Michaela Meijer Föräldrar

Michaela Meijer Föräldrar
Michaela Meijer Föräldrar

Michaela Meijer Föräldrar – Michaela Meijer, född 30 juli 1993, är stavhoppare för Göteborgs, Sverigebaserade rgryte IS. På 2010-talet var hon bland de bästa i Sverige och satte nytt nationellt rekord i tävlingen tre gånger. Den 1 augusti 2020 hoppade hon 4,83 meter, vilket var hennes personbästa och ett svenskt rekord. Michaela är en dam som är bosatt på Distansgatan 5 i Västra Frölunda. För fem år sedan, den 6 oktober 2017, flyttade hon in i sitt nuvarande hem. Det är där hon och Arwid ringer hem.

Som alltid är Michaela eftertraktad. Hittills denna månad har vi publicerat 55 nyheter om henne. Michaela är ägare till företaget eller organisationen hon nu arbetar för. Hennes lägenhet är en av ett dussin som delar ett centralt trapphus. Hon och en annan person (Arwid Einari) som fortfarande bor i byggnaden hade samma lägenhet samma år som hon. Stockholms stad är där de flesta individer letar efter Michaela när de är i den här situationen.

Minderåriga

Meijer började delta i friidrott vid nio års ålder och stavhopp 2006, när hon var tretton. 2008 hoppade hon 3,91 meter utvändigt. Hon uppnådde en höjd på 4,10 meter inomhus och 4,18 meter utomhus 2009. I stavhoppstävlingen vid ungdoms-VM 2009 i Bressanone, Italien, hamnade Meijer på andra plats, efter den svenska atleten Angelica Bengtsson (4,32 m). I augusti samma år, vid 16 års ålder, vann hon svenska mästerskapet på 4, 10 m.

I Kanada för junior-VM i juli 2010 tävlade Michaela Meijer men misslyckades med att klara instegshöjden på 3,95 m. Hon slutade tvåa efter Hanna-Mia Persson vid VM i augusti, med en distans på 4,13 meter. Meijer lyckades inte ta sig vidare genom kvalificeringsomgången i 2011 års junior-EM efter att ha nått en höjd av 4,00 meter. Vid VM 2011, som hölls i Gävle i mitten av augusti, placerade hon sig på tredje plats med distansen 4,14 meter, efter endast Malin Dahlström (4,29 meter) och Alissa Söderberg (4,19 meter).

2012-2016

Meijers knäskada höll honom ur spel under hela 2012 och hela 2013. Dessförinnan tävlade hon dock 2012 i SM inomhus och placerade sig tvåa med ett avstånd på 4,13 meter, efter vinnaren Malin Dahlströms 4,23 meter. Michaela Meijer kom tillbaka 2014 utan några skador. Hon slutade trea på årets inomhus-VM med distansen 4,18 meter, bakom mästarinnan Angelica Bengtsson (4,58 meter) och tvåan Malin Dahlström (4,38 meter). Den 29 juni 2014, på Ullevi Stadion i Göteborg, etablerade hon en ny utomhus PR på 4,28 meter.

2015 kom hon tvåa efter Angelica Bengtsson (4,60 m) vid VM inomhus. Den 6 mars 2015 noterade hon ett nytt personligt betyg på 4,55 meter i kvalomgången till inomhus-EM i Prag, även om hon inte gick vidare och tävlade i finalen. Den 22 maj, vid inledningen av utomhussäsongen, satte Meijer ett nytt personligt rekord på 4,41 meter utanför när han tävlade i Recklinghausen.

Den 20 juni i Hof, Tyskland, hoppade hon 4,52 meter på en hopptävling. Hon tog silver vid U23-EM i Tallinn, Estland, i juli 2015, efter att ha slutat tvåa (efter Angelica Bengtsson) med en höjd på 4,50 meter. Hon kvalificerade sig till finalen vid världsmästerskapen i Peking i augusti förra året, där hon satte ett nytt personbästa på 4,55 meter. Men i finalen klarade hon bommen på instegshöjden 4,35 m.

Meijer hoppade 4,60 meter i en utställning i 2016 års norska inomhusmästerskap i mars och slog sitt eget rekord inomhus året innan (4,55 meter). Hon hoppade 4,62 miles i Randers, Danmark, i juni 2016 för att sätta en ny utomhus PR. Hon placerade sig på 17:e plats vid OS 2016 i Rio de Janeiro (4,45 m), och hon placerade sig på sjätte plats vid EM 2016 i Amsterdam (4,55 m).

2017

När Meijer vann seniortävlingsklassen vid World Youth Games som hölls på Ullevi i Göteborg den 2 juli 2017 satte hon ett svenskt rekord med en centimeter över Angelica Bengtssons tidigare märke som sattes 2015. Rekordet höll tills Bengtsson slog det igen i juli 5, 2018, då han mätte 4,72 meter. Vid 2017 års världsmästerskap i London tävlade Meijer men slogs ut i de preliminära omgångarna efter att ha slitit ut på sin instegshöjd.

Meijers första svenska inomhusrekord sattes i Nordiska mästerskapen den 10 februari 2019, då han hoppade 4,75 meter. Det tidigare rekordet var 4,70 m, satt av Angelica Bengtsson 2015. Två veckor senare, i Clermont-Ferrand, Frankrike, hoppade Bengtsson 4,81 meter för att återta rekordet. Meijer tävlade i friidrotts-VM 2019 i Doha, Qatar, men han slogs ut i kvalomgången efter att ha hoppat 4,35 meter, långt under de 4,60 meter som krävs för att avancera.

Meijer satte nytt svenskt utomhusrekord på tävlingar i augustit 1, 2020, i Norrköping. Angelica Bengtssons tidigare rekord var 4,82 m, så det nya märket på 4,83 m är en förbättring med 3 cm. Meijer kvalificerade sig för OS i Tokyo 2020, men han bugade sig innan han gjorde sitt sista hopp på 4,55 meter. I slutet av juni 2021 skadades Michaela Meijer efter att deras minibuss var inblandad i en kollision med en lastbil.

Meijer hade en skada i juni 2022, en månad före friidrotts-VM, när han tränade inför lagtävlingen. Michaela Meijer utsattes ofta för sexuella övergrepp av sina familjemedlemmar. Stavhopparen har bestämt sig för att tala om sina skakande upplevelser i hopp om att hjälpa dem som befinner sig i liknande knipa. Jag känner mig tvungen att erkänna Michaelas tapperhet. Förbundskapten Kajsa Bergqvist anser att hon är modig för att komma med nyheten.

Michaela Meijer hade en tuff väg till återhämtning efter sin fordonsolycka sommaren 2021. Den svenska rekordhållaren från rgryte IS bevisade i vinter att hon är på väg tillbaka till toppen efter ett utmanande 2022. Michaela är en sann fighter, men kampen för att återta sin forna glans bleknar i jämförelse med de fasor hon har utstått på ett personligt plan. Michaela Meijer utsattes för sexuella övergrepp av en person som hon och alla andra i hennes samhälle kände under flera år under hennes barndom.

https://youtu.be/Ib5wMTxoHiY
Michaela Meijer Föräldrar

Michaela, nu 29, jobbar fortfarande igenom traumat hon fick utstå under de tio åren efter att övergreppen upphörde. Hon gick till polisen för snart ett och ett halvt år sedan, men den misstänkte avled innan ärendet kunde gå till rättegång. Michaela har bestämt sig för att tala ut om sin prövning, och hon gör det med hjälp av Storasyster, en grupp som tillhandahåller resurser till överlevande av sexuella övergrepp och förespråkar en värld utan sexuellt våld.

Hon fortsätter med att säga att hon bestämde sig för att inte säga något just då eftersom hon var orolig att hon skulle göra sina nära och kära upprörda genom att berätta sanningen om den här individen medan ingen annan var närvarande.

Frasen “Michaela är en krigare”

Michaela har bestämt sig för att dela med sig av sin historia så att andra som kanske går igenom något liknande skulle inse att de inte är ensamma och att hjälp finns där ute. Kajsa Bergqvist, kapten för Svenska Friidrottsförbundet, berömmer Michaela för att hon öppnat upp om traumat hon fick utstå och de ärr hon kommer att bära med sig för alltid.

Michaelas tapperhet har lämnat mig i vördnad. Hennes tapperhet och styrka lyser igenom i hennes beslut att komma ren och berätta. Hon är en berättare och en krigare som har segrat mot motgångar. Det är mycket folk i det fria, så det är avgörande att vi har det här samtalet. Det Michaela har gått igenom är fruktansvärt, och ingen ska behöva gå igenom det. Att höra hennes berättelse kan göra det möjligt för dem som är lika sårbara att veta att de inte är ensamma, att det finns hopp och att det finns resurser tillgängliga för dem.

Michaela Meijer Föräldrar
Michaela Meijer Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!