Laleh Pojkvän

Laleh Pojkvän
Laleh Pojkvän

Laleh Pojkvän – Laleh, en skicklig konstnär, är lika känd för sitt offentliga rykte som hon är för sitt arbete. SVT:s senaste dokumentär om hennes karriär ger tittarna en intim titt på hennes förhållande till sin partner, musikproducenten Gustaf Thörn. I en lovsång till kärleken säger han: “Det är galet roligt att vara med någon där det alltid finns lager.”

Laleh Purkarim, mer känd som Laleh idag vid 40 års ålder, har haft en framgångsrik musikkarriär sedan släppet av sin banbrytande singel Live imorgon 2006. 2011 uppmärksammades hon för sina musikaliska tolkningar i TV4:s populära musikprogram Så mycket bättre, och hennes självbetitlade första album vann tre Grammy Awards. Hon har också bidragit till många andra kända musikers karriärer genom att skriva deras framgångsrika låtar.

Artistens första (och sista) framträdande var i Josef Fares populära film Jalla! Yalla! när han bara var 18 år gammal, och nyheten kom bara minuter efter upptäckten. Laleh – välkommen hem, en ny dokumentär på SVT, ger tittarna en inblick i artistens vardag och relation till sin sambo Gustaf Thörn, som båda är mindre kända. På grund av sin mammas inflytande undviker Laleh att diskutera sitt personliga liv.

Laleh har aldrig diskuterat sina kärleksförbindelser med media under hela sin tid i rampljuset. 2021 sa hon att hennes mammas goda exempel påverkade henne att göra detta val. Så här, min mamma brydde sig inte om vad andra tyckte! Hon var obönhörlig, som ett tåg som aldrig stannade. Laleh informerade mig det året på After Five att hon inte var lika cool som sin mamma.

2022 skulle hon dock fylla 40 år och fira med en jättekonsert i Ullevi i Göteborg. Det gjorde att hon skrev historia genom att vara den första kvinnliga headlinern i Sverige. Artistens återkomst till Sverige och den monumentala konsertens förberedelser krönikas i den nya SVT Play-dokumentären Laleh – välkommen hem. Detta ger oss också en sällsynt inblick i hennes personliga liv.

Laleh Pojkvän

Allmänheten har varit omedveten om Lalehs förhållande till Gustaf Thörn, men han gör ofta framträdanden i dokumentären. Gustaf är musikproducent och de två har också separata karriärer. Men hur förde ödet dem samman? Efter Lalehs framträdande påpekar Gustaf i dokumentären, “Nå, ja.” Det var här Gustaf och Laleh träffades för första gången.

Laleh kom att spela en betydande roll i Gustafs liv, till stor glädje. De har varit tillsammans ett tag, men Gustaf blir ständigt förvånad över hur många aspekter av kärlek han kan lära sig om. Laleh var länge en fansfavorit och uppträdde i fredags i “P sp ret”, och hon gjorde ingen besviken. Vem är hon egentligen, och hur har det varit för henne att vara flykting? För mer, gå hit! Artisten Laleh Pourkarim och Benny Anderssons orkester medverkade i SVT:s “P spret” på fredagen.

Den iransk-svenske musikern, kompositören, producenten och skådespelaren har blivit ett känt namn i Sverige på grund av sina flera topplistor.

Frågar om Laleh dejtar någon

Laleh har en pojkvän, men hon vill inte att någon ska veta om honom. Hennes musikproducentpojkvän heter Gustaf Thörn. Filmen “Laleh- välkommen hem” ger en intim titt på hennes dagliga rutin och relation till sin partner. Tittarna kommer också att få se parets första möte. I dokumentären medverkar Gustaf Thörn, som minns att han såg Laleh och sa “Nå, ja” efter bandets framträdande i Norrköping.

Hittar alltid färskt läsmaterial

Och så var det att, till stor glädje för Gustaf, växte Laleh till att bli en integrerad del av hans liv.
Gustaf hävdar att trots parets långa relation lär han sig alltid något nytt om sin partners hjärta. Förvånande för honom.

Var Lalehs kommer ifrån:

När Laleh Pourkarim var tio år flyttade hon till Sverige med sin familj från Bandar-e Anazli, Iran. Hon föddes den 10 juni 1982. Detta berodde på det faktum att hennes far, Houshang Pourkarim, var en allmänt respekterad journalist, konstnär och författare känd för sitt engagemang för sociala ändamål.

Den 29 oktober tar Laleh sin expansiva Crystal Tour till Västers. Sedan hon flyttade till Los Angeles är detta hennes första offentliga framträdande på flera år. Hon har också varit föremål för en djupintervju med VLT som kommer att publiceras inom en snar framtid. Efter att ha släppt “Live tomorrow” vid 23 års ålder blev Laleh Pourkarim berömmelse i sitt hemland Sverige. Sex studioalbum och fem Grammisar senare har hon gjort det ganska bra för sig själv.

Laleh har tillbringat de senaste fyra och ett halvt åren som låtskrivare och producent i Los Angeles, där hon gör mycket sällan mediaintervjuer. “Some die young”-sångaren pratar med P1:s “Söndagsintervurgen” om att lämna vänner och familj bakom sig i Sverige för att göra karriär som internationell musiker och producent i USA inför sitt förestående albumsläpp i vår.

Viljan efter hämnd är det som håller mig här. När jag jobbade som låtskrivare här ibland innan jag permanent flyttade, märkte jag att det var väldigt få kvinnor bakom styrelserna. Behovet av att visa ditt värde dyker upp vid den punkten.

Ingen känner till albumets titel ännu

Även om Laleh har varit i Los Angeles ganska länge, anser hon fortfarande inte att det är hennes permanenta hem. Laleh tillägger att många musiker blir chockade när de hör hennes låtar och får veta att hon skrev, producerade och framförde alla instrument själv eftersom hon är en sällsynt producent: en kvinna. Annah Björks “You must move on er” beskriver Lalehs karriär i Los Angeles genom flera kapitel, och belyser de svårigheter hon mötte på vägen.

När Laleh och en ny klient träffas för första gången skakar Gustaf, Lalehs hjälpare, fortfarande hand med dem 100 % av tiden. De behandlar honom som producenten Laleh och misstar honom alltid för honom. Laleh, enligt Björks bok, säger: “‘Det behöver inte vara han, det är som att de tar den närmaste personen i studion och tror att han är producenten; fördomarna är så kraftfulla att även när jag förklarar att jag är den. producent, det tar tid för folk att acceptera.

Det sjunde albumet av Laleh har ännu inte fått en titel, även om singlarna “Knock knock” och “Tack förlt” redan har publicerats. Artisten uttrycker sin uppskattning för livet och, viktigast av allt, sina föräldrar i en “söndagsintervju i P1”. Ett år gammal vid den tiden flydde Laleh Pourkarim och hennes föräldrar Iran för Vitryssland och sedan Sverige.

Deltog i sin fars begravning

Han räddade någon från att drunkna, men det slutade med att han drunknade själv, och hans dotter blev vittne till det hela. Även om Lalehs album “Colours” togs emot väl, gick hennes mamma oväntat bort bara några dagar efter att det släpptes. Men de finns också för dem. I radiosamtalet avslöjar artisten att hon utför det mesta hon gör för att hedra och tacka sina föräldrar för att de räddat hennes liv från förtrycket i Iran och för att de alltid finns där för henne.

Till denna punkt, och under överskådlig framtid, kommer jag att fortsätta att göra saker inte bara för att jag tycker om dem utan också för att visa respekt för mina föräldrar. De skapade en härlig värld för mig, och nu är det min tur att göra detsamma för någon annan. Jag är skyldig dem som kämpat för chansen att leva en stor tacksamhet.

Laleh Pojkvän
Laleh Pojkvän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!