Oscar Stembridge Föräldrar

Oscar Stembridge Föräldrar
Oscar Stembridge Föräldrar

Oscar Stembridge Föräldrar – Oscar är en lovande ung svensk artist. Han kan spela en mängd olika instrument, inklusive piano, bas, trummor, ukulele och gitarr. Oscar har uppträtt live på ett flertal viktiga evenemang, inklusive Climate Live ’21, Victoriadagen för det svenska kungahuset och Allsng på Skansen, och har samlat på sig en global anhängare av över 200 000 personer genom sociala medier.

Oscar har spelat liveshower som sträcker sig från små sammankomster till sammankomster med över 60 000 personer i Sverige, USA och Storbritannien. Den gångna sommaren skrev han historia genom att bli den yngsta artisten som någonsin spelat huvudscenen på Boardmasters Music Festival i Storbritannien. Efter att ha uppträtt på Atlantas legendariska Eddie’s Attic åkte han till USA för att arbeta med den Grammy-vinnande producenten Tricky Stewart.

Oscar är en begåvad låtskrivare och artist; hans karismatiska scennärvaro kompletteras av hans förmåga att skriva uppriktiga sånger om relevanta ämnen som dagens ungdom står inför. Efter att ha släppt sin debut-EP “THIR13EN” till stor hyllning 2022, fortsatte han med att vinna Rookie Artist of the Year vid DennizPop Awards, utvald av en panel av branschveteraner som inkluderade Max Martin.

När hans fanbas växer runt om i världen har Oscar tagit hjälp av “Mama Jan” Smith, en berömd amerikansk sångcoach och artistutvecklare (Usher, Justin Bieber). Oscar Stembridge är en Vellinge kommunbo som precis fyllt elva år. Några tittare av TV4:s 30 juni-upplaga av Nyhetsmorgon kan ha fått en skymt av honom.

Sedan, för inte så länge sedan, blev han den yngsta svensken någonsin att skriva skivkontrakt med Sveriges mest framstående skivbolag. Oscars framträdanden under Allsng på Skansen den sjätte augusti var dock de som verkligen imponerade på publiken. Oscar intog scenen efter det sedvanliga öppningsstycket av Sanna Nielsen och allsång.

Oscar Stembridge Föräldrar

Nästa sak du vet är att han bara står där, elgitarr i handen, jeans, jeansjacka, vita sneakers och underbart rufsigt hår. Oscars originallåt “Losing you” blev en omedelbar hit bland publiken. I sändningens senare skeden ledde han det avslutande musiknumret för att hedra Lars Berghagen, den tidigare allsångsledaren. Han sjöng Berghagens bidrag till Melodifestivalen 1973, “Ding dong”, med kraft, karisma och uppenbar brist på scenskräck.

Oscar, berätta hur du kom till Allsng på Skansen

Under året gjorde jag några tv-framträdanden. deltog i Blue Light Gala, en förmån för första responders och de som de har hjälpt. Jag har också uppträtt i evenemang som arrangerats av gruppen Aldrig Ensam för mental hälsa på Oscarsteatern. Det var nog en kedjereaktion som förde mig till Allsng på Skansen.

Hur bekant är du med Lasse Berghagens musik?

Även om jag missade en formativ musikalisk upplevelse, är hans kompositioner utmärkta. Att få möjligheten att sjunga “Ding dong”, en av hans mest välkända låtar, fick mig att känna mig som en del av något större än mig själv. Efter framträdandet kom han in för att gratulera mig och önska mig lycka till, och berättade för mig att han var imponerad av min talang. Det muntrade upp mig mycket.

Varifrån kommer din extraordinära förmåga? Kan det vara genetiskt?

Mina föräldrar är inte musikaliskt lagda, tyvärr. Men de uppmuntrar mig att välja min egen väg. Det ligger i mitt blod, och jag tycker om musik oerhört. Jag är också skicklig med piano, gitarr och ukulele. Jag går på lektioner på Vellinge kulturskola. Jag sysslar också med streetdance och sånglektioner. Det är svårt att sätta ord på hur snabbt timmar kan gå när jag tar upp min gitarr. Tiden går fort där jag är just nu.

Du och två kompisar är på väg att släppa en originalsingel. Hur reagerar du på det?

Det här är fantastiskt! Det här är vad jag hoppas kunna åstadkomma: skriva fler låtar, antingen solo eller med människor, sätta ut mer musik och uppträda på fler scener. Mitt slutmål! Både Guns n’ Roses och Queen har marknadsfört dig på sina sociala mediekanaler. Är det inte anmärkningsvärt hur långt vi har kommit? På ett sätt är det så det känns, men det är också väldigt roligt.

Det är roligt för mig att sätta min egen snurr på klassiska rocklåtar som har bestått tidens tand. Tålamod av Guns N’ Roses kom först. De delade mitt innehåll på sina plattformar, vilket resulterade i över 2,8 miljoner visningar. Sedan la Queen upp ett omslag jag gjorde av “Somebody to love” på alla deras konton i sociala medier. Snart kommer den att ha 457 000 visningar. Det här är så otroligt att det gör ont!

Oscar Stembridge är en begåvad multiinstrumentalist och internetkändis. Han har precis blivit den yngste musikern att signera med ett stort svenskt skivbolag. SvD Junior bär runt gitarren i ett fodral på ryggen medan han rappar om Oscar. Han spelar det förmodligen en eller två gånger om dagen. Oscar blev utsatt för musik i ung ålder och började sjunga innan han ens hann prata.

Jag började prata inte förrän långt senare i livet, men även då nynnade jag konstant. Med andra ord, förklarar Oscar, han har sjungit så länge han kan minnas. Han är också skicklig på piano, trummor och ukulele förutom gitarren. Han lärde sig själv praktiskt taget alla instrument han nu spelar. Efter att ha fått veta om Oscars intresse för musik, hjälpte hans föräldrar honom att skapa videoinspelningar av honom när han uppträdde.

Videorna laddades först upp på Instagram och sedan YouTube. Oscar förklarar, “Jag såg andra människor göra det och jag ville göra det också.” Det finns över hundra videor nu där Oscar framför välkända låtar i sin egen unika stil. Queen, Guns N’ Roses, Ed Sheeran och Shawn Mendes är några av deras favoritmusiker.

Vad är det bästa sättet att memorera varje låt?

Låten är loopad och det instrument som verkar lämpligast dras ut. Sedan försöker jag upptäcka ett ackord som fungerar, och därifrån är det bara att prova min metod, säger Oscar och flinar. Oscar har nu över 60 000 Instagram-följare tack vare den virala videon. Som ett resultat av sin popularitet var han tvungen att resa till Los Angeles och sätta sin egen snurr på två låtar. Oscar minns fortfarande hur han kände sig när han första gången hörde sin egen röst på radion.

Skolan hade tagit oss till en föreställning i Malmö. Min låt spelades slumpmässigt på skolbussen på vägen tillbaka. Oscar, som nästan studsar upp och ner i soffan där vi sitter, berättar att efter att låten slutade började folk dansa i sina stolar och applådera. Folk från Universal Sweden, ett stort skivbolag, var bland dem som tittade på Oscars band.

Sedan, i höstas, när Oscar var på en artistretreat i Stockholm, dök de upp. Vi likställde det med att öva inför en föreställning inför en jury. Jag var den sista där. De påstod sig vara från Universal efter att ha hört mig uppträda och uttryckte intresse för att signera mig. Herregud, jag började hoppa och hoppa runt, utbrister Oscar.Oscar har slagit alla rekord genom att signera med ett stort skivbolag i så ung ålder. Sedan fortsatte det utan att stanna. Hans debutsingel är på väg att släppa.

I det långa loppet, vad vill du åstadkomma?

Jag hoppas kunna fortsätta utveckla mina musikaliska färdigheter, släppa ny musik och spela stora arenor. Oscar säger, “Mitt mål i livet är att uppträda på New Yorks Madison Square Garden.” Han tog upp ett piano först vid fem års ålder och när han var elva hade han redan blivit kontrakterad på ett skivbolag. Oscar Stembridge, en 14-årig artist och miljöaktivist, har precis släppt en ny singel.

Det handlar om statliga tjänstemän och vuxna som undviker sin plikt att skydda miljön. På hösten förra året hölls en stor konsert i Stockholm för att samla in pengar till skolstrejkrörelsen Fredagar för framtiden. “Climate Live” hette programmet. Klimataktivisterna tror att det är effektivt att använda musik för att väcka samtal om miljön. Bland de drygt tio svenska artisterna fanns Oscar Stembrigde. Titeln på låten han sjöng översätts till “We March” på svenska.

Medan han var i Stockholm sa Oscar Stembridge till Rädda Planeten att “We March” var den första klimatlåten han hade skrivit. Det handlar om skolstrejken för klimatförändringen och rörelsen Fridays for Future. Greta Thunberg uppmuntrade mig att skriva den. Det inspirerade mig att försöka något liknande med musik; hon håller tal om klimatkrisen.

Vid protester i Danmark, Malmö och Stockholm framfördes “We March” av Oscar Stembridge. Nu har han tappat ett annat spår som fortsätter på samma väg. Politiker och andra vuxna som inte berättar som det är är målgruppen. De agerar som om allt är bra, i hopp om att saker ska lösa sig. Oscar Stembridge varnar för att vi inte kan dölja de hemska sakerna för oss själva för alltid.

Trots att han bara är elva år gammal har Oscar Stembridge redan signerats av ett stort svenskt skivbolag. Både Guns N’ Roses och Queen har retweetat honom, och han har över 65 000 följare på Instagram.

Oscar Stembridge Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!