Peter Apelgren Göteborg

Peter Apelgren Göteborg
Peter Apelgren Göteborg

Peter Apelgren Göteborg – Peter Apelgren är en svensk komiker och artist som föddes den 13 februari 1959 i Johannebergs församling i Göteborg. Peter Apelgren strävade efter att bli ingenjör, men slutade istället med en flerårig studie i bildkonst i Florens. Han är inte bara en begåvad artist, han har också sysslat med tv, akademi och stand-up.

Peter Apelgren har gjort en rad saker, bland annat jobbat med humorprogrammet Rally för Sveriges Radio P3. Han är välkänd i komedivärlden för sin förmåga att tänka på fötterna. Ungefär mellan 2006 och 2008 använde han sitt eget material för att parodiera ett brett spektrum av ämnen i humorprogrammet Lykka fram till Kanal Lokal Göteborg.

Största delen av showen spelades in hemma, men flera av sketcherna spelades in på plats. 2005 satte han upp en julshow på Restaurang Trädgårn i Göteborg, Cabaret fantomen på taket . På några minuter replikerade han ett Picasso-mästerverk till 2006 års friidrotts-EM på Götaplatsen. 2011 triumferade Apelgren och Hélène Benno i tv-programmet P spret.

Peter Apelgren och hans fru Anna Mannheimer var programledare för Sommar i P1 i juni 2015. Han medverkade i SVT1-programmet Kulturfrn Kontrapunkt våren 2017 och igen hösten 2019. Apelgren, hans son Wilmer Apelgren, komikern Niklas Andersson, och scenteknikern Rolle Andersson har varit värdar för podden The Saltet Podcast (tidigare Apelgren, Andersson & Saltet) sedan mars 2018. 2023 gör han och sonen Hector Apelgren ett återkomstframträdande i P sp ret.

Familj

Peter Apelgren och hans fru Christine (som kommer att leva och må bra till 2020) har två söner, Hector och Wilmer. Hans fru, Anna Mannheimer, är journalist och TV-värd; de har varit gifta sedan 2001 och har ett barn tillsammans. Peter Apelgren är mångbegåvad och har även arbetat som manusförfattare, artist, utbildare och programledare. Nyheter24 har sammanställt den mest eftersökta informationen om den berömda orten Göteborg.

Hur gammal är Peter Apelgren?

Peter Apelgrens födelsedag är den 13 februari 1959, vilket gör honom 64 år gammal 2023.

Peter Apelgren Göteborg

Konstverk av Peter Apelgren

Peter Apelgren var konstsamlare innan han blev känd för sin komedi. Hans första konstutställning var vid 14 års ålder i Stenungsund och Göteborgs-Posten rapporterar att han tre år senare blev antagen till en konstskola i Venedig. Peter Apelgren arbetar för närvarande från en ateljé i Göteborgs Grda och har årliga utställningar i Mollösund. Jag har inte den minsta aning om hur mycket pengar jag tjänar på att måla. Han förklarar i en intervju med GP att det inte är motivationen bakom hans agerande.

Är Anna Mannheimer Peter Apelgrens fru?

Peter Apelgren gifte sig 2001 med Anna Mannheimer; deras efternamn är båda tyska. Nu delar de villa i Kärralund, strax utanför Göteborg. De två blev vänner när de spelade in P3:s komediserie “Rally” och har sedan dess uppträtt i andra krogshower tillsammans. En blond göteborgarfamilj på två var det sista jag förväntade mig att hitta.

Jag skulle inte bli styvmamma och flytta tillbaka till Göteborg, jag bodde trots allt i Stockholm och hade ett härligt liv. I en intervju med Aftonbladet säger Anna Mannheimer “Han lyckades med list och mod och framför allt mycket humor få mig att förstå att jag borde flytta tillbaka dit.” Hon fortsätter med att säga: “Jag måste ha ångrat mig en gång i månaden, tror jag, men insåg sedan att det är ganska bra.” Tillsammans trivs vi ganska bra.

Det finns tre Apelgren-barn och de heter Olga Mannheimer, Hector Apelgren och Wilmer Apelgren. Är det någon som vet om Peter Apelgren är pappa? Tre av dem, ja. Olga Mannheimer och Anna Mannheimer har en dotter och Hector och Wilmer Apelgren är barn till Christine Apelgren, som dog i bröstcancer 2020.

Stockholms Peter Apelgren

Peter Apelgren är uppvuxen och bor återigen i sin födelseort Göteborg.

Kan jag räkna med att se Peter Apelgren i P sp ret 2023/24?

Peter Apelgren och hans son Hector Apelgren tillbringar vintern 2023–2024 i P sp ret. Christopher Garplind, Marie Agerhäll, och Lena Nordlund är också deltagare i programmet. Tillsammans med journalisten Helene Benno vann han P sp ret 2011. Peter Apelgrens hemstad Göteborg är hem för 16 078 personer som tjänar en miljon dollar eller mer årligen.

Peters postnummer (416 56) har en årsinkomst i median på 493 184 kr och en reklamationsgrad på 2,5 %. I denna region står kvinnor för ungefär 68,8 procent av vad män gör, jämfört med det svenska genomsnittet på 73,6 procent. Peter Apelgren är bosatt i Göteborgs stad, i Göteborgs kommun, i villa/radhus belägen på Lundehagsgatan rgryte församling omfattar kvarteret där han för närvarande är bosatt. En 64-årig man som heter Peter Apelgren, en 60-årig kvinna som heter Anna Mannheimer och en 22-årig kvinna som heter Olga Mannheimer bor alla på denna adress.

När Peter Apelgren föddes var Tage Erlander (S) statsminister

inister. Sveriges befolkning var 7 462 823 samma år som Djurgrden IF vann Svenska mästerskapet i fotboll för herrar. Hans födelsedag infaller på vintern, vilket gör honom till en 50-årig Vattuman (född i det kinesiska horoskopets år för grisen).

Hans förnamn översätts till “svensk form av Petrus (se Per)”. Han fyller 65 om 99 dagar och har namnsdag om 236 dagar. Pete har knutit ihop säcken. Peter, göteborgare på Lundehagsgatan 4, föddes den 13 februari 1959. Den 29 juni firar vi Peters dag. För tolv år sedan, den 21 februari 2011, flyttade han till sin nuvarande villa eller hem. Han delar hem med två kvinnor som heter Anna och Olga.

Peter är ännu mer efterfrågad nu. Peter bidrar med sin tid och energi till en organisation där han sitter i styrelsen. Göteborgare dominerar sökandena efter Peter i sammanhanget. 2021 tilldelas Peter Apelgren Stadsförtjänstmärket för sina insatser inom konst, underhållning, design, film och utbildning. En vanlig psykopat med olika aspekter.

Peter har medverkat i en mängd olika projekt, inklusive de som listas ovan samt P Spret, Kulturfrn Kontrapunkt, Solsidan, Trtgeneralen och 2021 års julkalender. Denna multibegåvade konstnärs första separatutställning i Göteborg sedan 2016 innehåller verk inom oljemålning, akvarell och skulptur, som alla har hans signaturblandning av drivande motiv och beundrande pastischer.

Displayen täcker en tidsperiod på 25 år. Peter Apelgren är en utbildad restauratör som gick i skolan i Florens, Italien. Peter Apelgren har gjort en rad saker, bland annat jobbat med humorprogrammet Rally för Sveriges Radio P3. Han är välkänd i komedivärlden för sin förmåga att tänka på fötterna. Ungefär mellan 2006 och 2008 använde han sitt eget material för att parodiera ett brett spektrum av ämnen i humorprogrammet Lykka fram till Kanal Lokal Göteborg.

Största delen av showen spelades in hemma, men flera av sketcherna spelades in på plats. 2005 satte han upp en julshow på Restaurang Trädgårn i Göteborg, Cabaret fantomen på taket . På några minuter replikerade han ett Picasso-mästerverk till 2006 års friidrotts-EM på Götaplatsen. Apelgren och Hélène Benno var 2011 års vinnare av det svenska spelprogrammet P spret.

Han medverkade i SVT1-programmet Kulturfrn Kontrapunkt våren 2017 och igen hösten 2019. I mars 2018 lanserade Apelgren, hans son Wilmer, komikern Niklas Andersson och scenteknikern Rolle Andersson The Saltet Podcast (tidigare Apelgren, Andersson) & Saltet).

Peter Apelgren Göteborg
Peter Apelgren Göteborg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!