Patrik Norqvist Fru

Patrik Norqvist Fru
Patrik Norqvist Fru

Patrik Norqvist Fru – Den svenske rymdfysikern och fysikinstruktören vid Umeå universitet, Patrik Norqvist, föddes den 3 mars 1966. Du hittar en lista över hans framträdanden i olika program nedan. I flera nyhetsprogram på morgonen framträder Patrik som en “rymdfysiker” eller liknande figur, svarar på frågor från tittare (ofta barn) och ger förklaringar. Vid de flesta tillfällen är han också där för att belysa stora globala evenemang, vilket han gör så live eller via videochatt.

Som ett erkännande för sina bidrag till populärvetenskapen hedrades Norqvist med Baltics partnerskapspris 2011. 1998 tog Norqvist en doktorsexamen. i rymdfysik från Umeå universitet. Femina har haft ett samtal med Patrik Norqvist, en rymdfysiker som oavsiktligt blev en populär tv-personlighet.

Han diskuterar sin tv-karriär, sin systers påverkan på honom som barn, sjukdomen som drabbade hans nacke, hans önskan att träffa kärleken och vardagen i Umeå under samtalet. Hans resonemang är att han önskar att han hade träffat en tjej han gillade. Rymdfysikern Patrik Norqvist blev en populär tv-värd på 2000-talet. Han dyker fortfarande upp på tv regelbundet och förenklar komplicerade fenomen på ett lättsamt och lättillgängligt sätt.

Är detta vettigt för dig?

Han fortsätter med att säga att han tycker att hans berömmelse är enorm. Det är smickrande att bli uppmärksammad och kontaktad på stan, och mottagandet är överlag trevligt, men han vill helst inte ta itu med de negativa aspekterna av ökad berömmelse.

Det var så Patrik Norqvist, rymdfysiker, blev en känd tv-värd

Under veckan är han fysiklektor vid Umeå universitet, och hans passion ligger i undervisningen. Han snubblade in i en karriär inom tv som ett bananskal. Min kollega och jag började med att skriva en rapport om Hollywoods fysik 2003 eller omkring. Vi såg till att testa alla tänkbara fysikregler som bortses från i Hollywoods storfilmer. Det var en stor fråga.

Patrik Norqvist Fru

Patrik och inslaget intresserade sig så småningom för serieparet Filip & Fredrik, vars medlemmar är Fredrik Wikingsson och Filip Hammar. När Patrik först fick sitt stora genombrott inom tv var det medan de arbetade på Boston Tea Party, ett program på Channel 5. Jag var i telefon med dem i nästan trettio minuter. Därefter var det färdigt. Inte en enda sak.

Han fortsätter, “Jag var där i alla år, tre säsonger.” Efter deras “Ja, då går vi”-svar nämner han att de helt enkelt höll med. Min alldeles egna studiofilm, “Veckans smörgås”, är uppe nu. Smörgås med Patrik Norqvist på Boston Tea Party den här veckan.

Min mest stolta bedrift: ett inslag i Nyhetsmorgon

Han har varit regelbunden på och gästspelat i otaliga succéprogram genom åren, inklusive: After-talk, The Whole Celebrity, Sweden Bakes, Convicts housed in the fort, Question Lund, Jeopardy!, Imponerande ljus, uppfinnare och Go ‘kväll. Jag kan komma på några, ja. Om han skulle reflektera över hela sin tv-karriär skulle dock avsnittet Fråga fysikern i Nyhetsmorgon vara kronan på verket.

Anledningen är att jag inte tror att alla skulle klara det. En specifik uppsättning färdigheter är nödvändig. Du måste ge en förklaring utan att avvika från det aktuella ämnet och hålla dig enligt schemat. Hur som helst, du måste hålla dina prioriteringar raka. Jag måste erkänna att jag känner ett sting av stolthet över det.

Han berättar att när han behöver vara med på Nyhetsmorgon så tar han alltid ett flyg till Stockholm för korta svängar. Det är utmattande, men han tycker att det är kul, så det är värt det. Samlar allt från smurfar till Springsteen till Sahlin Medan Patrik var i allmänhetens ögon kom hans passion för en unik samlarleksak, Smurfarna, fram.

Historien börjar när han var åtta år gammal, under julen, och han såg 24 smurfar på baksidan av en flinglåda. Han ville samla alla, och var och en var värd 2 kronor och 50 öre. Jag har en viss nivå av kommunal briljans. Att undvika det är inget alternativ. Jag avslutar alltid det jag börjar när det gäller att samla. Jag hade hundra smurfar eller något efter ett tag.

Samlingen lades på is under tonåren och gymnasiet. Att inte göra det var det häftigaste att göra.
Men han upptäckte 52 smurfar som han inte hade när han var på en klassresa till Hannover, Tyskland under sitt sista år på gymnasiet. Det blåste nytt liv i kollektionen. Två av smurfarna är sällsynta och värdefulla, och han äger nu nästan alla av dem.

Fem tusen euro är det mest pris jag sett en såld för. Jag kunde dock skaffa min för nästan halva det priset. Förutom Smurfarna finns det andra enheter som besitter Patriks samling. Chefens idol är Bruce Springsteen, och huset är fyllt med varor och memorabilia Patrik var på alla tre av Bruce Springsteens konserter i Sverige under midsommarhelgen.

Han delar en historia om att träffa en annan Sprinsteen-entusiast samtidigt som han blev ombedd att tala om Nobelpriset i fysik för ett TV4-segment. Det var troligen runt 2009, enligt hans minne. Samma segment bjöd även in Mona Sahlin, som kommer att diskutera Nobels fredspris. Hörde deras frågor om hennes dag, inklusive “Hur är det?” och “Ska du på Nobelfesten i år?” gjorde det lite mer underhållande.

Sitter bara några meter bort hör jag henne svara: “Nej, jag har viktigare saker den dagen”, vilket Patrik sedan upprepar och utvecklar. A Efteråt gick jag fram till henne och frågade: “Viktigare saker?” Min gissning är att du planerar att delta i Bruce Springsteens show den dagen. Det gick till på detta sätt. Så under de kommande trettio minuterna diskuterade vi huvudsakligen Bruce Springsteen.

Syster-studentbandet är starkt; hon var min första. Fysikutbildningen är dock Patrik Norqvists livsverk. Hans lillasyster var viktig i den tidiga utvecklingen av det förhållandet. Att ha en syster som är två år yngre är något jag ofta tar upp. I de flesta klasser överträffade hon mig, men matte var undantaget. Han fortsätter med att konstatera att hon aldrig tyckte att det var humoristiskt och att hon alltid skulle be honom förklara det för henne.

Jag tyckte det var underhållande att demonstrera tankeprocesser, och hon var kanske den mest kritiska kritikern man någonsin kunde möta. När det var något hon inte fattade, informerade hon mig omedelbart. Jag pressades till mina gränser. Jag var dock ganska stolt över mig själv, eftersom jag guidade henne till högsta poängen!

Hade din syster en roll i att vägleda dig till ditt livs verkliga syfte?

Det var hon som gav mig idén, ja. Min ursprungliga plan var att bli gymnasielärare när jag först började på college 1988, men det var innan de började ta in elever vartannat år. Som ett resultat flyttade jag mitt fokus till fysik. Han säger sig ha disputerat efter att ha studerat teknisk fysik vid Umeå universitet. Det gick upp för mig senare att jag behövde börja undervisa vid sidan av doktorsexamen. Jag blev kvar som student vid Umeå universitet. Min styrka, trodde jag, låg i klassrummet.

Patrik Norqvists kommentarer angående nacken: “Inte ovanlig sjukdom” När Patrik fick diagnosen Bechterews sjukdom i tonåren, påverkar det muskelfästen och leder. Som ett resultat blev hans akademiska mål ännu viktigare för honom. På grund av detta kan intervertebralt diskbrosk förbenas. De går från att vara något böjliga, som gummi, till att vara helt oflexibla.

Förstenning i nacken var en otur, även om besvären inte är ovanlig. Du hade inte märkt att jag är stel om det varit mitt på ryggen. Även om han gillade pingis när han var 16 år, var han tvungen att ställa det på is eftersom han hade så mycket ångest. När det gäller det sociala livet var det mer fördelaktigt för skolan.

Hur är din smärtnivå idag? Hur förändras tillståndet när människor blir äldre?

Var 18:e månad besöker jag vårdgivaren för att få några tester gjorda. Mitt tillstånd har varit konstant under de senaste tjugo till trettio åren. Det har inte blivit värre för mig. Den ständiga oron för att du ska utveckla en mer krökt rygg finns ändå. Varmt väder, cirka 25 grader och solsken, är det största för ryggsjukan, enligt honom. Viss smärta lindras.

Letar efter kärlek: livet för en rymdfysiker

Han är singel och hoppas att hitta kärleken någon gång, men för tillfället nöjer han sig med att klara sin dagliga tillvaro ensam. Vid en viss tidpunkt i livet ändras dina prioriteringar. De verkar ha glömt att jag ska bli mamma. Att bli över 50 år är inte precis en picknick. Nu handlar det, enligt Patrik Norqvist, mer om att man vill hitta någon att tillbringa sina guldår med:

Att hitta en hona du klickade med hade varit körsbäret på toppen. Men du är också ganska lugn när du är på egen hand och har en viss flexibilitet att göra som du vill. I större utsträckning identifierar jag mig som en outsider. Livet som vi visste det skulle ha varit perfekt. Möjligheten att någon flyttar ihop med en annan person är dock inte heller utesluten.

Efter ett långt och jobbigt år kommer Patrik äntligen att kunna slappna av och skriva en ny roman under sommaren. Med blodad tand debuterade han som romanförfattare 2021 med Balthazars droppar. Du skulle förledas att tro att ditt liv har varit tråkigt om du inte gör det. Men det här med att ge ut en bok och tv-saker… Att jag får göra det är relativt coolt.

Patrik Norqvist Fru
Patrik Norqvist Fru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!