Axel Sandin Pellikka Pappa

Axel Sandin Pellikka Pappa
Axel Sandin Pellikka Pappa

Axel Sandin Pellikka Pappa – Först lugnade han kylan. Efter det firade Axel Sandin Pellikka familjen Malmberget. Det är underbara nyheter! Pappan, Janne Pellikka, rapporterar att femton medlemmar av hans närmaste familj fortfarande är närvarande. Det tog Axel Sandin Pellikka all förlängning att göra mål trots sina bästa insatser.

Jag hade tidigare missat hela målburen när jag siktade på den platsen tre gånger. Enligt matchhjälten senare var det tur att slutskottet hittade nätet. Malmbergssonens far Janne Pellikka håller med. Janne skrattar eftersom det hade varit svårt att komma på vad man ska göra här tills på lördag eftersom flygbiljetterna redan är reserverade.

femton fysiskt närvarande

Han hävdar att de gjorde resan på annandag och har följt tävlingen noga sedan den började. Femton personer från den nära familjen är här. Axel kunde vara med och fira efter kvartsfinalchocken. Vi kunde fira hans mål med en omfamning och ett grattis. Vid det här laget börjar det riktiga roliga, så se till att hälsa på truppen också.

“Hårt arbete – nära fiasko”

I Scandinavium var förlängningen svår att följa. Många av personerna som följde med mig hade förmodligen ett brinnande hjärta. Som förälder måste du erkänna att det nästan var en katastrof. “Jag skrattar”, säger Janne. Axel Sandin Pellikka gynnas personligen av uppbackningen. Deras ständiga närvaro och inspektion är så mycket glädje. Att veta att de hejar från läktaren ger dig en boost. Det var en smäll, utbrister 18-åringen.

När de tävlar mot USA spelar juniormästarna i sitt livs match. Därefter drar sig hushållen tillbaka. Familjen Pellikka, startad av Axel Sandin, har rest längst bort från sitt hem i Gällivare, Lappland. Pappa Janne berättar att efter att hans farfar köpte sin första hockeyutrustning var det ingen annan som hade skidor.

Axel Sandin Pellikka Pappa

Den svenska professionella ishockeyspelaren Janne Axel Sandin Pellikka, född i Gällivare den 11 mars 2005, spelar för Skellefteå AIK i SHL. I den halvårliga rankingen för spelare utanför Nordamerika som publicerades av NHL Central Scouting i januari 2023, placerades han på tredje plats. I den första omgången av 2023 års draft valde Detroit Red Wings Sandin Pellikka som den sjuttonde spelaren totalt.

Efter det, Pellikka! På frågan om ljudet av knackningar ler Salomonsson och säger: “Ge honom bara pucken.” Försvarsspelarna i Skellefteå AIK har inte haft så mycket erfarenhet av att spela ihop i SHL, men de gör en formidabel duo i JVM. Som spelare är han oöverträffad. Att ha roligt med honom är enkelt.

Det bakre stjärntricket

Dessutom kan matchtittarna ha fått koll på Axel Sandin Pellikkas unika iskommunikationsstil. Att klappa pinnen på isen är nog inget som många gör. “Majoriteten skriker, men jag gör båda”, förklarar Sandin Pellikka.

Täcker det hela karriären?

Du har vetat från en ung ålder att du måste kommunicera med dina lagkamrater för att få pucken och låta dem veta när du är på banan. Genom att vara tyst går min existens som ett passalternativ obemärkt förbi. Jag använder pinnen för att knacka på isen och göra ett litet ljud för att låta dem veta att jag är där.

Sätter SHL på resultattavlan

Det har gett resultat. Den här säsongen har 18-åringen som blev plockad av Detroit gjort nio mål i rad i SHL. Hans första mål i JVM var matchvinnaren i övertidsthrillern mot Schweiz. Efter bästa förmåga önskar jag pucken. Axel Sandin Pellikka säger att detta gäller särskilt i attackområdet.

Även om vi redan vet att Axel Sandin Pellikka är en talangfull hockeyspelare kan vi kanske lära oss mer om honom som person genom att ställa dessa 20 frågor till honom. I den här intervjun berättar Gällivare-tonåringen om sitt liv på TikTok, sin kärlek till camping, sitt fiskeintresse, sin morgonsmoothie, sin farfars godkännande och den märkliga killen som fick honom att känna sig som en kändis.

Vad skulle du syssla med om du inte var hockeyspelare?

Om jag fick välja skulle jag ha åkt längdskidor eller fiske. När vädret blir varmt på sommaren gör jag fisket till min första prioritet. Vanligtvis träffas Rasmus Bergqvist, Zeb Forsfjäll och jag vid Zebs stuga för att fiska gädda med båten. I teorin är det fiske efter varje morgonträning på sommaren, och det är jättekul.

Min pappa introducerade mig för längdskidåkning när jag var liten, men jag växte snabbt ur aktiviteten efter att jag hade smakat hockey. Skidåkning verkade tråkig för mig när jag var yngre. Eftersom jag ansåg att längdskidåkning var den roligaste aktiviteten hade jag troligen fortsatt med det om jag inte hade skaffat mig hockeyutrustning.

Är din pappa ledsen över hockeyutrustningen han kastade över dig?

Egentligen var det inte hans förtjänst, och det tror jag inte heller att det var. En jul när jag var ett litet barn, fick min farfar mig all hockeygrejr. Även om min pappa var arg i början vill han i slutändan vad som är bäst för mig. Fokus flyttades till hockey.

Hur noga övervakar din farfar dina professionella framsteg?

Ganska mycket. Efter varje match skickar han ett sms till mig med sina tankar om prestationen. Ända sedan jag var liten har vi arbetat på ett system. En tumme upp betydde “bra” och två tummen upp betydde “extremt bra” när han gick på matcher med mig och jag tittade upp på läktaren. Efter att ha gjort en justering skulle jag bli överlycklig om morfar gav mig tummen upp.

Har du fått något godkännande från din morfar och har han sett några matcher live den här säsongen?

Han kollade (JVM) medan han var i Göteborg. Det var svårt att observera spelarna eftersom det var så många åskådare. Han hade med största sannolikhet gett mig en tumme upp om jag hade sett honom. Jag tycker att det är ikoniskt.

Av er två, Zeb Forsfjäll, vem är den bättre fiskaren?

För att vinna förlitar han sig på sina tidigare prestationer. Han rullade in en tolv kilos gädda när han var kanske åtta år. Än idag visar han mig bilden, och jag har säkert sett den 150 gånger. Jag var i täten för två somrar sedan. Jag hade ingen våg, men jag fick en som var 110 cm lång.

Är du en livslång fiskare?

Enligt mitt minne, ja. Gällivare har ett överflöd av fiskevatten. Jag brukade fiska vid stugan när jag var liten eftersom det fanns så mycket öring. Det spelar ingen roll hur länge jag masserar; Jag ska inte fånga en fisk nu. Att elda upp ett spö har alltid varit en av mina favoritnöjen.

När det är speldag, vad är dina vanliga rutiner?

Jag vaknar, gör min smoothie (som ibland innehåller oboy) och lägger sedan till havregryn, ägg, mjölk och några bär. Jag gör samma sak på mina morgonträningspass varje dag, men det är de enkla sakerna som du kanske inte tänker så mycket på. Vanligtvis kommer Zeb och Måns från Forsfjäll och hämtar mig till kvällens matchsamling och då hämtar vi även Elias Salomonsson. Efter det gillar vi att lyssna på lugnande musik.

Vilken musikuppladdning föredrar du?

Jag brukar lägga på en AIK-låt, som “Hey, here we are” eller “My Hometown”, för att komma in i matchstämningen när jag rullar in på arenan och ser alla människor.

Det mest stjärnslagna ögonblicket i ditt liv?

Det kanske låter konstigt, men jag minns att jag såg en film som hette Ruffriders när jag var liten. Den hade skoterkillar som skulle göra alla möjliga galna trick. Jag var ett stort fan av deras videor, och under den senaste matchen (CHL-semifinalen mot Vitkovice) kom en kille fram till mig och startade en konversation.

Jag fick besked av honom att han hade samarbetat med min mamma på LKAB. Jag frågade om det för jag kände igen honom ganska väl. Efteråt frågade jag om det var Ruffriders, eftersom han hade börjat spela in en skoterfilm tidigare. Därefter svarade han: “Så sant. Som barn höll jag honom högt aktad. Att titta på de där filmerna har fått mig att vilja åka på en skoter och åka en tur. Och så blev jag helt förälskad i stjärnorna.

Var ni båda med på bilden?

Mitt svar är ja. Jag var tvungen att dela ett foto med mamman för att verifiera min bekantskap.

Vad är din scooterkörningsfrekvens?

Närhelst jag får tillfälle, vilket sannolikt blir till stor del runt påsk. Jag tycker om att åka skoter, även om jag inte är särskilt bra på volter eller stora hopp. Axel Sandin Pellikka var för närvarande borta med en skada och gjorde en stabil säsong med 13 poäng (9+4) på 25 matcher för SHL och sex poäng på sju matcher för JVM.

Om du kunde ha semester med vilken medlem som helst i truppen, vem skulle det vara och varför?

Jag varnar Zeb Forsjäll för att det kommer att finnas gott om honom här. Under JVM och U18-VM bodde vi tillsammans. Ganska snabbt blev vi de bästa vännerna. När jag flyttade till Skellefteå för fyra-fem år sedan var han den första personen jag träffade.

Berätta för mig vilken maskin du uppmärksammar mest

Utan undantag måste klubben nämnas. Sättet du tejpar på är avgörande. Jag testade en hockeyknapp som jag hittade på TikTok, och den är jättebra. Om du vill att den ska vara perfekt för matchen bör du göra den cirka tio minuter i förväg.

Kommer du ihåg när du senast använde Google?

Jag ska ta en titt. “Kan du tvätta vinglas?” Efter att ha skadat min hand har jag precis skaffat en diskmaskin till min lägenhet. Efter att pappa fixat diskmaskinen var nästa sak jag skulle diska ett vinglas. Inga som helst problem; Jag var rädd att det skulle gå sönder snabbt. Frågan jag hade besvarades för mig.

Är du en stor vindrickare?

Det var troligtvis kvar när föräldrarna reste till Göteborg, eftersom de var här tidigare. På grund av detta drack en av dem en shot vin.

Axel Sandin Pellikka Pappa
Axel Sandin Pellikka Pappa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!