Suzanne Reuter Ung

Suzanne Reuter Ung
Suzanne Reuter Ung

Suzanne Reuter Ung – Ingenjör Terje Reuter (1924-2005) och skådespelare Bojan Westin fick en dotter som heter Suzanne, som är brorsdotter till skeppsredaren Gösta Reuter. Hon är uppvuxen i Kungsbacka, Hallands län. Tillsammans med sin mamma kunde Reuter gå backstage på många teatrar. Hon tillbringade en tid som hembesöksminister och servitris för personer med utvecklingsstörning. Hon lämnade in sin ansökan till Teaterhögskolan i Göteborg redan 1976.

Efter examen 1979 började hon knyta an till stgötateatern där hon var kvar tills hon 1980 kom till TV-teaterensemblen. Skyll int p meg, en komediserie från 1978, markerade hennes första framträdande på skärmen tillsammans med Magnus Härenstam och andra. Den brassige Brännström. I början av 1980-talet började hon medverka i tv-program som Razzel och Nöjesmassakern och senare i Nöjeskompaniet, där hennes humoristiska förmågor först uppmärksammades.

Lyckans ostin från 1983 av Kjell Sundvall var hennes första betydande skådespelarroll. Rederiets roll som redarens dotter Renate Dahlén gjorde Reuter till ett känt namn i Sverige. Genom TV-serien Svensson, Svensson 1994–1996, fick hon ett brett erkännande. Nya avsnitt spelades in och visades 2007 och 2008. Hon har också spelat med nuvarande Bojan Westin i serien Drottningoffret och filmerna Cleo och Unmarried Couples.

1999–2000 spelade hon tillsammans med Ulla Skoog, som hon tidigare arbetat med under Lorry-eran, i komediserien Reuter & Skoog. Reuters teatererfarenhet inkluderar snålhet på flera av Stockholms privata scener. Hon har medverkat tillsammans med Robert Gustafsson i flera framgångsrika sängkammarkomedier, bland annat den långvariga Hotelliggaren på Chinateatern, Maken till fruar på Oscarsteatern och musikalen Rivierans guldgossar på Cirkus.

Hon framträdde första gången på scen hösten 2008 i Blommor av stl på Vasateatern, sedan sommaren 2008 i farsen Lånade fjädrar i Kalmar, sedan sommaren 2009 i Svensson, Svensson i Kalmar och sommaren 2010 i Kalmar igen med farsen Zpanska flugan, som också sattes upp på Chinateatern hösten 2011.

Suzanne Reuter Ung

Hon har vunnit Guldbaggen en gång, Guldsolen en gång och Guldmasken tre gånger. Hon har vunnit ett flertal priser för Årets kvinnliga tv-personlighet och Årets kvinnliga skådespelerska i Sverige, inklusive Poppepris 2000 från Svenska Dagbladet för sin komiska timing och kvickhet. Hon ersatte den tidigare lösaren i TV4-programmet Fngarna p fort 2019. Icas reklamfilmer med henne som Stina började sändas den 31 januari 2021. Suzanne Reuter var föremål för ett helt avsnitt av TV4-programmet “Vilket liv” 2022.

Att ha en familj

Suzanne Reuter har tre söner från hennes förhållande med skådespelaren Tomas Pontén, som varade från 1983 till 2000 men inte resulterade i äktenskap för någon av parterna.

Hur lång är Suzanne Reuter? Exakt hur lång är hon?

IMDB hävdar att Suzanne Reuters höjd är 157 cm.

Hur är Suzanne Reuters bakgrund? Är hon uppvuxen i Kungsbacka?

Suzanne Reuter föddes i Stockholms Kungsholms församling, men hon tillbringade större delen av sin barndom i den närliggande staden Kungsbacka i Hallands län. Denna vecka på “Vilket liv!” Under tiden på Bromma gymnasium i Stockholm kämpade hon för att få vänner. Tvärtom fick jag aldrig några nära vänner eftersom jag flyttade mellan skolor så ofta. Under intervjun erkänner Suzanne, “Jag var hemsk i skolan och jag hade inga vänner.”

På vilka sätt arbetade Suzanne Reuters föräldrar?

Ingenjören Terje Reuter är Suzannes pappa, medan skådespelerskan Bojan Westin är hennes mamma. När Suzanne tvingades följa med sin mamma till teatern som barn var det Bojan som först exponerade henne för teaterns värld. Suzanne är den yngsta av fyra syskon. Antonia är det äldre syskonen, medan hennes yngre syskon är Annika och Bertil.

Finns det några barn i Suzanne Reuters familj?

Efter att ha gift sig med Tomas Pontén fick Suzanne Reuter tre barn. De fostrade tre söner: Lukas, Joakim och Simon Pontén. Det har dock inte varit lätt för föräldrarna. Två av barnen föddes med betydande sjukdomar som krävde omfattande behandling på NICU. För att parafrasera vad Suzanne säger i intervjun, “kommer det här barnet överleva eller inte” blev ett konstant bekymmer.

Led Suzanne Reuter av ett medfött hjärtfel?

Under sommaren 2015 sökte Suzanne Reuter bl.aedical uppmärksamhet för episoder av yrsel och svimning. Doktorn sa att det var stress, men Suzanne visste att det var något mer hemskt fel. Hon var tvungen att opereras för att få en IRL (Implantable Loop Recorder), en enhet som registrerar hjärtrytm, implanterad. Naturligtvis hade skådespelaren rätt. Förmaksflimmer, som hon hade, fick hennes hjärta att slå oregelbundet och ibland till och med snabbare än normalt.

Är Suzanne Reuter i ett engagerat förhållande?

Suzanne är för närvarande singel, men hon delade ett hem med skådespelaren och regissören Tomas Pontén från 1983 till 2000.

Hur ung var Suzanne Reuter när hon först fick framgång?

Suzanne Reuter gick på Teaterhögskolan i Göteborg med början 1976, men filmdebuterade inte förrän 1978 års “Skyll inte p mig! Under åren mellan 1992 och 1995, när hon spelade huvudrollen i komediserien Lorry, hade hon en betydande inverkan på tv.

Suzanne Reuter: en rollbesättning i Our time is now?

I SVT:s succéserie “Vår tid är nu” spelade Suzanne Reuter huvudrollen. Skådespelerskan porträtterade Helga Löwander, mamma till seriens huvudpersoner Nina Löwander, Peter Löwander och Gustav Löwander, som skötte familjerestaurangen Djurgrdskällan med sina syskon. Suzanne har medverkat i andra serier tidigare. Uppmärksammade roller är bland annat de tidlösa komedierna “Svensson Svensson” och “Rederiet”, som hon också medverkade i.

Spelade Suzanne Reuter Madame Fouras i Prisoners of the Fort?

När Fngarna p foret hade premiär 2019 spelade Suzanne Reuter rollen som den gåtfulla Madame Fouras. Som ett resultat skrev Suzanne historia genom att vara den första kvinnliga skådespelaren i showen som innehade den positionen.

I vilka filmer har Suzanne Reuter synts?

Suzanne Reuter har varit aktiv i den svenska filmbranschen sedan 1983. Under sin karriär har hon medverkat i ett flertal filmer, som Yrrol, Drömkken och Svensson Svensson-filmen. Suzanne vann Guldbaggen för “Bästa kvinnliga huvudroll” 1994 för sin roll i filmen Yrrol.

När började Suzanne Reuter gå förbi Ica-Stina i reklamfilmerna för Ica?

Den 31 januari 2021 blev Suzanne Reuter officiellt Ica-Stina. Ica-Stinas karaktär definieras som Ica-Stigs duktiga och försäkrade storasyster. I skådespelarvärlden rankas Suzanne Reuter högt. Hon har vunnit över tittare hemma och på scen med sin blandning av kvickhet och gravitas. Och hon kommer alltid att vara till nytta.

Adopterad dotter till Bojan Westin

Suzanne Alexandra Maria Reuter föddes i Stockholm av skådespelarna Bojan Westin och Terje Reuter 1952. Men Kungsbacka var hennes hem och hon följde ofta med sin mamma Bojan till kontoret. Kanske var det bakom kulisserna där passionen för teater föddes. När hon var 24 skrev hon in sig på Teaterhögskolan i Göteborg. Hon hade sin tv-debut innan hon gick ut skolan i komediserien Skyll inte p mig!, där hon spelade mot undercoverparet Brasse Brännström och Magnus Härenstam. Under några år med början 1980 var hon en vanlig medlem av tv-ensemblen, och spelade i tv-anpassningar av klassiska pjäser.

Suzanne Reuters återkommande roller i tv

I början av 1990-talet, när hon var medlem i Lorry-gänget, slog hon äntligen igenom till mainstream. Hon var känd för sina roller som mamma Lena i Svensson Svensson och Renate Dahlén i såpoperan Rederiet, som båda blev kultklassiker i sin egen rätt. Hon uppträdde också i både bio och scenshower under tiden. Med Peter Dalle vid rodret har hon arbetat med Lorry-gruppen vid flera tillfällen och medverkat i både film- och scenatiseringar.

Tråden som binder ihop allt är skratt. Vid millennieskiftet knöt Suzanne samman med en före detta medarbetare, Ulla Skoog, och de två arbetade tillsammans för att skapa två säsonger av sketchshowen Reuter & Skoog.

Reuterklanen, där Suzanne har släktingar

Suzanne Reuter är väldigt tyst när det kommer till hennes personliga liv. Efter att de splittrades dejtade hon regissören Leif Lindblom, som ledde komediserien Cleo, där Reuter spelade huvudrollen. Att förstå modern romantik är utmanande. Programledaren Rickard Olsson påpekade för flera år sedan i sitt program att Reuter inte ville ha en livskamrat.

Suzanne Reuter Ung
Suzanne Reuter Ung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!