Tobias Karlsson Sjuk

Tobias Karlsson Sjuk
Tobias Karlsson Sjuk

Tobias Karlsson Sjuk – Tobias Karlsson, en 45-årig professionell dansare, blev berömmelse på braslåten Let’s dance. Han har deltagit i flera säsonger och han och tv-kocken Tina Nordström, 48, vann den tredje säsongen genom att dansa tillsammans. Tobias Karlsson, som dansade med tv-personligheten Mia Parnevik, 54, i år, blev inte med i programmet särskilt länge. Som ett resultat blev de säsongens första par att slås ut. Tobias beskriver sin upplevelse av att dansa med Mia i ett Instagram-inlägg.

Ja, årets Let’s Dance avbröts. Det är synd för det var en av de bästa tiderna någonsin. Jag och Mia Parnevik har skrattat mycket den senaste tiden. Det har varit fantastiskt att spendera så mycket tid med dig, Mia, och vi har skrattat tills vi har gråtit vid nästan varje repetition”, tillade han. Däremot har det inte alltid varit ljust från diskoteket. Nu avslöjar Tobias de förödande nyheterna om hans sjukdom och hur den förändrade hans livs gång. Tobias Karlsson avslöjade att han är hiv-positiv för ett år sedan.

Både hans egen och andras okunskap skrämde honom. Jag visste inte, fortsätter han, att samlag inte utsätter dig för risken att drabbas av en infektion. Tobias Karlsson, en 43-årig “Let’s dance”-profil, tillkännagav sin hiv-positivitet i september. 2016, berättade han för tidningen QX, började han känna att något var fel med hans kropp och tog beslutet att testa sig för hiv. Sedan gick jag in för att träffa sjuksköterskan och gjorde ett liknande test i 20 minuter, och sedan stannade allt. Åh, det här ser inte bra ut, utbrister hon snabbt när hon får resultatet.

Hon lade ner mycket tid och kraft, men hon såg aldrig några framsteg. Det här testet har en konfidensnivå på 99. Hela mitt universum verkade stanna vid det ögonblicket. Tobias Karlsson är ärlig med Aftonbladet om hur livet har varit sedan han gjorde beskedet. Det här har varit ett exceptionellt svårt år. Det har varit roligt och spännande att åstadkomma detta, och jag är ivrig att prata om det. För andra gången fick jag känslan av att vara instängd i en garderob. Det var fantastiskt, men också väldigt utmanande.

Extrem naivitet

Men jag har fått så mycket kärlek, det är otroligt. Det är härligt, faktiskt. Livet med hiv är detsamma som för tjugo år sedan. Det är underbart att behandlingarna har kommit så långt att det inte längre är en dödsdom, men det är också viktigt att folk har insett detta. Med ett ord, ja, och för mitt eget bästa. Trots att jag har flera personer som drabbas av det varje dag, hade jag fortfarande ingen aning om vad det betydde. Till exempel visste jag inte att att ha sex inte riskerar att drabbas av en infektion.

Jag behöver inte avslöja det faktum att jag är infekterad med viruset om jag inte väljer det. Jag har ett oändligt utbud av sex, och det är fantastiskt; Jag är immun mot infektion.”Måste ha en mys” säger man ibland på dejter. Hej hur har du mått? Det här är det bästa jag någonsin känt. Det är nog inte acceptabelt att säga så under dessa tider, men jag har aldrig mått bättre. Både min kropp och mitt sinne är i fantastisk form just nu.

Tobias Karlsson Sjuk

Tobias Karlsson är nu singel, men han erkänner att han går på dejter ibland. Eftersom jag är omgiven av de finaste människorna i världen, dejtar jag inte just nu. Men om den ena kommer kommer jag att vara evigt tacksam. Ibland går jag på några dejter. Det är inte alltid möjligt att bara gå ut och fika; det finns tillfällen då du behöver bli intim.

Verkar folk dras till barnfamiljer och bröllop?

Ja, jag diskuterade det med någon bara dagen innan. Om tio år kommer jag kanske att ha en familj som består av en mamma, pappa och avkomma. Med tanke på förekomsten av kärnfamiljer i det moderna samhället kan jag välja att dela bostad med en större grupp föräldrar. Det finns inte en enda typ. Det kan till och med gå tre generationer djupt. Annars kommer familjen att vara obalanserad på något sätt.

Tobias erkänner sin oro över att berätta för andra att han är sjuk. Dansarens romantiska historia har alltid varit en diskussionspunkt. Innan han började dejta Tomasz Józiewicz. Paret fotograferades ofta vid den tiden, vilket gjorde dem kända i Sverige. Men nu är han ungkarl. Bathina Philipson, 43, en tv-personlighet, hade nyligen dansaren på sin podcast, Bathinas skilsmässamöten. Tobias diskuterar sin upplevelse av att få den förödande nyheten att han hade testats positivt för hiv i det här avsnittet av sin podcast.

Har du HIV? Berätta hur du fick det. I avsnittet frågar Bathina. Jag vet inte vad det var, men under våren 2017 kunde jag konstatera att något var fel och att min fysik var annorlunda. Tobias svarar med att säga: “Jag gick och testade mig själv i augusti samma år.” Jag åkte till Venhälsan i Stockholm den morgonen i augusti med en optimistisk förväntan att allt skulle gå som det ska. Jag var orolig, men jag förväntade mig samma oönskade resultat.

Dansaren kände problem.

Sedan frågar Bathina om dansaren någonsin har varit orolig för att vara HIV-positiv.
Det fick jag intrycket detta var inte positivt. Jag träffade sjuksköterskan, tog exemplaren och pratade lite medan jag bar mitt bästa “Let’s dance” flin. Efter det ropar de “Oj!” Tobias kommenterar, “Det bådar inte gott.”

Ett positivt HIV-testresultat är inte längre en automatisk dödsdom på grund av snabba medicinska framsteg under de senaste åren. Det finns för närvarande inget botemedel mot sjukdomen, även om kraftfulla antiinflammatoriska läkemedel gör det möjligt att leva ett normalt liv med tillståndet.

Dansaren lider inte längre av oro för sin sjukdom. Han tänker inte så mycket på det; han kommer helt enkelt ihåg att ta tabletten som innehåller hans vitaminer och mineraler varje dag. Vi på Hänt kände att det var ganska modigt av Tobias att berätta sin historia. Mobbning och hemlighetsmakeri i hans uppväxt höll på att förstöra honom, men de formade honom också till den person han är nu.

Tobias Karlsson, professionell dansare/koreograf sedan 1999, är hängiven sitt hantverk och har förmågan att motivera andra att ta risker och förfölja sina drömmar, hur svåra de än kan verka. Hör Tobias Karlsson berätta om sina erfarenheter av mobbning i grundskolan och den positiva förstärkning han hittat i dansbranschen. Hör hur det att vara gay påverkade hans liv och livet för omgivningen och hur låten Let’s Dance hjälpte honom att känna att han närmade sig sitt mål.

Jag lärde mig att om du uppmärksammar ledtrådarna i din omgivning, litar på din magkänsla och, då och då, ber om hjälp från en vän, kan du förverkliga dina drömmar. Om du är olycklig på vägen mot ditt mål kommer du inte att vara lyckligare när du väl har kommit. Bara så du vet har det inte alltid varit “En dans på rosor” för mig. Tobias Karlsson började dansa vid åtta års ålder och har sedan dess tävlat på global nivå, lett den berömda dansensemblen “Burn the floor” över hela världen och medverkat i 14 säsonger av den svenska, danska och norska versionen av danstävlingsshowen Let’s Dance.

Himlen är gränsen

Vi får hänga med på en livsväg som varit allt annat än en “Dans på rosor” i “Allt är möjligt”-föreläsningen. Han beskriver hur han använde dans för att övervinna svåra utmaningar som mobbning, sexuell förvirring och hans karriärs öde. Samtalet börjar gråtmilt men avslutas med många magskratt. Ett föredrag som säkerligen kommer att skicka dina känslor genom taket.

Berätta om dina möten med Alzheimers sjukdom. Min mormor och morfar led båda av Alzheimers sjukdom. De blev båda väldigt gamla. Men min bästa vän Jockes pappa drabbades hårt av det.
Varför valde du att bli Alzheimerfondens ambassadör, och vad förväntar du dig att ge till organisationen? Genom att göra det vill jag belysa en traditionell sjukdom som fortfarande alltid är dödlig och samla in mer pengar för att hitta ett botemedel. För endast vetenskaplig undersökning kan ge ett motgift och förhoppningsvis ett botemedel.

Hur gick det när du åkte till Stockholms sjukhus och motiverade folk där att driva på Alzheimerloppet? Alla jag har pratat med om demens och Alzheimers sjukdom har varit överens om att vi måste göra bättre ifrån oss när det gäller att ta hand om de med sjukdomen och deras nära och kära, och för detta är jag evigt tacksam till de anhöriga jag har träffat under dessa händelser för att de delar sina berättelser så öppet.

Tobias, du har väckt ett stort intresse. Hur gick du från att dansa till att lära ut och coacha andra?
När jag var åtta år gammal började jag dansa trots att jag bara var medelmåttig i andra sporter; sedan dess har dansen gett mig många möjligheter. Och sist, mina 18 år på succé-TV-dansprogrammet Let’s Dance.

Tobias Karlsson Sjuk
Tobias Karlsson Sjuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!