där nere och prestera beundransvärt. Han var verkligen skyddad av änglar. En sjuksköterska var i närheten och påbörjade hjärt- och lungräddningsingrepp i samma ögonblick som han upplevde hjärtstoppet på sjukhuset.

“Fick fötterna på jorden”

En ny syn på sin egen karriär skänktes skidan fantastiskt av händelsen. Under den där svåra perioden i mitt liv var han frånvarande i tre eller fyra minuter. Ärligt talat, min pappa har betytt världen för mig. Efter att den inledande chocken hade lagt sig, återfick du ditt lugn och förstod hur lyckligt lottad jag är som har möjligheten att åstadkomma detta.

Allt gick bra till slut och Moa Ilar uttryckte sin enorma tacksamhet för hennes föräldrars närvaro i hennes liv. Han verkar vaken och aktiv. Står fortfarande, fast lite trött. Den svenska längdskidåkaren Moa Maria Ilar föddes den 6 juli 1997, av föräldrar som heter Olsson. Hon har varit en del av Sveriges längdlandslag sedan 2022 och tävlade i VM 2019 i Ulricehamn.

Vid masstarten på 20 km fristil i Rukatunturi, Finland, den 26 november 2023, vann hon sitt första världscuplopp. Några av hennes ämnen som diskuteras när hon står i den blandade zonen inkluderar hennes vikt, upcom bröllop, hot, hatretorik och hennes pappas hjärteproblem. Äntligen har 26-åriga Moa Ilar möjlighet att visa upp sina styrkor.

Moa Ilar säkrade sin mest imponerande VM-position hittills. Sedan vände den svenska spelarens lycka.
Enligt henne fälldes en liten lyckotår. Det var jättekul och jag är överlycklig. “I sista backen insåg jag att pallen låg där framme och då var det bara att ge järnet i sista backen”, tillägger hon och tillägger att det kom små glädjetårar efter målgång. Jag hade den bästa tiden att rida idag.

Dessförinnan var Ilars bästa avslutning sjua, som hon uppnådde i februari över 10 kilometer. Loppet vanns av Frida Karlsson, där Tiril Udnes Weng och Ebba Andersson slutade trea respektive fyra. Traditionell distansåkning är Moas specialitet som längdskidåkare. 2019 debuterade hon i VM som senior. Moa Ilar, Emma Ribom, Moa Lundgren och stafettlaget Ebba Andersson och Moa Lundgren vann äntligen världscupen i Gällivare efter en lång väntan sedan 2009.

Moa Ilar Längd Och Vikt
Moa Ilar Längd Och Vikt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!