Molly Sandén Pappa

Molly Sandén Pappa
Molly Sandén Pappa

Molly Sandén Pappa – Popartisten, kompositören och sångerskan Molly My Marianne Sandén föddes i Stockholm den 3 juli 1992. Förutom sin egen unika sångstil har hon samarbetat med andra artister och uppträtt i olika miljöer under artistnamnet My Marianne (hennes andra förnamn) sedan 2020.

Personlig historia

Molly Sandén tillbringade två år i Los Angeles efter att ha växt upp i Huddinge, men hon är nu tillbaka i Stockholm [när?]. Frida och Mimmi Sandén är hennes systrar. Sandén gick på Adolf Fredriks grundskola i Stockholm för musiklektioner innan hon gick över till Rytmusgymnasiet där hon tog sitt diplom våren 2011. Sandy avslöjade sin graviditet och sitt förestående moderskap i januari 2023.

Hon var chaufför på 2005 års EP The Heart & Pain EP av Kent, med låten “Dom som svarn” och med bland andra hans systrar. 2006 valdes Sandéns låt “Det finaste nok kan få” till att representera Sverige i Junior Eurovision Song Contest. Låten uppnådde Sveriges bästa avslutning hittills (2014) i tävlingen när den placerade sig på tredje plats med 116 poäng i finalen den 2 december 2006 i Bukarest, Rumänien.

Hon gjorde ett framträdande i Skansens nyårsprogram, som sändes i SVT1, den 31 december 2006. Molly Sandén utsågs till vinnare av talangtävlingen Stjärnskott. “Julens tid är här” är en duett som hon framförde med Magnus Carlsson på hans julalbum Spår i snøn 2006. Snö vid julens rock, en skiva av Markoolio, innehåller också hennes sång.

Med i Disney-bilden High School Musical 2, låten “You are the Music in Me” med Sandén och Ola Svensson framför en duett. Låten sjöngs också av Sandén och Svensson i 2007 års Svenska Junior Eurovision Song Contest-val. Molly Sandén uppträdde 2008 som en del av ett minnesmärke över Ted Gärdestad och fick sällskap av Janne Schaffer, Jan Johansen, Johan Boding och Sara Löfgren i Sol, vind och vatten, uppkallad efter motsvarande sång. 2008 var hon också med på sommarkryssningen.

åren 2009–2010

Sandén sjöng “Så vill stjörnerna” under sitt framträdande i Melodifestivalen 2009. Efter röstning gick låten direkt till Globen-finalen, som ägde rum den 21 februari 2009. Hon fick två poäng av den internationella juryn, vilket gjorde sin elfte och sista placering i finalen. Samma år som Sandén släppte sitt debutalbum, Samma himmel, fanns låten “Så vill stjärnorna ha det”.

Molly Sandén Pappa

För Junior Eurovision Song Contest 2009, där hennes syster Mimmi Sandén uppträdde för Sverige, fungerade Sandén som landets kommentator. Hon deltog i säsongen vinter/vår 2010 av Let’s dancing, som sändes i TV4, trots sin då svåra “dansfobi”. Jonas Näslund var hennes affärsmake. De tävlade fredagen den 12 mars och kom fyra.

Sandén röstade Rapunzel i Disney-bilden Tangled från 2010. Förutom sitt arbete som Olivia i Disney Channel Original Movie Lemonade Mouth, ger hon rösten till Teddy Duncan i Disney Channel sitcom Good Luck Charlie!.

mellan 2011 och 2012

Sandén sjöng “Why am I Crying”, en låt hon skrev tillsammans med Windy Wagner och Aleena Gibson, under Melodifestivalen 2012. Hon deltog i det tredje evenemanget den 18 februari på Leksands Tegera Arena. I So ska det låt korsade Danny Saucedo och Molly Sandén vägar med Pauline Kamusewu och Stephen Simmonds strax efter Melodifestivalens final.

“Why am I Crying”, “Spread a Little Light” och “A Little Forgiveness” – skriven av Christopher Nissen – finns med på släppet. Reliable Productions, EMI Music Sweden och United Stage sponsrade Molly Sandéns sommarturné Unchained 2012. I Falun, Göteborg, Helsingborg, Linköping och Sundsvall gjorde Molly Sandén ett framträdande på Allsång på Skansen den 3 juli, Sommarkrysset den 28 juli, Lotta på Liseberg den 6 augusti och RIX FM Festival som en del av turnén.

Sandén och Kim Ohlsson arrangerade tillsammans Lilla Melodifestivalen 2012 den 6 juni. TV-programmet Rosa Bandet Gala, producerat av TV3 i samarbete med Cancerfonden, visade Sandén, sångarna Pauline Kamusewu och Arja Saijonmaa och sändes den 27 oktober 2012.

år 2013

Antimobbningsorganisationen Friends nominerade Molly Sandén till ambassadör den 1 februari 2013. Tillsammans med Måns Zelmerlöw fungerar hon som ambassadör för Star for Life, en organisation som kämpar mot hiv och aids. Medan hon var i Los Angeles arbetade hon med Redone och andra på sitt kommande album.

2014–2018 åren

Singeln “Freak” kom ut i juli 2014 och handlar om att övervinna dåligt självförtroende och kämpa mot ohälsosamma tvångstankar med fysisk attraktionskraft och orealistiska kroppsideal. Du kan förvänta dig att se videon laddad upp på YouTube i augusti. Låten “Phoenix” kom ut i januari 2015.

Med låten “Youniverse” skriven av Molly Sandén, Danny Saucedo och John Alexis, hon tävlade i Melodifestivalen 2016. Den 27 februari tävlade hon i det fjärde heatet på Gävles Gavlerinken Arena. Hon gick direkt till finalen där hon placerade sig på en sjätte plats. Presentatörer för Musikhjälpen 2017, som sändes från Umeå den 11-17 december 2017, var Molly Sandén, Farah Abadi, och Kalle Zackari Wahlström.

De samlade in rekordstora 74 miljoner kronor när de satt instängda i en glasbur på Rådhustorget (nu kallad “Kärlekens torg”) i Umeå, med parollen “Barn är inte till salu”. Större släpptes den 27 april 2018. Störres ankomst inledde en ny era av urban R&B. Alla älskade Mollys fräscha sound. Med över 15 miljoner streams har både “Rygg mot rygg” (originaltiteln) och “Utan dig” (den svenska versionen) uppnått platinastatus.

Hela hennes historia och konceptet med kontraster finns dokumenterade i Større. Olika kraftfull och svag, som Molly uttrycker sig i sin låt Sand. Your True Self var albumets tredje singel. Tillsammans med att skriva flera spår på Större är kompositören och producenten Leslie Tay ansvarig för Cherries Grammy-vinnande debutalbum, som inkluderade denna duett.

En uppskattad sommarturné följde efter albumets släpp, med stopp på arenor som Gröna Lund och den helt nya Queens of Pop-festivalen. “Kär i din kärlek” – en svensk cover av “Shape Of You” av Ed Sheeran som Molly spelade in i Spotify Singles Sessions – släpptes i höstas. Låten nådde guldförsäljning, utbredd radiospelning och en plats i Spotifys topp 50.

Molly uppträdde med Edith Södergran och sjöng “Jag e”, en inramning till dikten “Vierge moderne” den 26 december som en del av Svt-programserien Helt lyriskt. Dessutom gjordes en studioversion av låten tillgänglig för köp samma dag. Molly fick tre nomineringar vid P3-guldpriserna, inklusive “Årets pop” och “Årets artist”, utöver sin Grammisnominering. Bland svenska kvinnliga artister hade Molly Sandén det högsta antalet streams under 2018. Med över 100 miljoner streams har albumet Större nått platinastatus idag.

år 2019

Det bästa kanske inte händer ännu är Mollys kommande album, och huvudspåret “Den som e den” från det släpptes den 1 mars 2019. Efter släppet den 29 maj kom åtta av albumets tio spår in på Spotifys topp 50. I den första svenskproducerade Netflix-serien, Störst av allt, som debuterade den 5 april 2019 sjöng Sandén Jonathan Johanssons “Rosa himmel” i sin egen unika stil. Baserad på romanen av Malin Persson Giolito med samma namn sänds nu den kriminella dramaserien på tv.

Som ett resultat av deras föräldrars skilsmässa fick Molly Sandén och hennes systrar veta att de hade en okänd halvbror. Syskonen har äntligen börjat utveckla ett band efter en lång tid ifrån varandra.
Allt var överväldigande. Kvinnan avslöjade nyheten i SVT:s “Carina Bergfeldt” att de planerade en skilsmässa och senare välkomnade en halvbror.

Artisten Molly Sandéns föräldrar splittrades när hon var nio år. Hon är nu 28 år gammal. Enligt hennes intervju med SVT:s “Carina Bergfeldt” var perioden turbulent men i slutändan upplysande. Innan det trodde jag att livet var en Disney-film. Enligt henne rasade hela hennes världsbild och skuggorna smög sig in.

Dessutom fick hon veta att hennes två yngre systrar och hon själv hade en oupptäckt halvbror. Syskonen har först nyligen kunnat etablera ett band eftersom det var för mycket att hantera.Vårt första möte var ganska länge senare. Det kändes som en dröm. Hon fortsätter med att säga att de aldrig hade en chans att “koppla ihop” eftersom våra föräldrar alltid fanns i närheten.

“En sorg”

Molly Sandén har förföljts av tanken att hennes syskon inte kunnat knyta ett band under sina uppväxtår.
Min hantering av den frågan får mig att känna mig lite generad. Jag har inte tagit mig tid att lära känna honom eller stå vid honom. Jag borde kunna “ta itu” med det och träffas nu när jag är vuxen.

Att träffa min bror skulle vara en otrolig upplevelse. För drygt ett år sedan bestämde sig de tre systrarna för att skriva till sin bror om saken. Han uttryckte sin vilja att träffas när vi frågade. Vår ömsesidiga förtjusning var så stor att vi släppte rop av extas; Jag tror att bristen på kommunikation har varit en källa till misär för oss alla tre.

Molly Sandén Pappa
Molly Sandén Pappa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!