Peter Mangs Mamma

Peter Mangs Mamma
Peter Mangs Mamma

Peter Mangs Mamma – Efter att hennes son häktades blev Peter Mangs mamma häpen. Han var vanligtvis lugn och gjorde ofta besök för att träffa henne, även om han ibland var lite trasslig. Hela den här tanken att Peter kunde ha gjort något sådant här är helt ofattbar för mig, säger hon till polisen när de förhör honom. Polisen hade redan på kvällen den 6 november 2010 besökt Peter Mangs mammas hus, dagen då han häktades.

Hon fick besked om att hennes son var efterlyst i samband med många skottlossningar i Malmö. Hon kallade henne först en idiot. Hon vittnar under polisförhör att hon och hennes son, som då var 38 år gammal, hade regelbunden kommunikation. De brukade besöka varandras hem regelbundet – åtminstone en gång varannan vecka. Medan jag arbetade för hand satt han vid min dator och sa ingenting.

“Gillar att snickra”

Hon har svårt att tro att han verkligen hade vapenlicens och var involverad i en skytteklubb; hon vill veta vilka dokument polisen har som styrker det. Men han har talang för att snickra; han byggde mig ett vackert ljus av trä. Hennes första reaktion när hon hörde sin sons diagnos av Aspergers sjukdom var en av misstro.

Bekvämt för akademiska ändamål

Han opererades för att korrigera sin något förstorade skalle, men läkarna försäkrade honom att det inte skulle bli några problem. Hon säger att hennes son är supersmart och begåvad i klassrummet. Det var sällan han läste läxorna, så han måste ha haft det ganska enkelt. Några underbetyg i ämnet fick han dock inte. Peter har bott på flera hem i Malmö sedan han flyttade ut vid 18 års ålder.

“Håll käften!”

Försummelsen av blommorna och överfulla papperskorgar i hans grannskap gjorde honom ofta arg.
Ibland har han hävdat att detta beteende utförs av utlänningar. Men jag fortsatte med att informera honom, “Du är en jävla rasist.” Lägg ner det! En mammas identitet värnas i modern tid. När Peter Mangs föräldrar separerade var han bara ett litet barn. Peter Mangs har varit i USA flera gånger för att träffa sin far.

Peter Mangs Mamma

De brott som Mangs anklagas för

Mordet Mordet äger rum i 66-årige Kooros Effatians lägenhet på åttonde våningen på Gånglåtsvägen 47 den 13 juni 2003. Enligt resultatet av obduktionen användes en nio millimeterskula för att mörda honom. Mordet Den 28 juli 2003, precis när han låste dörren till sin lägenhet på Gånglåtsvägen 35, sköts 23-årige Firas Al-Shariah ihjäl.

Liknande ammunition som användes den 13 juni användes av skytten. Enligt myndigheterna är en rasistisk seriemördare ansvarig. Mordförsök och mord Tragisk skottlossning på Skrävlinge kyrkas parkeringsplats: Trez West Persson och hennes vän Xhafer Dani skjuts många gånger i en bil den 10 oktober 2009.

Trez dukar för sina sår. Farlig, olaglig fara, skada Den 23 oktober 2009: En lägenhet på Hyacintgatan, där en man i 28-årsåldern tidigare vistats, är föremål för flera skott. Vid det här speciella tillfället flydde han. Dödsförsök Den 31 december 2009 sköts två personer många gånger vid sin lägenhet på Hyacintgatan.

Även om ingen är skadad bedöms dådet vara potentiellt dödligt. Den här gången var gärningsmannen troligen efter samma 28-åring. Dödsförsök På kvällen den 31 december 2009 sköt någon genom ett fönster på det islamiska centret på Jägersrovägen och slog en böneledare i halsen med glassplitter.

Planerar att begå mord Mellan oktober 2009 och oktober 2010 stod målet på Mangs strejklista. Beväpnad och iklädd stridsväst gick Mangs till mannens hus för att få information. Under flera år plågade Peter Mangs hela Malmö stad med sina mord och mordförsök. I den här artikeln tar Nyheter24 upp några av de vanligaste frågorna (FAQs) angående den dömde seriemördaren i Sverige.

Peter Mangs kommer att fira sin 52:e födelsedag 2024. Han föddes den 4 mars 1972. När Peter Mang var två år gammal splittrades hans föräldrar och 1990 emigrerade hans far, Rudolf Mangs, till USA. Mellan 1996 och 1999 bodde Mangs i Florida med sin far under en period av tre år. Många gånger efter domen mot Mangs har hans pappa vänt sig till media.

Kvällsposten frågade om han kunde benåda sin våldsamma son 2012. Det är allt. Eftersom han är mitt barn har jag inte rätt att döma honom. Han informerade media vid den tiden att Gud Fadern är kapabel att göra det.

Var i Malmö tillbringade Peter Mang sina uppväxtår?

Aftonbladet rapporterar att Peter Mangs tillbringade en stor del av sin barndom i en kvartersuthyrning i Lindängen i Malmö.

Har Peter Mang komponerat all sin egen musik?

Peter Mangs borde ha konstruerat elbasar i tonåren, enligt Expressen som hävdar att han läst musik på gymnasiet. En folkhögskola med jazzkoncentration var hansnästa stopp.Det rapporteras att Mangs har dykt upp som gästmusiker vid flera tillfällen, särskilt med “Cucumber Players” (nu känd som “Damn!”), som var Jason “Timbuktu” Diakités band. Han gjorde sin egen skiva medan han var bosatt i USA i tre år med sin pappa.

Hur dödades Nina Mang, Peters syster?

Peter Mangs syster Nina var sju år äldre än honom. Hon hade missbrukat droger i åtta år när hon dog av en överdos 1990. För Peter personligen var detta ett förödande bakslag. Enligt vad Peter Mangs pappa, Rudolf Mangs, tidigare berättat för Expressen, hade hans enda betydande kompis eller kamrat gått bort.

Har Sune Mangs en släkting som heter Peter Mangs?

Många är nyfikna på om Peter Mangs är släkt med Sune Mangs, skådespelare och revyartist. Allas hävdar att Sune Mangs, som gick bort 1994, hade en brorson som hette Peter Mangs.

Kan du berätta för mig hur många individer Peter Mangs dödade?

Från 2003 till 2010 terroriserade Peter Mangs Malmö. Han sköt och dödade två individer mellan juni 2003 och oktober 2009. Mangs försökte också flera mord under denna tid.

Vad blev det av Kooros Effatian, offret för Peter Mang?

I sin bostad på Gånglåtsvägen 47 i Malmö sköts och dödades 65-årige Kooros Effatian den 13 juni 2003. Han blev det första offret för Peter Mang. När jag kom in i vardagsrummet upptäckte jag blod. Enligt Aftonbladet har Effatians son Kiarash Effatian uttryckt sin bestörtning och misstanke över den alltför stora mängden blod under hela rättegången.

Mangs avslöjade bland annat i en efterföljande intervju med Sydsvenskan — som SvD bevakade — att han hade planerat att mörda samtliga trapphushyresgäster, men att många av dem redan hade åkt iväg till jobbet. Enligt Mangs måste det faktum att det nämnde ett “mellanösternnamn” ha haft en betydande roll i hans beslut att hänvisa till Effatian specifikt.

Jag skulle använda lägenheten som en grund för att fortsätta sjunka utan att anstränga ryggen. Enligt vad han berättade för pressen då var planen att använda hela trappan och peppa alla. Så, gå till nästa våning. Det var dock inte fallet. Aftonbladet rapporterar att Mangs stal 7 100 kronor från 65-åringen efter att han beslagtagit hans husnycklar, plånbok och bankkort. Han gick tillbaka till sin lägenhet, men han gick igen inte långt efter det eftersom det inte hade varit så “effektivt” som han hade räknat med.

Vem var Trez West Persson, offer för Peter Mang?

Trez West Persson, 20, och hennes vän Xhafer Dani sköts i benet den 10 oktober 2009 på en parkeringsplats intill Skrävlinge kyrka. Efter att ha tagit ett slag mot skallen avled West Persson.
Peter Mangs ska ha avslöjat mordet och mordförsöket för sin psykoterapeut under en chatt med Aftonbladet.

Jag lade märke till att fordonet stod parkerat utanför. Doften av en brottsling sköljde över mig. Jag drog mig tillbaka efter att ha blinkat in i bilen en gång för att sedan återvända för att blinka med dem en gång till. Därefter anstränger de sig för att starta fordonet och köra iväg. Efter det placerade jag alla kulor i magasinet.

För vilka brott, exakt, greps Peter Mangs?

Gripandet av Peter Mangs skedde inte förrän i november 2010. Detta kom när polisen i Malmö fick information om en man som stämde överens med profilen de hade gjort för seriemördaren. Rapporten var anonym. Enligt vad poliskommissarie Börje Sjöholm redan sagt till Aftonbladet var tipset så fruktbart att det fick oss att börja spionera på honom.

Fanns det ett skjutvapen i Peter Mangs hus?

De upptäckte flera handeldvapen, ammunition, vapenkomponenter, huvor och förklädnader under sin undersökning av Peter Mangs lägenhet i Malmö. Enligt SvD har Mangs under sin intervju med polisen erkänt att det var en “galen aktivitet” att gå ut maskerad men att han inte hade något bättre med sin tid att göra.

Fick Peter Mangs ur sig för att ha dödat Firas Al-Shariah?

Ytterligare en 23-årig man, Firas Al-Shariah, sköts och dödades i sin trappa på Gångslåtsvägen den 28 juli 2003 och Peter Mangs åtalades för tre mord, inklusive de på Trez West Persson och Kooros Effatian. Både tingsrätten och hovrätten fann inga bevis som stödde Mangs fällande dom. “Raskrigaren: Seriemördaren Peter Mangs” av Mattias Gardell ska ha intervjuat den dömde mördaren, som ska ha förhörts om mordet på Al-Shariah.

Peter Mangs Mamma
Peter Mangs Mamma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!