Stina Rautelin Sjukdom

Stina Rautelin Sjukdom
Stina Rautelin Sjukdom

Stina Rautelin Sjukdom – Stina Rautelin, en finlandssvensk artist, har gått bort. Svenska Teatern i Helsingfors meddelade på Facebook att Stina Rautelin hade åkt iväg på onsdagen. När han gick bort vid 59 års ålder hade den Stockholmsbaserade skådespelaren Rautelin medverkat i ett antal filmer med Beck i huvudrollen.

Fredagen den 28 april rapporterades händelsen på Facebook av Svenska Teatern i Helsingfors. Kvällstidning förklarar det hela. Stina Rautelin, en finlandssvensk skådespelare mest känd för sina roller i “Beck”-filmerna och tv-serien “Rederiet”, har också varit med i en rad andra filmer och tv-program.

Anna Karenina, Faust, Tre systrar och En dåres försvarstal var bara några av de uppsättningar som Stina Rautelin medverkade i under sin tid på Svenska Teatern 1987–1995. Hennes ålder angavs till 59. Hon har medverkat i 15 Beckfilmer och är känd för sitt arbete på Svenska Teatern i Helsingfors. Utöver sina roller i Solsidan, Fallet och Syrnor medverkade Rautelin även i filmen “Rederiet”.

Stina Rautelin Sjukdom : Cancer

Vänner och arbetskamrater på Svenska Teatern sörjer förlusten av den glada Stina. Svenska Teatern tackar sina mecenater på Facebook för deras stöd. Stina Rautelin, en finlandssvensk skådespelerska, gjorde sitt namn när hon uppträdde på Svenska Teatern i Finland 1987–1995.

Hon gjorde sin skådespelardebut när hon var mycket ung, men det var hennes roll som Andrea Melin, fartygets kapten, i den svenska tv-serien Rederiet som gav henne stor berömmelse. Stina Rautelins karriär blomstrade när hon spelade utredaren Lena Klingström i femton Beck-filmer. Därefter medverkade hon även i olika uppsättningar på stadsteatern i Stockholm.

Hon har på sistone medverkat i filmer baserade på kriminalromanerna “Isprinsessan” och “Predikanten” av Camilla Läckberg. Stina Rautelin gick bort i onsdags, enligt Svenska Teaterns Facebooksida. Framlidna skådespelerskan Stina Rautelin har lämnat oss. Från 1987 till 1995 var Rautelin en stöttepelare på Svenska Teatern, där hennes roller bland annat var Pippi Långstrump, Anna Karenina, Faust, Tre Systrar och En dres försvarstal.

Rautelins ålder angavs till 59. Dramaten rapporterar att hon gick bort i onsdags. Rautelin flyttade till Sverige efter sin anställning på Svenska Teatern. Hennes framträdanden som utredare Lena Klingström i Beck-filmen och fartygschef Andrea Melin i TV-serien Rederiet gav henne ett stort erkännande i Sverige.

https://youtu.be/4B5aqluRt6o
Stina Rautelin Sjukdom

Stadsteatern i Stockholm, där hon började arbeta 2001. Hon medverkade i bland annat “Körsbärsträdgrden”, “En månad på landet” och “Erik XIV”. I femton av Becks filmer spelade svenske skådespelaren Peter Haber tillsammans med Rautelin. Han skriver om hennes död i Expressen. En nära och älskad arbetskamrat hade gått bort.

En artist med enastående skicklighet. Det är en stor förlust, säger han till tidningen, och jag håller med honom.Starkt stöd som man kan lita på. Han säger till Expressen, “Jag kan inte komma på annat än trevliga saker att säga om Stina Rautelin.” I originalversionen av denna artikel stod det felaktigt att Stina Rautelin gjorde sin skådespelardebut i tv-serien Bergströms när hon var ung.

I serien kom Rautelin inte med i rollistan förrän långt senare i livet. Svenska Teatern i Helsingfors rapporterade på Facebook att den finlandssvenska skådespelaren Stina Rautelin hade åkt iväg på onsdagen. Medverkande i filmer som “Rederiet” och “Beck” bidrog till att etablera Stina Rautelin som ett känt namn.

Hennes roller i “Beck” som utredare Lena Klingström och “Rederiet” som fartygschef Andrea Melin är uppmärksammade. Förutom att skriva, regisserade hon nio avsnitt av programmet.
Hon har medverkat i filmatiseringarna av två romaner av Camilla Läckberg (Isprinsessan och Predikanten).

Skådespelarkarriären började i barndomen

Stina Rautelins skådespelardebut var på “Bergströms” när hon bara var liten. Svenska Teatern noterar på Facebook “Vi har många, kära minnen av vännen, kollegan och mångsidiga skådespelaren”, fortsätter: “Svenska Teaterns kollegor och goda vänner delar den alltid så glada Stinas sorg och saknad.” Jag uppskattar allt.

Medverkade på Stockholms stadsteater

Karaktären Lena Klingström, spelad av Stina Rautelin, medverkade i sexton “Beck”-filmer. Hon har även gjort framträdanden i “Solsidan”, “Barna Hedenhös uppfinner julen” och “Syrror” på tv. Hon medverkade också i uppsättningarna av “Kersbärsträdgrden”, “Erik XIV” och “Allt eller Inget” på Stockholms stadsteater.

Åldersmässigt klockade Stina Rautelin till 59. Svenska Teatern meddelade Rautelins död på sin Facebooksida på onsdageny. Vänner och arbetskamrater på Svenska Teatern sörjer förlusten av den glada Stina. Inlägget avslutar: “Tack igen för allt!”

Stina Rautelin arbetade på Svenska Teatern från 1987 till 1995, under den tiden medverkade hon i produktioner som Pippi Långstrump, Anna Karenina, Tre systrar, Trettondagsafton och Den girige. Hon flyttade så småningom till Sverige, där hon spelade kaptenen Andrea Melin på Rederiet och kriminalpolisen Lena Klingström i Beckfilmerna. Hon har även medverkat i andra roller på Stockholms stadsteater.

En av våra egna har lidit en betydande förlust, en kollega

Peter Haber, som spelade med Stina Rautelin i 15 Beck-filmer, uttryckte chock och sorg till Expressen och sa att hon lämnade denna värld alldeles för tidigt. En nära och älskad arbetskamrat hade gått bort. En artist med enastående skicklighet. Enligt Haber är detta ett stort bakslag.
Veronika Honkasalo, en parlamentsledamot, twittrade sina kondoleanser.

Sedan jag var liten har jag sett upp till dig på grund av din skildring av Pippi Långstrump på Svenska Teatern. Stina Rautelin, skådespelerska, gick bort i onsdags vid 59 års ålder. Rautelin blev till största delen uppmärksammad för sina framträdanden som kriminalpolisen Lena Klingström i “Beck”-filmen och som Andrea Melin i Rederiet. Både på Dramaten och i Beck-filmerna samarbetade Rautelin med Mikael Persbrandt. Han skrev till Aftonbladet att de nyligen hörts: “Vi som hade så roligt i replokal 1 på Dramaten under repetitionerna med herr Puntila och hans pojke Matti, vi som

“Väldigt ledsen”, sa Ola Forssmed

Ola Forssmed, skådespelare och komiker, samarbetade med Rautelin vid inspelningen av TV-programmet Rederiet. Jag minns henne som en glad och utmärkt arbetskamrat”, tillägger han via sms till Expressen. Sedan dess har jag sett henne på scen och på skärmen och blivit grundligt imponerad av hennes framträdanden varje gång. Jag är ledsen för din förlust och skicka mina sympatier till hennes nära och kära.

Saknaden kände Rebecka Hemse. Rebecka Hemses första stora tv-roll var mot Stina Rautelin, som hon tidigare bara träffat kort. Hon uttrycker sin sorg över Rautelins bortgång till TT. Hon var en av mina första professionella medarbetare, och jag kommer aldrig att glömma henne. Hon var ganska snäll mot mig, trots min bristande erfarenhet. Hon sa till nyhetstjänsten, “Stina var en mycket betydelsefull figur i mitt yrkesliv.”

Frasen “hon var aldrig en diva” används ofta för att beskriva henne

Stina Rautelins meritförteckning innehåller insatser i lokaler där David Lindström sköter mediarelationer, som Svenska Teatern i Helsingfors, där Stina arbetade. Han säger till Expressen via mejl att de arbetade tillsammans på teatern redan 1987 och har hållit tät kontakt sedan dess. För några månader sedan rapporterade folk fortfarande att de hörde dem.

Hon hade en förmåga att höra människor och tänka på deras perspektiv. Hon var hänsynsfull och artig mot alla omkring sig. Hon var ett hängivet proffs och en fantastisk skådespelare som var lika på hem i komedier, musikaler och klassiker. Men hon var aldrig fåfäng eller självreklam. Sedan, på Svenska Teatern i Helsingfors, gjorde hon en fantastisk föreställning som Pippi Långstrump. Hon var en hit bland alla barn. Vilken tragisk historia.

“Stor förlust”, sa Peter Haber

Peter Haber, en annan medlem i Beck, har delat sin sorg över Rautelins bortgång.
En nära och älskad arbetskamrat hade gått bort. En artist med enastående skicklighet. En stor förlust, enligt mig. I de tidiga “Beck”-filmerna hade vi ett nära samarbete. Han hade tidigare meddelat Expressen att hon dött alldeles för tidigt.

Den finska politikern sörjer Rautelin

Även Veronika Honkasalo, lagstiftare i Finland, berättar om hur mycket hon saknar Stina Rautelin. “Otroligt sorgligt, vila i frid kära Stina”, twittrar hon. Jag har sett upp till dig ända sedan jag såg dig spela Pippi Långstrump på Svenska Teatern. Att vara med i samma avsnitt av samma TV-program (16) var ett stort privilegium.

Stina Rautelin Sjukdom
Stina Rautelin Sjukdom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!