Pelle Alsing Dödsorsak

Pelle Alsing Dödsorsak
Pelle Alsing Dödsorsak

Pelle Alsing Dödsorsak – Svenske trummisen Per Gunnar “Pelle” Alsing, som föddes den 6 juni 1960, i Vantörs församling i Stockholm och gick bort den 19 december 2020, även han i Stockholm, var medlem i bandet Roxette. Jag manegen med Glenn Killing på Berns i Stockholm, där han spelade trummor 1993. Pelle Alsing, 60, var en välkänd och efterfrågad trummis i Sverige.

Pelle Alsing är ofta krediterad som Roxettes trummis, men han har också spelat med en mängd olika artister som Magnus Uggla, Ulf Lundell, Ratata & Mauro Scocco, Niklas Strömstedt, Björn Afzelius och många fler. Per Gessle har lämnat och beklagat förlusten offentligt. Marie Dimberg, representant för Roxette och Per Gessle, har bekräftat hans död men avböjt ytterligare kommentarer.

Varför är detta så känsligt? Hon berättar att han har gått bort. I början av 1980-talet inledde Pelle Alsing en karriär som trummis och uppträdde och spelade in med en mängd olika svenska sångare och ensembler. Han gick med Roxette som deras trummis 1986, och han har sedan dess medverkat på ett flertal inspelningar och framträdanden av bandet. På grund av detta har miljontals människor runt om i världen hört hans trumspel.

Samarbetat med mördargängledaren Ulf Lundell. Under hela sin karriär har han samarbetat med en mängd olika svenska musiker, inklusive Niklas Strömstedt, Py Bäckman, Ulf Lundell, Lisa Nilsson och Ratata. När Killings spelade “I manegen med Glenn Killing” på Berns 1992 var det han som stod bakom trumset. Skådespelaren Robert Gustafsson har tidigare porträtterat Pelle Alsing i humorprogrammet “NileCity 105,6” med samma skådespelare.

Genom Roxettes officiella sociala medier har Per Gessle delat med sig av sin sorg. Vi beklagar att meddela att vår älskade Pelle Alsing har avlidit. Detta är nästan svårt att förstå. Han var också en fantastisk och uppfinningsrik trummis som hjälpte oss skapa Roxettes sound från första början”.
Han utvecklar sedan hur rolig hans trummis och nära vän är.

Han fick dig alltid att skratta och han fanns där för dig när du behövde honom som mest. Det finns inga ord för att uttrycka hur djupt han kommer att saknas. Per Gessle säger: “Jag skickar all min kärlek till hans fru, familj och vänner.” En milstolpefödelsedag firades av Pelle Alsing. Per “Pelle” Alsing, legendarisk trummis, har gått bort, som publicerats av Aftonbladet och bekräftats av Per Gessles manager, Marie Dimberg.

Pelle Alsing Dödsorsak

På 1980-talet inledde Pelle Alsing sin yrkeskarriär. Alsing kom till Roxette 1986 som trummis och har sedan dess spelat på flera album och turnéer med gruppen. Det har sålts 75 miljoner album för Roxettes diskografi. Dess fyra singlar har alla hamnat på de amerikanska Billboard-listorna. 2009 blev de tillsammans igen och åkte på en 42-stadsturné. Bandet åkte på en världsturné för att fira sitt 30-årsjubileum, som inträffade mellan 2014 och 2016.

Eftersom Marie Fredrikssons läkare avrådde henne från att uppträda konstaterade Roxette den 18 april att de inte längre kommer att turnera eller spela några kommande shower. Som Gessle berättade för sina bandmedlemmar, Det är med den djupaste sorg jag måste berätta om vår kära vän Pelle Alsings bortgång.

Det är så komplicerat att det nästan är obegripligt. Han var den som alltid fick dig att skratta hårdast och hade din rygg när du kände dig osäker. Han kommer att vara mycket saknad bortom beskrivning. Mitt hjärta går ut till hans fru och deras nära och kära. Inlägget är avslutat av Per Gessle.

Assisterade många framstående musiker

Han har samarbetat med många kända svenska musiker under sin karriär. Niklas Strömstedt, Py Bäckman, Ulf Lundell och Lisa Nilsson är bara några namn som kommer att tänka på.
Liveframförande av “I manegen med Glenn Killing” av Killinggänget, spelad på Berns 1992, med trumspel av Pelle Alsing.

I “Nile City” gestaltade Robert Gustafsson Pelle Alsing, en annan medlem i samma komedietrupp.
Pelle Alsings ålder angavs till 60 år. Marie Dimberg har varit i kontakt med Expressen, men hon har inga ytterligare kommentarer i nuläget. Jag måste med outgrundlig sorg berätta att vår kära Pelle Alsing har dött bort. Detta koncept trotsar com uppfattning.

Pelle var inte bara en otrolig och kreativ trummis som hade varit avgörande för att forma Roxette-soundet från allra första början, utan också den bästa kompis man kunde begära. Han var den som fick dig att skratta hårdast, den som muntrade upp dig när du var nere och den som trodde på dig när ingen annan gjorde det. Han kommer att vara mycket saknad bortom beskrivning. Mitt hjärta går ut till hans fru och dotter och resten av hans nära och kära.

PELLE ALSING, I KÄRLEK MINNE

En stor gestalt inom svensk popmusik har gått bort. Trummisen Pelle Alsings död vid 60 års ålder är en stor förlust. Jag hade ingen en-mot-en-tid med Pelle. Nästan 40 år senare, medan Pelle var en lyhörd, riktigt energisk medlem i kompbandet Passagerarna för skådespelaren Johan Lindell, sprang vi på varandra och pratade.

Senast jag såg Pelle uppträda på konsert var med hennes band The Husbands förra sommaren, och jag smög upp på scenen för att fota bakifrån. Pelle såg mig, gav mig tummen upp och skrattade sedan, “Är det G:son som ska sjunga som gäst?” under mitten av låten. En del har sett jämförelser mellan undertecknad och låtskrivaren Tomas G:son.

Pelle var road av en medlem i publiken när han uppträdde, vilket störde flödet i låten.
Det är så jag alltid kommer att föreställa mig honom: med glimten i ögat och ett lurigt flin. Men framför allt annat kommer han att uppskattas för sitt arv som en av våra bästa sessions- och scenmusiker. Som barn spelade han alla grytlock han kunde få tag på i ett försök att låta som Alice Coopers trummisar.

Han har turnerat världen över flera gånger med bandet Roxette och har spelat med så välkända artister som Ulf Lundell, Dan Hylander och Raj Montana Band, Lisa Nilsson, och så klart Roxette. Passagerarna, bandet som tidigare backade upp Johan Lindell, fungerade som inspiration för Roxettes band. Det är ganska svårt att förstå.

Pelle var inte bara en fenomenal trummis som bidrog oerhört till utvecklingen av Roxette-soundet från första början, utan också den mest lojala och pålitliga vän man kunde hoppas på. Han var den med det bredaste flinet och den mest uppmuntran att ge när du kände dig osäker. Han kommer att vara mycket saknad bortom beskrivning. Mitt hjärta är med hans fru och hela deras familj och vänkrets.

Vänliga kommentarer om en begåvad musiker kommer jag alltid att hålla i högsta grad. Chefen Marie Dimberg säger till Aftonbladet att Per “Pelle” Alsing gick bort vid 60 års ålder. Hon berättar för pressen att han har gått bort. Pelle har samarbetat med många framstående svenska artister under sin karriär, inklusive Niklas Strömstedt, Ulf Lundell och Lisa Nilsson.

Per Gessle är mycket ledsen över dödsbeskedet. Han har delat sin sorg på Roxettes Instagram: Vi beklagar att meddela att vår älskade Pelle Alsing har avlidit. Detta är nästan svårt att förstå. Han fortsätter med att säga, “Pelle var inte bara en fantastisk och fantasifull trummis som hjälpte oss etablera Roxettes sound från dag ett, utan också den trevligaste vän du kan tänka dig, en snäll och snäll person med det största hjärtat som slog för alla. Han fick dig alltid att skratta och han fanns där för dig när du behövde honom som mest. Det finns inga ord för att uttrycka hur djupt han kommer att saknas. Per Gessle säger: “Jag skickar all min kärlek till hans fru, familj och vänner”.

Pelle Alsing Dödsorsak
Pelle Alsing Dödsorsak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!