Rebecka Blomqvist Partner

Rebecka Blomqvist Partner
Rebecka Blomqvist Partner

Rebecka Blomqvist Partner – Rebecka Blomqvist har varit en höjdpunktsspelare för sin göteborgska trupp i Damallsvenskan de senaste två åren, och kulminerade med debuten med A-landslaget i september förra året. Några månader senare, vid 22 års ålder, fick hon diagnosen cancer, vilket först rapporterades av Bohusläningen. Hon säger till tidningen att även om en av tre personer skulle utveckla cancer under sin livstid, förväntade hon sig aldrig att det skulle hända henne.

Hon placerade sig tvåa i den Damallsvenska skytteligan två år i rad. Hon gjorde mål i Champions League och kallades in i sitt lands landslag. Medan 22-åringen dominerade för sin Göteborgs FC-trupp och gjorde A-landslagsdebut i en EM-kvalmatch mot Lettland, började hon också misstänka att något var fel med hälsan i höstas. Även om det inte hade någon större inverkan på hennes spelförmåga, säger hon till Bohusläningen att hon efter ett tag fortfarande reagerade på vissa symtom och att det inte var som det skulle.

“Plötsligt blev livet meningsfullt”

I oktober avslöjade ett ultraljud en cysta på ena äggstocken och hon fick rådet att operera bort den. Efter att sjukhuset undersökt cystan ringde de henne tidigt en decembermorgon. Hon ombads att delta i en sammankomst med en familjemedlem i släptåg. Nyheten om hennes cancerdiagnos följde.

Sedan, helt plötsligt, var livet allt som fanns. Det trotsar beskrivningen, men osäkerheten som kommer av att man saknar referensram är den mest prövande aspekten. En hjälplöshet som kommer av att veta att du inte har kontroll över vad som kommer att hända. Sjukdomen är den ultimata domaren. Ingen ska någonsin behöva gå igenom det för det är ofattbart.

Hon förklarar för Bohusläningen att hennes familj alltid har stöttat henne mycket. Summan är enorm. Många tårar fälldes och många hjärtan krossades, men genom det hela stöttade vi varandra. Av den enkla anledningen att höra sådana nyheter påverkar hela familjen, även om bara en medlem får diagnosen. Hon betonar betydelsen av vår redan starka teamdynamik.

Fick klartecken i januari

Ytterligare tester i december följdes av goda nyheter den 8 januari: cancern hade utrotats. En uppföljning hade gjorts precis innan denna intervju med samma uppmuntrande budskap. Jag hade turen att det hittades tidigt och jag behövde inte gå igenom behandling. Andra har en mycket svårare väg framför sig.

Rebecka Blomqvist Partner

Rebecka själv kommer att övervakas med periodiska kontroller som börjar var tredje månad och fortsätter under de kommande fem åren. Sommaren 2023 kommer det svenska damlaget i fotboll att tävla i fotbolls-VM för damer mot de bästa lagen i världen. Det svenska damlandslaget har kommit långt från sin tidiga tid som en uppåtgående trupp till sin nuvarande placering i toppen av rankingen.

De har en lista full av all-stars, en hängiven tränare och ett strikt träningsprogram, så att de kan ta sig an vilken motståndare som helst. Läs vidare för några fascinerande insikter om spellistan, spelarna och framtiden för damfotboll.

En framgångssaga: det svenska damlandslaget i fotboll

Det svenska damlandslaget i fotboll har en lång tradition av att vinna internationella turneringar. De har tagit sig till semifinal i fotbolls-VM för damer tre gånger (2003, 2011 och 2019). En av deras segrar kom i UEFA Women’s Championship 1984. Lagets ungdomsprogram har lyckats få fram några nyckelspelare inklusive Lotta Schelin och Hedvig Lindahl. Damtruppen är för närvarande rankad som tredje i världen av FIFA. Så det är säkert att säga att det svenska damlandslaget i fotboll är formidabelt och har en meritlista av framgångar på den internationella scenen.

Svenska damlandslaget forwards

En blandning av snabbhet, bollkontroll och anfallsförmåga är nödvändig för framgång på forwardspositionen i fotboll. En kompetent forward bör kunna slå försvarare en-mot-en med sina dribblingar och läsa spelet tillräckligt bra för att förutse var bollen kommer att gå. Detta anses allmänt vara den mest prestigefyllda rollen inom fotboll på grund av den premie som läggs på målsättning och individuell uppfinningsrikedom.

De måste också vara fysiskt kapabla att göra korta skott längs banan och hålla sin position när de pressas av försvarare eller mittfältare. Anfallare måste också ha starka avslutsförmågor, som ett fast skott, förmågan att positionera sig för utmaningar eller nicka in i boxen, och medvetenhet om att upptäcka målchanser från nära håll.

Svensk landslags- och mittfältare för damlaget

Inom fotboll är den centrala mittfältarpositionen en av de mest vitala positionerna på grund av dess ökande betydelse genom åren. Tränarnas förmåga att växla upp sina formationer och strategier mitt på planen ökar sannolikheten för missmatchningar som leder till antingen offensiv eller defensiv framgång.

Aspelarens tekniska och taktiska förmågor, såväl som deras uthållighet, kommer att testas. Den centrala spelaren behöver utmärkt bollkontroll, medvetenhet om passningsbanor och öppna utrymmen och förmågan att växla mellan försvar och anfall. För att effektivt kunna hantera spelarna runt omkring dig och skapa poängmöjligheter för din trupp, måste du vara en bra kommunikatör.

Kvinnliga målvakter för det svenska landslaget

Inom fotboll är målvakten ansvarig för att förhindra att mål görs. Förmågan att tänka snabbt på fötterna, kommunicera effektivt, röra sig snabbt och fatta beslut på en bråkdel av en sekund är bara några av de fysiska och mentala förmågor som behövs för att lyckas. För att kunna göra räddningar och förhindra att mål görs måste de ha god förståelse för spelet och skottens bana. En bra målvakt måste också vara en bra ledare så att han kan inspirera sina kollegor när de försvarar fasta mål eller under hård press från det andra laget.

2023, vilka har vi i vårt damlandslag?

Under ett antal år har det svenska damlandslaget i fotboll dominerat i den internationella konkurrensen. Laget har en uppsjö av duktiga och skickliga spelare, varav flera har vunnit stora evenemang. I den här delen kommer vi att ge dig en djupgående titt på detta otroliga team genom att profilera varje medlem, från deras personliga historia till deras bedrifter på fältet.

Damlandslaget möts i Visby på måndag för att förbereda sig inför EM-kvalmatchen den 3 september i Riga, Lettland. Pauline Hammarlund är skadad och kan inte delta i insamlingen; Rebecka Blomqvist tar hennes plats. På tisdagen presenterade Peter Gerhardsson sitt lags laguppställning inför den kommande EM-kvalmatchen i Lettland. Men dagen därpå kom den olyckliga rapporten att Pauline Hammarlund hade skadats och var tvungen att dra sig ur samlingen på grund av hennes tillstånds svårighetsgrad.

Landslaget samlas i Visby på måndag för mindre än en veckas förberedelser inför sin inledande EM-kvalmatch mot Lettland. Rebecka Blomqvist, lagkamrat till Hammarlund i Kopparbergs/Göteborg, kallades in som ersättare idag, och hon kommer att närvara vid mötet i Visby. Vi har naturligtvis hållit ett öga på den här tjejen ett bra tag, både i hennes nuvarande klubb Kopparbergs/Göteborg och i U23-landslaget.

När Pauline inte kunde följa med oss på den här resan reflekterade förbundskapten Peter Gerhardsson: “Det här är rätt tid att se Rebecka i A-landslagsmiljö.” Rebecka är bara en av många unga spelare som förbundet tror på. Sverige besegrade Argentina med 2-0 i sitt sista VM-gruppspel tack vare mål från Rebecka Blomqvist och Elin Rubensson.

Den nuvarande världsmästaren, USA, väntar i den 16:e omgången. Det tog drygt 20 minuter in i andra halvlek för Hamilton, Nya Zeeland att se sitt första mål. Elin Rubensson passade till Hanna Bennison, som vände och fintade bort sin försvarare innan hon hittade Sofia Jakobsson öppen på högerkanten. När Blomqvist befann sig omarkerad inne i straffområdet efter ett inlägg från Jakobsson begravde han bollen med pannan för att ge Sverige en ledning med 1-0. Konflikt under den första perioden.

Vi njöt av att spela och det kändes bra att komma överst. Jag tycker att det är en bra seger, tillägger Blomqvist som nu har två mål i VM. Det var inte lätt; vi stötte på några problem med att lokalisera platta områden tidigt, men jag tror att vi nu har jämnat ut saker och ting. Vi tror på att möjligheter kommer att dyka upp och vi gör det bästa av dem som gör det. Det verkar som att vi har hittat en bra lösning på det här spelet.

Rebecka Blomqvist Partner
Rebecka Blomqvist Partner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!