Pia Sundhage Partner Marie

Pia Sundhage Partner Marie
Pia Sundhage Partner Marie

Pia Sundhage Partner Marie – Sedan 2007 har Pia Sundhage tränat USA:s damlandslag. I Sundhages regi vann laget OS-guld 2008 och var nära att ta hem VM i somras. De är också tunga favoriter att upprepa som Londonmästare. Sedan hon tog ansvaret har det uppenbarligen blivit bättre. Sundhage är den tredje kvinnliga tränaren i damlandslagets historia, men den första som är född utanför USA.

Hon är också den banbrytande tränaren för att komma ut som lesbisk. På frågan om hennes sexuella läggning som huvudtränare i USA sa hon, “det har inte varit några problem för mig att vara öppet gay i USA” under en intervju i en svensk tv-show. Ingen i fotbollsvärlden slog ett öga på att hon kom ut, vilket var väntat.

Sundhage avslöjade sin sambos namn, Marie, i sitt uttalande. Sedan Sundhage gjorde sitt tillkännagivande i januari 2010 har vi ingen aning om paret fortfarande är tillsammans eller hur länge de hade varit tillsammans innan dess. Den enda information vi har är hennes namn. Vad vi säkert kan säga är att Sundhage är helt till mods i sitt eget kött.

Sundhage har coachat på kollegial och professionell nivå. Hon gjorde 71 mål samtidigt som hon främst spelade forward för Sverige i 146 landskamper. Pia spelar inte bara gitarr, utan hon är också otroligt kunnig om varje Bob Dylan-låt som någonsin skrivits, ner till orden och, i många fall, gitarriffen. Första gången hon deltog i ett startläger sjöng hon Bob Dylans “Times They Are A Changin” vid öppningsceremonin.

Den nionde mottagaren av ett Pia-bidrag har valts ut. Marie Andersson, Landskrona, beviljades det åttonde Piastipendiet på 50 000 kronor, vilket meddelades i tv-programmet Fotbollsåret 2022 som sändes samma kväll på Sportbladet.se. Marie är drivkraften bakom framväxten av domarbranschen i Skne, och hon har ett särskilt intresse av att utöka möjligheterna för kvinnor inom området. Marie Andersson säger att hon är extatisk över stipendiet.

Pia Sundhage Partner Marie

Tio hängivna svenska kvinnliga fotbollsspelare delar på 500 000 kronor från Piastipendiet, en satsning som samfinansieras av Svenska Spel och Svenska Fotbollförbundet. Pia Sundhage utsåg Marie Andersson, elev på Landskronagymnasiet, till den nionde mottagaren av det årliga stipendiet i tisdagskvällens avsnitt av Fotbollsåret 2022.

När jag fick reda på att jag hade vunnit stipendiet blev jag chockad. Marie Andersson, som får ett stipendium på 50 000 kronor av Pia Sundhage år 2022, säger “Det är en fantastisk ära att få stå här idag, både att få stipendiet och att träffa dig.” Marie, som har varit domare sedan 2008, fungerar som ett exempel för blivande funktionärer överallt.

Förutom att vara aktiv medlem i den lokala domarklubben i Landskrona och Skne domarnämnd, där hon ansvarar för Sknes kvinnliga domare, dömer hon själv fotboll nästan varje helg, vilket banar väg för och inspirerar andra kvinnor i distriktet. . Som domare är mitt jobb att mentor för nästa generation jurister.

Det enskilt viktigaste för mig just nu är att kunna använda min kunskap för att få nya domare att känna sig trygga. Den nuvarande poolen av domare är otillräcklig, så alla som är intresserade måste ha modet att först försöka och sedan fortsätta. Marie Andersson menar att vi behöver hjälpa och stötta varandra.

Pia Sundhage är nyfiken på Maries tankar kring ämnet att uppmuntra fler kvinnor att göra karriärer som domare. Skne är på väg åt rätt håll. Förra året piloterade vi ett program där kvinnliga domare dömde 11-mot-11 unga fotbollsmatcher i en turneringsmiljö. Vi funktionärer är i princip på egen hand under matchen, så att ha ett bekvämt utrymme att arbeta tillsammans var avgörande. Marie Andersson sammanfattar dagen med att berätta hur mycket hon tyckte om att se tjejerna som var med och deltog växa under dagen.

Juryns drivkrafter:

Piastipendiet delas ut till en person som har haft stor betydelse för utvecklingen av svensk damfotboll, antingen som spelare, tränare eller ledare på ungdoms- eller seniornivå. Deltar i en mängd olika klubbar, konfederationer och intressegrupper för att främja damfotbollen. I ett nötskal, en sann banbrytare inom damfotbollen.

Domarhoppfulla Marie Andersson spelade på en uppflyttning från förening till distriktsdomare under sin återhämtning från en korsbandsskada i sen skede för att hon skulle kunna fortsätta spela fotboll. Marie, nu 46 år gammal, började intressera sig för att döma fotboll 2008 och har sedan dess varit dedikerad till att främja domarverksamhet i Skåne, med tonvikt på damdomar.

2022 är Marie fortfarande aktiv som domare, och har dömt matcher på alla nivåer från damernas division 2 till herrarnas division 6 sedan 2008. Hon dömer även ungdoms- och barnspel när det finns efterfrågan från klubbar och arrangörer. Hon är engagerad i de lokala domarnas klubb i Landskrona där hon ansvarar för kvinnliga domare och i Sknes domarkommitté där hon öppnar dörrar för och inspirerar fler kvinnor i distriktet att bli funktionärer.

Marie är djupt dedikerad till att coacha och stödja kvinnliga domare i alla aspekter av deras karriärer, att utbilda unga domare i lokala föreningar och att uppmuntra fler unga kvinnor att överväga att döma som en karriär. Marie Andersson förtjänar det nionde Piastipendiet på 50 000 kronor eftersom hon är en riktig eldsjäl för damfotbollen.

TIDIGARE KOLLEGOR

Tidigare stipendiater är Moa Anderssons minnesfond i Virserum, Inger Arnesson , som lagt ner sin själ i Sunnanå SK och damfotbollen i allmänhet i 50 år, Anders Blomstrand , 70 år och aktiv i Eskilstuna United, Elísabet Gunnarsdóttir , med elva säsonger i Kristianstads DFF, Lovisa Delby i Uppsala, tränare och fotbollsledare som gav så mycket av sig själv till dam- och flickfotbollen.

Kajsa Tornfalk, som ledde Jitex till större framgångar under hennes ledning, Marith Rutgersson, som vigt sitt liv åt fotbollens utveckling i Vallens IF och Stenungsundsområdet, samt Bodil Landbris, den senaste stipendiemottagaren, som har gjort framstående arbete med idrott för människor med många olika funktionsskillnader i Ronneby, Blekinge, med omnejd.

Pia Sundhage, 57, har dock undvikit en sak. Det finns ingen fråga jag inte kan lösa. Sundhage, som planerar sina nästa steg efter EM, har bestämt sig, men han tycker att en linje har passerats med ämnet hans sexuella läggning. Pia Sundhage kommer ofta ut som lite filosofisk när hon möter media och hon medger att det är något hon nog alltid har gjort.

Den nationella truppen är för närvarande samlad för ett tio dagar långt lastläger inför EM, där den första delen äger rum i Göteborg och den andra och sista fasen äger rum i Växjö och kulminerar i en match mot Skottland på tisdag. Sverige har tagit sig till mästerskapsspelet som spelas den 6 augusti. På Göteborgs spelarhotell avslöjar den svenska förbundskaptenen sina framtidsplaner efter att Sundhageperioden är över. Detta kommer dock inte att vara fallet.

Även efter EM ser jag mig fortfarande spendera tid på fotbollsplanen. Dessutom har jag en starkare vilja att göra det än de senaste åren. Därför ser Pia Sundhage ingen nytta av att tacka ja till en ny position som kapten för ett landslag om inte det landet kräver mycket fler träningspass än Sverige. Eftersom jag inte har några barn och inte kan lita på runt dem är frågan omtumlad.

Pia Sundhage Partner Marie
Pia Sundhage Partner Marie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!