Linn Grant Pojkvän

Linn Grant Pojkvän
Linn Grant Pojkvän

Linn Grant Pojkvän – Efter ett sju veckor långt sabbatsår i Europa åker Linn Grant till Sydkorea på jakt efter nya utmaningar. Det här blir sista resan med pojkvännen Pontus Samuelsson som caddie. Ryagolfaren betonade under anställningsprocessen vikten av att hitta en kandidat med omfattande kunskaper om kurser.

Women’s European Tour kommer att vara paus i sju veckor. I helgen åker Linn Grant till Sydkorea för att tävla i inte ett utan två evenemang. Det här blir sista omgången med Pontus Samuelsson, min älskare, som caddie. Sedan maj förra året har han varit en del av Linn Grants otroliga uppgång till berömmelse, men nu är han redo att fokusera på sin egen golfframtid, med början på den nordiska touren.

När Linn Grant gav sig i kast med att dokumentera golfens historia kände hon inte det minsta av oro. Hon vann Scandinavian Mixed i ett knockout-format och skrev historia som den första kvinnliga spelaren att ta en titel på Europatouren för män. Hon kommenterar, “Det är galet”, efter hennes otroliga niotakts segermarginal.

I torsdags spelade 78 kvinnor och 78 män ut på norra banan på Halmstads golfklubb för Scandinavian Mixed. På söndagseftermiddagen, när dammet lagt sig, stod en 22-åring från Sverige som den obestridda segraren. En dam vid namn Linn Maria Grant från staden Viken, strax utanför Helsingborg, som är född 1999 och är lika dominant som vilken kille som helst.

Den 22-åriga Linn Grant är nu ledare för Scandinavian Mixed. Utmaningen idag är att hålla Henrik Stenson och resten av flocken bakom sig efter en “rörlig dag” som ansågs tillräcklig. Hon beskriver upplevelsen som både rolig och ganska utmanande. Fyra pars och en örn krediterades henne. I slutet av omgången sköt Linn Grant 66 slag, satte nytt banrekord för damer och placerade henne i ledningen i Scandinavian Mixed.

Att hålla andraplatsen Jason Scrivener och tredjeplatsen Henrik Stenson borta på det näst sista varvet är avgörande. Det är helt galet och massor av kul. Hon skrattar och fortsätter: “Jag är superspänd och supernervös och allt på samma gång.” Bland de 15 bästa deltagarna är Grant den enda kvinnliga deltagaren i den blandade tävlingen.

Linn Grant Pojkvän

Grant, som skulle skriva historia som den första kvinnliga vinnaren på Europatouren för män med en seger, sa: “Jag hoppas att jag kan vinna den här för flickorna.” Jag skulle vilja att folk ska se hur långt kvinnor har kommit under de senaste 30–40 åren och inse att vi är på samma väg som män. Förutom att ha långa drives kan vi även närma oss flaggor och sänkputtar.

Ladda upp fitnesscentret

Den 22-årige helsingborgaren kommer, liksom på lördagen, att ägna söndagsmorgonen åt att träna innan han beger sig ut till golfbanan för lite putting och körträning. Plötsligt hörs en hög smäll. Det är lite där ute, men det kommer att bli kul. Jag har konstant ångest. Jag var så rädd idag att jag inte kunde äta lunch. Det är spännande och otroligt utmanande på samma gång.

Pontus, hennes pojkvän, caddies åt henne

Det är inte första gången Linn Grant har varit i ledningen eller varit i strid om att vinna en golfturnering. Hon utmärkte sig på kollegial och internationell nivå, och under sin rookiesäsong som proffs har hon redan fem segrar till sitt namn. Jag tror att min prestation kommer att vara i nivå. Jag har suttit i förarsätet eller tätt bakom ratten många gånger tidigare. Därför tror jag att jag borde kunna gå in med samma tankesätt och att jag kommer att försöka göra idag; bara kör på, oavsett konkurrenter.

Men att uppnå det inför sina egna supportrar och att vara i samma liga som Henrik Stenson är bara anmärkningsvärt. Pojkvännen Pontus Samuelsson som bär resväskan vore en vänlig gest av stöd.
Som golfspelare är jag definitivt lite mer envis, envis och dominerande än vad jag är i vardagen.

Hur reagerar Pontus på att bli tillsagd vad han ska göra?

Det är till det bästa han caddiar; när pappa bär väskan använder han arga ord och vassa föremål.
På söndag får vi reda på om hennes teamwork med pojkvännen Pontus till slut lyckades. Två svenska golfare vann på PGA Tour samma helg 2001. Återigen har detta inträffat. Linn Grant tycker att det är häftigt. Annika Sörenstam och Jesper Parnevik var det förväntade paret att lösa Sveriges första och enda “dubbel” hittills.

Den krympte dock ännu en gång igår. Medan Linn Grant (24 år) vann sin första LPGA-turnering vid Dana Open i Ohio, gjorde Vincent Norrman (25 år) samma sak på PGA-touren i Kentucky. Måndag morgon når Sportbladet Linn Grant precis när triumfrusket börjar gå ner. Hela morgonen har jag suttit klistrad vid min dator och scrollat igenom Instagram för att se när någon har nämnt mig eller taggat mig i ett inlägg. Inte alls; det är bara roligt.

Vadå, telefonen har inte fattat eld?

“Nästan” är ett bra skämt. Många hundra kommentarer och meddelanden har skickats till mig, långt fler än jag har hunnit räkna. Linn Grant sköt anmärkningsvärda 62 på Saturdja, vilket ger honom en sextaktsledning inför söndagens sista omgång. Tack gode Gud; hon kände sig något orolig. Ja, det spelar ingen roll hur många gånger du tar ledningen eftersom allt du kan se är risken för katastrof. Inte alls.

Hedras av symbolen “Big”. Slutresultatet var en seger i tre set för henne över den försvarande US Open-mästaren, Allisen Corpuz från USA. Det är glädjande att ha tagit sig igenom den figurativa väggen. När allt kommer omkring har jag flera segrar på Europatouren i mitt namn, och trots min oenighet ser många amerikaner på Europatoursegrar som mindre betydelsefulla. Så det är skönt att visa mig själv och världen att jag faktiskt är ganska bra på golf…

Morgan Pressel, den slutliga segraren, fungerade som analytiker för CBS-sändningen i USA. Hon forsade om Linn Grant och sa: “Sky is the limit” (vilket betyder att möjligheterna är oändliga). Åh, men det är underbart att hon tycker så. Grant tycker att det är fantastiskt att orden kom från henne eftersom hon är en stor figur inom golfen som har åstadkommit mycket.

Norrmans vinst beseglades med en kyss. En annan svensk golfstjärna exploderade i lågor två timmar efter att vinnaren från Sverige rullade in putten för att vinna i Ohio. Efter ett tufft samtal vann 25-årige Vincent Norrman sin första turnering på PGA-banan för män. Det är en fantastisk sensation. Det här är belöningen du hoppas på efter timmar på fötterna i träning. Att sitta här efter att ha vunnit ett PGA Tour-evenemang är overkligt.

Norrman hoppas att han kan uppmuntra andra unga i sitt eget land att följa i hans fotspår. Frida Kinhult, hans 23-åriga flickvän, sprang in på green för att ge honom en segerpuss och kram efter att han gjort den vinnande putten. Frida, en professionell golfspelare på LPGA-touren som tävlade i samma turnering som Linn Grant vann. Hon slutförde sitt skift och gick omedelbart ombord på ett flyg till Kentucky. Hon är med i specialspelet nu, och knappt. Med Grants ord var det en viskning.

Stora saker kommer

Hon var omedveten om att de två svenska segrarna på båda proffsturnéerna skedde samtidigt för första gången sedan 2001. Åh, men det är så snyggt. Linn Grant tar en liten resa tillbaka till Sverige.Följande betydelsefulla turnering är Evian Championship. Det kommer att bli en viskning. Den banan är en av mina favoriter eftersom jag har haft framgångar där på Europatouren. Det är lite annorlunda nu när det är en major, erkänner hon, men hon går ändå in med optimism.

Hälsoproblem och dödsfall, men också en kontroversiell kärlekssaga. Sångerskan har lidit mycket personligen efter att en rad tragiska händelser drabbat hennes familj. Nyhetsorganisationen citerar en familjemedlem som källa. Det finns dock alternativ här. Antingen orkar du inte träffa din sjuka man och låta situationen komma till dig, eller så orkar du inte se honom alls. Om din man är sjuk kan du titta på honom och säga: “Jag tar hand om dig.” Ja jag förstår. Här är jag.

Linn Grant Pojkvän
Linn Grant Pojkvän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!