Petra Nielsen Sjuk

Petra Nielsen Sjuk
Petra Nielsen Sjuk

Petra Nielsen Sjuk – Konstnären Petra Nielsens snabba livsstil gjorde henne sjuk. Hon fördes till sjukhus när hennes immunförsvar var undertryckt. Som Petra Nielsen påpekar var jag utmattad och fem kg underviktig. Med sitt framträdande i musikalen “Brel” på Vasateatern återvänder 41-åriga Petra Nielsen till Stockholmsscenen. Att spela rollen som Petra von Kant i Norrköpings “Petra von Kants bittra tårar” är något Petra verkligen ser fram emot, säger Petra.

Starka känslor

Bland hennes prestationer rankas det högt som en av de mest utmanande. Många känslor finns. Det tar hårt på din själ. Hon är med egna ord “blown away” när kvällsföreställningen är över. Arbetsmoralen hos Petra har aldrig vacklat. A Min karriär har alltid varit en integrerad del av den jag är. Men jag har nyligen insett att det är lika viktigt att hitta ett privat utrymme.

För att kunna erbjuda utan att förlora det måste jag hålla mig kall. Det finns ingen anledning att vara perfektionist och se varenda premiär. Hon måste hela tiden hålla ett öga på sig själv för att undvika att kollidera med väggen. I London skulle jag inte ha mer än åtta föreställningar per vecka i huvudrollen. Under trettiosex dagar i rad. Jag mådde hemskt. Det torkade helt bort mitt immunförsvar. Jag var tvungen att få mina sår omhändertagna av en reparatör. Fast jag envisades i mitt värk i alla fall.

“Jag är kär”

“Jag körde tills jag gick av”, tillägger Petra. Efter det stannade jag hemma i två veckor på semester. Utöver att jag var utmattad var jag fem kg underviktig. Petra tvingades till läkare och fick en injektion med B12. Hur är ditt privatliv med nära och kära? – En kille träffar mig. Dessutom är jag pladask! Mer utöver det vill jag helst inte diskutera.

Petra Nielsen hade huvudroller på Broadway och var en stor musikalartist i Sverige. Nielsen har kämpat för att hitta arbete under de senaste åren efter sina prestationer och hans kamp mot alkoholism.
2017 pratade hon med Expressen om hur hon kände över att inte vara efterlyst och hur det gjorde henne ledsen.

Petra Nielsen Sjuk

Petra Nielsen är där uppe med de senaste decenniernas mest kända svenska musiker. Hennes scenframträdanden i West Side Story, Chicago och Cats fick hennes utmärkelser i Stockholm, och hon har också varit på Broadway och Londons West End. Tango! Tango!, hennes ikoniska bidrag i Melodifestivalen 2004, är också väl ihågkommen.

Petra Nielsen har varit märkbart tystare sedan sina stora triumfer. Petra Nielsen hade länge uppdrag i Östgötateatern, men hon sökte sig till annan anställning strax innan hennes kontrakt skulle upphöra 2017. Hon pratade med Expressen om den utmanande processen att hitta nya jobb. Min nuvarande anställning på Östgötateatern går mot sitt slut och jag försöker desperat hitta en ny.

Det är inte lätt alls. Jag känner att jag måste börja om professionellt vid 52 års ålder, vilket är mitt i mitt liv. För både scen och skärm har jag skickat ut ett flertal CV och ansökningspaket. Men ingen biter längre, därför är jag föråldrad. Enligt henne känner hon att hon har hamnat i en fälla på grund av sin ålder.

Drack mindre alkohol

Delarna har helt klart ersatt varandra under hela hennes karriär, och Petra har aldrig behövt delta i auditions, vilket är en förändring. I sin artikel beskriver hon sin audition för ett tv-program och hennes behov av att veta om hon blev cast. Hon var dock i mörkret tills serien äntligen dök upp på hennes TV.

Inget lät för mig. De hade börjat sända tv-serien, märkte jag efteråt. “Fan du också” var min magreaktion. Vilken total brist på professionalism och förakt. Enligt hennes intervju med tidningen uttryckte hon sin ilska. Allt har dock inte varit dystert. 2020 var Petra ansvarig för sångframträdandet för det grekiska bidraget i Eurovision: The narrative of Fire Saga, en storfilm med Will Ferrell i huvudrollen.

Petra Nielsens karriär var intensiv, men det kostade henne dyrt. Efter att ha kämpat med alkoholism under hela tonåren bestämde hon sig till slut för att ta bort vanan 2007 efter att ha slagit i en vägg och blivit utsliten. Hennes Expressen-artikel från 2017 kritiserade hur folk tänker på att dricka. Tio år har gått sedan jag senast drack alkoholhaltiga drycker.

Det är något jag helst inte vill diskutera. Men när det kommer till drickande är vår kultur motsägelsefull och naiv. Oförmågan att kontrollera sin alkoholkonsumtion är ett problem som jag är bekant med. Drickandet ligger dock väl inom lagen. Enligt henne finns det en betydande dubbelmoral i den ständiga störtfloden av alkoholreklam.

Petra Nielsen hade en gång en framgångsrik Broadway-karriär; nu jobbar hon bara på regionala teatrar, men hon verkar alltid få jobbet. Den stora musikalsångerskan från Sverige försöker desperat hitta arbete så att hon kan börja få in lite pengar. Även om hon är orolig och orolig, ger hennes häst enligt henne styrka.

En av Sverige

Petra Nielsens mest prisade musiker är 52 år gammal. Förutom sina framträdanden i London och Broadway gjorde hon framträdanden i klassiska musikaler på de stora teatrarna i Stockholm. Hennes imponerande scenkarriär har gett henne tre Guldmasken teaterpriser, för hennes ledande roller i “Chicago”, “West Side Story”, “Cats” och många fler.

Men den ikoniska stjärnan är föga tilltalande för teatrar nuförtiden. Ingenting händer trots att hon vädjar, ber och kallar. Närhelst de svarar, vill säga. Om hon inte kan få anställning till hösten är hon nu allvarligt oroad över sin ekonomiska situation. Petra Nielsen har ägnat större delen av sin tid den senaste tiden åt Tarschan, hennes häst. Ridning, event och hästvård är viktiga delar av hennes liv.

Min nuvarande anställning på Östgötateatern går mot sitt slut och jag försöker desperat hitta en ny. Det är inte lätt alls. Enligt Petra känner hon att hon måste börja om på sitt yrke vid 52 års ålder, mitt i livet. Många delar i både scenproduktioner och tv-serier har fått mig att skicka in CV. Men ingen biter längre, därför är jag föråldrad. Åldern verkar fånga mig som en fälla. Hon hävdar att hon känner sig olycklig eftersom hon inte krävs.

Petra uppträdde på Norrköpings- och Linköpingsscenerna av musikalen “La cage aux folles” på Östgötateatern. Efter sista framträdandet den 19 mars fanns det inga tecken på en ny spelning. Hennes hem ligger i Norrköping där hon och hästen tillbringar större delen av sin tid. Hennes återkomst till sin lägenhet på Söder i Stockholm är planerad till juni.

Vad hösten kommer att medföra gör mig orolig. I slutändan handlar det om pengar. Det är riktigt svårt för mig, säger Petra Nielsen, eftersom min arbetssituation är i ovisshet. Oavsett vad kan jag få jobbet gjort på ett kafé. Teater är mitt drömjobb. Jag känner mig utanför; efter 30 år i arbetslivet borde jag få ett erkännande för mina insatser.

Angående min jobbhistorik kan jag ärligt säga att det är anmärkningsvärt. Jag har varit ganska produktiv på Broadway i London. Att agera i stora roller är inte så viktigt för henne; hon skulle vara nöjd med en liten del med bara två rader. Gemenskapen är vad Petra Nielsen vill, säger hon med eftertryck. Att ha kul samtidigt som man bidrar till en större helhet som en del av en grupp. För henne är ingenting viktigare än att veta att hon är efterlyst.

Roller har traditionellt sett materialiserats organiskt. Att “den ena gav den andra som gav den tredje och fjärde” säger hon. Nu måste hon göra ett urvalstest – en audition – för allra första gången på trettio år.
Ett jobb har resulterat från testerna hittills. Enligt henne är det nervkittlande och påfrestande, och hon upplever då och då oartigt och förnedrande bemötande.

Enligt Petra producerade en tv-kanal en tv-serie. Ett samtal ringdes och de uppmanade henne att ge det ett försök. Hon tog emot meddelandet och skrev in det. För att hon skulle få reda på om hon blivit godkänd eller inte begärde hon att de skulle informera henne om när de hade fattat beslut efter audition.

För jag värdesätter henne och hennes arbete. Inget ljud nådde mina öron. De hade börjat sända tv-serien, märkte jag efteråt. Som Petra uttrycker det, “fan dig också” var min avsikt. Vilken total brist på professionalism och förakt. Enligt vad hon påstår blev jag ganska rasande.

“Du är väldigt nervös”

Bara två dagar innan terrorincidenten var hon där på ytterligare en audition på Playhouse Teater på Drottninggatan. Hon fick svar redan nästa dag, och hon hävdar att de var ganska professionella. Ändå erbjöds inte rollen henne. Hon tog plats i den intilliggande Klara kyrka efter provet.

Kyrkor är fantastiska. Du tar ett djupt andetag och får kontakt med ditt sanna jag när du kliver in i en kyrka. I synnerhet efter en audition, hävdar Petra. Du har förberett ett långt innehåll och nu måste du presentera det samtidigt som du håller tummarna för att du får jobbet. Enligt henne är det trevligt att gå in i en kyrka och meditera i femton minuter efter en sådan utskrivning.

En före detta publikfavorit som nu är redo att få fullt upp bakom kulisserna på teatern är redo att återvända till sina rötter. Hon är nyfiken på om det finns teknisk utbildning hon kan anmäla sig till då hon vill bli scentekniker. Hon får många frågor om varför hon inte regisserar, koreograferar och producerar sina egna shower.

Står du för regi och koreografi istället? Det är en omöjlig uppgift; Jag har aldrig försökt det. Petra Nielsen uttrycker dock sin önskan att börja sin karriär som regissörsassistent. De förändrade tiderna ställer nya krav, och det är hon väl medveten om. Konstnärer behöver numera marknadsföra sig själva. De måste delas på Facebook och andra plattformar. Det kan dock kosta henne, därför har hon valt att hålla sig borta från rampljuset.

Jag har valt bort att synas i spelprogram, tidningar och veckotidningar. Mina gränser har luckrats upp.För att få lite utrymme har jag behövt det. Du måste hålla dig motiverad idag. Organisera soloföreställningar. Du måste stoltsera med dig själv hela tiden, göra inlägg på Facebook och andra plattformar. Det är inte min personlighet. Jag föredrar att inte arbeta på ett sådant sätt. Hon uttrycker en önskan om att samarbeta med andra och känna att hon hör hemma någonstans.

Tio år har gått sedan Petra lämnade showbusiness hektiska värld. Konstant drickande, långa timmar som artist och utbrändhet var alla en del av samma onda cirkel för henne. Ett liv i självförstörelse som började under tonåren och fortsätter än i dag. Hon blev beroende av alkohol sedan hon växte upp i ett hem där artister ofta drack.

Petra Nielsen Sjuk
Petra Nielsen Sjuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!