Zecira Musovic Ursprung

Zecira Musovic Ursprung
Zecira Musovic Ursprung

Zecira Musovic Ursprung – Det har gått drygt en vecka sedan Zecira Musovic äntligen fick sitt efterlängtade kontrakt. Rosengrd har låst in sin målvakt under säsongen 2020, vilket indikerar deras förtroende för 21-åringen som framtida startande för Malmö-klubben. Erin McLeod, en annan målvakt i laget, kommer inte tillbaka nästa år.

Jag har inte längre råd att göra framsteg vissa säsonger medan jag går tillbaka under andra. Som Zecira Musovic, som gick med i klubben före säsongen 2013, förklarar, “Jag är väldigt tacksam för att klubben har visat sin klarhet mot mig om vad de vill och hur de kommer att investera.”

Det finns “No Easy Way”

Din väg har inte varit smidig. Jag tror att ens rötter är väldigt viktiga. Familjen har haft en tuff historia. Som flyktingar från kriget i forna Jugoslavien var de tvungna att behålla lugnet för att överleva prövningen. Jag tror att mina föräldrar har ett sunt tänkesätt på grund av hur de har integrerats i det svenska samhället. Mina föräldrar och morföräldrar ingjutit i mig värdena tålamod och uthållighet.

Deltagare i landslaget

Musovic får också en chans med landslaget. 21-åringen spelade i sina två första VM-kvalmatcher i höstas, under nye landslagschefen Peter Gerhardssons. Framför allt var det en enorm lättnad. Även om jag inte kan delta i varje aktivitet är det skönt att veta att jag inte är osynlig. Skåningen hävdar att någon har märkt att han är en kompetent målvakt trots att han sällan spelar på grund av den höga konkurrensen i hemlandet.

Presentera dig för Chelsea och Lindahl

Musovic har i stort sett övergett klubbbänken sedan höstens sparkning av dansken Jack Majgaard Jensen som tränare. Hon kommer att starta mellan stolparna för Rosengrd i deras första omgång av den sextonde bortamatchen mot Chelsea. Hedvig Lindahl, den svenske målvakten med flest landskamper (144) spelar just nu för en Londonklubb.

TT: När tror du att du kommer att kunna tävla om förstaplatsen i landslaget? Att vara det bästa landslaget i världen är ett realistiskt mål, och att uppnå det målet är en dröm. Naturligtvis är detta en långsiktig investering, och Zecira Musovic insisterar på att FC Rosengrd är hans högsta prioritet just nu.

I åttondelsfinal spelar Linköping borta mot Sparta Prag. Zecira Musovic, en begåvad målvakt, är produkten av ett förflutet som inkluderar en flykt från Balkankriget. 21-åringen hävdar att hans familj ingjutit värdena för tålamod och uthållighet i honom. Hon har utsetts till startmålvakt för Rosengrd och strävar efter att en dag spela för sitt land.

Blgult har valt henne till deras framtida målvakt. Zecira Musovic lägger dock stor vikt vid sin uppväxt, med hänvisning till det faktum att hon kommer från krigsflyktingar och att hennes familj har slutat att behandla hennes fotboll som en källa till förlöjligande. 21-åringen hävdar att hans generation kommer att kämpa för vad den vill.

Även om Zecira Musovic har hyllats som en framtida stjärna i mål, är hon nu tränarens andraval i Rosengrd, bakom Erin McLeod. Det betyder mycket för Musovic, som bara är 21 år, att Peter Gerhardsson bestämde sig för att ta med honom till den första VM-kvalmatchen. Det överraskade mig eftersom jag inte hade förutsett det det minsta.

Jag fick höra att det är mycket solid konkurrens om min plats i hemmaklubbens trupp och att jag är ett namn att titta på i framtiden. Hon uttrycker sin uppskattning för din förmåga att uppskatta sund konkurrens, förstå värdet av en högkvalitativ träningsmiljö och lyckas trots brist på speltid.

Zecira Musovic Ursprung

Musovic tror att hon kan hämta styrka från sitt förflutna, särskilt nu när hon står inför utmaningar i sitt yrkesliv. Zecira och hennes tre äldre syskon föddes i Falun, Sverige, innan deras familj gjorde den långa resan till Helsingborg som ett resultat av deras föräldrars beslut att fly striderna
“Uppskatta de små sakerna i livet.” Vi har alltid haft en kultur där alla får lära sig att vara tacksamma för vad de har, oavsett hur små de är.

av speltid i klubblaget.” Detta är bara en språngbräda på vägen till att uppnå mina slutgiltiga mål och ambitioner. Zecira Musovic säger att hennes familj har varit uppmuntrande under hela hennes fotbollskarriär, men att de inte alltid har uppskattat hennes beslut. Fotboll var ett skämt när jag började. Det var inte så ovanligt att jag spelade med dem, men mina höga ambitioner var det verkligen.

Flera personer frågade mig när jag tänkte sätta stopp för det. När kommer det verkligen gå igång? Jag försökte förklara för alla varför det här var det bästa beslutet för mig, men de fattade det bara inte, tillägger Musovic.

Går “från rolig till seriös”

Men när framgångarna började växa blev familjer på Balkan allt mer nyfikna. Från det faktum att fotboll är en fars till övningen att sitta och googla var man kan se matcherna online, allt med fotboll är löjligt. När jag var i Bosnien förra sommaren kontaktade en stor bosnisk tidning mig för att göra en intervju, och historien fick mycket uppmärksamhet. Plötsligt skämtar du inte bara om det längre; du följer den faktiskt.

Musovic är en collegefotbollsspelare och huvudämne i ekonomi. Hon värdesätter utbildning, men inser också nödvändigheten av att ha ett sekundärt fokus för sin fotbollsspelare. Fotboll är nu den kompletterande aktiviteten som människor ägnar sig åt utanför skolan. Efter några tråkiga timmar i klassen får man äntligen delta i den spännande aktiviteten som är fotboll.

Vadå, tycker du det är tråkigt?

Jag kommer inte att sockerbelägga det; mycket tid går ganska långsamt. Men jag tror inte att jag enbart kan tänka på fotboll. Snälla, överväldiga mig inte med de fina sakerna, utan ge mig precis tillräckligt för att njuta. Något annat hade fyllt min tid om jag inte hade pluggat. När jag är klar får vi se vad jag har kommit fram till.

Zecira Musovic har i intervjuer diskuterat motståndet från sin egen familj. Hon sa till DN tidigare i somras, “Att man som tjej spelar fotboll, det är långt ifrån självklart i den kultur som vi kommer ifrån.” Hon nämnde också att hennes bror gick in för att skydda hennes rätt att spela fotboll på lika villkor med honom under samma intervju.

Hon tror dock att det handlade om pengar såväl som om människornas attityd, vilket sannolikt är den enda anledningen till underrepresentationen av invandrade kvinnor i fotboll. Oavsett hur konservativa åsikter formar sig har invandrarfamiljer i Sverige begränsningar på grund av levnadskostnaderna, även inom ungdomsidrotten.

När deras barns handlingar eller intressen inte överensstämmer med normen kan föräldrar från invandrarfamiljer också få konsekvenser. Frånvaron av familjär uppbackning “behöver inte betyda att kärleken inte finns där,”Från en annan vinkel har Musovic och andra kvinnliga fotbollsspelare potential att förändra attityder och bryta igenom könsstereotyper.

Zecira Musovic grundade nästa generations drömmare för att uppmuntra andra människor från underprivilegierade bakgrunder att börja fotboll. Musovic, Dröm stort, Zecira! är en barnbok skriven av journalisten Anja Gatu. Det är möjligt att det krävs något initiativ. Sättet som killar och tjejer bär sitt hår är väldigt olika.

Studier visar att flickor med lägre socioekonomisk bakgrund och de med invandrarbakgrund spelar mindre fotboll än sina rikare motsvarigheter och de vars föräldrar är födda i Sverige. Många olika saker kan och bör göras av idrottsrörelsen och det övriga samhället för att öka deltagandet i idrotten. Man bör dock inte bortse från värdet av goda exempel att följa. Musovics enastående prestation och det efterföljande hyllningen kommer utan tvekan att visa sig avgörande.

Zecira Musovic Ursprung
Zecira Musovic Ursprung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!