Rasmus Gozzi Flickvän

Rasmus Gozzi Flickvän
Rasmus Gozzi Flickvän

Rasmus Gozzi Flickvän – Bland svenska popartister är Rasmus en av de rikaste. 2016 bestämde han sig för att ägna sina resurser åt musik på heltid. Ett år senare spelade han in en låt med Sean Kingston. Efter att ha fått många guld- och platinaalbumcertifieringar är han tillbaka med ett helt nytt popband som heter Gozzina. Uppsala universitetsprofessor Rasmus Gozzi är dock inte allmänt hyllad.

Jag gillar verkligen låtar som kan fånga folks uppmärksamhet. Rasmus, tjugoett år gammal, hade lyxen att sätta sig ner och planera sin framtid. I teorin kunde han försörja sig enbart med sin musik. Jag lovade mig själv att inom ett år skulle jag kunna försörja mig musikaliskt. En enda låt släpptes varje fredag efter att jag hade kontaktat tio band dagligen om möjliga samarbeten. Det har varit mitt enda fokus sedan dess.

Samarbete

Det är över 200 nya spår sedan 2016, vilket är mycket. Ändå har vi en lång väg kvar innan vi behöver oroa oss för writer’s block eller kramp. Jag skulle vilja skriva fler låtar, men tiden räcker helt enkelt inte till på dagen. Jag skulle kunna sätta igång ett gäng låtar per vecka om jag ville, men jag förstår att man bara vill ha det bästa. Plötsligt fanns låten överallt efter att en av Sean Kingstons medarbetare nått ut till Gozzi och frågat om de kunde “koppla ihop något”.

På grund av detta kunde kroken tränga in. Det var en gruppinsats, och den resulterande låten fick titeln “Love You Tonight” och innehöll den svenska musikern Lazee. Kort därefter tillkännagavs ett partnerskap med Dex Famous. Rasmus, som precis skapat bandet Gozzina med sångerskan Annie Forsberg, hävdar att det är en av hans favoritsaker att jobba med andra artister.

Kin Group av Rasmus Gozzi

Samarbetet “Overdose of Dig” är deras senaste spår, ute nu. Även om jag skrev den för många år sedan gjorde vi några mindre ändringar. När du är överhuvudtaget kär i någon, verkar det outhärdligt att vara skild från dem. Det är en slags uppföljning av platinahiten “Crazy in You” från förra veckan; en country-tonad poplåt som är livlig, smittsam och perfekt för sommaren.

Rasmus Gozzi Flickvän

En kontroversiell fråga

Det finns en ansenlig publik för både Gozzis musik och hans YouTube-kanal. Rasmus tror att han har 100 000 följare bara i Stockholm. Det är fantastiskt att så många lyssnar. Det är anmärkningsvärt, eftersom det innebär att en av tio stockholmare hör min show varje månad. Mitt ansikte är dock inte allmänt känt.

Är det trevligt?

Meh. Trots framgångarna med flera av mina låtar önskar jag ibland att jag var mindre känd. Jag strävar efter att väcka starka känslor hos mina lyssnare med min musik. De är målet för min satir på den politiska sfären. Jag blev inspirerad att sätta penna på papper efter att ha sett reaktionen på den virala videon av Stefan Löfvéns argument. Men jag fick senare reda på att Stefan hade hört låten och tyckte att den var rolig; detta var kopplat till att jag planerade att framföra den i en park i Nässjö, där socialdemokratiska tjänstemän organiserade evenemanget.

Till Greta, med kärlek

Men inte varje låt här är en politisk hymn. Låtar som “Dirty bitch”, där han sjunger om “lösa tjejer” och “Greta Thunberg”, som handlar om den svenska kampanjledaren, är exempel på Rasmus Gozzis texter. I klippet dyker en animerad version av Greta upp ur en trälåda och slickar henne om läpparna. Men bokstavligt taget kan min sång tolkas som en kärlekssång till henne. De får inte vara Greta-fans om de gillar låten.

Men det finns en hyllningskänsla i den här låten. Videon är märklig, men den når sin höjdpunkt för mig när tittarna börjar uttrycka upprördhet. Han tycker inte att termerna “Dirty bitch” eller “Haffa guzz” är sexistiska. Hemligheten är att ge upp. Jag gillar när saker sticker ut och är enkla att välja ut. Rasmus ser upp till Tony Robbins, den framgångsrika affärscoachen och entreprenören, som sin främsta motivationskälla.

Jag betraktar mig först och främst som entreprenör. Jag brukade dela ut tidningar, dela ut flygblad och dekorera till födelsedagsfester när jag var yngre. Att dela mina ambitioner skulle få mig att känna mig obekväm. Du borde kunna avsluta det du börjar säga. Jag tror dock att detta bara är början. 2022 var epadunken hem för ett antal framgångsrika musiker, inklusive Snusk och Rasmus Gozzi.

Trots sin utbredda popularitet i Sverige har “Ride mig som en dalahäst” blivit attackerad för sina tydliga texter om drickande och sexualitet. Miss Snusk är allmänt erkänd som en betydande figur i den växande epadunk-scenen, efter att ha blivit framträdande på Spotifys listor och andra sociala medieplattformar. De rosa balaklavorna och banditkepsarna hon föredrar har blivit hennes signaturstil. Bandets musik fungerar som huvudattraktionen. Hon betonar värdet av personligt utrymme den 11 januari på Morgonstudion.

Meddelanden med sexuella förtecken

Miss Snusk och Rasmus Gozzis “Ride Me Like a Dalah Horse” täcker ett brett spektrum av ämnen, från ragdolls och bilaratt dricka och deras sexuella planer för varandra. Enligt Miss Snusk är låten uppbyggd som en tävling där varje deltagare försöker hävda sin dominans över de andra.

Vissa har kallat Rasmus Gozzis kommentar “du är en hora, du hukar dig ner och suger” för kvinnohat; vad tror du? Som svar på hans elaka diss-spår har jag börjat hänvisa till honom som en “fuckboy” i min egen musik. Nu, istället för att bara gnälla på mig, så tar han på mig och vice versa. Jag håller med Fröken Snusk om att sångstilen är bra.

Fallout av TikTok

Miss Snusks inverkan på epadunken Sverige har gjort henne till en viral sensation internationellt. Nästan alla hennes 110 000 Tiktok-anhängare är tonåringar. I vår musik använder vi ofta obscent språk. Vi har dock en åldersbegränsning på våra låtar, så om ett barn under 18 år skulle lyssna på den låten på Spotify skulle det inte vara mitt fel; det skulle vara föräldrarnas.

Hon tycker att det är roligt att de njuter av låten. Snusk berättar om sin karriär som musiker i videon ovan. Vretstorpsnatta, som hålls årligen den 29 juli, var tidigare begränsad till 18 år och äldre, men på förfrågningar beslutade arrangörsföreningen Vretstorps folkets hus att häva kravet. För att locka en stor publik till Vretstorpsnatta har Vretstorpsfolkets hus beslutat att finansiera artister inom en sådan genre i år.

Du kan se fru Snusk och Rasmus Gozzi uppträda på stora scenen i Vretstorpsparken. Henrik Strömberg, tidigare i dansbandet Scotts, blir kvällens trubadur förutom att stå för musik till dansgolvet med The Streaplers. Det blev bråk i Sigges Gnosjölåda under Fröken Snusk och Rasmus Gozzis uppträdande. Säkerhetspersonal försökte hjälpa en man i tjugoårsåldern som hade druckit rejält innan händelsen eskalerade och polis tillkallades.

Rasmus Gozzi: “När jag var en ung man lärde jag mig att det var viktigt att vara både trygg i mig själv och tålamod med andra. De mest omtyckta eleverna i skolan tenderade att vara de mest utåtriktade och självsäkra. Vi upptäckte vid en ung ålder där brutal makt kan motverka brist på känslor. Det finns fortfarande många ålderdomliga idéer om hur män och kvinnor bör vara som är allmänt hållna och accepterade. Vi killar ska se alla hårda och isiga ut. Detta kan vara en bidragande orsak i det faktum att färre män än kvinnor söker professionell vård för depression.

Detta kan bidra till att förklara varför män i Sverige står för den stora majoriteten av självmordsförsök och dödsfall. Att vara man har lärt mig värdet av att visa både självsäkerhet och rättvisa. De mest omtyckta eleverna i skolan tenderade att vara de mest utåtriktade och självsäkra. Sedan vi var små borrades vi in i våra huvuden att det skulle räcka att slå någon när orden misslyckades.

Jag fick reda på många osanningar. Det var den dummaste idén någonsin att tro att män inte borde uttrycka känslor. Jag har tänkt mycket på hur man får folk att känna något genom musik eftersom det är det jag gör. Musik har den speciella förmågan att inspirera och uppmuntra dem som hör den. Genom min musik tänker jag bidra på ett meningsfullt sätt till ett kontroversiellt ämne genom att undersöka det tabubelagda ämnet mäns ovilja att uppvisa svaghet.

Detta är en fråga som ligger mig nära och varmt om hjärtat, och jag siktar på att göra en blygsam insats genom den musik jag skapar och den plattform jag har fått som musiker. Vissa människor hävdar att vi inte ska försöka ändra förankrade könsroller eftersom det skulle vara ett misstag. Men jag gillar den här nya kursen mer.

Jag tror att vi alltid bör utmana oss själva att lära och växa samtidigt som vi uppmuntrar varandra att vara öppna och orädda när vi pratar om känslor. Om detta inte sker kommer det att vara omöjligt att bygga ett mer rättvist och rättvist samhälle. Slå larm! Arbetet kanske inte görs offentligt, men det är avgörande.

Rasmus Gozzi är en svensk sångare, låtskrivare, musiker, producent och DJ. Han tog beslutet att bara fokusera på sin musikkarriär 2016. Sedan dess har han och Louise Andersson Bodin släppt ett flertal singlar och album. Gozzi har även arbetat med artisten Dogge Doggelito. 2021 nådde hans låt “Strypsex in your garage” nummer sex på Sveriges singellista. Tillsammans med en annan release från 2022, Ms. Snusk, toppade hans låt “Ride mig som en dalahäst” den svenska singellistan.

Rasmus Gozzi Flickvän
Rasmus Gozzi Flickvän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!