Lars Humble Familj

Lars Humble Familj
Lars Humble Familj

Lars Humble Familj – Den svenske skådespelaren Lars Otto Lennart Humble föddes den 14 augusti 1941 i Stockholm och avled den 6 februari 2024 i Barsebäck, Kävlinge kommun. Bland Lars Humbles klasskamrater på Malmös Statens scenskola 1969 fanns Helena Kallenbäck och Tomas von Brömssen. Från 1969 arbetade han på Malmö Stadsteater.

The Sound of Music, Erik XIV, My Fair Lady, Cabaret och Long Day’s Journey to Night är bland musikalerna som Humble har medverkat i. I Brel gästade han Göta Lejon. Lear, Kinky Boots och jag tvivlar på att jag någonsin kommer att bli bjudna tillbaka till Malmö Opera, där han har uppträtt. Innan han gick bort 2023 bodde han på en gård i Barsebäcksdistriktet i Skåne tillsammans med sin fru John-Olof “Jola” Eriksson.

Lars Humble, en av Sveriges mest kända skådespelare, har avlidit bara ett år efter makens död. Lars Humble, skådespelare från Malmö, har gått bort vid 82 års ålder. Med början på Stadsteatern avslutade han dem 1969 på Malmö Scenskola. Där har han bland annat spelat huvudrollen i musikalerna “Sound of Music” och “My Fair Lady”.

Bland hans andra krediter finns roller i “Cabaret” och “La Cage aux Folles” (som Albin). Hans roll i Intiman Theatre-uppsättningen 1970 av den homosexuella amerikanska pjäsen “Boys in the Band” började 1970. Hans scenkrediter inkluderar 2016 års “Kinky Boots” på Malmö Opera, 2008 års “Jesus Christ Superstar” som Herodes och 2017 års “I’ll never be invite again” som Karl Gerhard.

Han korsades första gången med John-Olof “Jola” Eriksson 1963, och de gifte sig 2006, året det var lagligt i Sverige. Tills hennes make gick bort förra året var de rumskamrater. Till Lars Humble överlämnades 2017 Kungens medalj litteris et artibus. Humble kom till denna värld den 14 augusti 1941 i Stockholm, på Kungsholmen. En framstående skådespelare från Malmö stadsteater har avlidit.

Lars Humble Familj

Lars Humbles ålder var åttiotvå. På ett ögonblick blir det total tystnad. Enligt Marianne Mörck är det utmanande. P4 Malmöhus var först med att meddela skådespelaren Lars Humbles död. Efter examen från skådespelarskolan 1969 blev han ett av Malmö stadsteaters mest igenkända ansikten. “My Fair Lady” och “Sound of music” är bara två av de många musikaler och operetter som han har haft huvudroller i; han har också uppträtt i tragiska roller.

De sjöng en duett ur “My Fair Lady” under en paus i Melodifestivalen 1988 med sin 74-åriga vän Marianne Mörck. Lars hedrades med kungens medalj litteris et artibus 2017 för sina exceptionella konstnärliga prestationer inom skådespeleriet. En musikal från 2008 kallad “Jesus Christ Superstar” innehöll Lars Humble som Herodes.

Med Lars Humble, Tommy Nilsson, Rikard Wolff och Bengt Krantz i bakgrunden, och Christer Nerfont, som porträtterar Kaspar Hauser, i mitten, är Evabritt Strandberg, Gertrud Stenung och Lars Humble.
En musikal från 2008 kallad “Jesus Christ Superstar” innehöll Lars Humble som Herodes.

“Kroppen orkade inte mer”

Marianne Mörck, som länge hyllat Lars som sin bästa vän, är bland de tusentals som sörjer förlusten av den kända skådespelaren. Enligt Mariannes intervju med Aftonbladet besökte hon och många andra vänner till Lars honom under hans sista dagar.

Sedan, på våra olika sätt, var vi alla tvungna att ta farväl av honom. Han sov dock gott. Var aldrig rädd eller orolig. Att vara där var en lättnad. Hon uttryckte sin tacksamhet för den lättnad hon kände över att se att Lars var smärtfri. Vi är så tacksamma att han fick tillåtelse att vila, eftersom hans kropp var utmattad.

Sörjande: “Mycket tomt”

Lars är “en speciell vän” till Marianne, som har arbetat med honom på teatern i snart 40 år. Hans uppriktighet och vilja att ställa frågor som “Usch, hur illa” och “Varför sa du så?” har gjort honom till en pålitlig förtrogen och vägledare för mig. Även om hon sörjer en enorm saknad, kommer hon aldrig att glömma de underbara stunderna hon hade med Lars.

Jag har fått många goda skratt med Lars, och han var en välkommen taktskifte. Mycket lite finns där. Han satte sig ner och helt plötsligt blev det helt tyst. Ja, det är inte lätt. Marianne förklarar att när hon tänker på Lars så ser hon bara färger, men det är bara för att minnen finns där. Skådespelaren Lars Humble, 82 år och en respekterad medlem av Malmö stadsteater, har gått bort.

Han har uppträtt på Malmös scener fler gånger än någon annan solomusiker. Lars Humble tog tillsammans med Tomas von Brömssen, Christina Stenius och Helena Kallenbäck examen 1969 från Malmös Statens scenskola. Trots Lars Humbles kommande 65-årsdag ligger pensioneringen inte ens på bordet. Som är typiskt för artister på statliga teatrar, avbröts den vid 61 års ålder.

Lars arbetar för närvarande som frilansare och planerar att fortsätta med det under överskådlig framtid.
Enligt honom är du inte heller skyldig att göra någonting när du inte arbetar för att leva, utan du är fri att utöva dina intressen. Från dramatiska verk till flashiga musikaler har Lars Humble allt. Hans kunskap om födelsedagen är omfattande, därför kommer han att vara mycket aktiv.

Enligt P4 Malmöhus har skådespelaren Lars Humble gått bort. Han var en mycket uppskattad skådespelare på Malmö stadsteater. Lars Humbles ålder var åttiotvå. Åren 1966-1969 var Lars Humble elev vid Malmö Stadsteater och där bodde han fram till 2001. Filmen “Sound of Music” har honom som Georg von Trapp, “Singin’ in the rain” visar honom som Roscoe Dexter och “Jesus Christ Superstar” visar honom som Herodes.

Den 82-årige Lars Humble avslöjades ha åkt iväg på tisdagen av Malmö Opera. Nyheten kom från P4 Malmöhus. Skådespelaren Lars Humble har gått bort vid 82 års ålder, enligt P4 Malmöhus. Mest anmärkningsvärt blev han berömmelse från musikaler och operetter som “My Fair Lady”, “Leaderlappen” och “Sound of music”.

Han har dock även uppträtt i dramatiska roller som “Lång dags färd mot natt” och “Erik XIV.” Den kungliga medaljen Litteris et Artibus tilldelades Lars Humble 2017 som ett erkännande för hans exceptionella kreativa ansträngningar. D Efter examen från skådespelarskolan 1969 blev han ett av de mest igenkända ansiktena på Malmö stadsteater.

Populära musikaler och operetter som har gett honom mest berömmelse är “My Fair Lady”, “Läderlappen” och “Sound of music”, men han har också dykt upp i tragiska roller. 2024-02-06 markerades Lars Humble som död. Vi slutar publicera efter sex månader. Lars är bosatt på postnummer 246 57 som har en genomsnittlig årsinkomst på 519 837 kr och en andel invånare som har betalningsklagomål på 1,3 %. Här i det här postnumret är det numret lika med 67,0 %.

Lars Humble är bosatt på Kustvägen 29-0 i Kävlinge kommun, närmare bestämt i postorten Barsebäck. Hans hem ligger i en del av Löddebygdens socken. På den här adressen hittar du den 82-årige Lars Humbles rekord. Vid tiden för Lars Humbles födelse var Per Albin Hansson (Socialdemokraterna) statsminister i Sverige.

Det bodde 6 406 474 personer i Sverige vid årets slut och Hälsingborgs IF vann fotbollsmästerskapet för herrar samma år. Han föddes i ormens år, vilket betyder att hans stjärntecken är Lejonet, enligt det kinesiska horoskopet. Han föddes under sommaren och är nu i 40-årsåldern. Lars betyder “den lagerkrönta” på svenska, vilket är en översättning av det latinska namnet Laurentius. Om 185 dagar fyller han 83 år och hans namnsdag är 181. Lars har ingen make.

När det gäller föreställningar i Malmö har ingen soloartist mer scentid än Lars Humble. Han har varit en stöttepelare på Malmö Stadsteater sedan han kom 1969. Han har medverkat i en mängd olika shower, från musikaler och operetter som My Fair Lady (i tre separata körningar), Cabaret och The Sound of Music till dramer som Erik XIV och Long Day’s Journey to Night.

Lars har varit med i filmer, TV-program, radioprogram och fått flera priser. Han har också gästspelat på ett flertal svenska teatrar, särskilt den kultförklarade Brel på Göta Lejon. Hans senaste framträdanden på Malmö Opera inkluderar rollerna som Lears gycklare, Kinky Boots förman George, och där kommer jag nog inte att välkomnas igen, Karl Gerhard. Lars tilldelades postumt kungens medalj litteris et artibus 2017 för sin skådespelarkarriär.

BlFrån 1969 arbetade han på Malmö Stadsteater

The Sound of Music, Erik XIV, My Fair Lady, Cabaret och Long Day’s Journey to Night är bland musikalerna som Humble har medverkat i. Han har medverkat på Göta Lejon i Brel som gäststjärna. Han har uppträtt i Lear och Kinky Boots på Malmö Opera, men jag tvivlar starkt på att han kommer att bli tillfrågad tillbaka.
De bodde på en gård i Barsebäcksdistriktet i Skåne och han var gift med John-Olof “Jola” Eriksson fram till sin bortgång 2023.

Lars Humble Familj
Lars Humble Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!