Therese Sjögran Flickvän

Therese Sjögran Flickvän
Therese Sjögran Flickvän

Therese Sjögran Flickvän – Therese Sjögran, före detta svensk fotbollsspelare, föddes den 8 april 1977 i Södra Sandby församling, Malmöhus län. Hon deltog senast i FC Rosengrd (tidigare LdB FC). Hon spelade professionellt för det amerikanska fotbollslaget Sky Blue FC 2011.

Karriär

Therese Sjögran idrottade på Harlösa AIF utanför Lund, där familjen bodde, under sina tidiga ungdomsår (1983–1989). Sjögran gick med i kvarteret Veberöd AIF efter att familjen flyttat dit. 1992, när hon bara var 14 år och medlem i klubbens seniorlag, gjorde hon debut där. Senare, när truppen flyttades upp till division II, fortsatte hon med det.

Therese Sjögran, 16 år gammal, blev uttagen till Skne länstrupp och deltog i Cup Kommunal. Hon spelade då ett 20-tal matcher för U20-landslaget och blev uttagen till två landskamper med Flicklandslaget. Sjögran tävlade i det sistnämnda landslaget och hjälpte dem att vinna en tävling i Bulgarien.

Hon anställdes av division I-laget Wä IF 1997. Therese Sjögran blev en av lagets stöttepelare när de under året tog sig upp till Damallsvenskan (från 1999 under det nya namnet Kristianstad/Wä DFF). Sjögran gjorde även sin debut för svenska A-landslaget den 30 oktober 1997. Sjögran lovade att spela för Malmö FF 2000, där hon slogs ihop med spelare som Malin Andersson och den polska målskytten Luiza Pendyk.

Therese Sjögran flyttade till Malmöklubben 2007 och blev där till 2011, då hon lämnade ett år för att göra karriär i amerikanska Sky Blue FC. Sjögran åkte dock tillbaka till Sverige och LdB FC 2012. Hon hade rekordet för att spela flest matcher i historien för ett svenskt fotbollslandslag med 214 fram till och med 2021.

efter en spelarkarriär

Sjögran medverkade i den nionde säsongen av tv-programmet Mästarnas mästar våren 2017. Efter fotbollskarriären tog Tina Nordlunds liv en radikalt oväntad vändning. Den tidigare välkände landslagsmedlemmen bor nu på en fastighet som heter Happy Sunrise Lovesan och utövar yoga.

Femina har granskat en historisk version av drömelvan för att lära sig om de blågula hjältarnas nuvarande verksamhet. Efter det svenska landslagets vinnarstart på OS i Tokyo har det utvecklats till ett fotbollsfirande. Inte bara här hemma, utan även i hela världen då Kosovare Asllani, Stina Blackstenius och Hedvig Lindahl blev hela fotbollsvärldens surr efter USA:s krossande.

Therese Sjögran Flickvän

Kvartsfinalerna går nu på fredag. Men vad hände med individerna som hjälpte Sverige att bli ledande inom damfotbollen, de som var med när kvinnor första gången fick spela fotboll på OS, och silverhjältarna som räddade oss i fotbolls-VM 2003? Efter att ha tittat närmare på ämnet kan vi säga att medan några av våra före detta blågula stjärnor valde väldigt olika liv och kurser efter sina karriärer, har fotbollen en speciell plats i deras hjärtan.

Från start och för alltid: Pia Sundhage

Pia Sundhage fick titeln “Årets svensk i världen” för fyra år sedan för sina insatser inom fotbollen. Hon var en dominerande kraft som spelare under många år i såväl klubblaget Jitex som landslaget, där hon bland annat var avgörande för att bevara ett EM-guld 1984. en komplett fotbollsspelare som senare blev en av de mest välmående tränarna i världen.

Med USA tog Pia Sundhage två OS-guld, ett VM-silver, och ett EM-brons. Med Sverige tog hon ett OS-silver och ett EM-brons. När hon inte representerar Brasilien vid OS i Japan bor den nyligen fyllda 60-åriga förbundskaptenen i en lägenhet i Rio de Janeiro med utsikt över Copacabana. Medaljjakten i Tokyo med Marta och den andra brassen var, med Sundhages egna ord, hans “största och roligaste utmaning” i yrkeslivet. EM-guld, EM-silver, EM-brons, VM-brons, och 17 säsonger i damligan som resulterade i sex VM-bucklor utgör ett CV som inte förbises.

Lena Videkull var landets mest pålitliga målskytt under större delen av 1980- och 1990-talen. Hon var också en viktig medlem av Sveriges lag i Atlanta 1996, det första OS där ett damlag fick tävla. har nyligen haft en tränarkarriär, liknande Sundhage, med guidning av både klubbklubbar och ungdomslandslaget. Lena Videkull arbetar numera som lärare på Malmös fotbollsgymnasium, där hon också bor med sin fru och två döttrar.

Hon diskuterade tidigare homofobin hon mötte i fotboll i en intervju med Expressen: När kvinnor fick spela fotboll var det många som hade bisarra föreställningar om vad kvinnor gjorde i duschen, även i MFF. Dumma saker. Footbas faderJag sa: “Jag orkar inte ens lyssna på den.” Just nu har guldjubileet börjat avvecklas.

Den 42-åriga sportchefen Therese Sjögran kämpar för att behålla FC Rosengrds dominans i damligan mitt under semestersäsongen. Ikonen diskuterar löner, hennes största last, samt hatet hon upplevde som barn, för Kvällsposten. Therese Sjögran hävdar, “Jag har kommit i kontakt med fotbollens mörka sida.”

Therese Sjögran har återvänt till sitt hus i Malmö. Några dagar kvar till julafton. Ingen annan väderinformation är tillgänglig idag för vår tredje största stad. Det blåser och det regnar sporadiskt, men temperaturen är fortfarande en liten bit över plus. Therese Sjögran tillägger, “Det är alltid något, och så länge det inte snöar är jag glad.”

Hennes kroppsbyggnad har fått färg och massor av vitalitet efter två veckor att sola sig i den mexikanska solen medan hon smuttar på en paraplydrink. Jag jobbade lite från solstolen också. Det blir en del diskussioner, men det är att förvänta sig när man lägger ett pussel. Att vara helt fri är utmanande.
Hon tillbringade julen i sitt Malmöhus. Men du blir aldrig riktigt fri.

Den blå inställningen är alltid aktiv

När du jobbar som sportchef på heltid för Sveriges främsta damfotbollsklubb kommer du ofta på dig själv med blå hängslen. Therese Sjögran har dock inga invändningar mot det. Efter fyra säsonger har hon blivit mer spänstig och van att ta på sig körskorna. Hårt arbete är det som räknas. vardagar ingår. Therese Sjögran hävdar att det inte går många timmar när hon inte tänker på fotboll. Så fungerar föreningslivet. Jag har inget vanligt jobb, trots att jag har betalt.

Klockan fyra på eftermiddagen kan hon inte bara gå upp från sitt skrivbord, släcka lampan och bege sig hem. Det kommer också att behövas en hel del frivilligtimmar för att göra klart allt. Spelare måste komma och gå, och alla måste vara vid god hälsa. Den atletiska ledaren lägger ett komplicerat pussel. Nu är det dags för allt att gå ihop så att även nästa säsong kan gå bra.

Therese Sjögran, som fyller 43 år senare i vår, har haft den finaste leksaken ända sedan hon kunde gå.
Den inledande fotbollsskolan var unik från andra kvinnors. Från det att jag var fem-sex år tills jag var elva år spelade jag med killar på Harlösa IF i Skne. Therese var omtyckt av sina lagkamrater, men alla tyckte inte om henne. Eftersom jag var bra i början accepterade mina pojkvänner mig. Men föräldrarna som tittade från sidan var inte alltid fallet.

var tvungen att skydda sig från vuxna

Therese Sjögran hade knappt börjat skolan när hon upprepade gånger försökte försvara sig från grymma individer. De tyckte att det var konstigt att en tjej deltog i pojk-mot-pojke-fotboll. Tidigt fick jag chansen att möta fotbollens perversa sida. Även 2019 finns det fortfarande människor som tror att tjejer inte kan spela fotboll lika bra eller bättre än killar.

Vad tror du om det?

Önskar att det var lättare. Varför det skulle vara så svårt att förstå att tjejer ska kunna träna och spela fotboll med killar när de är unga, eller till och med i tidiga tonåren, är förståndigt för mig.

Hur gick din tid i pojklaget?

Bra, jag hade det bra. Jag fick många vänner och lärde mig mycket. precis som det borde vara. Å andra sidan fanns alla sårande kommentarer från vuxna. De ifrågasatte min närvaro på planen och beslutet av en tjej att gå med i laget i stället för en pojke.

Vad fick dig att sluta ha kul med män?

När jag var elva flyttade vi till Veberöd. För tjejerna som ville spela mycket fanns det en bättre organisation. Flickor och pojkar börjar spela tillsammans på FC Rosengrd när de är fem eller sex år gamla.
Vi stödjer detta och vill att det samtidigt ska verka naturligt. När man går en bit in i tonåren blir det uppenbart att det är svårare för en tjej att leka med killar. Styrka och muskler börjar då spela en tydlig roll.

Therese Sjögrans tidiga år var fulla av fotboll och olika platser. I Skne flyttade vi ofta. Jag var elva när mina föräldrar separerade. Min mamma och två av mina yngre bröder var de jag tillbringade mest tid med. Det blev så för att vår familj skulle kunna samexistera.

214 landskamper spelade

Den återstående delen är fotbollslära. En av våra största och mest talangfulla spelare genom tiderna är Therese Sjögran. en dedikerad lagspelare med flest framträdanden totalt. 214 är ett betydande antal.

Therese Sjögran Flickvän
Therese Sjögran Flickvän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!