Samuel Ljungblahd Sjukdom

Samuel Ljungblahd Sjukdom
Samuel Ljungblahd Sjukdom

Samuel Ljungblahd Sjukdom – Samuel Ljungblahd, en kristen låtskrivare och soulsångare från Sverige, föddes den 26 december 1976 i Ume. Hans tidiga 20-tal framåt musikaliska utbildning var starkt influerad av gospel tack vare hans tid i Frälsningsarmén. Nya element, som soul, funk och R&B från 60- och 70-talen, har införlivats med tiden.

Ett yrke i musik. Efter att ha flyttat till Stockholm vid 20 års ålder blev han aktiv i Frälsningsarméns församlingsarbete och kunde finslipa sina röstkunskaper genom att delta i ett antal gospelkörer, framför allt Vasa Gospel. Satsningen på en solokarriär startade i slutet av 1990-talet. Han tilldelades Utbultsstipendiet och gav ut en EP med verk av honom själv och Stefan Olsson år 2000.

Albumet innehåller både nya och tidigare släppta låtar av Ljungblahd och Stefan Olsson. Vidare skrev Ljungblahd historia 2005 genom att vara den första svenska akten som headade den kristna sommarfestivalen Frizon på festivalens stora scen (döpt till “Ladan”). “Reason Why” var Samuel Ljungblahds andra studioalbum, släppt hösten 2007. Albumets första release var begränsad till Norge.

Efter att ha tävlat i S ska det laat våren 2009 blev han framröstad till säsongens vinnare av svt-tittarna. Den 1 april 2012 dök Ljungblahd upp tillsammans med Sarah Dawn Finer i Så ska det låta och den 19 januari 2014 medverkade hon tillsammans med Lisa Nilsson. Med tiden har soul, funk och R&B från 1960- och 70-talen, samt gospel, blivit allt vanligare i Samuel Ljungblahds musik. Musiker som Ray Charles, Per-Erik Hallin, Stevie Wonder, Donny Hathaway och Kirk Franklin tjänar som inspirationskällor.

Samuel Ljungblahd, den världsberömda “frälsningssoldaten”

Den 26 december 1976 trädde Samuel Ljungblahd in i världen i Ume. Kristen musik är hans specialitet. Hans sound är starkt influerat av R&B, soul och gospel. Frikyrkan är där han ser mest av sina anhängare. Det kanske inte är så förvånande, med tanke på att han säger sig ha en levande tro på Gud.

Gospelmusik ackompanjerad av kör- och soloframträdanden

Samuel Ljungblahd emigrerade till Sveriges huvudstad Stockholm i tjugoårsåldern. Frälsningsarmén och Vasa gospelkör var båda närvarande, precis som de hade varit i hans hemland Ume. Han började prioritera en solokarriär under slutet av 90-talet. År 2000 debuterade han förlängd pjäs och vann Utbultstipendiet.

Samuel Ljungblahd Sjukdom

Samuel Ljungblahd släppte sitt självbetitlade debutstudioalbum 2005. Låtar från EP:n fanns med på skivan. Samuel Ljungblahd och Stefan Olsson skrev all musik och text. Samma år spelade han även på Ladan, den största scenen på den kristna festivalen Frizon. Endast internationella akter, främst från USA, hade tidigare uppträtt på Frizon under dess då sju år av existens. Den första instansen inträffade 2009. Sedan 2012 kom han tillbaka med Sarah Dawn Finer. Och så 2014 fanns Lisa Nilsson.

En stor vändpunkt i Samuel Ljungblahds

Samuel Ljungblahd var en del av en stor händelse 2009, men även de som bevittnade det har troligen glömt det vid det här laget. Globen i Stockholm stod värd för en konsert av Kirk Franklin, en av världens bästa gospelartister. Dessutom var Samuel Ljungblahd en länk i kedjan.

Franklins musikaliska framträdande fick strålande recensioner

Kirk Franklin, i slutet av föreställningen, vinkade Samuel Ljungblahd tillbaka till scenen. Den vita svenskens röst och framträdande gjorde säkert intryck på Kirk Franklin. Samuel Ljungblahd sjöng en duett av “Don’t cry” av Aretha Franklin med sångerskan Nikki Ross.

Showen inspirerade Samuel Ljungblahd att prova lite nytt material. Sedan dess har Samuel Ljungblahd uppträtt på några amerikanska spelställen. Och några år senare, när Kirk Franklin uppträdde i Sverige ännu en gång, sjöng han tillsammans med Sabina Ddumba ännu en gång. Men han har i intervjuer uppgett att Skandinavien är där han planerar att koncentrera sina ansträngningar.

Det var jubel på det kungliga bröllopet

YouTube-videor av Globens framträdande blev snabbt virala. De gifte sig sex år senare. Den 13 juni 2015 gifte sig Prinsparet i Storkyrkan och de valde den ursprungliga, muntra och smittande sången glad, glad som sin processionsmusik. Det blir en julturné med Mamas och Bohuslän Big Band. Flera svenska och internationella medier har inkluderat intervjuer med Samuel Ljngblahd. Några av de skandinaviska städer han har sjungit i är Anderslöv, Pite, Helsingborg, Falköping och Eskilstuna.

Samuel Ljungblahd, Bohuslän Big Band och The Mamas ger sig av på en turné som heter The soul of Christmas strax innan högtiden 2022. Cirkus i Stockholm var en av platserna de uppträdde på. Bohuslän Big Band och Samuel Ljungblahd är bara två av de artister som tidigare har uppträtt här. Mamas, som vunnit Melodifestivalen med låten Move, anslöt sig dock 2022.

Samuel Ljungblahd har en stor anhängare i den virtuella världen. Om du är ett fan av Samuel Ljungblahd kan du följa honom på sajter som Facebook och Instagram. Han använder även Twitter. Hans hemsida säger för närvarande bara att den är “under konstruktion”. Ingen vet när allt började.

Det kommer ett nytt album och turné! Den kristna konstnären Samuel Ljungblahd är lättad över sin senaste uppgång i popularitet efter två svåra år. Det finns en viss sorts liveartist jag är, fortsätter han, en som trivs med att prata med människorna som har kommit för att se dem.

Motivering: PrintReport 5 april 2022 07:00

Samuel Ljungblahd dog våren 2020, medan coronaepidemin var i full gång. Faktum är att jag struntade i pianot under en lång period. För sig själv suckar Samuel, “Jag kände det bara inte.” Precis när hans nya CD släpptes och hans turné skulle börja slog pandemin till. Till en början var nyheten chockerande.

Som ett resultat av våra plötsliga ekonomiska svårigheter var jag tvungen att säga upp musikerna och ta hand om mitt eget hem. Att komma igång krävde mycket ansträngning. Professionellt har de senaste två åren varit en katastrof, och Samuel håller med. Men det har också varit positiva resultat.

Att ha ett harmoniskt hemliv är en välsignelse. Min familj och jag fick äntligen tillbringa över två hela år tillsammans efter år av tunga resor. Det har varit så fantastiskt att jag inte kan föreställa mig mitt liv utan det. Därefter hösten 2021. Samuels resplan fylldes snabbt med nya åtaganden när arrangörerna oväntat tvingades återuppta att ta emot deltagare. Det fanns en antydan till ketchupsmak i början. Jag jobbade sent på julafton och de flesta andra dagar i december. Då hade jag en känsla av att det var tillbaka.

När eran gick mot sitt slut dök Samuel upp i SVT som gäst hos julvärden Tareq Taylor för att sjunga gospel för svenska folket. Det blev dock snabbt surt under de första veckorna av det nya året, när tjänstemännen återigen satte på bromsen på grund av en ökad sjukdomsspridning.

Efter att ha bokat en turné och spelat in omslaget till min nya skiva på Södra teatern blev jag förkrossad över att på en presskonferens höra att de stänger permanent. Det var det svåraste problemet jag varit tvungen att lösa på senare tid. Enligt Samuel vände världen upp och ner på en enda dag.

Men även det måste upphöra någon gång, och nu när det normala livet har återupptagits för Samuel lägger han mycket tid på att arbeta. Vid tidpunkten för detta samtal hade han varit borta i en vecka på repetitioner och inspelningstillfällen. Jag hade glömt hur mycket det betydde för mig att ha regelbunden mänsklig kontakt tills jag fick jobb igen i höstas.

För att parafrasera Samuel: “Jag har väntat länge och jobbat väldigt hårt för det här.” De sprängdes för sex år sedan. Prinsparet inledde sin bröllopsceremoni i Storkyrkan den 13 juni 2015 till den unika, optimistiska och slående sången glad, glad.

Det blir en julturné av Mamas och Bohuslän Big Band

Samuel Ljngblahd har medverkat i ett flertal gästroller för media över hela Sverige och resten av världen. De svenska städerna Anderslöv, Pite, Helsingborg, Falköping och Eskilstuna är bara några av de många han har besökt. Under läsåret 2022–2023 gav sig Samuel Ljungblahd ut på en turné med titeln “The soul of Christmas” med Bohuslän Big Band och The Mamas. I Stockholm fyllde de arenor som Cirkus.

Det har varit tidigare framträdanden av sådana som Samuel Ljungblahd och Bohuslän Big Band. De bildade dock ett band 2022 med medlemmarna i The Mamas, som tidigare vunnit Melodifestivalen med låten “Move”. I den virtuella världen är Samuel Ljungblahd ett bekant ansikte. De som gillar Samuel Ljungblahds musik kan vara hans följare på sociala medier som Facebook och Instagram. Dessutom twittrar han. Endast meddelandet “under konstruktion” dyker upp på hans hemsida. Den exakta tidpunkten för lanseringen är känd.

Samuel Ljungblahd Sjukdom
Samuel Ljungblahd Sjukdom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!