Vem är Mamma Till Melwin Holm?

Vem är Mamma Till Melwin Holm? – Stefan Sr ingrep för att han inte ville att sonen skulle ägna sig åt höjdhoppning. Nu levererar den 15-årige superprospekten Melwin Lycke Holm sin första stora intervju, där han diskuterar vikten av förväntningar, sina förhoppningar om framtiden och sin kamp med självtvivel. Det verkar som att många räknar med att jag ska lyckas. Så enkelt som det.

Men jag vet att det är något speciellt med mig som andra människor saknar. Han fyllde precis 15 för några veckor sedan. Så, vad fick Melwin Lycke Holm av sin pappa Stefan på sin födelsedag? Strumpor, godis och den där vidriga legoversionen av Yoda. De senaste åren har jag inte byggt så mycket då min pappa tagit över den rollen. I hushållet är han LEGO-entusiasten.

Framme vid Vxnäshallen i Karlstad är den grå Saab kombi. Stefan är först ut, följt av Melwin. Melwins normala schema består av att åka hem till sin pappa Stefan efter skolan och sedan på träning. Melwin traskar mot ytterdörren medan han mumsar på en proteinbar. Klockan är några minuter över 3, men friidrottshallen är fortfarande ganska tom.

Vi tränar sex dagar i veckan. Han är ledig på lördagar och enligt Stefan Holm har det här avtalet varit ömsesidigt fördelaktigt. Stefan Holm, 28 år gammal, tog ett OS-guld i Aten den 22 augusti samma år. Stefan Holm och hans exfru Anna Lycke hälsade sin son Melwin välkomna sju veckor senare.

Just nu slappar han på en träbänk i Karlstads gymnasium. Jag tycker om att vara ute, men det är inte alltid lätt att komma igång. Melwin och hans pappa, Stefan, kommer på fötter. De verkar ha exakt samma höjd. Melwin säger: “Jag är 1,80”, men Stefan tillägger “Och en halv”, direkt. Bara en och en halv centimeter längre än jag.

Melwin och hans pappa lägger händerna på varandras huvuden för att ta en mätning och spekulera i vem som blir längre. Även om tid och erfarenhet förmodligen har hjälpt mig att mogna, har inte mycket förändrats under de senaste åren. Nä men på plussidan så lägger man på sig 18 cm i höjd på ett enda år.

Vem är Mamma Till Melwin Holm?

Stefan undersöker sin unge son. Melwin Lycke Holm har tappat mycket mer än bara höjd den senaste tiden. Hans höjdhoppsbästa har ökat från 1,63 till 2,09 på bara tre år. Hela denna process har gått blixtsnabbt. Plötsligt är han femton, och han har nått höjder som jag aldrig trodde att han skulle nå så snart.

Även om Melwin Lycke Holm har ställt in många förfrågningar om intervjuer under de senaste åren, kommer detta att bli hans första stora. Men Stefan har slutat prata med pressen medan Melwin gjort det först efter några tävlingar. Eftersom han är mitt barn har han naturligtvis fått specialbehandling. Men jag har lärt mig när jag ska sluta. Min åsikt är att man ska vänta med att göra vissa saker tills man är redo. Nu när han är 15 är han tillräckligt gammal och sofistikerad för att klara av det här.

Detsamma gäller sociala medier; Jag undviker att dela bilder på honom på nätet som en försiktighetsåtgärd. Höjdhopparen Melwin Lycke Holm, 15 år, är, rent ut sagt, en enorm talang. Jag trodde inte att höjdhopp var bortom Melwins förmåga. Var det alltid självklart att han skulle gå i sin fars, OS-guldmedaljören Stefan Holms fotspår och ägna sig åt höjdhopp?

Som ett resultat av att jag växte upp i en sådan miljö började jag spela höjdhopp som ett litet barn genom att dra fram mina egna bäddmadrasser. Om det inte vore för min pappa tvivlar jag på att jag någonsin skulle ha provat höjdhopp eller någon annan form av friidrott. Han har aldrig blivit tvingad att göra något, insisterar Melwin.

Frasen “han kan vara vad han vill men inte höjdhoppare” var något som min pappa sa till min mamma när jag var en liten pojke. Med Melwin utom hörhåll hade Stefan precis sagt samma sak. Melwin och jag har varit nära hela våra liv, men jag hade aldrig kunnat föreställa mig att han skulle göra en karriär inom höjdhoppning.

Varför? Att vara pappas son är en utmanande roll. Som son till Henrik Larsson har Jordan Larsson mycket ansvar på sina axlar. Ett annat exempel är Ulrika Knapes dotter, Anna Lindberg. Melwin verkade kapabel till allt utom höjdhopp, så jag skrev av honom. Det var också hans personliga preferens. Jag har aldrig försökt stoppa honom, men när han var yngre kollade jag då och då för att se om han var säker på att han ville följa med mig till hallen. Han kände dock lust att. Bördan av att undra “är det här den enda vägen jag kan gå?” Gjort sig hemma.

Fjärdeklassaren Melwin Lycke Holm deltog i en skoltävling i höjdhopp. Då var min enda erfarenhet av höjdhopp som sport. Jag hade planerat att triumfera, men det gick inte så. Efter första försöket kom jag tvåa. Likaså började Stefan Holm 2014 leda en träningsgrupp i Vxnäshallen för höjdhoppare, där Sofie Skoog och Evelina Erlandsson deltog. Melwin Lycke Holm, som då var 10, deltog regelbundet på träningarna.

Men redan då spenderade jag mycket av min tid på att spela. Men nästa år dominerar jaged konflikten och gick ut som segrare med en decimeters marginal. Jag gjorde mitt första framgångsrika 1,70-tums vertikala språng i sjätte klass. Stefan och Melwin är överens om att “det tog fart” hösten 2016, och de hänvisar ofta tillbaka till den tidsperioden när de gör det.

Även om höjdhoppet var viktigt, så var det även de andra evenemangen. Melwin var övertygad om att tävla i tresteg vid Svealandsmästerskapen efter att ha fått veta att inga andra 13-åringar hade anmält sig till det. Tävlingen vann jag också. Jag plockade upp trippelsteget och längden av misstag på samma sätt. Hela mitt liv hade jag dock föreställt mig att jag var en höjdhoppare.

Lycke, Melwin I andra änden av bordet ser Holm sin pappa Stefan. När SportExpressen gjorde ett besök i pappan och sonens hem i Karlstad frågade de sig om Stefan Holms mörka läggning, varför han ringde till Skatteverket som svar på en fråga i “P Spret”, och hur den yngre Holm känner för att ständigt bli jämförd med hans berömda far.

Uppenbarligen är detta ganska irriterande för mig. Om jag fick välja, säger Melwin Lycke Holm, “jag skulle hellre vara min egen höjdhoppare.” Här finns nästan ett överskott av Värmland. Det är en vacker dag i Karlstad, och någon i närheten spelar “Torparrock” av Sven-Ingvar på full volym. Det finns ingen anledning att knacka på Vita husets dörr; det är öppet. Vi fortsätter att ringa på klockan och ingenting händer.

17-åringen som öppnar dörren åt oss förklarar i tjockt Värmland att de inte har kunnat använda dörrklockan på ett tag. Finska fans kan se fram emot att se höjdhoppsstjärnan Melwin Lycke Holm tävla snart. Efter att ha satt ett nytt personbästa i att vinna svenska mästerskapet (2.18) försvarar han nu sin titel i Helsingfors.

Om det gör semestern roligare för honom, varför inte?

Att inte försöka få 2.20 innan säsongen är slut skulle vara en nedgång. Melwin Lycke Holm medger att det i det här skedet förväntades ett större vertikalt språng av honom. “Vi” syftar i det här fallet på inte bara pappa och jag utan även tränaren Stefan Holm. De delar samma utrymme och kommer överens om att nicka med huvudet.Han fortsätter med att säga att det riktiga skämtet saknas.

För Melwin “då är det bara en eländig känsla”

Melwin, som precis fyllt 21, rankas nu i världens sex bästa efter att ha postat 2,18 personbästa i år. Otroligt hög kvalitet. Men Melwin Lycke Holm har ett mycket mer lättillgängligt exempel i sitt liv: sig själv. Insatserna i den konflikten verkar mycket högre. Stefan Holms bästa någonsin i vertikal var 2,18 meter, satt när han var 18 år. I oktober fyller Melwin 18 år, vilket gör honom i samma ålder som sin pappa för första gången. Detta är en helt oöverträffad situation. Det är lite frustrerande. Melwin Lycke Holm skryter gärna om hur han var decennier före sin pappa.

Är det inte ett försök att leva upp till din fars förväntningar?

När det är tufft för mig men ännu tuffare för honom är det inte idealiskt. Det är bra för mig så länge jag kan göra en liten vinst.

Men det är nu en nära passform

Japp.

Av denna anledning är kapaciteten att göra 2,20 i år avgörande

Mmm. Det sanna värdet är närmare 2,19. Likaså kommer det att göra.

Men låt oss återvända till verkligheten att försöka skapa sin egen karriärväg i skuggan av en förälder som verkade ha allt. Låt mig först berätta en historia för dig. Berättelsens huvudperson är en tonåring som på den hårda vägen får reda på att ens sorglösa dagar kan ta slut när som helst. Du kan uppleva åren som gått fysiskt. Och det är lite stressigt, hasar Melwin Lycke Holm i stolen för att tillägga.

Vänligen utveckla

Saker och ting har förändrats nu. Anmäl dig helt enkelt till Summer Session SM. Trots mina prestationer var jag inte den yngsta personen som någonsin tagit en guldmedalj i SM.

Vem är Mamma Till Melwin Holm?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!