Sara Bäckmo Sjuk

Sara Bäckmo Sjuk
Sara Bäckmo Sjuk

Sara Bäckmo Sjuk – Spelade vid vattentunnan var Sara Bäckmos ettåriga dotter. Ropet hördes några sekunder efteråt. Andra föräldrar borde “lära sig av mitt misstag”, säger hon på sin blogg och fungerar som en varning. Mina ögon sväller av tårar när jag minns den ödesdigra dagen för några år sedan. Sara Bäckmo, som är 38 år, skriver på sajten Skillnadens Trädgård att hon har lärt sig av sitt misstag. Det här har varit den svåraste tiden i min föräldrakarriär. Enligt Sara är det inte värt att tänka på de hemska utfall som kunde ha inträffat.

Hennes ettåring omhuldade vattenlek. Hon och hennes syskon brukade leka vid vattentunnan. Mamma Sara stod precis utanför köksfönstret, och där var de. Ett skrämmande morrande ljöd från hennes man helt plötsligt. Det lilla barnet rasade ner i den vattenfyllda tunnan efter ett fall. Rädsla grep mig. Till råga på allt säger Sara att det gick bra, även om hon svikit sitt ansvar.

“Den tiden kunde ha varit den sista”

Sara Bäckmos man räddade småbarnet från vattentunnan på ett ögonblick, tack och lov. Det skedde ingen skada. Hon skrek ut i nöd. Sara hävdar ändå att det var ringa och att hon blev helt återställd. Sara hade några idéer innan hon gick in i köket den dagen, bland annat att hon bara skulle vara borta en kort stund, de äldre barnens närvaro och möjligheten att tunnan skulle gå över om något allvarligt skulle hända.

Men enligt hennes åsikt kan olyckan inträffa på så lite som en sekund. För mig är det min plikt att ta bort alla potentiella hinder. Hon uttrycker sin fasa över tanken på att ögonblicket kan ha varit hennes sista i ett blogginlägg.

Gör andra föräldrar medvetna

Sara Bäckmos vattentunnor har täckts med lock och hon hoppas att det här beskedet ska nå andra föräldrar. Sätt säkra överdrag på faten, sådana som barn inte kommer att kunna komma åt lätt. Det rekommenderas att du antingen häller av eller återanvänder vatten som samlats i tunnor, badkar eller stora bassänger, enligt hennes råd. En ungdom kan lätt kvävas till döds om de snubblar och ramlar.

Sara Bäckmo Sjuk

Hon låter sina tre barn, som älskar att leka i vatten, göra just det. Sara tycker att det är en bra idé att föräldrar låter sina barn också prova, men i en trygg miljö. För att leva ett lyckligt liv har jag inget emot att torka kläder, och jag tror att det är avgörande att barn kan leka i vattnet. Det är att föredra för mig än att rädda ett barn som har ramlat i en vattentunna.

Sara föll illa. Min första rakning var när jag var tjugo år gammal. Du är attraktiv på många sätt. Mitt hår har fallit av helt, inklusive ögonfransarna, och tanken på att behöva genomgå cellgifter gör mig ledsen. Nyligen tittade min man över hela min sida efter ett recept som han trodde att jag hade lagt upp, men han kunde inte hitta det. Följaktligen sökte han efter mitt namn på Google.

Mitt namn och frasen “cancer” var bland de vanligaste sökorden som Google valde när den gav sitt svar. Trots min bristande självmedvetenhet angående min frisyr, lärde jag mig mycket av detta enkla experiment om hur andra människor uppfattar det. Det är ett mirakel att jag inte har varit sjuk. Jag tycker verkligen om att raka huvudet.

Anledningar bakom mitt beslut att ha en buzz cut

Jag har haft samma frisyr i nästan tjugo år, efter att ha fått min första när jag var nitton. Vad fort tiden går. Lockigt och axellångt, det var innan jag valde att hugga den. Jag startade en radiostation i en stad i norr som hette Torsby när jag var arton år gammal, borta från min hemstad Göteborg. Jag åkte räls från min hemstad till stan varannan helg. Jag fick en ny frisyr under tiden mitt tåg var försenat eftersom jag ville få ut så mycket som möjligt av förseningen.

Jag gick till en frisersalong för män eftersom det var det enda stället som var tillgängligt efter att ha letat runt. Lyckligtvis var ingen frisör villig att trimma mina långa lockar. En praktikant var den enda som visade någon entusiasm för att få saker gjorda. Det säger sig självt att resultaten var undermåliga. Jag fortsatte med att personligen trimma ytterligare ett par millimeter så fort jag kom hem.

Men det kändes inte heller rätt, så jag valde att bara raka det istället för att försöka rätta till det. Jag blev förvånad när jag såg att jag stod mitt bland mina ostyriga lås. Detta har varit mitt mål sedan dess, med undantag för den korta period jag arbetade för Sveriges offentliga TV, där mina överordnade ansåg att det var oprofessionellt och krävde en förändring. Att byta utseende för en anställningsintervjus skull är oetiskt enligt mig.

Mystiska möten

Jag hade en artikel om mitt hår i en lokaltidning för länge sedan. Vad som följer är en del av mina tankar: Föreställ dig att stå i kö när någon från ingenstans lägger en hand på ditt huvud. Jag brukade räcka dem min hand och nämna att det skulle finnas ett pris när jag var yngre. Min självkänsla är låg just nu.

Några berusade män kommer fram till mig mitt i natten och vill veta om jag rakar mig någon annanstans än mitt huvud. För dem verkar det som en explosion. För att undvika att framstå som för “revolutionerande” när jag träffade en blivande ny arbetsgivare, rådde en gammal kompis till mig att låta håret växa ut. En av mina tidigare handledare informerade mig också rakt ut att min frisyr “sänt vissa meddelanden” och därmed var olämplig.

Sättet jag stylar mitt hår på verkar påverka folks åsikter om mig i liten utsträckning. Vanligtvis antar de att jag försöker göra en feministisk poäng, att jag identifierar mig som lesbisk eller att jag är en sträng vegan. Ingen av dessa saker är i sig dålig, men det är fascinerande att se hur folk ser dig beroende på dina val. Min älskare är en man, och när jag berättar det för folk ställer de oftast många frågor. En handfull av mina kompisar envisas med att fråga om min köttkonsumtion. Det gör jag. Jag är helt frisk.

Eftersom alla verkar ha så starka åsikter i ämnet kände jag mig tvungen att diskutera mitt hår, trots att det här är en trädgårdssajt. För att vara ärlig tycker jag att den här frisyren är ganska vacker. Men många av damerna jag har pratat med är för blyga för att ens försöka, allt för att de är oroliga för vad andra kommer att säga. Vår är verkligen en märklig planet!

Vissa av er kanske upplever håravfall av olika anledningar. Snälla, tro inte att jag inte tar det här på allvar eller att någon kommer att känna sig besvärlig för att jag rakat huvudet. Snälla vet hur mycket jag bryr mig om var och en av er, oavsett din hårighet. Familjen Backmos hemstad Bokebacken ligger tre kilometer söder om Växjö.

Grönta åkrar, ängar och slingrande grusvägar omger den pittoreska herrgården i rött tegel, som går tillbaka till 1800-talet. Grönsaker finns i den intilliggande 400 kvadratmeter stora trädgården. Det som familjen kallar “Skillnadsträdgården” är faktiskt deras alldeles egna grönsaksland. Tidigt på en fredag i maj strålar solen ner över världen med sina lysande strålar.

När jag först närmade mig huset möts mina ögon av närvaron av hanarna som bor där, följt av rabatterna och pallkragarna. De treåriga tvillingarna, Otto och Viggo, ansvarar för att sköta växterna i odlingslådorna. Precis när jag ska gå ur fordonet signalerar de att jag ska komma in så att de kan bekräfta mina misstankar om det jag observerar på marken. Cobb sallad, bönor och merns av kålsorter, inklusive grönkål, lilakål och svartkål. Som familj älskar vi alla kål. Det är en av våra favoritgrönsaker. I händelse av att barnen själva har en åsikt,

Sara Backmo har gått från att vara helt okunnig om jordbruk till att vara ganska kunnig om det på bara fem år. Sara var osäker på hur hon skulle börja förbereda sitt odlingsutrymme för sin efterlängtade köksträdgård. Därefter föreslog den intilliggande fastighetsägaren att man skulle använda en grävmaskin för att jämna ut cirka 400 kvadratmeter av marken. Det var nu bara en fråga om att börja.

Sara Bäckmo Sjuk
Sara Bäckmo Sjuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!