Ulf Ellervik Familj

Ulf Ellervik Familj
Ulf Ellervik Familj

Ulf Ellervik Familj – Professor i organisk kemi vid Lunds tekniska högskola, Ulf Christian Ellervik föddes den 7 december 1969 i Linköping. Ulf, en man född den 7 december 1969, är för närvarande bosatt på Lantvägen 48 i Löddeköpinge. Ulfs födelsedag är den 11 april. Den 1 juli 2008 flyttade han in i villan eller radhuset han för närvarande bor i. Tillsammans med Aleksandra och Amanda delar han detta utrymme.

Ulf är inte mer åtråvärd än någon annan. Hittills denna månad har vi meddelat nya detaljer om honom 14 gånger. Ulf bidrar med sin tid och energi till en organisation där han sitter i styrelsen. I detta sammanhang bor de flesta som söker Ulf i Stockholm.

Biografi

Ögondroppar mot virussjukdomen epidemin keratokonjunktivit (EKC) och kolhydraten xylos som botemedel mot cancer är bara två exempel på Ellerviks arbete med kolhydrater. Pi-priset, som Ellervik vann 2011 för sin bok Ond kemi, ges till författaren till boken som bäst exemplifierar följande kriterier: (a) den är skriven på svenska; (b) Det upprätthåller en hög nivå av pedagogisk kvalitet. och (c) det inspirerar till en djupgående fascination för det vetenskapliga förhållningssättet till världen i upplysningens anda.

I motiveringen står det: “Med stor expertis, lätt beröring, entusiasm och glimten i ögat lär författaren oss vad kemi inte ska användas till.” Med en skicklig lärares klarhet. Ellervik talade vid ett sommarevent den 4 juli 2012 och dök upp som gäst i avsnittet den 1 februari 2013 av den svenska chattshowen Skavlan. Ellervik medverkar ofta i bland annat Kemivärlden Biotech/Kemisk Tidskrift. 2013 diskuterade han de sju kardinallasterna ur en kemisk synvinkel. Ellervik valdes in i Kungliga Vetenskapsakademien som medlem i klass 10 (humaniora och hög merit inom naturvetenskap) i juni 2018.

Du kan se en avgjutning av Ulf Ellerviks näsa på Nasoteket i Lunds AF-borgen (Café Athen). Under dagen arbetar Ulf Ellervik som cancerforskare och professor i bioorganisk kemi vid Universitetet i Oslo. organiserade en paneldiskussion om modets kemi och en molecular food expo. Två läroböcker i organisk kemi för studenter och en för gymnasieelever är hans verk. Han har också skrivit två böcker för allmänheten och låtit publicera ett tjugotal essäer för allmänheten i olika tidskrifter. Ulf Ellervik fick 2011 års Pi, Royal Prize.

Ulf Ellervik Familj

Denna utmärkelse skapades av Science Academy för att erkänna och hedra framstående verk av populärvetenskapligt skrivande. Under sommaren 2012 pratade han med P1-elever och 2013 var han föremål för en intervju i Skavlan. Vid många fler tillfällen har han även varit med i radio och tv.

Tredje och senaste i Ulfs populärvetenskapliga serie, “The Difficult Art of Living” ger honom fart. Ulf och Talarforum har samlats för att diskutera giftdöd, lust och dödlighet. Två av Ulf Ellerviks populärvetenskapliga böcker är bland de mest lästa och fascinerande genom tiderna. I motsats till den konventionella visdomen tror han att populärvetenskap handlar om att göra vetenskapliga upptäckter tillgängliga för allmänheten.

Ingen annan del av vetenskapen väcker nyfikenhet hos läsarna eller mig själv. Hur har vetenskaplig kunskap förändrat människors liv? Även om vetenskap på egen hand kan vara fascinerande, blir den verkligen spännande först när den börjar påverka oss människor. Det enda sättet att få allmänheten att intressera sig för vetenskap är att visa dem verkliga individer som upplever, hittar eller interagerar med den. Ulf svarar med ett flin i ögonen, “Mänskliga berättelser.”

Kemi

Ja, jag erkänner det; Jag är en vetenskapsnörd som kan uppskatta teknikaliteter inom området, men jag har alltid försökt närma mig vetenskap från en mer mänsklig vinkel. Redan i åttonde klass var jag fast och inställd på att göra karriär inom historia eller, om inte det, arkeologi. Kemin fanns där och jag föll direkt pladask.

Länken till mänskligheten i sig var en del av spänningen. Allt arkeologi handlar om är människor, och de otroliga berättelser de lämnar efter sig. För kemin har också djupt påverkat mänskligheten på otaliga andra sätt. Min första roman har titeln “Ondsk kemi” och handlar om gifter och andra mordmedel. De gör kemi roligt, och du börjar se alla dolda historier i världen.

Ulf är en glupsk läsare och en snabbläsare; han kan slutföra två böcker på en vecka. Där stöter han bland annat konsekvent på kemirelaterade sagor. Ändå är orden “det” och “vad” alltid etsade i mitt sinne, även om jag inte kan minnas de minsta detaljerna. Det innebär att jag har ett internt bibliotek där jag vet att det finns där och vad det är, och allt jag behöver göra för att hitta den exakta texten är att slå upp den. Det var därför jag hade många dåliga kemiska exempel i min samling.

Lusta

Det var en fröjd att uppfylla Ulfs behov av en motpol till den andra bokens dysterhet. När jag insåg att aktiv godhet kunde vara något – eftersom det trots allt är nöje – tänkte jag om min första bedömning att den goda sidan inte är riktigt intressant, att den är livsviktig men inte särskilt spännande.

De sju dödssynderna är föremål för min lustmanual eftersom de omfattar allt som är både önskvärt och tabubelagt. Jag undersöker bara vårt system av incitament för att lära mig mer om de saker som gör oss lyckliga. Vi har fortsatt att koppla inte bara konst och estetik till njutning, utan också vissa oro.

Död

Den nya boken av Ulf har titeln “The Difficult Art of Living” och den diskuterar de strategier som människor använder för att överleva. För att uttrycka det på ett annat sätt, vilket är ren kemi. Ulf diskuterar typiska och extrema livslängder i den här artikeln. Sedan 1850 har medellivslängden fördubblats från 30 år till 80 år, en ökning med 20 minuter varje timme.

Det kan låta som att alla dog innan de nådde 30 års ålder, men i verkligheten var dödsorsaken en relativt hög andel neonatal eller småbarnsdödlighet. Människor hade också en kortare förväntad livslängd eftersom de var mer sårbara för sjukdomar som sedan har utrotats. När dödligheten hos nyfödda är hög blir den förväntade livslängden som helhet lidande. Om du räddar en 80-åring med cancer och de blir 85 år är det knappast någon statistiskt säkerställd skillnad.

De första två tredjedelarna av boken diskuterar de sätt på vilka medicinska framsteg har ökat den genomsnittliga livslängden. Ulf lider av mänsklighetens värsta sjukdomar där, inklusive pesten, kolera, ebola och rabies. Det sista avsnittet av boken diskuterar gränserna för mänskligt liv och dödsorsakerna. Och det har inte förändrats mycket på länge, länge.

Vi kommer inte att ta oss igenom århundradet. Det högsta tillåtna är 120. Och då måste vi undra varför det kommer sig att vi inte lever för att bli ännu äldre. Varför händer det inte? Att upprätthålla cellviabilitet och samtidigt minska deras luminescens är en delikat balansgång. Processen att bli äldre kan hjälpa dig att undvika att få cancer. Ulf avslutar intervjun och går vidare med dagen för att utbilda besökande gymnasieelever om hur kul kemi kan vara eftersom vi åldras och dör vid 85, men också överlever till 85 annars skulle vi ha dött vid 25 i cancer.

Det bor 1 036 miljonärer i Ulf Ellerviks hemstad Kävlinge. Genomsnittlig årsinkomst är 553 890 kronor och andelen invånare med obetalda räkningar är 1,2 % i hans postnummer 246 33. I detta postnummer tjänar kvinnor 44 procent av vad män gör ekonomiskt, jämfört med riksgenomsnittet på 73 procent.

Ulf Ellerviks adress är Lantvägen 48 i kvarteret Löddeköpinge i Kävlinge. Löddebygdens församling är där han bor. Ulf Ellervik (53 år), Aleksandra Waldenström Ellervik (50 år) och Amanda Ellervik (18 år) är alla listade som boende. Sveriges statsminister Olof Palme från Socialdemokraterna presiderade vid Ulf Ellerviks födelse.

1990, när vårt folkmängd toppade med 8 004 270, vann IFK Göteborg det svenska mästerskapet i fotboll för herrar. Han kom in i världen mitt på vintern, under Skyttens tecken (det kinesiska horoskopets tuppår). Hans ålder anges till 60. Namnet Ulf är en skandinavisk form av ordet för varg. Om 190 dagar kommer vi att fira hans namnsdag, och om 64 dagar fyller han 54. Han har verkligen knutit ihop säcken.

Ulf Ellervik Familj
Ulf Ellervik Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!