Amanda Lindh Familj

Amanda Lindh Familj
Amanda Lindh Familj

Amanda Lindh Familj – Född Amanda Sofia Margareta Johansson den 2 augusti 1980, vid Uppsala domkyrkoförsamling, Amanda Sofia Margareta Lind är en svensk politiker som förespråkar miljöskydd. Efter att ha blivit vald 2022 fungerar hon nu som lagstiftare. Hon var Miljöpartiets sekreterare från 2016 till 2019 och som kultur-, demokrati- och idrottsminister från 2019 till 2021.

Amanda Lindh, mest känd för sin roll som Bianca i Bonusfamiljen, studerade i Stockholm på Base 23:s musikallinje. Cryptid, Lyckoviken och Zebrarummet är bara några av de Viaplay-program hon har gästspelat i sedan dess. Som dansare har Lindh även medverkat i Melodifestivalen (2015) och Melodifestivalen (2017), och hon var stand-in dansare i Eurovision Song Contest (2016).

Biografi

Sedan han var liten har Lind kallat Lule hem. Mamma Eva Bask Johansson var apotekare och pappa Erik Hugo Johansson var präst som blev kyrkoherde i Sorsele kyrka. Amanda Lind tog examen från Ume universitets psykologskola 2009 och arbetar nu som lekmannapedagog och psykolog. Från 2009 till 2011 arbetade hon på Landstinget Västernorrland som barn- och ungdomspsykolog.

Handling på politisk nivå

Hon gick med i Miljöpartiet 1999 och satt 2002–2004 i kommunfullmäktige i Ume. 2010 blev hon Miljöpartiets officiella talesperson i Härnösand och 2012 fick hon samma roll i Västernorrland. Hon var ordförande i Härnösands kommuns samhällsnämnd 2011 och 2014, då kultur-, miljö-, byggplane- och fritidsfrågor hörde till dess ansvarsområde. 2014 till 2016 var Lind fullmäktigeledamot och förste vice ordförande i Härnösands kommunstyrelse. Hon var Miljöpartiets sekreterare 2016–2019.

kulturminister

Under förvaltningarna av både Löfven II och Löfven III var Lind som kultur- och demokratiminister från januari 2019 till november 2021. Hon hade även tillsyn över kulturdepartementet. När oppositionspartiet vann en budgetomröstning i november 2021 avgick Miljöpartiet ur regeringen och Amanda Lind avgick som minister.

Användningsdatum: 2022–2026

Hon valdes att representera Stockholms län i Sveriges riksdag 2022. Hon röstades fram som chef för kulturutskottet när riksdagen sammanträdde. Amanda Lindh, 23 år gammal, har snabbt blivit berömmelse under de senaste åren. Bonusfamiljens tonårsdotter Bianca gjorde också framträdanden i bland annat Zebrarummet, Luckyviken och Feed.

Amanda Lindh, en före detta vokalist i Barbados, har gjort honom känd. Att Amanda är medlem i en känd familj är ett föga känt faktum. Hennes välkända far är 51-årige barbadianen Chris Lindh. Chris var medlem i det svenska dansbandet mellan 2005 och 2007. Dessutom har han gjort flera framträdanden i So ska det lett och fortsätter att bidra till bandets musik än i dag.

Chris skryter då och då om sin dotters prestationer på sina konton i sociala medier. Han har lagt upp information som när Bonusfamiljen vann en Crystal och när nya säsonger av programmet debuterade. Amanda har uppträtt ganska länge och även innan dess gjorde hon enstaka framträdanden på tv.

Amandas dansbakgrund kommer från hennes medverkan i Junior Eurovision och Melodifestivalen som dansare. Det är möjligt att hon fick sin rytm från sin musikaliska förälder, Lotta Furebäck, som arbetade som koreograf och bidragsproducent för årets Melodifestival. Amanda Lindh sa: “De pushar mig verkligen” med hänvisning till hennes familjs uppmuntran.

Amanda har tidigare nämnt att hennes föräldrar uppmuntrar hennes skådespelarkarriär, men de tycker att hennes långa frånvaro från familjen är utmanande. Det är sant, det är inte lätt. De tycker dock att de veckor du spenderar på att filma är väldigt roliga på grund av kommunikationen fram och tillbaka. Motivationen jag får från dem är otrolig. I SVT:s kritikerrosade serie “Bonusfamiljen” fann Amanda Lindh stor popularitet.

Med “Lyckoviken” av Camilla Läckberg får hon nu ytterligare en stor roll. Hon spelar 16-åriga Leila, som hon beskriver som “en lugn tjej”, i serien. Det här är inte alls som jag. Det är jag som brukar räcka upp handen istället för henne. Tidigare “Bonusfamiljen”-medlemmen Amanda Lindh, nu 20 år gammal, har jobbat med Felix, Clara och Moa Herngren. “Lykkovik” är ett drama, medan “Bonusfamiljen” i första hand är komisk.

Det finns mycket mystik och spänning i den nya showen. Dessutom terroriseras staden “Hammarvik” av en seriemördare. Spelar duktiga och disciplinerade Leila i “Lyckoviken” är Amanda Lindh. Med ett ord, ja! Min huvudperson arbetar som barista och har ett stort intresse för utbildning. Termen “bra tjej” passar henne perfekt. Jag är inte alls som henne; Det är jag som frivilligt uttrycker min åsikt.

Amanda förklarar att hennes fiktiva jag inte är detsamma som hennes verkliga jag. Det är jag som brukar räcka upp handen istället för henne. Det är en ny uppgift och position för mig eftersom jag inte är van vid att tala för det jag tror på, säger hon. Det fanns tillfällen då jag önskade att “Leila” bara skulle prata.

Jag slutade skolan för att fokusera på min karriär

Amanda Lindh bestämde sig för att avstå från sin gymnasieutbildning efter bara två år eftersom hon alltid velat bli skådespelerska. I stället för att gå på lektioner har jag alltid prioriterat att utöva mina passioner. Enligt Amanda är “The Bay of Happiness” inte bara en annan genre, utan den var också svårare att spela in eftersom den kom senare i processen.

Amanda Lindh Familj

Amanda Lind tog psykologexamen från Ume universitet 2009 och har sedan dess arbetat som psykolog inom barn- och ungdomspsykiatrin, åtminstone enligt hennes eget CV. Som ett komplement till sin examen genomförde hon kurser i “Mänskliga rättigheter” vid Teologiska högskolan och “Naturens mediciner” vid Nordiska folkhögskolan Biskops-Arnö i Uppsala.

Kan du namnge Amanda Linds man?

Filmkonstnären Björn Ola Lind, 17 år äldre Amanda, är hennes man. Medan Lind tog studieuppehåll den sommaren 2005 hamnade de båda i Härnösand. Hennes man sa att hon var “klippt och skuren” för ministerposten när Lind accepterade den. Hennes kulturella nyfikenhet är vidsträckt. Han berättade för DN att han var intresserad av allt från e-sport till klassisk och folkmusik till dans och konst och teater och olika ursprungskulturer.

Finns det några avkommor från Björn Ola och Amanda Lind?

Amanda och Björn Ola Lind, båda lärare, har fostrat tre barn – två söner och en dotter – tillsammans. Hon har även ytterligare två vuxna barn. Beläget söder om Stockholm kallar familjen Järna hem.

Hur har Amanda Linds dreadlocks kritiserats?

Amanda Lind har, som hon själv erkänner, burit dreadlocks sedan tjugoårsåldern. Men många människor höjde sina röster i protest när de fick reda på att hon var minister och hävdade att hennes frisyr utgjorde kulturell appropriering. Hon sa i P3 2019 Morning Pass, “Jag har valt att ha den här frisyren och hoppas att jag kan uttrycka respekt även för dem som tycker att det är fel.” Min frisyr är bredare än så.

Vad är Amanda Linds årslön?

År 2021 ska Amanda Lind enligt uppgift få 142 000 kronor i månaden som sitt “ministerarvode”, som regeringen fastställt. Ministern får 1 704 000 svenska kronor per år i lön. På fredagen på Sundsvalls BB födde Amanda Lind en dotter. Kulturministern informerar oss om att minister Löfven har beviljat henne tjänstledighet för att hon ska kunna integrera politik och föräldraskap i sitt nya liv.

Amanda Lind, kulturminister, födde precis en flicka som hon stolt visade på Instagram tillsammans med ett hjärtligt meddelande om hur mycket hon ser fram emot att träffa henne. Lind har fått ett reducerat arbetsschema för att hon ska kunna spendera mer tid hemma med sin dotter. Pressekreterare Joakim Söder sa: “Hon kommer att delta i vissa saker personligen, men annars är det statssekreterare Helena berg som ersätter Amanda.”

Hon tycker starkt att hennes roll som departementschef och kulturminister inte ska avbrytas medan hon tar hand om sitt barn. Statsministern har dock förlängt sin tid hemma till ungefär mitten av november.

“Livets underbara mirakel”

Joakim Söder har uttryckt sin och lagets glädje över Amanda Linds framgångar. Hon tycker att det är jättekul att hennes familj växer. Amanda Lind, nybliven mamma, delade med sig av sin spänning över att bli förälder på Instagram och skrev: “… Jag är stolt över att vara en del av en feministisk regering där det är uppenbart att även ministrar kan få barn och familjer.” Mina första möten med premiärministern gick bra, och han gick till slut med på att ge mig lite ledigt för att hjälpa till att ta hand om vår nyfödda.

Amanda Lindh Familj
Amanda Lindh Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!