Peter Mangs Pappa

Peter Mangs Pappa
Peter Mangs Pappa

över Atlanten och till och med hjälpte honom att köpa ett lasersikte. Peter gick mycket in på skjutningarna och morden.

Malmö-seriemördarens pappa berättar om hur han visste allt i en ny bok. Han tillbakavisar dock påståendena när han kontaktas av Aftonbladet. Under tio tretimmarsintervjuer som genomförts inom de anläggningar där Peter Mangs varit de senaste åren besökte religionsforskaren Mattias Gardell honom.

Samarbete som ledde till publiceringen av “Raskrigaren”

Läsaren bjuds in i Mangs inre värld, där han uppfattar och tror sig vara en räddare för den vita rasen.
Dessutom kanske lite bakgrundsinformation.

Hjälpte fadern

Peter Mangs och hans far Rudolf bodde i Florida under tre år, från 1996 till 1999. I boken beskriver Mangs mötet med sin pappa, som lämnade Sverige för USA 1990 efter att ha skilt sig från Peter Mangs mamma när han var två år gammal. De passerade många människor, tillägger han, på vägen till faderns vita överklasskvarter.

Peter Mangs berättar i sin bok om det då och då kommer små lastbilar dragna av bruna män med öppna flak. Mexikaner är enligt pappan opålitliga och tröga. “Judar”, sa pappan och gjorde en gest mot det pråliga fordonet. Insekter och andra små insekter. Skräp strödda omkring, slitna hem, ovårdade gräsmattor och felaktigt fungerande gatlyktor. Det här är en negers hem.

Stark passion för skjutvapen

Mattias Gardell träffade Peter Mangs pappa i USA när de arbetade med boken. Den krigsromantiske faderns rasidéer är ganska starka. Han fortsätter med att säga att hans son har ärvt sin passion för vapen. Enligt Mattias Gardell ska Rudolf Mangs ha en Smith & Wesson.380, en liten pistol, i sitt hem idag.

Peter Mangs Pappa

Pappan i boken skämtar om att Peter skulle tycka att det var roligt om han såg det. Dessutom har han ett sortiment av hakkorsgraverade knivar som härstammar från tredje riket. När sonen först kom till Amerika säger pappan att han såg ut som en bohem. Förutom att han var vegetarian och ett fan av negermusik hade han extremt långt hår.

Ändå “tog” hans pappa hand om honom. I boken hävdar Peter Mangs att den var lika bra. Jag lärde mig disciplin av min far. Han hade nationalistiska åsikter. motsätter sig kommunismen. Militär skolad. Disciplin var något han fattade. Höll fast vid den germanska härstamningen.

Fadern hjälpte pojken med att skaffa vapendelar

Fyra år efter att ha återvänt till Malmö från Florida sköt och dödade Peter Mangs 66-åriga Kooros Effatian i sin lägenhet 2003. Effatian var en totalt främling för Mangs. Effatian satt i soffan. Två månader tidigare hade Peter lagt en onlinebeställning på två gevärspipor från en återförsäljare i USA.

Han fick använda sin pappas kreditkort och leveransadressen sattes till pappans hus. Peter flög till USA några veckor senare för att hämta dem. Då visste pappan mycket väl att det var lagstridigt att importera vapendelar till Sverige från USA. Däremot stöder jag inte laget i det avseendet. Enligt vad Rudolf Mangs sa till Mattias Gardell var allt han ville att han skulle få det han önskade.

Peter Mangs plågade Malmö under åren som följde, särskilt från 2009 till 2010. Han gick ofta på natträder och sköt mot individer av främmande ursprung. Sedan informerade han sin pappa. Peter gick mycket in på skjutningarna och morden. I boken säger han sig ha vetat allt.

“Laser är en fantastisk hjälp”

Som vanligt hade pappan en pragmatisk syn. Hade Peter några krav? Han tryckte på för att hans son skulle skaffa sig en lasersikte. När Mattias Gardell frågade Rudolf Mangs om hans åsikt om huruvida hans barn behövde ett lasersikte, förklarade Mangs: “Jag vet hur mycket det gör.” Att ha tillgång till en laser är ganska användbart.

Den svenska framtiden är, enligt Rudolf Mangs, dyster. Men han tycker att det är jättebra att Peter försökte lindra lidandet, säger han. De saker som hans son har åstadkommit har gjort honom stolt.
Som ett resultat var Peter revolutionär. Marken hade varit bättre om han hade lanserat företaget idag, när Sverigedemokraterna är det tredje största partiet i Sverige.

Men vem kunde ha förutsett det? Det är vårt sätt att göra saker, Mangsare. Vi har varit visionärer.
Enligt Mattias Gardell sa Rudolf Mangs att “hans son och hans arbete” var källan till hans stolthet. Peter kan sluta som en staty i framtiden.

Får tillbaka informationen

Efter att ha pratat med Aftonbladet nekar Rudolf Mangs till att ha känt till sin sons agerande. Vid något tillfälle erkände han för mig att han hade begått dessa handlingar, men jag kunde inte hitta någon grund för att lita på honom. jag skrev av det som totalt nonsens.

Jag antar att du också hjälpte honom med att skaffa ett lasersikte och skjutvapen?

Ja, men det är inte särskilt anmärkningsvärt. En skytteklubb var som han var medlem i.

Vad är dina tankar om Peters verk nu när du vet?

Mord är mord, och det går inte att komma runt det. Du skryter om Mattias Gardells potential att bli staty i Mattias Gardells bok. Ärligt talat måste vi vänta på framtiden för att avslöja det. Man bör förvänta sig ett gensvar i Sverige någon gång på grund av landets massiva invandring och liknande faktorer. Inom den ramen nämnde jag lekfullt för Mattias Gardell att jag inte skulle bli förvånad om han någon gång hamnade i en staty.

“Var gift med en judisk kvinna”

Han hävdar att han inte håller med om Peters rasistiska idéer. Absolut stygg. Här umgås jag ganska mycket med svarta människor. Han gav mig då och då såna bitar, men jag var helt ointresserad. Sa du bland annat att judar är parasiter och mexikaner är lata i boken? Det stämmer inte, haha. Latinos jag har arbetat med i tjugo år har varit de mest fantastiska medarbetare.

När man jämför svarta och vita är de förstnämnda, subjektivt sett, större människor. Och jag sa att judar var parasiter? De är inte under några omständigheter parasiter. Min fru är judisk och jag var gift med henne. Med en födelsedag den 4 mars 1972 kommer Peter Mangs att fira 52 år 2024.

Mangs tillbringade tre år i Florida, med sin far, från 1996 till 1999. Hans far har gjort flera framträdanden inför pressen efter domen mot Mangs. Det är allt. Jag kan inte döma honom eftersom han är min son.

Vilken del av Malmö var Peter Mangs barndomshem?

En folkhögskola med jazzkoncentration var nästa anhalt.

Berätta för mig hur Nina Mang, Peter Mangs syster, dog

Nina Mangs var Peters storasyster med sju år. Hon hade missbrukat droger i elva år innan till sin överdosdöd 1990. Peter fick en enorm personlig träff av detta. Rudolf Mangs, Peter Mangs pappa, hade tidigare sagt till Expressen att hans sons enda nära vän och kamrat hade dött bort.

Är Sune och Peter Mangs släkt?

Sune Mangs gick bort 1994 och Peter Mangs är hans brorson, enligt Allas. Malmö terroriserades från 2003 till 2010 av Peter Mangs. Två personer mördades av honom under tiden mellan juni 2003 och oktober 2009. Flera mordförsök utfördes också av Mangs vid denna tidpunkt.

“Vegrar att arbeta” är fängelsevarningen som Peter Mangs fick

Peter Mang sköt och dödade 65-årige Kooros Effatian i sitt hem i Malmö på Gånglåtsvägen 47 den 13 juni 2003. Blod upptäcktes när jag kom in i vardagsrummet. Han meddelade tidningen att planen var att peppa alla på varje våning, så han bestämde sig för att ta nästa. Så blev det dock inte.

Peter Mangs Pappa
Peter Mangs Pappa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!