Pietro Fioriniello Olycka

Pietro Fioriniello Olycka
Pietro Fioriniello Olycka

Pietro Fioriniello Olycka – Vid lunchtid på lördagen inträffade den tragiska olyckan på Saltholmen i Göteborg. Nyheten kom i helgen att kocken Pietro Fioriniello, som var känd för sitt arbete i SVT-programmet Första dejten, hade gått bort. Pietro Fioriniello kunde inte se spårvagnen då han var redo att korsa spåren, enligt polisen.

August Brandt, en polistalesperson, uttryckte sina djupaste kondoleanser över mannens alltför tidiga död.
Myndigheterna tittar på händelsen som ett möjligt fall av vårdslös körning som orsakade en annan persons död. Just nu betraktas ingen som misstänkt.

känd bland Göteborgs bargoers

I slutet av förra veckan spreds ryktet om att Pietro Fioriniello, en tv-kock och krögare från Göteborg som var stammis i SVT:s “Första dejten” och andra program, hade gått bort. Många människor i branschen har tagit till sociala medier för att uttrycka sina djupaste kondoleanser efter den tragiska olyckan.

I ett Instagram-inlägg meddelar Fioriniellos långvariga bar och restaurang La cucina Italiana att han går bort: Hans enorma familj är förkrossad över hans död. Inga ord kommer att tänka på. Dock “la vita e bella, ciao”, som han skulle säga. Den bortgångne kocken Pietro Fioriniello var ett bekant ansikte i SVT:s “Första dejten” och andra program.

Hans familj berättade för GP att han omkom i en spårvagnsolycka den gångna helgen i Göteborg. Vänskapen med tv-kocken Alexandra Zazzi gör det svårt att bearbeta det som hände. På Hinsholmen i Göteborg inträffade en olycka i lördags då en spårvagn körde till och dödade en fotgängare.

Pietro Fioriniello Olycka

Nu har Pietro Fioriniellos nära och kära bekräftat för GP att den välrenommerade kocken gick bort vid 60 års ålder. Kocken övervakade Göteborgs La Cucina Italiana, och matstället dokumenterade kockens förlust på Instagram. “Bossstatus är permanent! Vi beklagar att informera dig om Pietro Fioriniellos bortgång, en chef, far, make, farfar, napolitan och affärsman, på det fruktansvärt olyckliga datumet den 3 februari 2024.

I sin stora familj lämnar han en outgrundlig tomhet. Inga ord kommer att tänka på. “La vita e bella, ciao!” skulle han utbrista. De är “fullkomligt förkrossade”, enligt Marie Fioriniello, hans fru, som pratat med Aftonbladet. Det känns helt otroligt, säger hon till Aftonbladet, eftersom vi älskade honom så mycket.

Sorg för Alexandra Zazzi

Pietro Fioriniello är välkänd för tv-kocken Alexandra Zazzi. Pasta e panini, en restaurang i Göteborg, Sverige, var där de samarbetade på 2000-talet. Det är svårt att förstå. På frågan om hur snabbt saker och ting kan förändras säger hon till Expressen att alla som kände honom är förvånade.

Finns det något sätt att sammanfatta honom?

Alltid på språng, sprudlande av vitalitet, ett sinne fullt av fräscha idéer. Dessutom en riktigt givande individ. Hans stora familj betydde världen för honom, och jag älskar dem alla av hela mitt hjärta. När Pietro Fioriniello var med i SVT:s “Första dejten” med bartendern Daniel Meyn var de båda kockar.

Mina djupaste sympatier är med hans familj och vänner; att höra nyheten kom som en chock. Hans minne kommer att vara av den vänliga italienaren som var full av liv och visdom, som Daniel uttrycker det. Flera personer i kvarteret Biskopsgården hörde vad de uppfattade som skrik och bråk på fredagskvällen. Några damer gjorde faktiskt karaoke när polisen dök upp.

Efter att vittnen hört höga rop och ordningsstörningar från en lägenhet kallades polisen till en adress i Biskopsgården vid 8-tiden på kvällen. Myndigheterna rapporterar att de hört “hysteriska dödsskrik” från ett vittne. Det visade sig dock att lägenheten var helt tyst när polisen kom dit. Tvärtom, en grupp kvinnor höll på med karaoke. Den kända kocken Pietro Fioriniello har gått bort.

Han nådde den mogna åldern av sextio. Vi är helt krossade. I en intervju med Aftonbladet uttryckte hans fru Marie Fioriniello sin chock och misstro över att höra nyheten. Enligt Göteborgs-Posten dödades kocken och tv-värden Pietro Fioriniello i lördags efter att ha blivit påkörd av en spårvagn. Larmet om spårvagnsolyckan vid Hinsholmen kom vid lunchtid på lördagen. Bevis på en mans (kanske 60-åring) död efter en träff blev uppenbara senare.

Berömd för rollen i “First Date”

“Första dejten” (en svensk matlagningsprogram på SVT) medverkade Pietro Fioriniello, som var ägare till Göteborgsmatstället La Cucina Italiana.

Medarbetarnas sorg

Nuförtiden saknar hans kollegor på restaurangen honom. “Bossstatus är permanent! Pietro Fioriniellos alltför tidiga död, en kock, far, make, farfar, napolitan och affärsman, den 3 februari 2024, tillkännages med tunga hjärtan. I sin stora familj lämnar han en outgrundlig tomhet. Inga ord kommer att tänka på. Ett inlägg på restaurangens Instagramkonto lyder: “Men la vita e bella, ciao!” hans gamla slagord.

Alexandra Zazzi: “Karismatisk och härlig.”

På en Instagram inlägg, “Pietro min vän, vi har haft många bra minnen och skratt på inspelningarna, vila i frid,” beskriver Cato Helleren – servitören från “The first date” – smärtan också. Alexandra Zazzi, en välkänd kock och tv-personlighet, var långvarig vän med Fioriniello. I Göteborg, där jag var chef för Pasta Panini, jobbade vi sida vid sida.

Det är svårt att förstå vad som hände. Att läsa om det gjorde mig häpnadsväckande. Han var en förtjusande, livlig och glad person. Det som hände är mycket hemskt; hennes sympatier finns med hans familj, upplyser hon till GP.

“En spridare av glädje”

Nyheten om hans bortgång chockade hans kollega och kollega “First date”-server, Cato Helleren. Eftersom vi inte pratat sedan i lördags tänkte jag hela tiden “det kan inte vara han?” när nyheten kom. Hur känsligt livet är. Han talade vackert och utförligt om sin familj, som han älskade mycket. Han hävdar att hans familj alltid tänker på honom.

Han försäkrar oss att Pietro hade höga ambitioner och var en glad man. Vilken underbar kille han var, i mitt minne. Ganska typiskt för italienare. Enligt Cato var han en ganska livlig lagmedlem, alltid pigg och sjöng för fullt. Daniel Meyn, en bartender, berättar också om sin förlust av en kollega.

Han var en förtjusande och humoristisk figur. Mina djupaste sympatier går till hans familj, särskilt hans fru och barn. Igår fick jag beskedet och blev förvånad. “Det är hemskt, och jag är väldigt ledsen”, säger han och tillägger att hans familj är hans första oro. I det svenska tv-programmet Första dejten var Pietro Fioriniello en älskad kock. Det har varit en tragedi i tv-branschen.

Vi är helt krossade. I en intervju med Aftonbladet uttryckte hans fru Marie Fioriniello sin chock och misstro över att höra nyheten. För första dejten, där han förkroppsligade ett extraordinärt myselement, var Pietro förmodligen mest känd för allmänheten. Som väntat har chock inträtt. Vi beklagar att informera dig om denna fruktansvärda nyhet. Den outhärdliga sorg han orsakar i sin stora familj är omöjlig att förstå. Inga ord kommer att tänka på.

“Jag blev helt förbluffad”, sa Alexandra Zazzi

Alexandra Zazzi, kändiskock och tv-personlighet, var också bekant med Pietro. I Göteborg, där jag var chef för Pasta Panini, jobbade vi sida vid sida. Det är svårt att förstå vad som hände. Att läsa om det gjorde mig häpnadsväckande. Han var en förtjusande, livlig och glad person. Det som hände är mycket hemskt; hennes sympatier finns med hans familj, upplyser hon till GP.

Mr. Fioriniello har gått bort. Göteborgs spårvagnskatastrof krävde krögaren och tv-kocken livet. La Cucina Italiana, Fioriniellos restaurang, har meddelat detta. Den 60-årige Pietro Fioriniello från SVT:s “Första dejten”-berömmelse firade nyligen sin födelsedag. Pietro Fioriniello var chef, förälder, make, farfar, napolitan och entreprenör.

Hans alltför tidiga död i en olycka den 3 februari 2024 tillkännages med tunga hjärtan. La Cucina Italiana säger på sociala medier att han lämnar efter sig en enorm familj som är förkrossad. I lördags, på Hinsholmen i Göteborg, blev Fioriniello påkörd av en spårvagn, enligt familjens bekräftelse till GP.

Vittne: “Jag är i chock”

Tidningsläsare kan läsa en intervju med Daniel Meyn, som spelade huvudrollen tillsammans med Pietro Fioriniello i “First Date”. Åh nej, jag är väldigt förvånad. Tragedin var enorm. Jag var i kontakt med honom för inte så länge sedan. För GP uttrycker Daniel Meyn sin enorma saknad efter hans bortgång. Han hade en förtjusande livlighet över sig. Mysiga varelser. Nyheten att han dog i en fruktansvärd olycka gör allting mycket värre. Enligt Meyn var han bara 60 år gammal.

Verkat som köksmästare i 20 år

Alexandra Zazzi, kock och kulinarisk författare, var en av dem som kände Pietro Fioriniello. Vår bekantskap går många år tillbaka i tiden. När jag var chef för Pasta Panini i Göteborg var vi arbetskamrater. Det är svårt att förstå vad som hände. Att läsa om det gjorde mig häpnadsväckande. Han var en förtjusande, livlig och glad person.

Det som hände är mycket hemskt; hennes sympatier finns med hans familj, upplyser hon till GP. För drygt tjugo år sedan drog Pietro Fioriniello upp sitt liv från Italien och bosatte sig i Göteborg, Sverige, för att öppna La Cucina Italiana.

Pietro Fioriniello Olycka
Pietro Fioriniello Olycka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!